5'nci kattan düşüp hayatını kaybetti
5'nci kattan düşüp hayatını kaybetti
Yargı'ya seyircili veda
Yargı'ya seyircili veda
Antalya OSB Gündüz Bakımevi’nde mezuniyet sevinci
Antalya OSB Gündüz Bakımevi’nde mezuniyet sevinci
İnovasyon, liderlik, yaratıcı düşünce eğitimi başlıyor
İnovasyon, liderlik, yaratıcı düşünce eğitimi başlıyor
9 Mart 2012 Cuma - 12:11

Bankada maaş hesabı olanlar dikkat!

Kurumların ilgili bankalar ile anlaşmaları sonucu bankalardan maaşını alan vatandaşlar maaş hesaplarından ve banka kartlarından çekilen ücretlerden şikayetçi.

Bankada maaş hesabı olanlar dikkat!
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Tüketiciler ile bankaların arasının açık olduğu sektörlerin başında bankacılık sektörü geliyor. Türkiye’nin En Büyük Şikayet Portalı Şikayetvar, bankacılık sektörüne ait şikayetlerin analizini yaparken ilginç sonuçlara ulaşıyor. Çalıştığı kurumların bankalar ile anlaşması sonucu bankadan banka kartı alan ve banka hesabı açtıran vatandaşlar hesaplarından ücretlerden şikayetçi. Maaşlarını eksik aldıklarını kaydeden vatandaşlar acilen düzenleme getirilmesini istiyor.
 
Yıllık Kart Aidatı:Bankadan kurum olarak maaş almaya başladığımızda banka görevlileri kurumumuza gelerek kendilerinden kredi kartı almamız halinde bizden yıllık kart aidatı alınmayacağını söyleyerek bize kart gönderdiler. Ancak hesap ektremde kart aidatı kesildiğini görmem üzerine banka şubesindeki görevliler ile merkez şubedeki görevlilerle defalarca görüştüm ve bankalarından maaş aldığımı, ayrıca bankalarında yatırım hesabımın bulunduğunu, her hisse alım satımında benden yeteri kadar komisyon kesildiğini belirterek bu kesilen aidatın iadesini istedim. Ancak herhangi bir sonuç alamadım. Ve kredi kartım da iptal oldu. Hesabımdan kesilen aidatın iadesini iade edilmediği taktirde Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin bir uyuşmazlıkla ilgili verdiği 2011/4736 esas 2011/11579 sayılı kanun yarına bozma kararı uyarınca, kredi kartlarından yıllık üyelik aidatı tahsil edilmesinin haksız şart niteliğinde olduğu ve geriye dönük olarak 10 yıl boyunca talep edilebileceği hükmü gereğinde mahkemeye başvuracağım.”
 
Hesap işlem Ücreti:Bankanın maaş müşterisi olduğum halde (kamu) hesap işletim ücreti alınmıştır. Bu paranın en kısa zamanda hesabıma yatırılmasını talep ediyorum. 2005 yılından itibaren maaş hesabı olarak kullanmaktayım. Banka ile defalarca görüşmeme ve dilekçe ile başvuru yapmama rağmen hesap işletim ücretimin geri ödenmeyeceği belirtildi. İlk önce hesap işletim ücretimin 1 gün sonra ödeneceği belirtilip daha sonra bu ücretin ödenemeyeceği ve farklı hesaplar (ardıç hesabı vs.) açtırmam durumunda hesap işletim ücreti kesintisinin yapılmayacağı belirtildi. Bu hesaplarda yıllık bir bedel karşılığı açılan hesaplar olup yıllık ücretten herhangi bir farkı bulunmamaktadır. Vadesiz mevduat ve kredi kartlarına ödediğim ücretlerden şikayetçiyim. Yakın zamanda bununla ilgili geri dönüş yapılmaması durumunda kredi kartım, vadesiz mevduat hesabım, farklı hesaplarımı kapatmayı düşünüyorum.”
 
Hesap Özeti Ücreti: Banka maaş hesabımdan hesap özeti ücreti kesiyor! Maaş almama rağmen atmen hesap özetine baktığımda çaktırmadan hesap özeti ücreti kesiyor. Bunu da atm iken kesinlikle belirtmiyor ancak internetten hesabımı kontrol ettiğimde anlıyorum.”
 
Hesap Açım Ücreti:Bankadan maaş hesabı açtırıldı. Hesaplan ilgili ücret talep edildi. Konuyla ilgili itirazda bulunmama rağmen,şirketimin ismini, kimliğini vermeme rağmen, herkesten aldıklarını söylendi.”
 
Sigorta Bedeli: “2 sene önce banka hesabından maaş alıyordum. En son paramı çektikten sonra bir daha atm'ye uğramadım. 200 TL artı para hesabına hiç dokunmadım. Cep telefonuma birkaç gündür gelen gecikmeli borcunuzla ilgili tarafınıza ulaşılamamıştır mesajlarına istinaden müşteri hizmetlerini aradım. Kredili mevzuat hesabımdaki borçla ilgili olduğunu söylediler. Bana şube ile görüşün buradan bilgi veremeyiz dediler. şubeyi aradım ne borcum var benim dedim. Bana hayat sigortası yapıldığını ve bunun artı paradan çekildiğini ödenmediği için faiz bindiğini ekstre bedeli alındığını hesap işletim ücreti kesildiğini söylediler. İptal iade işlemi başlatacağız dediler. Bakalım ne olacak hem bana sormadan sigorta yapmışlar hem de yüksek bir ciddiyetle takibe düşmemek için parayı ödeyin diye nutuk atıyorlar. Umarım kredi sicilimi karalarsınız da maddi manevi ne kadar dava varsa açarım size.” (TheLira)

 
Havuç yediğinde rengi değişiyor
 
Komşulara ‘kanat’ açmak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaz saati öne alınıyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 1 Nisan'da yapılacak üniversite sınavında ...
Genel liseyle imam hatip bir arada
4+4+4 kesintili zorunlu eğitim düzenlemesiyle birlikte bir okul binasında ...
Benzine yine zam
 
Öğrencisini hamile bırakan okul müdürü tutuklandı
Isparta'nın Şarkikaraağaç İlçesi'ndeki Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü ...
"Etlerimin parçalandığını hissettim"
Eşini asit döküp yakan koca tehdit etmeye devam ediyor.
Ağlayınca öldüresiye dövüldü
Edanur, kadına şiddetle henüz 10 aylıkken tanıştı.
 
Anketteki gerçek
42 il, 126 ilçede 3 bin 252 kadınla yüz yüze görüşülerek yapılan araştırma ...
Memura cumartesi mesaisi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kamuda mesai düzenlemesini ...
Şarjı 15 yıl giden telefon
Doğal afetler ve çığ düşmesi gibi acil durumlarda kullanılmak üzere tek ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
İsa Altun
İsa Altun
ÖNLEMEK TEDAVİ ETMEKTEN KOLAY
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Eğitim şart 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Nereye kadar?
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva