'Giselle'den mayısta son 3 perde
'Giselle'den mayısta son 3 perde
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
2 Ağustos 2023 Çarşamba - 14:42

Başkan Bahar Antalya'nın taleplerini Bakan Ersoy'a iletti

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar ve beraberindeki heyet, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u ziyaret etti.

Başkan Bahar Antalya nın taleplerini Bakan Ersoy a iletti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ATSO Başkanı Ali Bahar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Boğaçhan Göksu, Yönetim Kurulu Üyeleri Hatice Öz, Özgür Karagöz ve ATSO Genel Sekreteri Aslı Şahin Tekin, turizme yönelik konular, sektörel öneriler ve iş insanlarının taleplerini iletmek üzere Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u Ankara'da ziyaret etti. 2023 yılı Temmuz ayı itibarıyla ATSO'ya kayıtlı üye sayısının 60 bin olduğunu kaydeden ATSO Başkanı Ali Bahar, Antalya'nın faaliyet alanı itibarıyla turizmin ağırlıklı olduğunu belirterek, turizm çeşitliliği ve geliri konusunda sürdürülebilir çalışmalar hakkında Bakan Ersoy ile görüş alışverişinde bulundu. 

Antalya'ya ilişkin konuları görüştüklerini kaydeden ATSO Başkanı Ali Bahar, oda olarak kültür ve turizme büyük bir yatırım yaptıklarını kaydetti. Başkan Bahar, “Çok yakın zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile birlikte Antalya'mızda bir Kültür Yolu Festivali düzenleyeceğiz. Antalya Kültür Sanat ve Kaleiçi Evi'ni bu festivalde etkin bir biçimde kullanacağız" dedi.

KALEİÇİ ÖZEL ALAN OLMALI

Türkiye'de bazı şehirlerde özel statü alanında olan yerleri olduğunu hatırlatan Başkan Bahar, “Kaleiçi bizim göz bebeğimiz, şehrimizin kalbi diyebilirim. Dolayısıyla Kaleiçi bölgesini çok daha iyi bir konuma getirmek, şehrin dinamikleriyle bunu tartışarak, konuşarak, orada yaşayanlarla ve işletmecilerimizle bu konuları görüşerek bu bölgenin özel bir statü kazanmasını sağlamayı muhakkak konuşmalıyız. Bu konuda da bakanımızın istekli olduğunu gördük" diye konuştu.

TURİZMDE İSTİKRAR

Antalya ekonomisinin büyük bir parçasının turizm olması nedeniyle turizm endüstrisine yönelik hizmetlerin ATSO için önemine işaret eden Başkan Bahar, “Turizmin tüm yıla yayılması, çeşitlendirilmesi ve alternatif turizm alanlarının oluşturulması, gelir, istihdam, tedarik, altyapı gibi birçok alana etki ediyor. Bu konuda işletmelerimizin ve kentimizin gelişmiş olması bölgemizin sürdürülebilir ekonomik büyümesine ve turizmde istikrar elde etmemize katkı sağlayacaktır" dedi. 

MESLEK LİSESİ AÇABİLİRİZ

Nitelikli personel ile ilgili sorunların sektörlerin temel sorunu olduğuna işaret eden Başkan Bahar, “Bakanımızdan turizm liselerine büyük bir rağbet olduğunu öğrendik, bu bizi çok memnun etti. Ancak tıpkı Antalya Organize Sanayi Bölge'mizde yapmış olduğumuz teknik kolejimizin bir benzerini kentimize kazandırabiliriz. Bu konuda destek sözümüzü aldık" dedi.

ULAŞIM VE TRAFİK SORUNU

Antalya'nın hem turizm başkenti olması, hem de Türkiye'nin en büyük şehirlerinden birisi olması, yüksek hızlı tren projesinin bir an önce hayata geçirilmesi gerettiğini vurgulayan Başkan Bahar, “Antalya, büyükşehirler sıralamasında şehir il olup, ilk 10 içinde yer alan Antalya hariç tüm büyükşehirlerde demiryolu ulaşımı bulunmaktadır. Bu nedenle de Antalya Yüksek Hızlı Tren imza kampanyamızı başlattık, bu konuda da kurumlarımızın, ilgili bakanlıklarımızın kapısını çalmaya devam edeceğiz" diye konuştu.  

VİZE SORUNU GÖRÜŞÜLDÜ

Uzun süredir gündemde olan vize sorunu hakkında Kültür ve Turizm Bakanı'na iş dünyası olarak yaşadıkları sorunu aktaran Başkan Bahar, “Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek'in açıklamalarını yakından takip ettik. Kendisi yaşadığımız vize işkencesini Avrupa'da dile getirdi. AB üyeliği, Gümrük Birliği'nin kapsamının genişletilmesi ve vize sorununun çözümü hepimizin desteklediği ve hayati önemde bulduğumuz bir konu. İş insanları Avrupa'da kendi şirketlerinin stant açtığı fuarlara katılamıyor. Çözüm için hepimiz bir masada yer almalıyız" dedi. 

EXPO ALANI GÜNDEMİMİZDEN ÇIKSIN İSTİYORUZ

Expo alanı konusunun sürekli Antalya'nın gündeminde olduğunu belirten Başkan Bahar, “Bunu gündemimizden çıkartmamız gerekiyor. Expo alanı konusunda biz bir proje üretemiyormuşuz gibi görünüyor, sürekli konuşuyoruz ancak hala aynı durumda. Artık yeni kabinemize birlikte Expo alanıyla ilgili şehrin buraya bir proje üretmesi gerektiğini, film platosu, sağlık turizmi alanı, bilişim vadisi gibi konular projelendirilerek gündemimizden çıkmalı. Artık bu konuda icraata geçilmeli ve şehre kazandırılmalı" dedi.

ATSO SAĞLIK TURİZMİ KÜMESİ

Ticaret ve sanayi alanında olduğu kadar turizmin gelişimine katkı koymak adına projelerini sürdürdüklerini dile getiren Başkan Bahar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Odamız koordinatörlüğünde yürütülen projelerden birisi de ATSO Sağlık Turizmi Kümesi Projesi'dir. Ayakta ve yatakta sağlık hizmeti sunucuları ile ağız ve diş sağlığı kliniklerine yönelik olarak Ticaret Bakanlığı nezdinde yürütülen projemizi önemsiyoruz. Büyük bir katma değer sağlıyoruz, şu andan HİSER projemize çok büyük bir rağbet söz konusu."

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI (ATSO) BASKANI ALI BAHAR VE BERABERINDEKI HEYET, KULTUR VE TURIZM BAKANI MEHMET NURI ERSOY'U ZIYARET ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI (ATSO) BASKANI ALI BAHAR VE BERABERINDEKI HEYET, KULTUR VE TURIZM BAKANI MEHMET NURI ERSOY'U ZIYARET ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA)

 
Konyaaltı'nda çocuklara özel kukla atölyesi
 
Deprem uzmanı Prof. Dr. Ercan'dan 'Erzurum' uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konyaaltı'nda çocuklara özel kukla atölyesi
KONYAALTI Belediyesi 7-12 yaş arasında çocukların yaz aylarını keyifli ...
Kepez'de Açık Hava Yeşilçam Günleri başlıyor
KEPEZ Belediyesi'nin her yıl geleneksel hale getirdiği yaz akşamlarının ...
Antalya'da taksicilerden hastane önünde eylem
ANTALYA'nın Serik ilçesinde taksiciler 'hasta nakli' adı altında taşımacılık ...
 
Başkan Uysal: 'Yeşile Dönmek' süslü bir hobi olmanın ötesine geçmelidir
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Avrupa Gençlik Parlamentosu'nun ...
Antalya'da freni boşalan mikser araçlara çarpıp, devrildi
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde freni boşalan beton mikseri park halindeki araçlara ...
Antalya'da kaçak avcılara 386 bin 689 lira ceza
ANTALYA'da kaçak yaban keçisi avlayan 3 kişi ile Kars'ta 3 güvercin ve ...
 
Antalya'da 31 kuş ve 4 memeli türü av listesinde
MERKEZ Av Komisyonu'nun (MAK) 2023-2024 av sezonu için Resmi Gazete'de ...
Antalya'da orman yangınının yayılmasına keçiboynuzu ağacı set olacak
AKDENİZ Üniversitesi'nden (AÜ) Prof. Dr. Hamide Gübbük, ormanlarda yangının ...
Antalya'da yapılan ahşap heykeller İzmir'de sergilenecek
ANTALYA'da, harabe gecekonduyu atölyeye çeviren ileri geri dönüşüm sanatçısı ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva