'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
27 Temmuz 2018 Cuma - 13:09

Basına kapalı bölümde ne konuştular?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un 100’e yakın turizmci ile Antalya’da yaptığı basına kapalı toplantıda konuşulanlara Gün Haber ulaştı.

Basına kapalı bölümde ne konuştular?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

GÜN HABER (Özel)

Bakan Ersoy, bugün önce Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve ardından da Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i ziyaret etti. Bakan Mehmet Ersoy, daha sonra 100’e yakın otel sahibi, dernek başkanları ve turizm sektörü yöneticisi profesyonellerle bir araya geldi.

Ersoy, Antalya'da turizm sektörü önderleriyle gerçekleştirdiği buluşmada, Türkiye'nin haziran ayı sonu itibarıyla 6 aylık turist rakamlarını açıkladı. 6 aylık verilerin geldiğini belirten Bakan Ersoy, toplantının basına açık bölümünde şunları söyledi:

"Gurur verici veriler. İlk 6 ay itibarıyla bir önceki yıla kıyasladığımızda, turist sayısında Türkiye genelinde yüzde 30'luk artış var. 16 milyon yabancı ülkemizi ziyaret etmiş ve gururla açıklıyoruz ki bunda en büyük pay Antalya'nın. 6 milyon 628 binlik turist sayısına ulaşmış. Demek ki şu an itibarıyla 7 milyonu geçmiş olması lazım, temmuz ayını koyduğunuz zaman. Bu sene 14 milyonluk hedefiniz var. Demek ki bu 14 milyonluk hedefi muhtemelen başaracağız. Tabii ki bu sayılar olmalı ama bunun yanında biz sezon sonundan itibaren artık 'Gelirimizi turist sayısından daha fazla artırdık, şu kadar daha fazla artırdık' şeklinde konuşmamız lazım. Verimlilik, başarı ölçüsü olarak bunu tayin etmemiz gerekiyor."

BASINA KAPALI BÖLÜMDE NE KONUŞULDU?

Basına kapalı toplantıda katılımcıların sorularını da yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy çok önemli açıklamalar yaptı.

Gün Haber’e ulaşan bilgilere göre Bakan Ersoy’un konuşmalardan ve alınan kararlardan bazıları şöyle:

  • Acentesi, uçakçısı, tur operatörleri yeni turizmin profesyonellerinden oluşan bir üst kurul oluşturulacak. Bu kurul, turizm ile ilgili rapor ve çalışmaları yapıp turizm önerilerini bakan Ersoy’a sunacak
  • 2019 Mart ayına kadar turizmle ilgili bir yasa çıkarılacak.
  • Birince hedef; nitelikli misafire göre hizmet anlayışı… Otele göre müşteri değil, misafirin isteğine göre hizmet anlayışı gelecek. Hedef nitelikli, kaliteli, paralı turist getirmek…
  • Yeni otel yapılmayacak, mevcut oteller müşterinin talebine göre düzenlenecek.
  • Mevcut turist sayısı korunacak ama kaliteyi, giren parayı artıracağız.
  • Öncelikli hedef; turizmin genel bütçedeki yüzde 4 lük payını yüzde 8’ini çıkarmak.

Bakan Ersoy, “Şimdi açıklayamayacağım çok büyük projeler üzerinde çalışıyorum” diyerek turizmcileri heyecanlandırdı ve bunları yakında kamuoyuyla paylaşacağını söyledi.

“Turizmi 12 aya yayacağız” diyen Ersoy şöyle konuştu:

“Turizmde pazarlarımızı değiştireceğiz. Bölgesel tanıtımdan ziyade, genel tanıtım yapacağız. Teknolojik ve yeni bir tanıtım atağına kalkacağız.”

 

TEŞVİK DEĞİL, ENGELLERİN KALDIRILMASI

2016 krizi sonrası sektörde oluşan teşvik ve destek beklentilerinin turizmi kıpırdattığını ama nihai sonuç için çok daha önemlisinin gerektiğini dile getiren Ersoy, "Bence en büyük teşvik, turizmin önündeki engellerin kaldırılması olması lazım. Zaten sizi frenleyen, sizi tutan engelleri biz devlet ve bakanlık olarak sizlerle birlikte ortadan kaldırırsak işi bilen turizmcinin teşviğe ihtiyacı yok. O alır yürür gider. Çünkü teşvik dediğiniz şey taşıma suyla değirmen döndürmek" diye konuştu.

Önce Avrupa'da, daha sonra dünyada yakalanması gereken rakipler olduğuna dikkat çeken Bakan Ersoy, "Artık çıtayı çok yukarı koymamız lazım. Türkiye turizmdeki ilk aşamalarını tamamladı. Bundan sonra yeni bir hikaye yazmamız lazım. Bu hikayeyi teşviklerle yazamayacağız. Bu hikayeyi kendi becerilerimizle yazacağız. Bu bağlamda önümüzdeki engelleri kaldırmak benim işim. En önemli konumuz bu olacak" ifadelerini kullandı.

YENİ TANITIM POLİTİKASI

Bazı politika değişikliklerine gidileceğini de aktaran Ersoy, "En önemli politika değişikliği tanıtım üzerine olacak. Tanıtım politikasında çok köklü değişiklikler yapacağız. Çağımıza uygun yeni tanıtım politika anlayışını sektöre kazandıracağız. Bununla ilgili çok detaylı bir çalışmamız var. Bütün sektörü kapsayan, dünyayla rekabet eden, dünyada rekabette bizi ön plana çıkaracak yeni bir tanıtım politikası üzerinde çalışıyoruz. Sizlerin de görüşlerini alıp, tamamlayıp, hızlı bir şekilde 2019 tanıtımında özellikle devreye alacağız" dedi.

'EN ÖNEMLİ KONULARDAN BİRİ GELİR'

En önemli konulardan birinin de turizm gelirleri olduğuna dikkat çeken Bakan Ersoy, şöyle devam etti:

"Benim için rakamların bir önemi yok. Mas turizmle (kitle turizmi) Türkiye bir yerden başlaması gerekiyordu. Mas turizmle başladı, çok büyük bir başarı hikayesi yazdı, çok büyük rakamları getirmeye başladı ama artık mas turizmle övünmememiz gerekiyor. İkinci aşamaya geçmemiz gerekiyor. Bu da söylemesi kolay, yapması çok zor bir şey. Artık nitelikli turizme, nitelikli turiste konsantre olmamız gerekiyor. Bunun için her şeyden önce arz- talep dengesini talep yönünde lehimize bozamız gerekiyor. Yani yeni pazarları geliştirmemiz gerekiyor. Yeni pazarları nasıl geliştireceğiz? Pazara göre ürün yaratacağız. Müşteri her zaman haklıdır, bu turizmden önce ticaretin ana kuralı. Biz ısrarcı olmayacağız. Müşteri kim; turist. Biz misafire göre ürün geliştirmek zorundayız. Bizim misafire göre ürün bulmak o mas turizm ve Türkiye'nin ilk yaşadığı etaptı. Şimdi ikinci aşamaya geçiyoruz; ürünümüzü misafirin isteklerine göre dizayn edeceğiz."

'ÜRÜN, ÜLKENİN TAMAMI'

Ürün deyince sadece otelleri kastetmediğini anlatan Ersoy, "Ürün bölgenin tamamı, ikinci aşamada ülkenin tamamı ürünün parçası. Burada sadece turizmin paydaşları olarak turizm çalışanlarını ve yatırımcılarını görmememiz gerekiyor. Belediye başkalarımızdan sokaktaki temizlik personeline, garsonlardan restoran işletmecileri ve taksicilere kadar herkes turizmin içinde yer alıyor farkında olmadan. Turizmin adı konmamış paydaşları. Herkesi bilinçlendirmemiz, eğitmemiz gerekiyor. En kolay yaptığımız şikayet etmek, Türk toplumu olarak şikayet etmeyi çok kolay yapıyoruz. Eğer kendimizi şikayet etmeyi anayasal hak olarak görüyorsak ki anayasal hakkımız, o zaman uyarma görevini de yapmamız gerekiyor. Yani yanlış yapanı herkes uyarmak zorunda ki şikayet etme hakkını da kendinde bulsun. Sektörün ana paydaşları, sektörle uzaktan alakası olan herkesi bilinçlendirmemiz gerekiyor" dedi.

'50 MİLYON TURİST- 50 MİLYAR DOLAR HEDEFİ DEĞİŞTİ'

Turizmde kişi sayısının artık öncelikli hedefleri olmadığını da belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, '50 milyon turist-50 milyar dolar' hedefinin değiştirildiğini kaydetti. Ersoy, "Turizm gelirlerinin şu andaki tahmini gayrisafi milli hasıladaki yeri yüzde 4. Bizim hedefimiz bu oranı yüzde 8'e getirmek. İkiye katlamamız gerekiyor. Bu ulaşılması çok güç bir hedef değil. Avrupa'da örnek aldığımız bazı ülkelerde bu oranın yüzde 12'lere kadar geldiğini görecekseniz. Biz ilk etapta bunu yüzde 8'e getirirsek bir başarı. Yani 50 milyon turist 50 milyar dolar hedefini değiştiriyorum" diye konuştu.

GLOBAL MARKA VURGUSU

Nitelikli turistin bir gecede olacak, 100 metre koşarak başarılacak bir konu olmadığını da vurgulan Ersoy, buradaki en önemli şeyin markalaşma olduğunu söyledi. Ersoy, şöyle konuştu:

"Kendi dünya markalarımızı yaratmak zorundayız. Bir tane yerel markamız global marka olmayı başardı. Onun gibi birçok markayla ilgili politika geliştireceğiz. Global marka olma yolunda ilerleyen markalarımızı destekleyeceğiz. Teşvik derken aslında biz bunları teşvik edecek bir politika geliştireceğiz. Çünkü yatırımcı bazında markalaşmamız gerekiyor. Yatırımcının markalaşması için turizmcinin ana kaynağı nedir; insan kaynakları. İnsan kaynağımızda da markalaşmamız lazım. Türkiye çok büyük genç nüfusa sahip. Ama maalesef gençler arasında 'Ben turizm okuyacağım, turizm sektörüne gireceğim' diyenlerin sayısı çok az. Bu bizim ayıbımız. Turizm sektörünü çok cazip bir sektör haline getirmemiz lazım. Parlak, yeni nesil gençlerin istekli bir şekilde turizm girmesi lazım. Pahalı satılan otellerimizde, benim kendi grubumda da var, mesela 20 binden 50 bin liraya kadar maaş alan aşçılar var."

49 YILLIK TAHSİSLERİN UZATILMASI UYARISI

Tahsislerin 49 yıla uzatılması konusuna da değinen Bakan Ersoy, "Marka tesislerin birçoğu tahsis. Orman Bakanlığı ve Hazine'den yapılmış tahsisler. 2016 krizinden sonra bunlarla ilgili hükümetin geliştirdiği bir proje dahilinde yeni yasa çıktı ve süreleri 49 yıla uzatıyoruz. Sizlerden gelen talep doğrultusunda birkaç değişiklik yapıldı. Taksit sayısı bir taksit artırıldı. Bir peşin dört takside getirdik. Yer tespitlerinde mevcut işletme belgesindeki yatak kapasiteleri baz alınacak. Benim sizlere tavsiyem, hızla başvurularınızı yapın. Bu fırsat bir daha ele geçmez. Yeniden değerleme oranları ekim-kasım gibi açıklanıyor. Başvurularınızı yapıp ilk ödemelerinizi yaparsanız mevcut değer üzerinden ödemelerinizi yapıyorsunuz. Süreyi kaçırırsanız yaklaşık yüzde 18'lik değerleme farkı ücretin üzerine binecek, benden söylemesi. Sonradan şikayet etmeyin" diye konuştu.

 

 
Antalya'da devletin şifalı elleri
 
Kobra yılanının ısırdığı Aref'ten haber var
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Metin 28 Temmuz 2018 Cumartesi 18:20

Başarır

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaptığına inanamayacaksınız
AĞRI Dağı zirvesinde ve denizin altında dövme yaparak adından söz ettiren ...
Akra 4'ncü yılını kutluyor
Gastronomi, spor ve müzik alanında 3 büyük organizasyona imza atan AKRA, 4. yılını kutluyor.
Sağlık turizminde 268 kuruma yetki belgesi
SAĞLIK turizminde 50 milyar dolar gelir hedefi koyan Türkiye'ye yurtdışından ...
 
Rus şarkıcı Timati, Kemer'de konser verdi
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde sahneye çıkan Rus R&B ve hiphop şarkıcısı ...
Bakan Ersoy'un ilk resmi ziyareti Antalya'ya olacak
TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Turizm ve Seyahat Acentaları ...
Kültür ve turizme 3 bakan yardımcısı atandı
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bazı bakanlıklara bakan yardımcısı ataması yapıldı.
 
Dalyan Bölgesinde Kiralık Villa Tatili
Benzersiz yemekleri ve tarihi dokusu ile ünlü olan Dalyan, bölgenin en ...
Her şey dahil sistemini kim buldu?
"All inclusive", yani "her şey dahil" sistemi, tur paketi odaklı Türk ...
Perge'de '1001 Gece Masalları' anlatıldı
ANTALYA Tanıtım Vakfı (ATAV) tarafından, 'Perge'de 1001 Gece Masalları' ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva