RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
Marco Reus, Dortmund'dan ayrılıyor
Marco Reus, Dortmund'dan ayrılıyor
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
15 Mayıs 2011 Pazar - 01:02

Başbakan bugün bana saldıracak

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, bugün Antalya'da toplu açılış töreni yapacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 'ucuz açılış' eleştirisinde bulundu.

Başbakan bugün bana saldıracak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Akaydın, "Bir Başbakan bu kadar ucuz projelerin kurdelesini kesmez. Bir Başbakan öyle en az 5-10 milyon liralık adam gibi projelerin kurdelesini keser" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin sponsorlar desteğiyle yaptırdığı 'Güneşev' bir kokteylle basına ve davetlilere tanıtıldı. Antalya Belediyesi eski Başkanı Selahattin Tonguç'un da katıldığı kokteylde, çok sayıda davetli yer aldı. Etkinlikte bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, bugün Antalya'ya gelerek miting ve toplu açılışlar yapacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sert eleştirilerde bulundu. Başbakan Erdoğan'ın 134 milyon liralık 126 tesisin açılışını yapacağını söyleyen Akaydın, şöyle dedi:

"Ben zaten bugüne kadar yatırım projesi olarak 1 milyonun altındaki hiçbir tesisi açmadım. Bu tesislerin çok büyük çoğunluğu da sanırım Başbakan'ın emri altındaki kuruluşlarda değil, listeyi bilmiyorum ama bunların büyük bir çoğunluğunu Antalya İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi yapmış. Yani bunun gibi nice projeler. Bir Başbakan bu kadar ucuz projelerin kurdelesini kesmez. Bir Başbakan öyle en az 5-10 milyon liralık adam gibi projelerin kurdelesini keser."

"EZGİNLİK İÇİNDE SUÇLAMALAR YAPILIYOR"

Başbakan Erdoğan'ın Antalya'ya bundan önceki gelişinde, "Teknopark'ı biz kurduk" dediğini hatırlatan Akaydın, "Hayır ben kurdum. Doğalgazı getirdik diyorlar, hayır biz yolunu açtık. İnşallah seneye gelecek" dedi. Akaydın bu konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan'ın bugünkü mitingde kendisine saldıracağını ileri sürerek, şöyle dedi:

"Çünkü tek hedef şu anda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Antalya'daki genel seçim stratejisi içinde. Bunların hepsi bir kompleksin ürünüdür. Geçmişte yapılan teknolojik yanlışların, Antalya'ya verilmiş hasarların, Antalya'ya verilmiş ayıpların ezginliği içinde yapılan suçlamalardır. İşte burada çok güzel bir örnek var. Bu bir sadece Güneşev değil, bir ekolojik ev. Bizim amacımız halka, öğrencilere nasıl bu güneşten hiç para vermeden yararlanacaklarını öğretmek. Şu anda kuruluş faaliyeti dünyada en pahalı enerjidir. Hükümet sübvansiyonu açarsa 8-10 sene beklemenize de gerek yok. İşte bunlar vizyon projelerdir. Biz vizyon üreten bir politikanın takipçileriyiz. Vizyon böyle olur. Ülke ve vatan böyle sevilir. Öyle uçuk kaçık projelerle, yok İstanbul Boğazı'nın kenarından kanal geçireceksin. Ekolojiye ihanet etmektir proje. Öyle şeylerle çözülmez bunlar."

Bundan 35-40 yıl önce Antalya'ya güneş teknolojisini sosyal demokrat bir belediye başkanı olan Selahattin Tonguç'un getirdiğini dile getiren Başkan Akaydın, "Bu bunun tamamlayıcısıdır. Bu projede güneşten direkt olarak elektrik enerjisi elde ediliyor. Bu da Antalya'dan başlıyor. Tesadüfe bakın ki ikisi de sosyal demokrat belediye başkanı" dedi. 2 sene önce seçim kampanyasında Antalya'ya ne vaat ettiyse hemen hemen hepsini yerine getirdiğini vurgulayan Akaydın, "Diyorlar ki, bedava elektrik vaat etmiş. İşte bedava elektrik. Bunu insanlar anlamıyorsa daha nasıl anlatalım. Tabi ki teknolojiye yatırım yapacaksınız. Teknoloji çok ucuzluyor ama 8-10 yıl içinde de bedavaya geliyor. Dediler ki, buraya bu binaları diktiler, elektrik ürettikleri falan yok. Karşıdaki Cam Piramit'e bile 1 aydır elektrik veriyoruz. Hükümet dünyadaki maliyetinin dört katı pahalısına Rusya'nın nükleer enerji santralini kurmanın peşinde koşuyor. Bunlar yanlış şeyler. Biz dedik ki, vizyon projelerimiz şunlardır, bunlar artık oluyor Antalya'da. Üniversiteler, sağlık turizmi, üçüncü yaş grubu turizmi, bunlar Antalya'ya gelirse 100 bin insana iş sağlanır dedik. Bunlar Antalya'ya gelirse 100 bin değil, 200 bin insana iş sağlanır."

 
AKP'li Ömer Çelik taburcu edildi
 
Süt fiyatı artmazsa hayvan katliamı olur
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bu ne çelişki? 16 Mayıs 2011 Pazartesi 03:13

Başbakan ve yandaşları 'Antalya'ya hiç bir hizmet yapılmıyor' diyor, sonra gelip kendi elinin dokunmadığı 126 tesisin açılışını yapıyor. Bu nasıl iştir...

Yorumu oyla      4      3  
yetti gari hocaa 15 Mayıs 2011 Pazar 20:31

Atarsa hoca atar! hala utanmadan atabiliyorsun hocam sana söyleyecek birşey bulamıyorum. 2 sene bitti sponsorlarınla anca bir güneş evi bitirebildin millet 4 ayda 3 kavşak yaptı hala konuşuyorsun. Hani elektrik su bedava olacaktı. Hani diyordun golf sahasımı istiyorsunuz ekmek mi diye. hani 100 kişiye iş verecektin hani 10 kadın 4 saat çalışıp sigortalı olacaktı hani Antalya Ankarada zengin di? HANİ HANİ HANİ yeter hoca yeter bu sefer cidden yeter. Sen en iyisi kalan 3 yılda hiç konuşma zaten yapacaklarının Antalyaya bir faydasıda yok bari zararı dokunmasın

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İntihar için çatıya çıktı, "Allahım kirayı ödememe yardım et" diye dua etti
Eşinin kira ödenmediği için ev sahibinin evden çıkaracağını söylediği ...
Ali Peker üçüncü mağazayı açtı
Ali Peker Mücevherat'ın Sahibi Ali Peker, 3. şubesini Antalya Hillside ...
Fotoğrafını çektim haberini yazdım gönderiyorum
Gün Haber, okuyucuyla ‘Habercilik’te buluşuyor. Ve, her okur aynı zamanda ...
 
Avukatlara kötü haber
Antalyalı bir apartman yöneticinin girişimi sonucu Yargıtay Hukuk Genel ...
Odatv yazarının gözüyle turizmin başkenti
Odatv yazarı Yusuf Yavuz, ‘Antalya’da deniz var mı?’ başlığıyla bir yazı ...
Bankadaki 112 bin TL’yi unutmuş
Süperstar'dan süper unutkanlık! Türk pop müziğinin 'Süperstar Ajda Pekkan'ın, ...
 
Ortalığı karıştıran ses kaydı
Anka Ajansı, İçişleri Bakanlığı’nın, Antalya İl Jandarma Komutanı Kurmay ...
Finike'de cami çıkışı öldürüldü
ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde 52 yaşındaki Kamil T., cami çıkışında kardeşi ...
Arkadaşları uyardı dalgalar sürükledi
KONYA'da evden kaçarak Alanya'ya gelen 5 çocuktan 15 yaşındaki İdris Çiçeksay, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva