'Giselle'den mayısta son 3 perde
'Giselle'den mayısta son 3 perde
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
15 Şubat 2011 Salı - 14:54

Başbakandan balyoz yorumu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Balyoz Davası kapsamında muvazzaf subayların ve generallerin tutuklanmalarını değerlendirirken, sürecin Türk Silahlı Kuvvetleri’ni güçlendireceğini ve bu süreçten güçlenerek çıkacağını söyledi.

Başbakandan balyoz yorumu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Erdoğan, süreci Hükümetle ilişkilendirenlere sert çıkarak, “Kusura bakmasınlar hezeyan içindedir birileri yargıya davalara yön verme anlayışı içinde olabilirler, yürütme olarak yetkimiz bellidir, kimse Hükümeti bu tür spekülasyonlara alet etme gayretine girmesin. Başta ana muhalefet lideri olmak üzere herkesi sağduyulu sorumlu davranmaya davet ediyorum” dedi.
Erdoğan, AKP Grup toplantısında yaptığı konuşmada, askerlerin tutuklanması üzerine yaptığı değerlendirmede gelişmeleri dikkatle izlediklerini söyledi. Bu sürecin tamamen yargının tasarrufu altında olduğuna dikkat çeken Erdoğan, aksi kanıtlanmadığı sürece herkesin masum olduğunu belirtti. Erdoğan, “Gözaltına alındığı yargılandığı tutuklandığı için kimse suçlu sayılamaz, kesin hüküm bulunmadıkça suçlu gözüyle bakılımız. Ak ile karanın ortaya çıkması sürecinde, herkesin yargıya ve yargı süreçlerine saygı duyması şarttır bu konuda duyarlı hassas olması herkes için şarttır” dedi.

-"HEZEYAN İÇİNDELER"-

Başbakan Erdoğan, süreci Hükümetle ilişkilendirenlere sert çıkarak şöyle dedi:
“Kusura bakmasınlar hezeyan içindedir birileri yargıya davalara yön verme anlayışı içinde olabilirler, yürütme olarak yetkimiz bellidir, kimse Hükümeti bu tür spekülasyonlara alet etme gayretine girmesin. Başta ana muhalefet lideri olmak üzere herkesi sağduyulu sorumlu davranmaya davet ediyorum. Yargıyı töhmet altında bırakacak, çalışmasını önleyecek girişimler adalet tecellisine katkı sağlayamayacaktır.”
Erdoğan, CHP Genel Başkanı Süheyl Batum’un, “Ordu kağıttan kaplan” sözlerine vurgu yaparak, "TSK’ya karşı üslubu tahkir edici üsluptur, bu yargı süreci sonucu ne olursa olsun; TSK’yı daha da güçlendirecek bütün iddialara net bir sonuç verecek. Soru işaretlerini ortadan kaldıracak bir süreçtir” diye konuştu.

-"SİYASETİ BIRAKSIN FALCILIK YAPSIN"-

“Hukuka yargıya güvenmek tek çıkar yoldur” diyen Erdoğan, ana muhalefet partisi CHP’yi ve şu Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu şu sözlerle eleştirdi:
“Bir kez daha ana muhalefet partisi olmak üzere herkesi sorumlu olmaya davet ediyoruz. Son birkaç gündür, CHP Genel Başkanı Haziran seçimleri (genel seçim)sonrasına ait hayali bir tablo kurguluyor. Sokak sokak direnme çağrısına benzer şekilde Haziran sonrasına ilişkin tahrik edici konuşma yapıyor, belli ki CHP Haziran seçimlerinde başarı sağlayamayacağını kanıksamış durumda. 4 ay süre olmasın rağmen başarısızlıklarına bahane aramayı seçim sonrasına senaryo çizmeye başladılar. CHP genel başkanının artık siyaseti bırakıp falcılık yapmasını da milletin takdirine bırakıyorum.”
CHP’nin değiştiğini iddia edenlerin yanıldığını öne süren Erdoğan, aslında CHP’nin de zihniyetinin de değişmediği eleştirisini getirdi.
Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylanan ve Yargı ve Danıştay’ın yapısını değiştiren yasayı Anayasa Mahkemesi’ne götürmeye hazırlanan CHP’ye sert çıkarak şöyle dedi:
“CHP’nin de zihniyetinin de değişmediğinin göstergesi yine Anayasa Mahkemesi’nin yolunu tutmalarıdır. CHP eski tas eski hamam. Bir yandan ‘yargıda iş yükü fazla’ derler, yargının tasarrufu ile serbest bırakılanlardan bizi sorumlu tutarlar. Siyasallaşmış yargının tarafsız hale gelmesi için yapılan reformların önünde dururlar, sonra da çıkıp yargı siyasallaşıyor derler. Kendileri yargıda kadrolaşmak dışında hiçbir şey yapmadılar. Bizim reformlarımıza karşı ayak dirediler, CHP’deki kafa karışıklığının tutarsızlığını çark etme siyasetinin son bulmasını samimiyetle istiyoruz. Tutarlı ilkeli ne dediği ne yaptığı belli bir muhalefet demokrasi adına gereklidir. Biz de demokrasi adına CHP’den bunu bekliyoruz.

 
Camiden ayakkabı yürüttü
 
Uçuruma yuvarlanan araçta hayatını kaybetti
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ömer TOPRAK 17 Şubat 2011 Perşembe 11:43

Herşey çok açık ama hâlâ milletin gözünün içine bakarak yalan söylüyorlar. Bu aymazlığı açıklamak için aşağıda ki karikatür yeterli sanırım. http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=10150099031038150&set=a.10150099030768150.281473.298367038149&theater

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'den eleştiri
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 23’ncü dönem 5’nci yasama yılının son ...
Kıbrıs eleştirisi
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Tunca Toskay, Başbakan ...
Sansürü yanıtladı
CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün soru önergesini yanıtlayan ...
 
Parola: 'Güvercinleri uçurmayın' iddiası
Sabah Gazetesi'nde yer alan iddialara göre, darbe planı seminerinden tam ...
'Sivil darbe' açıklaması
DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, genel seçim öncesi strateji belirlemek ...
Adalet, İçişleri ve Ulaştırma bakanları değişecek
İktidar partisinde, en geç Nisan ayı başında kabinede değişiklik yaşanacak. ...
 
HEPAR ittifakta yok
DSP Genel Başkanı Masum Türker’in “prensipte anlaştık” sözlerine rağmen, ...
'Torba' ne getiriyor
TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan “Torba yasa tasarısı”nda ...
Yargı reformuna onay
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yargıtay ve Danıştay'a yeni daire kurulmasını öngören kanunu onayladı.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva