Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
4 Şubat 2012 Cumartesi - 13:07

Barut: Sektörün yasası bir an önce çıkmalı

Turizmin bölgemizde çok hızlı geliştiğini anlatan Cengiz Haydar Barut, bu gelişmelerin getirdiği bazı sıkıntıların yaşandığını ancak şu anda Manavgat'ın yaklaşık 160 bin kişilik yatak kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonu olduğunu anlattı.

Barut: Sektörün yasası bir an önce çıkmalı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Son yıllarda yerel yönetimlerin örnek çalışmalarıyla birlikte bölgedeki alt yapı sorunlarının da ortadan kalktığını ifade eden Barut,  "Bölgemizdeki alt yapı birliğimiz MATAB, Türkiye’nin en iyi çalışan alt yapı birliği olarak çok iyi bir performans sergiliyor. Arıtmalarımız, çevre düzenlemelerimiz, su sorunumuz, çöp sorunumuz neredeyse yok denecek kadar az. Bir tek Kızılağaç Bölgemizde bir miktar su sorunumuz var onu da, en kısa zamanda çözeceğiz. Alt yapı sorunları çözülmüş, örnek gösterilen bir beldeyiz. Bunun semeresini de alıyoruz. Ama alt yapı sorunlarımız çözüldüğü ve örnek bir belde olduğumuz için de hızla yatak kapasitemiz artıyor. Geçtiğimiz yıl 2011 yılında dokuz adet yeni tesis bölgemizde hizmete girdi. 2012 yılı içinde sekiz tane daha tesisimizin hizmete girmesini bekliyoruz. Nerdeyse her yıl 10 bin yatak Side-Manavgat bölgesine ilave ediliyor. Bununla birlikte oluşan alt yapı sıkıntılarını da hep birlikte çözemeye çalışıyoruz" dedi.
 
2011'de Side Manavgat bölgesine gelen turist sayısının 4 milyonu geçtiğini ifade eden Barut, "Antalya bölgesine gelen turist sayısının yaklaşık % 35’lik bir bölümünü Side-Manavgat Bölgesinde ağırlıyoruz.  2012 yılı içinde tüm haberleri alıyor ve değerlendirmelerimizi yapıyoruz. 2012 yılının, 2011 yılından kötü olacağını sanmıyorum. Ama bu dış etkilere de bağlı olacaktır. Bizim içeride yaşadığımız herhangi bir problemimiz yok. Ama dünyadaki ekonomik kriz, Avrupa’daki gelişmeler, Kuzey Afrika’daki gelişmeler, diğer destinasyonlardaki gelişmeler 2012 sezonuna etken olacak. Bu etkenler doğrultusunda ne kadar artış olur, bunu söylemek biraz erken ama 2012 için dikkatli olmamız lazım, ama büyük bir sıkıntı olacağını sanmıyorum" diye konuştu.
 
RUS PAZARINI MART AYINDA KONUŞALIM
 
 
Geçen yıl Kuzey Afrika’daki gelişmelerden dolayı Rusya’dan ekstra bir yolcu aldıklarını anımsatan Barut,
sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rus pazarı zaten son dakika hareket eden bir Pazar. Ne kadar önceden bilgi alsak da, Rus pazarını mart ayından itibaren konuşmakta daha fayda olacağını düşünüyorum. Rus pazarında da aynı çıkış ivmesinin yaşanacağına inanıyorum. Side-Manavgat Bölgesi için Avrupa pazarı her zaman iyi. İskandinav Pazarında artışlar yaşanıyor. İngiliz pazarında bir takım sıkıntılar var. Orada da çok dikkatli hareket ediyoruz. Ancak Avrupa Pazarı, bizim bölgemiz için her zaman en önde gelen pazarımız. Avrupa ve Rus pazarının Antalya için eşit miktarda devam edeceğine inanıyorum. Yeni pazarlarda gelişmeler var. Özellikle Side Bölgemiz için İskandinav Pazarı önemli bir etki yaratıyor. İngiliz pazarındaki artış geçtiğimiz yıllardaki artış kadar olmayabilir. Ama ben İngiliz pazarında eksilme olacağını tahmin etmiyorum. İngiltere pazarında son dakika satışlarında dahi bile olsa 2011 yılının üzerinde kapatacaktır. Ben buna inanıyorum. İngiliz Hükümetinin aldığı bir takım ek vergiler, bir takım değişik uygulamaları duyuyoruz. Tabi bununla bizim dışımızda gelişen etkenler. Ama ben bunlara rağmen İngiliz pazarının 2011 rakamlarını koruyup, bir miktarda olsa üstüne çıkacağına inanıyorum.
 
"Önümüzdeki günlerde döviz kurları ne olacak, yurt içindeki fiyat artıları ne olacak, birtakım ek vergiler gelecek mi, bir takım vergi kolaylıkları olacak mı? Tabii ki para kazanmak bunlardan geçecek. Ama her ne olursa olsun bu yıl inanıyorum ki, 2012 yılında Türk Turizmcisi ve Türk Turizmi para kazanacak!"
 


OTELCİYİ CEZALANDIRAN BİR YAPI YOK


Türkiye'de derneklerin yaptırım gücü olmadığını öne süren Barut, bu konuyla ilgili görüşlerini şöyle dile getirdi:

"Biz yıllardır bunu söylüyoruz. Bütün esnafların odaları ve birlikleri var. Biri hata yaptığında ceza kesecek bir yer var. Otelcilerin herhangi bir yasası olmadığı için meslek adabına aykırı hareket eden otelciyi cezalandıracak bir yapı yok. Bakanlığın bu konuda yaptırımları oluyor ama bir otelin yıldızı kaldırıldığı zaman o otel belediye belgesiyle çalışmaya devam edebiliyor. Bu nedenle kısa süre içerisinde konaklama sektörünün yasasının çıkması lazım. ALTİD, SİDE - TUDER, AKTOB, GETOB ve TÜROFED gönüllü birlikleridir. Bunlara isteyenler üye oluyor ve yönetimi beğenmeyenler ayrılabiliyor. Ortada herhangi bir yaptırım ceza-i müeyyide yok. Bu nedenle bir an önce sektörün yasayı koşması lazım. Turizm Bakanımız da bu konuyla ilgili ve bizlere çok yardımcı oluyor. Umarım bu dönemde yasanın çıkacağını umuyoruz."

 
TurizmGüncel

 
Tütüncü ikinci kez 'Yılın Belediye Başkanı'
 
Dünya turizmcileri İstanbul’da buluşuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ucuz tatilin yolu: erken rezervasyon
TÜROFED Başkanı Osman Ayık, son yıllarda erken rezervasyon kampanyasına ...
Arıcı TUREDD'i ziyaret etti
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Turist Rehberleri ...
AKTOB seçimi sonuçlandı
Delphin Otel'de gerçekleşen AKTOB genel kurulunda seçim sonucu belli oldu. ...
 
Turizmci, 2012 için ‘temkinli’ iyimser
Türkiye'nin en dinamik sektörlerinden turizmde, 2011'de başarılı performans ...
Otelcilerin yeni başkanı Osman Ayık'ın 3 önceliği
TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Genel Başkanlığı görevini Ahmet ...
Osman Ayık TÜROFED Başkanı oldu
Ankara’da yapılan ve iki listenin yarıştığı Türkiye Otelciler Federasyonu ...
 
Frenzel; 2015'de 44 milyon turist
DÜNYANIN turizm devi TUI’nin Yönetim Kurulu Başkanı Michael Frenzel, küresel ...
Yılbaşı tatili, turizmciyi memnun etmedi
Yılbaşının hafta sonuna rastlaması, iç pazarda turizmcileri memnun etmedi. ...
'Turizm sektörüne engelli istihdamı' paneli
'Turizm Sektöründe Engelli İstihdamı, Ulaşılabilirlik ve Yerel Yönetimler ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva