TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
29 Temmuz 2021 Perşembe - 17:59

Bakanlar açıkladı: 2 günde 53 yangın

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile birlikte Manavgat Yangın Komuta Merkezi'nde, Antalya'nın Manavgat ilçesi ile Türkiye'deki diğer yangınlarla ilgili son bilgileri paylaştı.

Bakanlar açıkladı: 2 günde 53 yangın
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Açıklamada üç bakana Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, AK Parti Antalya milletvekilleri de eşlik etti.

28- 29 Temmuz tarihlerinde 53 orman yangınından 36'sının kontrol altına alındığını belirten Bakan Pakdemirli, devam eden yangınları şöyle sıraladı:

"Şu an için devam eden yangınlar Adana Karaisalı, Pozantı, Kozan, Sarıçam, Ceyhan ve Feke bölgelerinde, Osmaniye Kadirli, Antalya Manavgat, Akseki, Konyaaltı ve Alanya, Kayseri'de Yahyalı, Mersin'de dünden beri devam eden Aydıncık yangınında 202 hane boşaltıldı. Bununla beraber verilen karşı ateş sayesinde bu yangın olumlu yönde ilerlemektedir, henüz kontrol altına alınmamıştır. Silifke'de iki ayrı belde toplamda 600 hane ihtiyaten boşaltıldı, bunun da pozitif yönde gidiyor olması en azından teselli edici. Mersin Bozyazı'daki yangın söndü, soğutma çalışmaları devam ediyor, bu yeni bilgi. Kütahya Emet'te bir yangın devam ediyor. Geçtiğimiz saatlerde Muğla ilimizde de çeşitli yangınlar çıktı. Marmaris, Didim ve Güvercinlik'te üç yangın devam ediyor. Güvercinlik'te bir otelin boşaltılması söz konusu oldu ve tahliye başladı."

ANTALYA'DA 3 CAN KAYBI

Tüm bu yangınlarla 3 uçak, 38 helikopter, 472 arazöz ve toplamda tüm kurumlardan katılan 4 bin personelle mücadele edildiğini belirten Bakan Pakdemirli, "183 vatandaşımız toplamda bu yangınlardan etkilendi, 15'i taburcu oldu ve Manavgat Devlet Hastanesi'nden de 10 entübe arkadaşımız ihtiyaten başka hastaneye taşındı. Şu an için bu devlet hastanesinde bir risk bulunmamakla beraber, bu ihtiyaten öğle saatlerinde yapıldı. Maalesef Antalya'da 3 can kaybımız var. Hepimizin başı sağolsun. Lütfen devletin yaptığı uyarılara mutlaka uyalım, evimizi, aracımızı bırakmamız gerekiyorsa bunları geride bırakalım. Mal elbette değerli ama canımızdan değerli değil" dedi.

ÇOK YÖNLÜ SORUŞTURMALAR

Uzum zaman diliminde çıkması beklenen birçok yangının bir-iki gün içerisinde çıktığı günün yaşandığını söyleyen Pakdemirli, "Hep birlikte kontrol altına alma mücadelemiz devam ediyor. Elbette kontrol altına alacağız ancak bu biraz zaman alabilir ama devlet tüm kurumlarıyla burada, en başta devletin üç bakanı burada, çeşitli bakanlarımız geldi gitti, bakan yardımcılarımız gelip gidiyor. Ciddi bir koordinasyon kurduk ve bu koordinasyonumuz devam ediyor. Yangınların sebebiyle alakalı, bizi öncelikle yangınların sebebinden daha çok söndürülmesi alakadar ediyor ama sebebiyle ilgili de çok yönlü soruşturma ve araştırma ilgili kolluk kuvvetleri ve adli merciler tarafından yapılıyor" diye konuştu.

ZARAR TESPİT SONUÇLARI

Tarım hasarlarıyla alakalı ilk tespitlere göre 150 büyükbaş, bin küçükbaş, 6 bin dekar tarım arazisi ve ağırlıklı muz serası olmak üzere 500 dekar serada zarar tespit edildiğini açıklayan Bakan Pakdemirli, şunları söyledi:

"Zarar tespitleri devam edecek. Meteorolojik olarak da yüksek süratli rüzgarın şu anda devamı hala söz konusu. Ancak ilerleyen saatlerde değişen yönle ve azalan süratle birlikte en azından Antalya tarafından da meteorolojik şartların biraz daha lehimize olabileceğini söylüyorum. Öncelikle günlerdir uyumayan orman kahramanlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Tüm belediyelerimize, jandarmamıza, emniyetimize, valiliğimize, AFAD, Kızılay, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, Dışişleri Bakanımıza ve bakanlarımıza ve tüm katkı koyan kurumlara ayrıca teşekkür etmek istiyorum."

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Yangında hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, devletin tüm imkanlarının Antalya ve Manavgat için seferber edildiğini söyledi. Bakanlık ekiplerinin de sahada olduğunu açıklayan Kurum, "Bilfiil 7 gün 24 saat çalışıyorlar. Biz de bakanlık olarak bir taraftan ekiplerimiz yangın faaliyetlerini sürdürürken, bir taraftan da sönen yangın yerlerinde hasar tespit çalışmalarını yapmaya başladık. Şu an sahada 30 ekibimiz, mobil laboratuvarımız, araçlarımız bulunuyor. En kısa zamanda yangının söndürülmesiyle birlikte hasar tespit çalışmalarını tamamlıyor olacağız" dedi.

77 BİNADA AĞIR HASAR

Şu an itibari ile Manavgat'ın Evrenseki, Kalemler, Yavrudoğan, Çolaklı ve Yeniköy mahallelerinde hasar tespit çalışmalarının başladığını kaydeden Bakan Kurum, "Bu çerçevede 76 yapı, 155 bağımsız bölüm incelendi. 77 bağımsız bölümün yanarak acil ağır hasarlı veya yıkık olduğu tespiti yapıldı. Bir taraftan da TOKİ Konut Dairesi Başkanlığı'mızın eliyle daha önce Elazığ'da, Malatya'da, İzmir'de, Giresun'da, Rize'de, Artvin'de ne yaptıysak hızlı bir şekilde vatandaşlarımızın yarasını sarmak için kalıcı konutların yapım sürecine de başlayacağız. Bu konuyla ilgili de TOKİ çalışanlarımız sahada çalışmalarını başlattı" diye konuştu.

Bu süreçte vatandaşlara taşınma, kira, eşya yardımı olarak verilmesi gereken tüm yardımları da koordine etmek suretiyle Antalya'nın yaralarını en kısa sürede saracaklarını açıklayan Kurum, "Türkiye'nin birçok yerinde orman yangınları var. Yerleşim alanlarını etkileyen yangınlar var. Ekiplerimiz sahada tespitlerini yapmaktadır" ifadelerini kullandı.

TEDAVİ GÖRENLERİN HAYATİ RİSKİ YOK

Türkiye'nin her yerindeki yangınları yakından takip ettiklerini söyleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, "Kahraman orman çalışanlarımız ve ona destek veren Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye çalışanları dahil tüm arkadaşların çalışmalarının yanında bizler de özellikle vatandaşlarımızın bu zor şartlarda devlet olarak yanında olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Buradan sadece Antalya'da ve Manavgat'ın değişik bölgelerindeki yangınlarını değil Türkiye'nin her yerindeki yangınları başta bakanımız olmak üzere dikkatle takip ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla farklı il ve ilçelere de bakanlar, bakan yardımcılarımızı ve ilgili kurumlarımızın yöneticilerini de yönlendirmiş bulunmaktayız" dedi.

Hastanelerde şu an için bir risk olmadığını belirten Bakan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Manavgat bölgesi Antalya'da yangının en yoğun olduğu bölge olduğu için merkezi burada kurduk. Vatandaşlarımızdan şu ana kadar maalesef 3 tanesi vefat etti. Şu anda hastanede müşahede altında olan 15 vatandaşımız var, onların herhangi bir hayati tehlikesi yok. Tarım ve Orman Bakanımızın biraz önce söylediği gibi Manavgat Devlet Hastanesi'ndeki 10 entübe olan vatandaşımızı tedbiren, herhangi risk yok ama bu rüzgarla olabilir diye Alanya ve Serik Devlet hastanelerine gönderdik. Şu anda hastanelerimizde yoğun bakımlarda da bir olağanüstü durum yok."

'ŞU ANA KADAR BAŞVURAN YOK'

Vatandaşlara yardım ulaştırmak için AFAD'ın koordinasyonunda bir lojistik merkezi oluşturulduğunu söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Buradan AFAD ve Kızılay vatandaşlarımıza yardımlar ulaştırıyor. 6 noktada Kızılay sıcak yemek servisi yapıyor. Ayrıca vatandaşlarımızın giyecek gibi acil ihtiyaçlarının karşılanması konusunda da muhtarlarla da bir iletişim ağı oluşturuldu ve sürekli temas halindeyiz. Şu ana kadar başvuran yok ama buradan da duyuru yapmak istiyoruz. Yiyecek dahil her türlü ihtiyacınızı karşılamak konusunda tedbirlerimizi aldık" dedi.

ÇIKIŞ NEDENİ KAPSAMLI ARAŞTIRILIYOR

Çavuşoğlu, konuşmasında yangın bölgesinde gerekli hassasiyeti gösterdiklerini söylediği turizmcilere teşekkür etti. Bakan Çavuşoğlu, "Manavgat bölgesindeki 720 kapasiteli Kredi Yurtlar Kurumu'nu vatandaşlarımızın kullanımına tahsis ettik. Dün gece 90 kişi burada konakladı. Vatandaşlarımızın çoğu akrabalarında veya yakınlarında kalıyor. Otelcilerimiz de çalışanlar dahil herkese kumanyaların ulaşması için bir birim oluşturdular. Bu vesileyle Marmaris'te bir otelimize yakın yerden yangın geçti. Güvercinlik'te 2 otelimize yakın yerden yangın geçti. Bu bölgede yangın turizm bölgesinden tamamen uzak ama turizmcilerimiz son derece duyarlı. İnşallah önümüzdeki saat ve gün içinde tüm Türkiye'deki yangınları söndürmüş oluruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, tüm birimlerimiz bu yangınların neden çıktığı konusunda kapsamlı soruşturmayı yapıyorlar" şeklinde konuştu.

TARIM VE ORMAN BAKANI BEKIR PAKDEMIRLI, DISISLERI BAKANI MEVLUT CAVUSOGLU, CEVRE VE SEHIRCILIK BAKANI MURAT KURUM ILE BIRLIKTE MANAVGAT YANGIN KOMUTA MERKEZI'NDE, ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESI VE TURKIYE'DEKI DIGER YANGINLARLA ILGILI SON BILGILERI PAYLASTI.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/MANAVGAT-DHA)

TARIM VE ORMAN BAKANI BEKIR PAKDEMIRLI, DISISLERI BAKANI MEVLUT CAVUSOGLU, CEVRE VE SEHIRCILIK BAKANI MURAT KURUM ILE BIRLIKTE MANAVGAT YANGIN KOMUTA MERKEZI'NDE, ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESI VE TURKIYE'DEKI DIGER YANGINLARLA ILGILI SON BILGILERI PAYLASTI.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/MANAVGAT-DHA)

TARIM VE ORMAN BAKANI BEKIR PAKDEMIRLI, DISISLERI BAKANI MEVLUT CAVUSOGLU, CEVRE VE SEHIRCILIK BAKANI MURAT KURUM ILE BIRLIKTE MANAVGAT YANGIN KOMUTA MERKEZI'NDE, ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESI VE TURKIYE'DEKI DIGER YANGINLARLA ILGILI SON BILGILERI PAYLASTI.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/MANAVGAT-DHA)

 
Takla atan traktörün altında kalan sürücü öldü
 
Balıkesir'de ormanlara giriş 3 ay yasaklandı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
A.Rıza ÖZÇELİK 30 Temmuz 2021 Cuma 06:43

özel uçaklarınızlamı geldiniz? yangın söndürme uçaklarını neden sattınız?

Yorumu oyla      0      0  
demir 30 Temmuz 2021 Cuma 05:51

Çok yazık binlerce hektar ormanlarımız yok oldu,köylerimiz yandı,insanlarımız eziyet çektiler,börtü böcek dahil hayvanlarımız telef oldu.Peki üç bakan millete bilgi verdiler, iyi güzelde insan şunu da sormadan edemiyor.Yangında görüldü ki karadan müdahale sınırlı,helikopterler yetersiz kalıyor,en iyi mücadeleyi yapacak olan su tanker uçakları ancak oda yetersiz.Peki bütçeye her yıl 5 uçak parası konsa idi 10 yılda 50 uçak yapardı.Bunları planlayarak Tarım Bakanlığı,Milli Savunma Bakanlığı ile bir protokol yapsaydı ve bu uçaklar Hava üstlerine dağıtılsaydı,orada bunların teknik bakımları yapılarak her an hazır durumda bulundurulsa idi,yine yıl içerisinde bunların tatbikatları ve eğitim uçuşları yapılsaydı,uçuş ekibi Hava Kuvvetlerinden olsaydı,ek görev gibi düşünün,yangın hallerinde bu 50 uçak tıkır tıkır müdahale etse idi,acaba yangınlar bu kadar büyürmüydü ve hasarlar bu kadar çok olurmuydu.Oysa topu topu koskoca ülkemizde 2 tanker uçak olduğu söyleniyor vahim ki vahim.Hiç değilse bundan sonra bunlar üzerinde düşünülür de bir sistem kurularak işlemesi sağlanır.Yoksa her kurum kendi başına ancak bu kadar olur.Bu üç beş Belediyenin yapacağı bir iş değil.Bütün mesele her konuda hazır senaryolarınız olacak,yıl içerisinde tatbikatları yapılacak ve herkes ne yapacak bir saat gibi işleyecek.Yoksa olay oldu paldır güldür her kurum dalıyor.Olacak iş değil memleketimizin bir sürü imkanı varken onu kullanamamak çok acı.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kepez Manavgat için seferber oldu
Kepez Belediyesi, Manavgat’ta yaşanan yangın felaketinin kontrol altına ...
Senfoni konseri iptal edildi
ANTALYA Devlet Senfoni Orkesrası'nın (ADSO) 30 Temmuz Cuma akşamı gerçekleştireceği ...
Çatı katında yangın
ANTALYA'da 4 katlı apartmanın çatı katında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin ...
 
Otluk ve çalılık alanda yangın
ANTALYA'da otluk ve çalılık alanda başlayan yangın rüzgârın da etkisiyle ...
Manavgat'taki yangının uydu fotoğrafı
MANAVGAT'ta dün çıkan yangının uydu fotoğrafı olayın büyüklüğünü gözler önüne seriyor.
ATSO Başkanı Çetin, ATİP'in konuğu
ANTALYA Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Antalya ...
 
Sarılar'da yangın yerleşim alanına girdi
Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangının 2'nci gününde Dikmen, Bucakşeyhler ...
Otluk alandaki yangın maddi hasara neden oldu
ANTALYA'da otluk alanda çıkan yangın, park halindeki iki otomobile ve ...
Manavgat'taki yangının çiftliğe ulaştığını öğrenen Tuğba Özay felç geçirdi
Antalya Manavgat'ta yangının olduğu bölgede eski manken Tuğba Özay'ın çiftliği de hasar gördü.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva