Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
5 Ekim 2023 Perşembe - 11:23

Başkan Bahar ve üyeler, Korkuteli OSB'yi konuştu

ATSO Başkanı Ali Bahar, Korkuteli OSB’nin ekonomik büyümeye, bölgesel kalkınmaya ve istihdama katkısını konuşmak için Korkuteli’nde üyelerle buluştu.

Başkan Bahar ve üyeler, Korkuteli OSB yi konuştu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Korkuteli’nde üyelerle bir araya gelerek ATSO tarafından hayat geçirilen, bölgesel istihdama ve ekonomiye katkısıyla bölge halkından büyük destek gören Korkuteli Organize Sanayi Bölgesi’ni üyelere anlattı. ATSO Korkuteli Üye Buluşması, Merkez Valisi Mustafa Tutulmaz, Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, Korkuteli İlçe Emniyet Müdür Vekili Uğur Efe, Korkuteli Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mesut Kurtoğlu, Korkuteli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Can Caran, Korkuteli Ak Parti İlçe Başkanı Osman Nuri Kök, Korkuteli Vergi Dairesi Müdürü Erdal Çetinkaya, Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İsmail İltemir, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Boğaçhan Göksu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Murat Totoş, Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Pakalın, Özgür Karagöz, Mustafa Yayla, Mehmet Dikmen, Meclis Başkan Yardımcısı Mızrap Cihangir Deniz, Meclis Üyeleri Ender Kuzucu, Fadime Doğan, Osman Bahçe, Genel Sekreter Av. Aslı Şahin Tekin, Korkuteli Temsilcileri Ali İhsan Girgiç, Barış Tatoğlu, Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürü İlhan Metin ve Antalya OSB Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulu Danışmanı Mustafa İssi, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile ATSO üyesi iş insanlarının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

KORKUTELİ’NE STK OLARAK İLGİ GÖSTERECEĞİZ

ATSO seçimleri öncesinde Korkuteli’ne bir söz verdiklerini ve o sözü tuttuklarını kaydeden Başkan Ali Bahar, “Sizlerle buluşacağız, sizleri dinleyeceğiz demiştik. Bu sözü tutmaktan dolayı çok mutluyum” dedi. İnovasyona ve sürdürülebilir ekonomiye dikkat çeken Başkan Bahar, “Kentimiz büyüyor, birleşiyor. Korkuteli ilçemiz de kendi içerisinden çıkardığı markalarla Antalya’nın önemli ilçelerinden biri. Bu itibarla, Korkuteli’nin sorunlarına, temsiline buranın mülki amiri, belediye başkanı kadar bir sivil toplum kuruluşu olarak ilgi göstereceğimizi açıkça ifade ediyorum” dedi. 

ANTALYA TEŞVİK VE HİBELERDE 5’İNCİ BÖLGE OLSUN

Türkiye’de teşvik ve hibelerden faydalanma konusunda Antalya’nın turizm ve tarım organizasyonundan kaynaklı olarak birinci bölge olduğunu belirten Başkan Bahar, “Antalya biliyorsunuz teşvik ve hibe konusunda birinci bölge. Bizim sürekli söylediğimiz şey, evet Antalya’nın Belek, Kemer, Kundu gibi bölgelerini bu şekilde değerlendirebiliriz ama Antalya’nın kuzeyinde 900 rakım üzerinde ilçeleri var. Korkuteli de bunlardan biri. Artık bu teşvik paketlerinin 1. bölge mi 6. bölge mi olacak konusunun illerden ilçelere indirgenmesi gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu. 

3 KATI TALEPLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Korkuteli’nde çok önemli bir yatırıma imza attıklarını ve bunun büyük heyecanını yaşadıklarını dile getiren ATSO Başkanı Ali Bahar sözlerini şöyle sürdürdü; “Bundan 6-7 yıl önce ATSO yönetimi olarak organize sanayi bölgesiyle ilgili bir yatırımın altına, bizim yönetim kurulumuz tarafından imza atılmıştı. 6 yıl bekledikten sonra sayenizde tekrar başladık ve yaptığımız işlerden ilki Korkuteli Organize Sanayi Bölgesini canlandırmak oldu. Şu anda da mülk sahipleriyle anlaşmaya çok yakınız. Güzel olan bir başka konu, burada yaklaşık 770 bin metrekarelik bir sanayi parseli çıkacak. Şu anda da 3 katı bir taleple karşı karşıyayız. Yaklaşık 95 fabrika ile bölgeye de çok büyük bir katma değer sağlamış olacağız. İlçelerimize dokunuşlarımız devam edecek.”

SIFIR KARBON HEDEFİ

Korkuteli OSB’yi dizayn ederken çevreci olmasını göz önünde bulundurduklarını kaydeden Başkan Bahar, “Gelir gelmez gerek doğanın korunması, gerekse burada iş yapan gıdacıların, tarımcıların yaptığı işlerle buluşması için yaptığımız ilk iş mermer organize sanayi bölgesini karma OSB’ye çevirmek oldu. Biliyorsunuz artık yeşil dönüşüm, karbon ayak izi, rekabete dönük en önemli konular. Korkuteli OSB sıfırdan kurulacak bir yer olduğu için bütün çatıların bir kere GES ile donatılacağını söyleyebilirim, bu olmadan ruhsat vermeyeceğiz. Ancak sadece bu değil, karbon ayak izi ve yeşil dönüşüm ile ilgili bütün şartları yerine getireceğiz ve örnek bir OSB kuracağız. İklim değişikliğine ve sıfır karbon düzenlemesine uyum doğrultusunda bilime dayalı hedeflerle bölgemizi kalkındıracağız” dedi. 

7 BİNE YAKIN İSTİHDAM 

Kent ekonomisi için yeni bir cazibe merkezi oluşturduklarını dile getiren Başkan Bahar,  “Yapacağımız bu büyük yatırımın, istihdama ve bölgemize katkısını paylaşmaktan gurur duyuyorum. Karma OSB’ye dönüştürdüğümüz alanımızda, kent ve ülke ekonomisi için yeni bir cazibe merkezi oluşturduk. Bölgemizde hayat geçecek ilk fabrikamızı heyecanla bekliyoruz” diye konuştu. Korkuteli OSB’nin lojistik avantajı ve bölgeye sağlayacağı katma değer ile önemli bir OSB olacağına işaret eden Başkan Bahar, “İlk etapta 90’a yakın fabrika ve 7 bine yakın istihdam kapasitesine ulaştırmayı hedeflediğimiz, sanayinin merkezi haline getireceğimiz bir OSB için çalışıyoruz. Serik için de aynı sürecin içerisindeyiz, bu konuda yetki verilmesi halinde kentimize bir OSB daha kazandıracağız. Her sektörden taleplerimiz var, gıda, tarım, tekstil ve mobilya ağırlık olmak üzere sektörlerimizin taleplerini aldık. En önemli kriterimiz Korkuteli bölgesindeki firmaların ilerlemesini sağlamak” dedi.

 
İş İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır: Detaylı Rehber
 
ATB tarımı yeşil mutabakata hazırlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da kaza: 3 yaralı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesi Side Mahallesi'nde 3 aracın karıştığı trafik kazasında 3 kişi yaralandı.
Antalya'da korkutan yangın!
ANTALYA'nın Aksu ilçesinde seraların arasındaki çalılık alanda çıkan yangın ...
Antalya Serik Belediyesi'nde ekim meclisi
SERİK Belediyesi'nin ekim ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.
 
Mavi Kelebekler'in üçüncü turdaki rakibi İspanya'dan
KONYAALTI Belediye SK Kadın Hentbol Takımı 'Mavi Kelebekler', EHF Kadınlar ...
Antalya'da 5 yaşındaki lösemili kızına iliği ile can olacak
MANİSA'da grip olduğu sanılarak götürüldüğü hastanede lösemi teşhisi konulan ...
Antalya'da buz pateni kursu
MURATPAŞA Belediyesi, Türkiye'nin en sıcak kentinde 6-10 yaş arası çocuklara ...
 
Kepez'in 9.Ulusal Müzik Ödülleri Yarışmasında final heyecanı
KEPEZ Belediyesi'nin yeni yeteneklerin keşfedilmesini amaçladığı Ulusal ...
Antalya'daki eski binalarda elektrik tesisatından kaynaklı yangın riski
MAKİNA Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi Başkanı İbrahim Atmaca, ...
Antalya'da anne katilinin cezai ehliyetinin olmadığı belirlendi
ANTALYAda tartıştığı annesi Zübeyde Tıraş'ı (61) 13 bıçak darbesiyle öldürdüğü ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva