Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
20 Ocak 2012 Cuma - 12:22

Başkan Akaydın'dan muhtarlara yatırım turu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kepez ve Döşemealtı muhtarları için yatırım turu düzenlendi.

Başkan Akaydın dan muhtarlara yatırım turu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, meclis üyeleri, basın mensupları ve Kepezli muhtarların bir bölümüyle yapılan yatırım turundan sonra bu kez Kepez ve Döşemealtı muhtarlarıyla birlikte yatırım turu gerçekleştirdi. Başkan Akaydın, Büyükşehir Belediyesi'ne ait 2 katlı gezi otobüsüyle düzenlenen gezide yatırımların çoğunu muhtarlara yerinde göstererek anlattı. Başkan Akaydın, belediye önünden başlayan gezi kapsamında Işıklar Caddesi Güzelleştirme Projesi ve Burhanettin Onat Caddesi'nde yaptıkları altyapı çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Karaalioğlu Parkı içerisinde yeni kültür merkezi ve nikah salonu için inşaatın başladığını belirten Başkan Mustafa Akaydın, Antalya'ya çok güzel bir kültür merkezi kazandıracaklarını söyledi.

105 DÖNÜMLÜK DÜDEN PARK

Düden Park 2'nci Etap Projesi'ni muhtarlarla birlikte gezen Başkan Akaydın, "Antalya'ya 105 dönümlük bir park kazandırdık. Belediyemizin kendi imkanlarıyla yaptık. Halkın nefes alacağı çok güzel bir park oldu. Özellikle Antalya'ya gelen yerli ve yabancı turistler burayı çok beğeniyor. Parka yaklaşık 6 bin ağaç diktik. Kaktüslerle kaplı bir alan oluşturduk. Alt kademe belediyeler küçük bir park yaparak övünürken, bu park o yapılan parkların 50 kat büyüklüğündedir. Halkımız için çok güzel bir yeşil alan oluşturduk, hafta sonları burası çok kalabalık oluyor" dedi.

DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ GURURLANDIRIYOR

Yatırım turu kapsamında bir sonraki durak Habibler Mahallesi'nde hizmete açılan Çocuk Ağız Diş Sağlığı Teşhis, Tedavi ve Eğitim Merkezi oldu. Başkan Akaydın, bu merkezin en çok övündüğü projelerin başında geldiğini belirterek, Kepez ilçesi ve Antalya'nın değişik bölgelerinden 20 bin çocuğun diş kontrolünün burada ücretsiz yapıldığını kaydetti. Başkan Akaydın, böyle bir merkezi Aksu ve Döşemealtı ilçelerine de kazandırmak istediklerini söyledi. Muhtarlar, Çocuk Ağız Diş Sağlığı Merkezi'ni çok beğenirken Döşemealtı ilçesi muhtarları böyle bir merkezden kendi bölgelerine de yapılmasını istedi.

YENİ YOLLAR AÇILACAK

Otobüs içinden de muhtarlara bilgi veren Başkan Akaydın, Antalya'nın altyapısına çok önem verdiklerini ifade ederek, "Bu yıl asfalt rekoru kırdık. Merkez ve ilçelere toplam 300 bin ton sıcak asfalt döktük. Yağmursuyu çalışmalarımız sürüyor. Artık Antalya'da şiddetli yağmurlarda eskisi gibi sel olmuyor. Yeni yol açma çalışmalarımız da sürüyor. Sakarya Bulvarı yeni asfaltıyla çok güzel oldu. Sütçüler Yolu'nu turizme yakışır hale getiriyoruz. Yakın zamanda çalışmalar bitecek. Özgürlük Bulvarı sonundan Kardeş Kentler Yolu'na 5 kilometrelik yeni bir yol açılacak. O bölgenin trafiğinin rahatlaması sağlanacak. Yol çalışmalarında elde edilen hafriyatlar Kepez'in orta refüjlerinin yeşillendirilmesinde kullanılacak" diye konuştu.

KEPEZ'E ÖNEMLİ YATIRIMLAR

Başkan Akaydın ve muhtarlar, daha sonra Fatih ve Kepezaltı mahallelerini birbirine bağlayan Fatih Üstgeçidi'ni inceledi. Başkan Akaydın, bu üstgeçidin 2 mahalleyi birbirine bağlaması açısından çok önemli olduğunu belirterek, "Bu üstgeçit, yelken görünümlü ve modern mimarisiyle Antalya girişini güzelleştirdi. Üstgeçidin 2 ucunda ve raylı sistem hattıyla buluşan 3 engelli asansörü ve 6 yürüyen merdiveni bulunuyor. Döşemealtı ilçesinde Çıplaklı Engelli Rehabilitasyon Merkezi'ni hizmete açtık. Mehmet Akif Caddesi'ni yeniden güzelleştirdik. Çallı Kavşağı'nda Ulusal Birlik Anıtı'nı yaptık. Gülveren Mahallesi'nde 300 yatak kapasiteli Gençlik Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesisi inşaatımız sürüyor" şeklinde konuştu.

ÇIRAKLARIN SICAK YUVASI

Kepez ve Döşemealtılı muhtarlara Akdeniz Sanayi Sitesi'ndeki 96 yatak kapasiteli Çıraklık Gençlik Eğitim Merkezi'ni gezdiren Başkan Akaydın, sanayi esnafının en önemli ihtiyaçlarından biri olan çırakların barınma sorununu ortadan kaldırdıklarını ve çırakları sağlıklı bir yuvaya kavuşturduklarını söyledi. Çıraklık Merkezi'ne övgüde bulunun muhtarlar, bu projenin sanayi esnafı, ilçelerden ve şehir dışından çalışmaya gelen gençler açısından çok önemli bir yatırım olduğunu kaydetti.

ÇİÇEKLERİ BELEDİYE ÜRETİYOR

Başkan Akaydın ve muhtarlar, daha sonra Hurma'da kurulan Fidan Üretim Merkezi'ni gezdi. Üretim merkezinde Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kendi çiçek ve bitkilerini ürettiğini anlatan Başkan Akaydın, "3 bin metrekaresi sera olmak üzere toplam 6 bin metrekarelik üretim alanında ağaç, çiçek ve çalı grubu bitkileri yetiştiriliyor. Belediye kendi çiçeklerini üreterek büyük tasarruf sağlıyor. Antalya'nın yeşilliğini koruması için bu merkez çok önemlidir" dedi.

MUHTARLAR EVLERİNİ GÖRDÜ

Daha sonra muhtarlara Boğaçayı Atölyeleri'ni gezdiren Başkan Akaydın, atölyelerde yapılan çalışmaları anlattı. Büyükşehir Belediyesi'nin muhtarlara hediye edeceği muhtar evlerinin yapımını yerinde gösteren Başkan Akaydın şunları söyledi: "Büyükşehir Belediyesi olarak muhtarlarımıza muhtar evi sözü verdik. Kepez ve Muratpaş'da ilçe belediye başkanlarımız kendilerinin muhtar evlerini yapacağını söyledi. Konyaaltı ve Döşemealtı muhtarlarının evleri ise işte burada yapılıyor. Yakında 20 muhtar evinin imalatı bitecek ve muhtarlara teslim edeceğiz. Bu atölyelerde belediye tanıtım afişlerini burada hazırlıyor. Artık, üreten belediye konumundayız. Kamu ve özel sektöre buradan hizmet üretiyoruz."

KOKU SORUNU KALMADI

Başkan Akaydın ve muhtarlar, Hurma İleri Atıksu Arıtma Tesisi'ni de gezerek incelemelerde bulundu. Başkan Akaydın, bu tesisi daha önceki belediye başkanlarından aldıkları konumundan geliştirdiklerini belirterek, "Burada emeği geçen önceki belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu tesis için Antalya tarihinin en büyük yatırımını gerçekleştirdik. 83 milyon TL'lik bir yatırımdır. Antalya'nın koku problemi ortadan kalktı. Tesis 500 bin eş değer nüfus kapasitesinden 1 milyon 400 bine çıktı. Tesis içinde yer alan kojenerasyon ünitesinde biyogazdan elektrik ve ısı üretiliyor. Son aşamada ise dışkı gübre olarak değerlendiriliyor. Yani bu tesislerimizde her şey değerlendiriliyor" diye konuştu.

Antalya'YA KAZANDIRILAN PROJELER

Başkan Mustafa Akaydın Sarısu Mesire Alanı ile Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi'ni de muhtarlara gezdirdi. Başkan Akaydın, görev süresinde ya başlattığı ya da bitirdiği yatırımları ise şöyle anlattı:
"Antalya'ya Oyuncak Müzesi kazandırdık. Yat Limanı için bir proje hazırladık, ilk etap çalışmaları başladı. Yat limanı yeni turizm sezonunda çok güzel olacak. İsmet İnönü Kentsel Yaşam Alanı Projesi'nde çalışmalar sürüyor. Antalya yeni bir meydan kazanacak. Işıklar Caddesi, Konyaaltı Caddesi, Kapalı Yol ve Atatürk Caddesi'ni güzelleştirdik. Yakın zamanda Güllük Caddesi'nde çalışmalar başlayacak. Kepez-Santral mahalleleri planlaması, diğer altyapı çalışmaları, Asfalt Plenti Tesisi gibi birçok projeyi Antalya'ya kazandırdık."

MUHTARLARDAN YATIRIM ÖVGÜSÜ

Başkan Mustafa Akaydın, yatırım turuna katılan muhtarlara teşekkür etti. Muhtarlar da yatırım turundan duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Bu geziyle birçok yatırımı görme fırsatımız oldu. Bazı projeleri görmemiştik. Antalya'ya çok güzel yatırımlar yapmışsınız. Yaptığınız yatırımlar ve hizmetler için teşekkür ederiz" dedi.

 
Dar pantolon giyenleri bıçakladı
 
3. Turizm Futsal Turnuvası
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
arife arıfgerek 20 Ocak 2012 Cuma 17:05

hocayı dinleyince biz acaba başka bir kentdemi yaşıyoruz diye düşünmeden kendimi alamıyorum yaptıklarınız sıralıyor da kent halkının gunluk yaşamını kolaylaştıracak bir hizmeti varmı hep göz boyamalar basit küçük işler kocaman büyükşehir belediyesi 3 yılda şöyle hocca bunu yaptı diyecek onu hayırla yadedecek hangi yatırımı yaptı bir örnek verse bende görsem inonu kent donuşum merkezi oncekı dönemin projesi yat limanı oncekı dönemin projesi caddlerde kaldırımları sök yenisini yap bunlarda zaten göz boyma yandaş mütaitlere iş verme ha güneş ev süper kentin bir çok derdine care oldu millet elektrik parası ödemiyor artık ! çiçek üretiyormuş hizmete bak ya kardeşim arapsuyunda antalyayı iki defa yeşillendirecek fidan var nedne onlar orda çürüyor sizin cevre daire başkanınız ne iş yapar hiçmi görmez onları hala fidan neden satın alınır anlayan bilen varmı ya trafık içinden çıkılmaz halde sayın hocam sizi tebrik ederim ama basit dokunmalarla yada eski projeleri gundeme alarak milletin kafasını bulandırmayı başarıyorsunuz ortada birşey yok ya muhtarlara ne demeli yatırımları görmemişlerde yeni görmüş şaşırmışlar nerde o hizmetler size bir kaçınıza bir muhtar evi yaptılar sesiniz kesildi hizmete doydunz vah kı vah kendiniz projendirdiğiniz ve yaptığınız bu kent insanlarına nefes alduracak ne yaptınız sayın hocam

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arjantin kirazının kilosu 50 lira
Aranjint'den ithal edilen kirazın kilosu 50 liradan satılıyor. Kilogram ...
Canavarları Konyaaltı Belediyesi ehlileştirdi
Biri komşunun keçisini parçaladığı diğeri de insanlara saldırdığı için ...
Antalya Havalimanı’nda korkutan yangın
Antalya Havalimanı'nda, SKY Hava Yollarına ait Teknik Malzeme deposunda ...
 
Türk su kaydırağı Kobra dünyanın en iyisi seçildi
SU kaydırağı sektöründe faaliyet gösteren Polin, Antalya'daki Max Royal ...
Hint keneviri diken köylüye 4 yıl hapis
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde uyuşturucu madde elde etmek amacıyla hintkeneviri ...
Muhtara öyle bir ceza geldi ki
Antalya'da mahallesindeki yürüyen merdivenin aylardır çalışmadığını iddia ...
 
Antalya 100'ncü Yıl'da yangın dehşeti
ANTALYA'da elektrik kesintisi nedeniyle mum ışığında yemek yiyen 21 yaşındaki ...
Antalya'da Hrant yürüyüşünde taşlı saldırı
ANTALYA'da Hrant Dink davasının kararını meşaleli yürüyüşle protesto eden ...
330 bin pazarcıdan 280 bini kayıt dışı
Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu (TÜSPAF) ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva