Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
20 Nisan 2020 Pazartesi - 13:45

Başaran: Sosyal yardımlar AKP’lilere yapılıyor

İyi Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, karantina, korona ve kötü yönetim nedeniyle ekonominin çöktüğünü, maliyenin iflas ettiğini belirterek, sosyal yardımların da AKP’lilere yapıldığını ileri sürdü.

Başaran: Sosyal yardımlar AKP’lilere yapılıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Mehmet Başaran'ın yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“Bakınız KDV gelirleri bu yılın ilk üç ayında geçen yılın ilk üç ayına göre %13,2 düşmüştür. Bu düşüş önümüzdeki aylarda daha da derinleşecektir. Yılbaşından bu yana son üç buçuk ayda sadece dolar kurunda ki artıştan dolayı kamu borcu 100 Milyar TL artmıştır. Döviz, Altın artmaya devam etmektedir. Dış borçlarda bu artışa paralel olarak artmaktadır. Petrolün varili 20 dolara düşmüştür. Bu düşüş Türkiye’nin enerji giderlerini 50 Milyar dolar azaltmıştır. Ancak vergi gelirlerinde ki düşüş nedeniyle enerji faturamızın düşüşünden kaynaklanan avantajı lehimize çeviremedik. Gerek Covid-19 gerekse ekonomik çöküş ne de karantina nedeniyle işyerleri kapanmıştır. Küçük esnaf iş yapamaz hale gelmiştir. Restaurantlar, cafeler, kuaförler, oteller kapalıdır. İşsizlik %20 ‘ leri aşmıştır. Geliri olmayan esnaf çalışanlarının işine son vermek zorunda kalmıştır. Vergisini, kirasını ödeyememektedir. Emekliler aldıkları ücretlerle geçinememektedirler. Hükümetin ekonomik destek paketi boş çıkmıştır. Sosyal yardımlar sadece AKP’li kişilere yapılmaktadır. Yoksul kitlelere yardım yoktur. Soruyorum size ‘’ Cumhurbaşkanı’nın vadettiği maske, dezenfektasyon maddeleri size ulaştı mı?’’ Hayır. ‘’Size veya yakınlarınıza mali destek veya gıda destek paketi geldi mi?’’ Hayır.  Ülkemizde sağlık tesisleri başta olmak üzere 50 milyondan fazla vatandaşımıza basit bir maskemizi dağıtamayan hükümetten başarı, icraat beklemek hayaldir.

Vatandaşına sahip çıkamayan, kaynak ayıramayan, verdiği sözler çerçevesinde dezenfektasyon, maske bulup gönderemeyen AKP hükümeti Anayasa ve yasalara aykırı olarak belediyelerinde yardım yapmasını yasadışı olarak engellemiştir.  Başta İstanbul, Ankara, Antalya olmak üzere özellikle muhalefetin elindekini belediyelerin halka yardım yapması İçişleri bakanlığınca resmen yasaklanmıştır. Belediyelerin yardım hesapları bakanlıkça bloke edilmiştir. Yıllardır fakir fukaraya, garip gurabaya sıcak yemek veren başta Muratpaşa belediyesi, Eskişehir odunpazarı belediyesi aşevleri olmak üzere, on binlerce kişiye bedava yemek veren mutfaklar içişleri bakanlığı tarafınBelediyelerin fakirlere, ihtiyaç sahiplerine bedava ekmek dağıtması yasaklanmıştır. Bu icraatlarından dolayı hükümeti ayıplıyor ve kınıyorum. Belediyelerin aşevleri derhal açılmalı, halka sosyal yardım, iaşe, ibade yardımı yapmalarına izin verilmelidir. Belediyelerin ihtiyaç sahibi vatandaşa bedava ekmek vermesinin kime ne zararı olabilir ki? Üstelik muhalafet belediyelerine yasaklanan bu faaliyetler AKP’li belediyelere serbesttir. Bu çifte standarttır.

Soruyorum sizlere halkı dolandırmaktan ceza almış olan Mücahit Ören’e ait İhlas Vakfına yardım toplama izni verilirken, İstanbul BB’ne verilmemesi doğru mudur? TURGEV vakfına, Aziz Mahmut Hudai Vakfına, Türkiye Marif Vakfına İsmail ağa Cemiyetine yardım toplama izni verilirken Antalya BB’ne Muratpaşa belediyesine, Burdur Belediyesine yardım toplama izni verilmemesi, İslam’a Anayasaya, Ahlaka uygun mudur? Akp’li belediyeler Ankara da İstanbul da hazine arazilerini, mali kaynakları, cemaatlere, vakıflara parsel parsel satarken içişleri bakanımız neredeydi? Hükümeti biran evvel vatandaşı ayrıştırma, ötekileştirme, kamplaştırmadan vazgeçmeye, belediyelerimizin sosyal yardım yapmalarının önünü açmaya davet ediyorum. Ekmek kutsaldır. İhtiyaç sahiplerine bedava ekmek verilmesinin neyinden korkuyorsunuz? Bu günlerde geçecektir. Milletimiz bunların hesabını sizlerden sandıkta soracaktır. “

 
65 metrelik AVM'nin dış cephesinde onarımı dağcılar yapıyor
 
Seyahat izin belgeli TIR'dan 3 kilo 600 gram esrar çıktı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet şimşek 31 Mayıs 2020 Pazar 00:49

Sevgil başkan sözlerinize harfiyen katılıyorum. Ak pati şu anda ne ekenomi ne milletin geçim sıkıntısı umrunda bile deyil şu anda onların tek düşüncesi yapacağı bir erken seçimse ne yapsam nasıl bir konun çıkarsamda ben tekrar ikdidar olsam derdideler normal seçim tarihini beklemeleri kesinlikle mümkün deyil çünkü dayanma güçleri bitti onun için en geç 2021 de seçime kesin gidecektir. Birde en büyük amaçları yıllarca beslediğimiz suriyelilere oy kullandırmak peşindeler bu günlerimiz bence daaha en iyi günlerimiz asıl zorluğumuz beş altı ay sonra başlayacak çünkü gerçekten millet çok zor durumda hepimizi çok daha zor günler bekliyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Yorumu oyla      1      1  
KERİM 20 Nisan 2020 Pazartesi 14:24

BU ŞAHIS 2014 SEÇİMLERİNDE AKP DEN KEPEZ BÜYÜKŞEHİR MECLİS ÜYESİ VE AYNI ZAMANDA AKP DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI DEYİLMİYDİ :) :) MİLLETVEKİLİ OLSAYDI BU AÇIKLAMAYI YAPARMIYDI ACABA?

Yorumu oyla      1      1  
Menderes Celep 20 Nisan 2020 Pazartesi 14:04

Dünya çapında sağlık hizmetleri veriliyor, üstelik ücretsiz. Ben ak partili bir emekli olarak hiç bir sosyal yardım almadım. Bu ülkede siyaset yapmak için illaki yalancı mı olmak lazım. Herhalde Bu ülkede yaşamıyor bu beyfendi.

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM'de, Bakan Soylu'nun istifa girişimi tartışıldı
TBMM Genel Kurulu'nda, muhalefet partileri ile AK Parti milletvekilleri ...
CHP'li İrem Çiçek partiden ihraç edildi
Ergenekon davası sanıklarından emekli Albay Dursun Çiçek'in kızı CHP üyesi ...
Koranavirüsten kayıp sayısı 92 oldu
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, "Bugün 7 bin 533 test yapıldı. 2 bin 69 ...
 
Gelecek Partisi Antalya Yönetim Kurulu belli oldu
Mart ayı itibari ile 43 kurucu il başkanının atamasının yapılmasının ardından ...
CHP, 10 bin kişilik sağlık ekibi kuruyor
Koronavirüs salgını dolayısıyla ülke genelinde olağanüstü tedbirler alınırken, ...
MHP'ye geçmeye niyetlenmiş...
İYİ Parti’den istifa eden Antalya milletvekili Çokal’ın önce MHP’yle görüştüğü belirtildi.
 
İyi Parti’den istifa eden Antalya Milletvekili Çokal Ak Parti’ye geçti
İYİ Parti'den istifa eden Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili ...
Melih Gökçek, Bülent Arınç'ı gözleriyle çiğ çiğ yedi (VİDEO)
Kendisi için, “Ankara’yı paralel yapıya parsel parsel sattı" iddiasında ...
Babacan kimden ne kadar oy alıyor?
“AKP seçmenin yüzde 15’i, MHP’nin ise yüzde 22’si ‘Babacan’a oy veririm’ ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva