Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
10 Kasım 2020 Salı - 16:45

Bakıcı kadın katiline müebbet hapis cezası onandı

ANTALYA'da 15 yıl önce ortadan kaybolan Şahika Atabek'i (50) o dönem çocuğuna bakıcılık yapması için işe alan Efrail Göçer (64), 2017 yılında dosyanın yeniden açılması sonrasında cinayet suçundan ömür boyu hapse mahkum edildi. Göçer'in cezası Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi tarafından onandı.

Bakıcı kadın katiline müebbet hapis cezası onandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Alman eşinin ölmesi sonucu emekli olduktan sonra Türkiye'ye kesin dönüş yapan Şahika Atabek, memleketi Konya'ya yerleşti. Tek başına yaşamaya başlayan Atabek, bir süre sonra ailesine, hiç çocuğu olmadığı için çocuk özlemi çektiğini, ulusal bir gazeteye 'Yatılı bakıcı aranıyor' ilanı veren Bekir Taşçı'nın çocuğuna bakmak için anlaştığını ve Antalya'ya gideceğini söyledi. 2005 yılının kasım ayında Konya'dan ayrılan Atabek, aylık 1000 lira karşılığında kendisini elektrik mühendisi olarak tanıtan Bekir Taşçı'nın 2,5 yaşındaki kızına bakmaya başladı. Yaklaşık 1 ay sonra kızlarından haber alamayan aile, polise başvurarak Şahika Atabek'in kayıp olduğunu bildirdi. Polis tarafından yapılan araştırma sonucu Şahika Atabek'in izine ulaşılamadı.

DOSYA YENİDEN AÇILDI

Konya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kayıp Şahika Atabek'in dosyasını 3 yıl önce yeniden açtı. Polis, Atabek'in ailesinden aldığı bilgiler doğrultusunda gazeteye ilan veren Bekir Taşçı'nın izini bulmak için Antalya'ya gitti. Polis, Şahika Atabek'e ait cep telefonunun kapanmadan önce son sinyal verdiği yeri tespit etti. Polis, oturdukları mahalleyi ve evi buldu, ancak kendisini çevresine mühendis ve MİT mensubu olarak tanıtan Bekir Taşçı'nın evindeki tüm eşyaları satarak, kızıyla birlikte İzmir'e gittiğini belirledi.

12 KADINLA EVLENMİŞ

Mahalle muhtarlığında yaptıkları araştırmada Bekir Taşçı'nın kızının isim ve soy isminin farklı olduğunu tespit eden polis, nüfusta yaptıkları inceleme sonrasında, kızın babasının Efrail Göçer olduğunu belirledi. Göçer'in 'Bekir Taşçı' sahte kimliğini kullandığını tespit eden ekipler, bu isim üzerine yoğunlaştı. Genel bilgi taramasında, Efrail Göçer'in alıkoyma ve tacizden suç kaydı bulunduğunu belirleyen ekipler, kızının soy kütüğünü değiştirmeden de hakkında dava açıldığını tespit etti. Ekipler, Göçer'in gazeteye sürekli bakıcı ilanı verip, kadınların 12'siyle resmi nikah yaptığını, bu kadınlardan 5 çocuğu daha olduğunu belirledi.

KAZA SONUCU ÖLDÜĞÜ İDDİASI

Polis tarafından yapılan araştırma sonucu Kocaeli'de gözaltına alınan Efrail Göçer, sorgusunda Şahika Atabek'in evinde öldüğünü söyledi. Atabek'i kendisinin öldürmediğini, kaza sonucu öldüğünü ileri süren Efrail Göçer, polisteki ifadesinde şöyle dedi:

"Gazete ilanıyla çocuğuma bakmak için gelen Şahika Atabek ile aylık 1000 lira karşılığında anlaştık. Evimde kaldığının 10'uncu günü ben çocuğuma bakarken o da banyoya girdi. Bir anda büyük cızırtıyla evin elektrikleri gitti, geldi. Panik içerisinde banyoya gittiğimde elinde saç kurutma makinesi bulunan Şahika'nın suratının sağ tarafının yanık, yerde hareketsiz yattığını gördüm. Kontrol ettiğimde elektrik çarpması sonucu öldüğünü anladım. Sahte kimliğimin ortaya çıkmasından korktuğum için cesedi önce naylon poşete sardım. Ardından büyük bir valize koyarak, mahalledeki çöp konteynerine attım. Ertesi gün çöpü kontrol ettiğimde boşaltıldığını gördüm. Bakıcı kadını soran komşularıma da anlaşamadığımızı ve ayrıldığını söyledim. Yaklaşık 15-20 gün bekledikten sonra bakıcı kadına ait 150 lira ve altınları aldıktan sonra kıyafetlerini atıp, evdeki eşyaları da sattıktan sonra Antalya'dan ayrıldım."

Göçer ifadesinin ardından tutuklanırken, Şahika Atabek'in cesedi ise bulunamadı.

YARGITAY CEZAYI ONADI

Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında Efrail Göçer, 'kasten insan öldürme suçu'ndan ömür boyu hapse mahkum edildi. Heyet, sanığın duruşmalardaki davranışları ve pişmanlık duymayışını da dikkate alarak takdir indiriminde bulunmadı. Temyiz dosyasına bakan Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, Efrail Göçer hakkında verilen kararı onadı. Yargıtay ilamında, sanıkla ilgili alınan kararda herhangi bir isabetsizliğin görülmediğine dikkat çekildi.

ANTALYA'DA 15 YIL ONCE ORTADAN KAYBOLAN SAHIKA ATABEK'I (FOTODAKI) O DONEM COCUGUNA BAKICILIK YAPMASI ICIN ISE ALAN EFRAIL GOCER (64), 2017 YILINDA DOSYANIN YENIDEN ACILMASI SONRASINDA CINAYET SUCUNDAN OMUR BOYU HAPSE MAHKUM EDILDI. GOCER'IN CEZASI YARGITAY 1. CEZA DAIRESI TARAFINDAN ONANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Süleyman EKİN/ANTALYA (DHA)

Etiketler:
 
Türkiye'nin Oscar adayı, '7. Koğuştaki Mucize'
 
Dünyanın ilk hidrojenle çalışan otobüsleri kullanılacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diktiği fidanların sökülmesine sinirlenip, eylem yaptı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde, hazineye ait araziye diktiği fidanların ...
Finike Toptancı Hali'nde sezon açıldı
FİNİKE Toptancı Hal Kompleksi'nde 2020-2021 yaş sebze ve meyve üretim sezonu dualarla açıldı.
Alanya'da plajlar turistlere kaldı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde, kasım ayı olmasına rağmen havanın sıcak ...
 
Gazipaşa'da ev yangını
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesine bağlı Berem Yaylası'nda çıkan yangında bir ev kullanılamaz hale geldi.
Paşa'nın Melekleri Ata'nın huzurunda
KADINLAR Hentbol Süper Ligi'nde mücadele eden Muratpaşa Belediyespor Kadın ...
Boğazkent'te yeni kuş türü
ANTALYA'nın Serik ilçesindeki Boğazkent Kuş Halkalama İstasyonu'nda Akçaylak ...
 
Çıkartılan borç yüzünden intihara kalkıştı
ANTALYA'da, bayilik yöntemiyle aldığı iş yerine usulsüz 126 bin lira icra ...
Atatürk Korkuteli'de anıldı
ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 82'nci yılında Korkuteli'de düzenlenen törenle anıldı.
Kemer'de Atatürk'ü anma töreni
TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva