Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
26 Mayıs 2016 Perşembe - 09:56

Baro başkanını 12 avukat savundu

ANTALYA Barosu genel kurulunda 3 icra müdürünü rüşvetçilikle suçlamaktan yargılanan baro başkanı Alper Tunga Bacanlı'yı, 12 avukat savundu. Bacanlı'ya destek veren 100'ün üzerinde avukat da duruşma sonrası özçekim yaptı.

Baro başkanını 12 avukat savundu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da 2014 yılı temmuz ayındaki kararname ile icra müdürlerinden Necati İlhan, Reşat Balyemez ile Fahrettin Şahin'in tayinleri müdür yardımcısı sıfatıyla başka illere çıktı. Tayinlerini durdurmak için idare mahkemesine başvuran üç icra müdürü görev yerlerinde kalmak için mücadele ederken, aynı yılın ekim ayında Antalya Barosu'nun genel kurul toplantısı yapıldı. 3 icra müdürü, 18 Ekim 2014 tarihindeki genel kurulda avukatlardan ikinci dönem için yeniden destek isteyen Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı'nın rüşvetle mücadele konusunda yaptığı konuşmada, kendilerine hakaret edildiğini ve rüşvetçilikle suçlandıklarını iddia etti. İcra müdürleri genel kurulda yapılan konuşmanın CD'sini de dilekçelerine ekleyip suç duyurusunda bulundu. 

Adalet Bakanlığı'nın soruşturma izni vermesi üzerine Alper Tunga Bacanlı hakkında Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Olayla ilgili iddianamede, Alper Tunga Bacanlı'nın tayini çıkan icra müdürleriyle ilgili söylediği sözler şöyle kaydedildi:

"Meslektaşlarına karşı saygısız tutum ve davranışlar ortaya koyan, meslek ahlakına aykırı tavırları adet edinen 3 icra müdürü bu yöntemle tayin edilmiştir. Artık devir değişti. Biz icra müdürlerinden değil, onlar bizden korkacak dedim. Bakın sabah da ifade ettim. Belki dikkatlerinden kaçmıştır. 3 icra müdürü rüşvetçi, burada açıkça söylüyorum. Buradan tayin ettirdim ben. 7 icra müdürü vardı burada. 7 icra müdürlüğü vardı. Ortalık kan ağlıyordu. Adamlar avukatları neredeyse rüşvetçi konusunda maaşa bağlamışlardı."

BARO BAŞKANINA BÜYÜK DESTEK

6 yıla kadar hapsi istenen baro başkanına destek için 100'ün üzerinde avukat adliyeye geldi. Baro Başkanı Bacanlı'dan şikayetçi üç icra müdürü ise adliyede yan yana bir bankta oturup duruşmanın başlamasını bekledi. Bacanlı'yı 12 avukat savunurken, müşteki icra müdürleri avukat da tutmadı. 

Suçlamaları kabul etmeyen Bacanlı, genel kurulda yaptığı konuşmaların başından, ortasından ve sonundan eklemelerle iddianame hazırlanıp yargılandığını savundu. Bacanlı, konuşmasında kendisinden şikayetçi üç icra müdürünü kastetmediğini söyledi. Baro genel kurulunda yaptığı konuşmanın genel bir konuşma olduğunu ileri süren Bacanlı, kendisini şikayet eden üç icra müdüründen ikisini geçmişte şikayet ettiği için aralarında husumet olduğunu öne sürdü. Bacanlı, “2013-2014 yılı kararnamelerinde 12 icra müdürü tayin edilmiştir. Ancak neden müştekilerin üzerlerine alındığını bilmiyorum. Ben baro başkanı olduktan sonra adliyede düzeni biraz bozduk. Baro olarak rüşvet ve yolsuzlukla mücadele ettik. Bizim ahlaki vicdani sorumluluğumuz budur. Bu tavrımızdan dolayı husumet oluşmuştur. Bunu mahkemenin takdirlerine sunuyorum" dedi. 3 icra müdürü ise Bacanlı'dan şikayetçi olduklarını yineledi.

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'ne müzekkere yazılarak 2013 ile 2014 yıllarında Antalya İcra Müdürlüklerinden başka illere atamaları yapılan icra müdürleri ve yardımcılarının listelerinin tarihleriyle birlikte istenmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi. 

Bacanlı'ya destek veren avukatlar, duruşma sonrası özçekim yaptı.

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA)


ANTALYA BAROSU GENEL KURULUNDA 3 ICRA MUDURUNU RUSVETCILIKLE SUCLAMAKTAN YARGILANAN BARO BASKANI ALPER TUNGA BACANLI'YI, 12 AVUKAT SAVUNDU. BACANLI'YA DESTEK VEREN 100'UN UZERINDE AVUKAT DA DURUSMA SONRASI OZCEKIM YAPTI.(FOTO:MUSTAFA KOZAK/ANTALYA-DHA)


ANTALYA BAROSU GENEL KURULUNDA 3 ICRA MUDURUNU RUSVETCILIKLE SUCLAMAKTAN YARGILANAN BARO BASKANI ALPER TUNGA BACANLI'YI (FOTODAKI) , 12 AVUKAT SAVUNDU. (FOTO:MUSTAFA KOZAK/ANTALYA-DHA)

 
Anne katiline, cezai ehliyeti olmadığı için ceza verilmedi
 
Fenerbahçeliler, atkı açan Galatasaray taraftarını darp etti
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
... 27 Mayıs 2016 Cuma 00:11

hiçbir kanıt olmadan salla gitsin ..tamam da rüşvet çift taraflı bir suçtur yani alan kadar veren de suçludur..kendisi de belirtmiş avukatlar icra müdürlerini neredeyse maaşa bağlamışlar diyor ...demek ki avukatlar da rüşvet veren konumunda o zaman çuvaldızı kendine batır da rüşvet veren avukatları bir açıkla bakalım..suç ve suçluyu bildiği halde ihbar etmemek de ayrı bir suçtur...madem avukatlar icra müdürlerini maaşa bağlamışlar bildiklerini açıklamak zorundasın sayın başkan..öyle kuru gürültüyle olmaz bu işler..

Yorumu oyla      3      3  
Vatandaş 26 Mayıs 2016 Perşembe 10:36

Baro Başkanı doğru bir noktaya temas etmiş neden sadece bu müdürler üstlerine alınmış, ateş olmayan yerden duman çıkmaz sözünü düşündürüyor.

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anne katiline, cezai ehliyeti olmadığı için ceza verilmedi
ANTALYA'da intihar etmesine engel olan annesinin boğazını sıkarak öldüren ...
Otomobil takla attı, sürücü sıyrıklarla kurtuldu
ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde takla atan otomobilin sürücüsü emniyet ...
Ormanlık alanda yarı çıplak erkek cesedi
ANTALYA'da Sakarya nüfusuna kayıtlı 40 yaşındaki Erdoğan Veziroğlu, ormanlık ...
 
Manavgat'ta kaçak kazı operasyonu
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde Selge Antik Kenti'nde kaçak kazı yapan ...
Islak eğlence sezon açtı
ANTALYA'nın tek su parkı Aqualand Su Cenneti, sezonu açtı. İranlı turistler ...
ATV ile kaza yapan İngiliz kadın öldü, arkadaşı yaralandı
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde ATV ile kaza yapan İngiliz 31 yaşındaki Amama ...
 
Antalyaspor'un sezonluk maç bileti fiyatları açıklandı
ANTALYASPOR'un yeni sezonda 33 bin kişilik stadında Galatasaray, Fenerbahçe ...
Demre'de motosiklet kazası: 2 yaralı
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde motosiklet sürücüsü ve çarptığı yaya ağır yaralandı.
Kaleiçi'ndeki işgaller kaldırıldı
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi turizm sezonunun gelmesiyle kent merkezinde ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva