Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
20 Şubat 2015 Cuma - 09:17

Bakanlara bile Fuat Avni sorgusu

Fuat Avni’yi bulamayan güvenlik birimleri, üst düzey AKP’li bürokrat ve siyasileri araştırmaya başladı.

Bakanlara bile Fuat Avni sorgusu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Twitter fenomeni Fuat Avni’yi bulamayan güvenlik birimleri, üst düzey AKP’li bürokrat ve siyasileri araştırmaya başladı. İnternet bilgilerine kadar irdelenenler arasında bazı bakanlar da yer aldı.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “deli saçması” olarak nitelendirdiği ünlü Twitter fenomeni “Fuat Avni”ye ilişkin iddiaların altından, skandal gibi bir araştırma çıktı. Güvenlik birimleri çerçevesinde Fuat Avni isimli hesabı kimin kullandığına yönelik yapılan araştırma sırasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanları, Başbakanlık’taki bazı üst düzey bürokratların, bakanların ve AKP’li yöneticilerin, “Fuat Avni” testinden geçirildiği belirlendi.
Bu çerçevede yaklaşık 100 kişinin hesabı, telefon bilgileri ve internet bilgileri didik didik edilerek, Fuat Avni olup olmadığının araştırıldığı saptandı. Bu gelişme üzerine, ilginç bir Fuat Avni dosyası oluşturularak, hükümete yakın medya kuruluşlarına servis edildiği öğrenildi. Fuat Avni dosyası ile ilgili süreç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Bu hesap sahibini bulun” talimatı üzerine başladı.
Hatta Erdoğan, hem MİT’i hem de Emniyet’i bu konuda defalarca uyardı. Zaman zaman da uyarının boyutları fırça düzeyine yükseldi. Bu uyarılar üzerine harekete geçen MİT ve Emniyet birimleri ilk etapta, Twitter üzerinden bilgi alma yolunu denediler. Ancak şirket, hesabı kullanan kişi veya kişiler hakkında hiçbir bilgiyi Türkiye devleti ile paylaşmadı. Tam tersi, Türkiye’nin çok ısrarcı olması üzerine, dünyanın en etkili siyasi hesabı olarak seçilerek, “siyasi dokunulmazlık” altına alındı. Şirket bu çerçevedeki hesapları, düşünce özgürlüğü kapsamına alarak, koruma ağlarını kat kat artırıyor.

ERDOĞAN’IN DANIŞMANLARI DA MARKAJA ALINDI
Güvenlik birimleri, Twitter merkezinden bir bilgi elde edemeyince, Fuat Avni’yi Türkiye içinden bulmak için harekete geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başta danışmanları olmak üzere bazı Başbakanlık üst düzey görevlileri, Fuat Avni testisinden geçirildi. Bu çalışmadan da bir sonuç çıkmayınca bu kez, test bakanlara ve bazı AKP’li yöneticilere kadar genişletildi. Söz konusu kişilerin cep telefonu, bilgisayar kullanımları geriye dönük taranarak, Fuat Avni hesabından yapılan yayınlar karşılaştırılarak, bir bağlantının olup olmadığı araştırıldı. Bu çerçevede yaklaşık 100 kişinin hesabı, Fuat Avni testinden geçirilmiş oldu. Ancak bu testlerden de bir sonuç alınamadı.

“FUAT AVNİ ALGI YÖNETİM PLANI”
Fuat Avni isimli hesapla ilgili yapılan inceleme ve araştırmalarda somut verilere ulaşılamayınca, bir algı operasyonu yapılması kararlaştırıldı. Ve algı operasyonu için AKP’nin arka bahçesi olarak bilinen bir düşünce kuruluşuna görev verildi. Düşünce kuruluşu da, güvenlik birimlerindeki “devlet görevlileri” ile birlikte, bir “Fuat Avni Algı Yönetim Planı” oluşturdu. Plan çerçevesinde bir Fuat Avni dosyası oluşturularak, hükümete yakın bazı medya kuruluşlarına servis edildi.

DM’LERİ İKİ AKADEMİSYEN YAZDI
Dosya kapsamında medyada yer alan DM’ler (Twitter’da birbirini takip eden iki kişinin özel sohbeti) ise iki akademisyen tarafından hazırlandı. Ayrıca, bilişim konusunda uzman dört “devlet görevlisi” de, bu dosyanın oluşturulmasında bizzat görev aldı. Dosyanın koordinasyonunu ise, güvenlik biriminde görev yapan “daire başkanı” tarafından sağlandı. Söz konusu kişilerin isimlerinin tamamı ve yaptıkları eylemler, CHP yönetiminde bulunuyor. İsimler, dosyanın yargıya intikal etmesinin ardından kamuoyuna açıklanacak.

140 KARAKTER HATASI NASIL YAPILDI
Dosya, hükümete yakın medya kuruluşlarında yayınlanmaya başlayınca, dosyada 140 karakter hatası yapıldığı ortaya çıktı. Bu hatalar üzerine dosya güncellendi. DM’ler üzerinden tekrar geçildi. Ve tarih ve karakter sayısı hataları revizyonda düzeltildi.

NİYE SINIRLI GAZETEDE YAYINLANDI
Fuat Avni dosyasının yayınlanacağı hükümete yakın medya kuruluşlarının seçimi de tartışma konusu oldu. Dosyanın hazırlanmasına destek veren hukukçular, işlenen suçları dikkate alarak sınırlı yayın organında yayınlanmasını kararlaştırdılar. Aileye yakınlığı ile bilinen yayın kuruluşları ise haberleri, atıfta bulunarak yayınladı. AKP camiasına uzak olan iki gazetenin tepe yöneticisi bir anlamda feda edilmiş oldu.

NEDEN BU DOSYA HAZIRLANDI
CHP çevrelerinde konuya kendi partilerinin dahil edilmesi AKP tarafından hazırlanan Muhalefeti Bölme Planı çerçevesinde yapıldığı değerlendiriliyor. Söz konusu planda, “CHP’nin paralel yapıyla birlikte çalışıyor gösterilmesi”, “CHP’de liderlik tartışması çıkartılması”, “Kılıçdaroğlu’nun itibarının sarsılması” şeklinde maddelerin yer aldığı biliniyor. Üretilmiş Fuat Avni DM’leri de bu çerçevede kurgulandı.
HÜSEYİN ÖZAY / TARAF - 

 
Meclis'te yine kavga
 
AKP 'çılgın proje' peşinde
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bojuware 201 20 Şubat 2015 Cuma 21:41

Fuat avni acaba bilalmi. Bilal avni olur ama fuat olamaz.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşadamı silahlı saldırıda yaralandı
BURDUR'da mermer fabrikası ortağı işadamı 36 yaşındaki Ufuk Kan işyerine ...
11 ilin valisi değişti
VALİLER Kararnamesi Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararnameye ...
Bir gazeteci öldürüldü
Gazeteci - Yazar Nuh Köklü, Kadıköy'de kız arkadaşıyla kar topu oynarken ...
 
Uçakta sigara içti, bin lira ceza kesildi
SİVİL Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından İzmir-Diyarbakır seferinde, ...
Ve Işık Kansu Cumhuriyet'e geri döndü
Cumhuriyet gazetesinin işine son verdiği 37 yıllık usta yazarı Işık Kansu, gazetesine geri döndü.
Akyazı'da sobadan zehirlenen çift öldü
SAKARYA'nın Akyazı ilçesi Altındere semtinde 60 yaşındaki Mustafa Güler ...
 
20 yılda harcadığı parayı açıkladı
Serdar Ortaç, 20 yılda 50 milyon doları çatır çatır harcadığını söyledi.
Yandaş basından 'Fuat Avni o' iddiası
Star gazetesi Fuat Avni'nin Emre Uslu olduğunu yazdı...
Acun, Nihat Doğan kararını verdi
Özgecan Aslan cinayetiyle ilgili tweetleri tepki çeken Nihat Doğan, Survivor ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva