'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
18 Kasım 2021 Perşembe - 13:22

Bakan Yanık: 1368 riskli içeriğe müdahale edildi

AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Çocukların dijital ortamlar üzerinden karşılaşabilecekleri risklerin tespit edilmesi ve önleyici çalışmalar yapılması amacıyla bakanlığımız bünyesinde 'Sosyal Medya Çalışma Grubu' oluşturduk" dedi.

Bakan Yanık: 1368 riskli içeriğe müdahale edildi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle Ankara'daki bir otelde '22'nci Ulusal Çocuk Forumu'nu düzenlendi. Foruma, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, UNICEF Türkiye Temsilcisi Regina De Dominicis, Kamu Denetçiliği Kurumu temsilcisi Celile Özlem Tunçak ve davetliler katıldı. Bakan Yanık, Birleşmiş Milletler'in Çocuk Haklarına Dair Sözleşmesi çerçevesinde oluşturulan komitelerin düzenlenen forumların en önemli amaçlarından birisi ve çocukların demokratik süreçlere katılımının artırılması olduğunu söyledi.

Bakan Yanık, Çocuk Hakları Günü'nün, 20 Kasım 1989'da imzalanan Birleşmiş Milletler'in Çocuk Haklarına Dair Sözleşmesi'nin yıl dönümünde kutlandığını hatırlatarak, "Türkiye, bu sözleşmeyi 1990 yılında imzalayan 43'üncü ülke. 18 yaşın altındaki her bireyi çocuk olarak belirleyen sözleşme, dünya çocuklarının temel haklarını güvence altına almayı hedefliyor. Sözleşmeye göre, çocukluklarını yaşayamadan birer yetişkin gibi yaşam mücadelesinin içine atılan, çalıştırılan, asker olmaya zorlanan, savaştırılan ve güvenli bir ortamdan uzak büyüyen çocuklar için her devlet gerekli önlemleri almak ve koşulları iyileştirmekle yükümlüdür. Bizler, 'Çocuğun üstün yararı' ilkesini benimseyen bir ülke olarak bu sözleşmeyi oldukça önemli görüyor ve sözleşmenin gereklerini her bir çocuğumuz için uygulamaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda yaptığımız çalışmalardan biri de Çocuk Hakları Komitelerimizi oluşturmak" ifadelerini kullandı.

'ARTIK HEPİMİZ ATIK YÖNETİMİ YAPMAK ZORUNDAYIZ'

Bakan Yanık, topluma ve devlete karşı olan sorumlulukların yanında doğaya ve canlılara karşı da yükümlülüklerimiz olduğunu belirterek, "Sayın cumhurbaşkanının çok kıymetli eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde yürütülen Sıfır Atık Projesi, böyle bir sorumluluk anlayışının ürünü. Doğamız ve geleceğimiz açısından çok kıymetli ve başarılı olan bu projede biz de bakanlık olarak birçok başlıkta yer alıyoruz. Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıklarımızı kontrol altına almak, gelecek nesillerimize temiz, yaşanılabilir bir dünya bırakmak için artık hepimiz atık yönetimi yapmak zorundayız. Evlerden fabrikalara, köylerden şehirlere kadar her yerde ve her şekilde atıklarımızı azaltarak geri dönüşüme kazandırmak zorundayız. Bu bilinçle ve inançla bizler 81 ilimizde Çocuk Hakları Komitelerimiz aracılığıyla 1 Temmuz 2019 ile 31 Aralık 2019 tarihleri arasında Sıfır Atık Projemizi gerçekleştirdik" diye konuştu.

'1368 İÇERİĞE MÜDAHALE EDİLDİ'

3 gün boyunca gerçekleştirilecek forumun temasının 'Dijitalleşen Dünyada Çocuk' olarak belirlendiğini kaydeden Bakan Yanık, "Bugün başlayacak olan forumun konusu itibariyle yoğunlaştığı dijital dünya da artık ciddi anlamda politika üretmemiz, hizmet geliştirmemiz gereken bir alan. Hatta dijital dünya bazı noktalarda o kadar hayati bir öneme sahip ki, biz prensip olarak hizmet modellerimizin her birini dijital dünyaya entegre etme yükümlülüğünü hissetmeye başladık. Ancak bu entegrasyonu sağlarken güvenli dijital ortamlar oluşturulmasına da dikkat ediyoruz. Örneğin, çocukların dijital ortamlar üzerinden karşılaşabilecekleri risklerin tespit edilmesi ve önleyici çalışmalar yapılması amacıyla bakanlığımız bünyesinde 'Sosyal Medya Çalışma Grubu' oluşturduk. Sosyal Medya Çalışma Grubu; çocukların gelişimlerini olumsuz yönde etkileyecek, çocuklara yönelik ihmal ve istismar ihtimali söz konusu olan içeriklere paydaş kurumlar Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı iş birliğinde müdahale ediyor. Bu grubumuzca yapılan çalışmalar sonucu 2021 Kasım ayı itibariyle 1368 riskli içeriğe müdahale edildi" dedi.

AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANI DERYA YANIK, 22'NCI ULUSAL COCUK FORUMU'NDA KONUSTU. FOTO-ANKARA-DHA

Vuslat AY-Oğuzhan DEMİR/ANKARA,(DHA)

 
Limon üreticileri ihracatçıyı bekliyor
 
Jandarma hırsızlık suçundan aranan zanlıyı yakaladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Limon üreticileri ihracatçıyı bekliyor
TÜRKİYE’nin Limon deposu olarak bilinen Mersin’in Erdemli ilçesinde, mayer ...
Danıştay'dan 'İstanbul Sözleşmesi' itirazına ret
DANIŞTAY, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı ...
KPDK toplantısı ertelendi
ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında bugün gerçekleştirilmesi ...
 
Fotoğraf makinesi siparişi verdi, fındık ve bozuk el kamerası geldi
VAN'ın Erciş ilçesinde, fotoğraf stüdyosu işleten Salih Akan (44), internetten ...
'Taş devri arabası' ile engelleri aşıyor
TRABZON'un Şalpazarı ilçesinde zihinsel engelli Abdülkerim Muhçu (12), ...
Denizde maske kirliliği
KOCAELİ sahil kesiminde gelişigüzel yerlere atılan maskeler, rüzgarın ...
 
3 ilde 'torbacı' operasyonu: 16 gözaltı
OSMANİYE merkezli 3 ilde, 'torbacı' olarak bilinen sokak satıcılarına ...
Gölbaşı Barajı'nın yüzde 70'i kurudu, uzmandan uyarı geldi
BURSA Ovası'ndaki tarım arazilerine su sağlayan Kestel ilçesindeki Gölbaşı ...
5 kişinin öldüğü servis kazasıyla ilgili okul müdürü açığa alındı
KOCAELİ’de, 4’ü öğrenci 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 17 kişinin ise yaralandığı ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva