Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
10 Ocak 2012 Salı - 14:02

Başkan Akaydın gazetecilerle buluştu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Akaydın, gazetecilik yaptıkları için görüşleri nedeniyle birçok gazetecinin böyle bir günde tutuklu olmasının insan hakları ve demokrasi adına üzücü olduğunu söyledi.

Başkan Akaydın gazetecilerle buluştu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla görev yapan yaygın ve yerel basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Basın mensuplarının günlerini kutlayarak konuşmasına başlayan Başkan Akaydın, “Bugün basının sorunlarını konuşmak ve bunlara ortak olmak için bir araya geldik. 1961 yılından bugüne gelinen mücadelenizi çok yakından izledim. Demokrasi tarihinde basının yaşadıkları sorunlarla mücadele eden, bugüne gelinmesinde emeği olan özellikle basın özgürlükleri ve basın hakları konusunda emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.
BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ AÇISINDAN ENDİŞE DUYUYORUZ
Başkan Akaydın, Türk basının yaşadığı süreçte gelinen noktayı doğru bulmadığını belirterek, “Dünyada bazı ligler var. Bunlardan bazıları da basın özgürlüğü, demokrasi, kadın hakları gibi liglerdir. Bu liglerde Türk basının yerinin basın özgürlüğü açısından 138’inci sıraya düşmesi, hapisteki gazetecilerin görüşleri nedeniyle, kaleminden dolayı yıllarca hapiste olması üzüntü veriyor. Bu durum, benim gibi insan hakları ve demokrasiye gönül koyan biri olarak ciddi şekilde üzüyor. Yargı bağımsızlığının ortadan kalktığı, yargı mensuplarının klasik devlet memuru zihniyetine geldiği, siyasi iradenin emri haline getirilmiş bir ortamdayız. Kuvvetler ayrılığı dengesinin tamamen yok edilmiş olması çok önemli bir faktör” diye konuştu.
BU DURUMDAN KURTULMALIYIZ
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunu artık zaman zaman ülkenin iç işlerine karışmaktan çekinmeyen dış odaklar da olayın öneminin farkına vardılar. Bu çekinceleri, özellikle AB temsilcileri sık sık dile getiriyor. Bir an önce bu durumdan kurtulmayı diliyorum. Bunun için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerekiyor. Bunda en büyük görev sizlere düşüyor. En önemlisi eskiden sendikasızlaştırmayı tartışıyorduk. Bugün bunlar ikinci konuma düştü. Konuşmamız gereken bunlar olmalıydı. Sizlere 2012 yılında sağlık, mutluluk, başarı diliyorum. Özellikle basın hakları konusunda Türkiye’nin daha güzel günler görmesini diliyorum.”
CEZAEVİNDEN GAZETE ÇIKIYOR

Daha sonra konuşan Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Akdeniz Şube Başkanı Bünyamin Tokmak, bugünde gazetecilerin sosyal hakları, ekonomik özgürlükleri, kıdem tazminatı gibi sorunlarını konuşmayı istediklerini ancak bunun mümkün olmadığını belirterek, “Artık bunları konuşmak içimizden gelmiyor. Gazetecilik yapmanın mümkün olmadığı bir ortamda özlük hakları, kıdem tazminatı, maaş gibi konuların pek önemi kalmıyor. Türkiye’de 97 gazeteci, gazetecilik yaptıkları için içeride. Bugün iktidar en çok Ergenekon’dan şikayetçi. Ergenekon terör örgütünün peşine düşen Ahmet Şık, o da sadece gazetecilik yaptığı ve kitap yazdığı için cezaevinde. O kadar çok gazeteci cezaevinde ki birkaç yıl içinde cezaevinden 3-5 gazete yayımlanabilecek duruma gelinecek. Muhabir orada, yazıişleri müdürü orada. Cezaevi gazeteleri olacak. Bir bölüm gazeteci cezaevine konulurken, maalesef başka meslektaşlarımız arkadaşını şikayet etmek için muhbir gazetecilik yapıyor. Sendikal mücadele çok önemli. Cemiyet Başkanımız da bugün bu konuda bir çağrı yapmış. Kendisine teşekkür ediyorum, kendisini kutluyorum, böyle bir hassasiyeti gösterdiği için. Ama maalesef çağrılar çok da yeterli kalmıyor. Sendikal çağrıları fiiliyata geçirmek gerekir. Önümüzdeki engelleri ortadan kaldıracak bizleriz. Bu toplantıdan hemen sonra notere gidip sendikaya üye olmak gerekir. Ama bunun için cesaret gerekiyor. Sosyal haklar ve ekonomik haklar için Antalya’da eylem yaptık ama katılım çok fazla olmadı” diye konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYAÇ VAR
Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ise her yıl 10 Ocak tarihinde sorunlarını dile getirdiklerini belirterek, “Aynı söylemleri tekrar ediyoruz. Bir yıl aradan geçiyor ve her yıl kaybımız oluyor. Bizi endişelendiren, sıkıntıya düşüren bir takım olumsuz olaylarla karşı karşıyayız. Basın özgürlüğüne yönelik tehditler varken emekçileri temsil eden örgütler ne yapıyor? Sendika örgütlerine bakınca hiçbir şey yapmadıklarını görüyoruz. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Gazeteciler ekonomik özgürlüklerine kavuşursa, mesleklerini özgürce yapabilir. Antalya’da yerel gazetelerin sahiplerinin emekçilerden olması sevindirici bir olay. Bunun avantajını iyi kullanmalıyız. Antalya da bu konuda üzerine düşen görevi yapıyor. Antalya’da Türkiye’ye örnek bir gazetecilik var” dedi.
GAZETECİLERE KİTAP HEDİYE EDİLDİ
Toplantıya çok sayıda gazeteci katıldı. Toplantıya katılan gazetecilere, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi tarafından yayımlanan tarihçi Evren Dayar’ın hazırladığı “Gazetelerde Yazılı Tarih: Antalya’da Gündelik Hayat ve Basın (1920-1928)” adlı kitabı, İrlandalı sanat tarihçisi Michael Duggan’ın “Siyah Kalem Antalya” başlığını taşıyan kitabı ile araştırmacı Cevahir Özgüler’in yazdığı “Antalya’da Sivil Toplum Örgütlerinin Tarihi” adlı kitabı hediye edildi.
 
 
 

 
Korkuteli beyaza büründü
 
Kan donduran bir haber
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
akıllı dost 11 Ocak 2012 Çarşamba 11:32

mustafa akaydın önceleri haz almadığım ulaşımı getirdi cok kızdım!! ama gün geçtikçe ne kadar haklı oldugunu anladım!! teşekkurler antalyaya vermiş oldugun hizmetlerden başkan!

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korkuteli beyaza büründü
Antalya’nın Korkuteli İlçesi'nde kar yağışı etkili oldu. Gece başlayan ...
Sizi tetikcikler sizi
Antalya'da şiddetli yağış uyarısı
Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Antalya ...
 
'Altın' diye bir teneke 'sac'a 28 bin lira ödedi
Konya'da yanına gelen iki kişinin, ellerinde altın sikkeler bulunduğunu ...
3 gün sonra nikah yapacağı restoran mühürlenince ortada kaldı
Antalya'nın Muratpaşa İlçesi'ndeki Meltem Çarşısı ruhsatsız olduğu gerekçesiyle ...
Ölüme atlayan çiftin olay fotoğrafı
Antalya'da dalgalara kapılıp kaybolan Deniz ve Sabit Dumlupınar çiftinin ...
 
Kimlik çıkaramayınca intihar girişiminde bulundu
Antalya'nın Kemer İlçesi'nde kaybettiği kimliğini çıkartamadığını ileri ...
Sabit Dumlupınar'ın cesedi Kemer açıklarında bulundu
Antalya'nın Konyaaltı İlçesi sahilinde denize girdikten sonra kaybolan ...
Terörden etkilenen genç 'Vikingler'e Türkiye tatili
Norveç Sağlık Bakanlığı, 22 Temmuz 2011 tarihinde Anders Behring Breivik'in ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva