Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
22 Ekim 2015 Perşembe - 10:24

Başbakan Davutoğlu spor salonu açılışı yaptı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, mitingin ardından Vanlı Milli sporcu Nur Tatar’ın adının verildiği 5 bin 250 kişilik kapalı spor salonunun açılışını yaptı.

Başbakan Davutoğlu spor salonu açılışı yaptı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Açılışın yapıldığı alanda yoğun güvenlik önlemleri alındı. Açılış töreninde konuşan Başbakan Davutoğlu: "Her renkten, her ırktan, her bölgeden ama aynı inançla, aynı kader bilinciyle bu ülkenin geleceğini, istiklalini, istikbalini savunmak için toprağa düştüler. Burada, şimdi bugün Van’da 5 bin 252 kişilik son derece modern spor tesisini hizmete açıyoruz. Van’a da hamdolsun belki de Türkiye’nin en güzel tesislerinden birini yaptık ve açıyoruz. Bundan sonra gençlerimiz iyi şartlarda spor yapacaklar, en iyi okullarda okuyacaklar. Nice Nur Tatarlar bu salonlarda yetişecek. Nice Nobel ödülleri bu salonlarda yetişenler tarafından alınacak" dedi.



Türkiye’de iki alternatif yöntemin birbiriyle yarıştığını söyleyen Başbakan Davutoğlu şöyle dedi: "Bir tarafta gençleri çocuk yaşta alıp, terör için bilinmez meçhule, dağlara götürenler, diğer tarafta da aynı gençleri en iyi dersliklerde, en iyi okullarda, en iyi spor salonlarında, en iyi sanat merkezlerinde geleceğe hazırlamak isteyen bizler. Değerli gençlerden, sizlerden beklediğimiz tek şey; bütün bu kritik dönemde omuz omuza vermeniz. Sizden beklediğimiz tek şey; bu vatana, bu ülkeye, bu millete aidiyetinizi her gün güçlendirerek Türkiye’nin geleceğini hep beraber inşa etmeniz. Bu spor salonunda spor yapacak olan gençler, geleceğe dönük baktıklarında büyük, yükselen, güçlü ülkenin eşit vatandaşları olmanın onurunu taşıyacaklar."



Başbakan Davutoğlu açılışa katılan öğrenciler içinde, "Şu güzel ellere kitap, bilgisayar, basketbol topu, futbol topu verelim, sanat eseri ortaya koymaları için, sanat icra etmek için saz verelim, gitar verelim, ama zinhar silah vermeyelim, taş vermeyelim, molotof vermeyelim. Bu eller en güzeline layık. İnşallah bu elleri, bu ellerin kalem tuttuğunu hep göreceğiz. Resim yapmak için fırça tuttuğunu göreceğiz. Güzel sporcular olması için basketbol topu tuttuklarını göreceğiz. Nur ablanızda olduğu gibi sporun en güzellerini yapabilmeniz için olimpiyat şampiyonasına doğru giderken madalya tutan elleri göreceğiz inşallah ama taş görmeyeceğiz, molotof görmeyeceğiz. Bu gençlerimizin kalbinde aşk, muhabbet göreceğiz ama nefret, kin, öfke görmeyeceğiz. Türkiye’nin geleceğinde de inşallah sadece huzur ,istikrar, barış, mutluluk, refah göreceğiz. Ama birilerinin istediği gibi kaos, kriz, çatışma asla görmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.



Van bölgesinde sadece tekvando alanında 15 antrenörün bin 500 sporcuyu eğittiğini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, Van’da lisanslı sporcu sayısında ciddi artış bulunduğunu ve sayının 29 bine ulaştığını söyledi. Başbakan Davutoğlu, "İnşallah daha nice güzel günleri hep beraber yaşayacağız. Bu tepeler, bu dağlar, şu güzel Van Gölü Türkiye’nin, Ortadoğu’nun, Mezopotamya’nın ve dünyanın en güzel köşelerinden biri haline gelecek" dedi. 

AÇILIŞTA GELİN-DAMAT SÜPRİZİ 

Başbakan Davutoğlu’nun açılışa katılacağı bilgisini alan ve bugün düğün törenleri olan Hemşir Uğur Akman ile Laborant Derya Akman çifti ise açılışın yapılacağı yere geldi. Başbakan Davutoğlu ile hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen Akman çifti, "Şu anda düğünümüz var. Herkes düğünde. Aslında bizimde düğünde olmamız gerekiyor. Fakat biz buradayız. Bir çılgınlık yapalım dedik. Başbakanla bir fotoğraf çektirip aile albümümüzde olsun istedik. Geldik bekliyoruz bakalım" diye konuştular. 

Başbakan Davutoğlu ise gelin ve damadı görünce açılış yapmak için yanına çağırdı. Gelin ve damatta Nur Tatar Spor Salonu açılış kurdelasını keserken, Davutoğlu, "Bir spor salonu açıyoruz. Bir gelin ve damadı burada bir araya getirip hayırlı olsun diyoruz. Nur Tatar’ı Van ile memleketi ile buluşturuyoruz. Bu gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Allah bütün bu güzel hizmetlerin kemale ermesini nasip etsin. Gelin ve damadımıza hayırlı yıllar diliyoruz. Damadın kulağını şimdiden çektik. Derya’ya iyi bakmazsa hesabını sorarız. Derya artık bizim kızımız" diyerek spor salonunun hayırlı olması temennisinde bulunarak açılış kurdelasını kesti.

Gülay KUYUCU-Orhan AŞAN/ VAN, (DHA)

 
Rotaryenlerden göz eğitimi
 
Nokta'ya yasak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dinci sunucuyu şaşırtan soru
Dini yayın yapan programa bağlanan kadın, “Bir kadın benimle zina yaptı. ...
Ramazan B: 'Karım oğlumu da alıp IŞİD'e katıldı'
KARAMAN’da yaşayan Ramazan B. (27), 7 yıllık eşi Hülya B'nin (26) 2 yaşındaki ...
4.5G için 15 milyon SIM kart değişecek
SIM kartınız 4.5G ile uyumlu değil ise değiştirmek zorundasınız. Peki ...
 
Kıskançlık cinayeti: 2 ölü
Hastane önünde kıskançlık cinayetinde baba- oğul öldürüldü.
Bayıltan taciz
KÜTAHYA'da sokakta yürümekte olan 17 yaşındaki H.Y. adlı genç kız, evli ...
Diyarbakır Baro Başkanı serbest bırakıldı
Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
 
10 ayda 5 milyon kaybettim
Beyaz TV'de yayınlanan Uyan Türkiyem adlı programa telefonla bağlanan ...
O yarbay ceza aldı
Kardeşinin cenazesinde "isyan eden" Yarbay Mehmet Alkan'a uyarı cezası verildi.
Fazıl Say yine adliyelik
Ünlü sanatçı Fazıl Say, Anadolu Ajansı’nın suç duyurusu üzerine “Anadolu ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva