Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
13 Temmuz 2012 Cuma - 13:55

Bakan Yıldız: Kömür santrallerinin ihalesine çıkacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, üretilen enerjinin 4'te 1'inin termik santrallerden karşılandığını söyleyerek, "Soma, Bursa, Kütahya, Muğla, Çanakkale ve Manisa'da yerli kömür santrallerinin ihalesine çıkacağız.

Bakan Yıldız: Kömür santrallerinin ihalesine çıkacağız
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

5 bin megavat civarında elektrik üretilecek" dedi.
Bakan Taner Yıldız, Bolu'nun Göynük İlçesi'ne bağlı Himmetoğlu Köyü'nde Aksa Enerji tarafından kurulan 270 megavatlık Termik Enerji Santralinin temel atma törenine katılmak için dün akşam ailesiyle birlikte ilçeye geldi. Aksa Enerji'ye ait sosyal tesislerde konaklayan Bakan Yıldız, bu sabah temel atma törenine katıldı. Bolu Vali Yardımcısı Ömer Eru, Ak Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Ak Parti Bolu İl Başkanı Ömer Sayın, Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Mustafa Aktaş ve Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancıyla tokalaşan Bakan Yıldız, tören alanını dolduran vatandaşları selamladı.
Açılış konuşmasını yapan Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı, santralin 580 milyon liralık yatırım sonucunda kurulacağını belirterek, "Termik santralimiz yıllık 2 milyar kilovat saat elektrik üretimi yaparak 1,5 yıl içinde faaliyete geçecek. Yerli kaynaklar sayesinde dışa bağlı kalmadan ülkemize önemli derecede katma değer sağlayarak elektrik üretimi gerçekleştireceğiz" dedi.
ENERJİ AÇIĞINI YERLİ KAYNAKLARDAN SAĞLIYORUZ
Taner Yıldız, enerji açığını yerli kaynaklardan sağlamaya çalıştıklarını söyleyerek, "Yerli bir kaynağın değerlendirilmesi beni çok mutlu ediyor. Türkiye büyüyor. Enerji sektörü de daha hızlı büyüyor. Geçtiğimiz yıl Haziran ayına göre büyüme, yüzde 11.8 civarında. Bunu karşılayabilecek yatırımları zamanında, kaliteli, sürdürülebilir özellikle yerli kömür kaynakları gibi kaynaklardan sağlamaya çalışıyoruz. Su, rüzgar, güneş ve jeotermal gibi kaynaklar. Enerji açığını üreterek bu arzı sağlamak hem de Türkiye'nin büyümesine katkı sağlamak istiyoruz. Türkiye 85-90 yılda bu hale geldiyse son 10 yılda bu kadar daha büyümek durumunda. Bizde hükümet olarak gece gündüz durmadan çalışacağız" diye konuştu.
DAMLAYA DAMLAYA GÖL OLUYOR
Kamuda kullandıkları elektriğin yüzde 1'lik kısmının Göynük Santrali'nde karşılanacağını belirten Taner Yıldız, "Bizim neslimizin görevi sadece çalışmak. Keyif ve rahat etmek bizim neslimizin fırsatı değil. Çocuklarımıza daha güzel Türkiye bırakabilmek için çalışacağız. Ne özel sektör ne kamu ne de iktidarımız 'Bu kadar yeter. Fazlasını yapmayalım' deme hakkına sahip değil. Her birimiz bulunduğu yeri daha iyiye getirmek zorundayız. Buraya 580 milyon lira civarında para yatırılacak. 3-4 yıl içinde üretim yapılacak. Şu anda kamuda kullandığımız elektriğin yüzde 1'lik kısmını üretecek. Üretime geçince daha da artacak. Bunların her biri bizim için değerli. Damlaya damlaya göl oluyor ve Türkiye'nin enerji ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlıyor" diye konuştu.
Taner Yıldız, çevrenin kirlenmeyeceğini açıklayarak, şöyle konuştu:
"Sosyal projelerin de gelişmesini sağlayacağız. Ne gençlerimizi bir kenarda bırakacağız ne de vatandaşımızı kendi haline bırakacağız. Hep birlikte yanlarındayız. Doğal güzellikleri ile yeşilliği ile temiz enerji üreterek yanlarında olacağız. Çevreyi kirleterek değil. Buradaki termik santralde baca gazı analizlerinden tutun, sıcak buharının bile temiz çıkmasını temin edeceğiz."
YANLIŞ YÖNLENDİRMELER VAR
Yanlış yönlendirmeler nedeniyle yöre halkının yerli kaynaklara tepki gösterdiğini söyleyen Taner Yıldız, "Bu tür yerler eğitim kurumu, iş yeridir. Yöre halkına teşekkür ediyoruz. Bazen yanlış yönlendirmelerden dolayı yerli kaynaklara tavır alındığını görüyoruz. Birileri çevrenin kirletileceğini söylüyorlar. Bizde bunun olmayacağını anlatıyoruz. Çevre sadece çevreyi düşünenlerinin değil. Hepsi bizim güzelliğimiz, zenginliğimiz. Yer altı kaynakları da bizim zenginliğimiz. Yerli kaynaklardan vazgeçmeyeceğiz. Hem de çevre ve yeşillikten vazgeçmeden hepsini yapacağız" dedi.
YERLİ KÖMÜR SANTRALLERİNİN İHALESİ YAPILACAK
Türkiye'deki elektriğin 4'te 1'inin termik santrallerden üretildiğini açıklayan Taner Yıldız, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Ürettiğimiz elektriğin 4'ti birini termik santrallerden üretiyoruz. Daha fazlasını üretmemiz lazım. Yüzde 30'unu kömür kaynaklarından üretmemiz lazım. Bolu ile birlikte Soma, Bursa, Kütahya, Muğla, Çanakkale ve Manisa'da yerli kömür santrallerinin ihalesine çıkacağız. 5 bin megavat civarında elektrik üretilecek. Böylelikle yerli kömür yerine doğalgazdan ithalat yapmamış olacağız. Bunların hepsi bizim cebimize giren paradır."
Bakan Yıldız konuşmasının ardından kafasına baret takarak temsili açılış törenini gerçekleştirdi.
Mutlu YUCA- Koray YILMAZDEMİR/BOLU, (DHA)

 
Hem iş hem tatil
 
İpek Böceği Kozasından hediyelik eşya yapıyorlar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hem iş hem tatil
Galatasaraylı eski futbolcu Okan Buruk'un eşi Nihan Buruk hem çalışıyor, hem tatil yapıyor.
Doğum gününü kutladığı gecenin sabahı yatağında ölü bulundu
Bursa'nın Karacabey İlçesi'nde dün akşam bir restoranda arkadaşlarıyla ...
Elektrik kesintileri,hastanenin TIBBİ cihazlarını bozdu
Şanlıurfa'da, sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle Balıklıgöl ...
 
Sütyendeki eroine 1 tutuklama
Edirne'nin İpsala Sınır Kapısı'nda, bir yolcu otobüsünde ele geçirilen ...
Vatandaşı çarpacak elektrik zammı
Türkiye, elektrik tüketimindeki artış nedeniyle yen bir rekor kırıdı. ...
‘Seni aldattım,kendimi öldüreceğim’yazılı not bıraktı,cesedi bulundu
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde eşi 29 yaşındaki Durmuş Öksüm'e 'Seni aldattım, ...
 
Şota:Kalsın diye çocuklarımı ihmal edip Amrabat’la bir arada oldum
Kayserispor teknik direktörü Şota Arveladze, rekor ücretle Galatasaray'a ...
Oyuncu Cenk Ertan ve eşi,Çeşme’de balayında
İzmir'de geçen hafta sonu evlenen, Kanal D'de yayınlanan 'Umutsuz Ev Kadınları' ...
100 Psikiyatri hastasında 20’si tedavi oluyor
Denizli Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Hüsnü Menteşeoğlu, psikiyatri ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva