Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
Validen 'Herkes haddini bilecek' uyarısı
Validen 'Herkes haddini bilecek' uyarısı
DÖSİAD Akademi’de ilk ders
DÖSİAD Akademi’de ilk ders
10 Şubat 2011 Perşembe - 16:36

Bakan'a Alanya'da protesto

ALANYA Yat Limanı açılış törenine katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, BBP ve Alperen Ocakları üyesi bir grup genç tarafından protesto edildi

Bakan a Alanya da protesto
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Protestocuları çember içine alan polis, Bakan Yıldırım’ın konvoyuna yanaştırmadı. Ellerinde 'Binali mi Cin Ali mi', 'İstifa etmek erdemliliktir' ve 'Havaalanı mı, Yıldırım yalanı mı' yazılı dövizler bulunan grup, tekbirler eşliğinde 'Binali istifa' diye slogan attı.

ALANYA Yat Limanı açılış törenine katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 92 milyar liralık yol, havayolu, liman, havalimanı, telekomünikasyon, demiryolu yatırımının AK Parti hükümetine nasip olduğunu belirterek, "79 yılda Türkiye'de yapılan bölünmüş yol miktarı 6 bin 100 kilometre. Biz bunun üzerine 14 bin kilometre bölünmüş yol koyduk. Biz zor işi hemen yaparız. İmkansız biraz zaman alır" dedi.

Bakan Yıldırım, Alanya Yat Limanı'nın resmi açılışını gerçekleştirmek üzere ilçeye geldi. Gazipaşa Havalimanı'na özel uçakla inen Bakan Yıldırım, buradan Alanya'ya geçti ilk olarak Alanya Kaymakamlığı’nı ziyaret etti. Burada kalabalık bir protokol heyeti tarafından çiçekle karşılanan Bakan Yıldırım, Alanya Kaymakamvekili Muhittin Pamuk ve beraberindeki heyetle basına kapalı bir süre görüştü.

Buradaki görüşmenin ardından Yıldırım, yürüyerek Alanya Belediyesi’ne geçti. Belediye Başkanı AK Partili Hasan Sipahioğlu ve belediye personeli tarafından karşılanan Yıldırım, başkanın makam koltuğuna oturarak, belediyenin ziyaretçi defterini imzaladı. Başkan Sipahioğlu, ziyarette Bakan Yıldırım’a fotoğraflarla Alanya’nın tarihini anlatan bir kitap ve denizden çıkan odun parçalarıyla yapılan bir gemi maketi hediye etti. Bakan Yıldırım, yaklaşık 15 dakika süren ziyaretin ardından AK Parti İlçe Başkanlığı’na geçmek için belediyeden ayrıldı.

BBP’LİLERDEN PROTESTO

Konvoy halinde partiye geçen Bakan Yıldırım, Atatürk Anıtı’nın önüne geldiği sırada BBP ve Alperen Ocakları üyesi bir grup genç tarafından protesto edildi. Protestocuları çember içine alan polis, Bakan Yıldırım’ın konvoyuna yanaştırmadı. Ellerinde 'Binali mi Cin Ali mi', 'İstifa etmek erdemliliktir' ve 'Havaalanı mı, Yıldırım yalanı mı' yazılı dövizler bulunan grup, tekbirler eşliğinde 'Binali istifa' diye slogan attı.

BPP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Emre Akman, Ulaştırma Bakanı Yıldırım'ı, Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin Devlet Denetleme Kurulu (DDK) raporuyla ilgili açıklamalarından dolayı protesto ettiklerini söyledi. Bakan Yıldırım’ın olaya ısrarla 'kaza' dediğine dikkat çeken Akman, "Bu olaya kaza dedikçe, dikkat et elimizden bir kaza çıkacaktır" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen Akman, "Sivas’ta kardeşim dediğin Muhsin Yazıcıoğlu için kardeşlik görevini yapmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

14 BİN KİLOMETRE BÖLÜNMÜŞ YOL YAPTIK

Partisinin ilçe teşkilatına geçen Bakan Yıldırım ise burada açıklamalarda bulundu. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Yıldırım, şunları söyledi:

"Türkiye’de 92 katrilyonluk yol, havayolu, liman, havalimanı, telekomünikasyon, demiryolu gibi Cumhuriyet tarihinin ilklerine imza atmak AK Parti hükümetine nasip oldu. Türkiye’yi bir baştan bir başa bölünmüş yollarla donattık. 79 yıl içerisinde Türkiye'de yapılan bölünmüş yol miktarı 6 bin 100 kilometredir. Biz bunun üzerine 14 bin kilometre bölünmüş yol koyduk. Ama olsun. Biz zor işi hemen yaparız. İmkansız biraz zaman alır."

GAZİPAŞA'YA BÜYÜK GÖVDELİ UÇAKLARIN İNMESİ İMKANSIZ

Bakan Yıldırım, Gazipaşa Havalimanı'na büyük gövdeli uçakların inip inemeyeceğine yönelik soruya, "İmkansız. İnsan hayatını riske sokacak hiç bir şeyi yapamayız. İnsan hayatı olunca elimiz kolumuz düşer. 7 kilometre pist yapmamız gerekir deniz tarafına ki, o zaman büyük gövdeli uçaklar inebilsin. Fiziki şartlar bizim boynumuzu büküyor. Dağı kaldırmamız lazım, o da imkansız bir şey. Bunun da hesabı yok, ekonomisi yok. Bu havaalanı bu haliyle iş görür" karşılığını verdi.

Partiden ayrılan Yıldırım, daha sonra açılışını yapacağı Alanya Yat Limanı’na geçti. Burada da Gazipaşa Havalimanı konusuna değinen Yıldırım, "Gazipaşa Havaalanı’ndaki hedefimiz, düzenli olarak küçük ve orta gövdeli uçakların çalışacağı seferleri başlatmaktır. Bunun için Türk Hava Yolları ve Anadolu Jet yaz programında Gazipaşa’ya sürekli sefer yapmaya karar verdi" diye konuştu.

TÜRKİYE YAT TURİZMİNDEN HAK ETTİĞİNİ ALAMIYOR

Türkiye’nin konumu ve kıyılarının güzelliği itibariyle yat turizminde çok önemli bir ülke olduğunu da vurgulayan Yıldırım, şöyle dedi:

"Ancak ülkemiz yat turizminden hak ettiği payı alabiliyor mi? Maalesef buna 'evet' diyemiyoruz. Neden? Bugün Akdeniz’e kıyısı olan 23 ülke var. Ve Akdeniz çanağında 1 milyona yakın yat var. Bu yatların yüzde 85’i 3 ülke tarafından konaklatılıyor ve barındırılıyor. Bu ülkeler ise Fransa, İspanya ve İtalya’dır. Geri kalan 20 ülke ise maalesef denize bakıyor ve bundan nasibini alamıyor. Türkiye’nin bu pastadan pay alamaması çok hazin bir durum. Bu gerçeği gördükten sonra dedik ki, mutlaka deniz turizminde Türkiye Akdeniz çanağında hak ettiği payı almalıdır. Bunun için şu anda sayısı 46 olan yat bağlama ve konaklama tesislerinin sayısını hızla artırıyoruz. Bu kapasiteyi 2015 yılına kadar 26 bine çıkaracağız. Geldiğimizde 9 bin 200’dü, şu anda 15 bine çıktı. 2015 yılında 26 bine, 2023 yılında da 56 bine çıkaracağız. Ülkemizin bu sektörden 4 milyar dolara ulaşan gelirini bu tesislerle 10 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. 8 yıl içinde sıfırdan yapılan ve yarım kalan yat limanlarının tutarı ise 300 milyon doları aşmıştır."

TÜRKÜ DİZELERİYLE AÇILIŞI YAPTI

Konuşmasını Alanya’nın Gevenez Köyü’ne ait bir türkünün dizelerini okuyarak tamamlayan Yıldırım, "Gevenez’dir köyümüz, taştan akar suyumuz, sevip sevip ayrılmak değildir bizim huyumuz. Biz bir sefer sevdik mi, sevmeye devam ederiz" dedi. Yıldırım ve beraberindekiler, daha sonra Alanya Yat Limanı’nın resmi açılışını gerçekleştirdi. Yıldırım daha sonra geldiği özel uçakla Ankara’ya hareket etti.

(DHA)
 

 
12 yaşında kendini astı
 
AİDS fotoğrafları sergisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
12 yaşında kendini astı
ANTALYA'da ilköğretim okulu öğrencisi 12 yaşındaki A.K, evinin önünde ...
Hediye zarfıyla dolandırdılar
ANTALYA'da kendilerini yeni açılacak büyük bir alışveriş merkezinin elemanı ...
Hastanede performans eylemi
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, Sağlık Bakanlığı'nın ...
 
Tahir Görgülü'ye müjde
ANTALYA'da polis, hırsızlık olayına karıştıkları belirlenen 8 kişiyi yakaladı. ...
Kamyon 5 aracı biçti
ANTALYA'da freni boşalan kamyon, 5 araç ve bisiklete çarptıktan sonra ...
Demre'deler
FRANSA'da tıp öğrenimi gören 25 yaşındaki Amadine Chabrier ile eşi 24 ...
 
Şahidim olsun
Antalya Belek’te tatilden döneceği gün kalbindeki ana damarlardan biri ...
İnternette fuhuş pazarlığı
ANTALYA'da internetteki bir sosyal paylaşım sitesinde erkeklere fotoğraflarını ...
Başına gelmedik kalmadı
TÜRKİYE Yüzme Federasyonu'nun (TYF) sözleşmesini feshedip, disiplin kuruluna ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva