Serik'te motosiklet kazası; 2 yaralı
Serik'te motosiklet kazası; 2 yaralı
Antalya'da 2 bin hemodiyaliz hastası var
Antalya'da 2 bin hemodiyaliz hastası var
Emekli subaylardan anneler gününde 'kadın' farkındalığı
Emekli subaylardan anneler gününde 'kadın' farkındalığı
Şero CHP Genel Merkezi'ne döndü
Şero CHP Genel Merkezi'ne döndü
1 Kasım 2022 Salı - 14:27

Başkan Esen: En tehlikeli şey mutluluk çemberi

Altınkum’da mahalle buluşmasında konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, “Halkın gerçek sorunlarına kulak tıkayan, kendini herkesin üstünde gören kutsanmış siyasetçilerden bir an önce kurtulmalıyız” dedi.

Başkan Esen: En tehlikeli şey mutluluk çemberi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Mahalle Buluşmaları’na devam eden Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, dün Altınkum Mahallesi’nde vatandaşlar ile bir araya geldi. Vatandaşları dinleyen Esen, gelen talepleri tek tek not ederek çözüme kavuşturulması için ilgili birim müdürlerine iletti. Halktan uzak ve insanların sorunlarına kulak tıkayan siyasetçilere geçit verilmemesi gerektiğini kaydeden Başkan Esen, siyasetçiler için en tehlikeli şeyin seçildikten sonra etraflarında oluşan mutluluk çemberi olduğunu söyledi. Görev insanı ile kutsanmış insanın birbirinden ayırt edilmesi gerektiğinin altını çizen Esen, klasik bir belediye başkanı olmaktan uzak durduğunu dile getirdi. Seçildikten sonra kapısına gelen makam arabasını istemediğini belirten Esen, işe kendi arabasıyla ve tek başına gittiğini söyledi. Bazı ezberlerin bozulması gerektiğini ifade eden Esen, sözlerine şöyle devam etti: “Ezberleri yıkmak lazım. Maydanoz aldığım manav bile değişmedi. İşte öyle olursa halkın ne istediğini görebiliriz. Etrafımda bir mutluluk halkasının oluşmasına izin vermedim. Hangi görevde olursam olayım oluşturtmayacağım. Kutsanmış siyasetçi modelinden de Türkiye’nin bir an önce kurtulması gerekiyor. ‘Biz halkın hizmetkarıyız’ deyip de son model arabalarla beş altı adamla gezen siyasetçi olmamalı. 30 yıl boyunca koltuktan kalkmayan siyasetçilerden olmayacağım. Bu memlekette bir sürü insan yetişiyor. O kadar parlak gençler var ki. Zamanı geldiğinde o gençlere görevi bırakmak lazım. Bir insan 30 yıl boyunca aynı heyecan ile o işi yapamaz. Seçmeyin. 30 yıl duran siyasetçiyi seçmeyin.”

“BUĞDAY ARAMAYA GELMEDİM”

Siyasetin görünen yüzünün yanı sıra görünmeyen bir yüzünün de olduğunu ifade eden Başkan Esen, siyasetin hırs ve ihtiraslarla dolu yüzüyle ilgilenmediğinin altını çizdi. Siyasetçilerin hesap verebilir ve şeffaf olması gerektiğini dile getiren Esen, bir vatandaşın ‘Sizi bize önyargılı tanıttılar ama sizi Öğretmenevleri mahalle buluşmasında dinleyince önyargımızdan döndük’ sözlerine karşılık şöyle devam etti; “Siyasetin bir görünen yüzü bir de görünmeyen yüzü var. Ben görünmeyen yüzü ile ilgilenmiyorum. Öyle yüksek hırslarım yok. Allah’a şükür ben bu göreve gelirken buğdayı ambara koyup da geldim. Burada buğday aramıyorum. Benim birinci, ikinci, üçüncü, yedi yüz yetmiş yedinci derece akrabalarımın mal varlığını da isteyen herkese yıl yıl vermeye hazırım. Bu göreve gelirken Konyaaltı ilçesinde görev yaptığım yerde ne ben ne de hiçbir akrabam otuz santimetre kare bile yer almayacak dedim. Sözümüzde de duruyoruz. Çok şükür, bizim bize yetecek kadar buğdayımız var. Birçok şey söylerler ama bu görevler çok uzun olmayan süreler ile heyecanla yapılır. Sizden sonra gelen heyecanlı birine devredilir. Bizi önyargılı tanıtanlara selam söylüyorum. Daha çok çalışsınlar.”

ÖZGÜRLÜK İÇİN CUMHURİYET

Bir vatandaşın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Başkan Esen’in ‘Yolumuz Cumhuriyet’ sloganını beğendiğini belirtmesi üzerine Esen, içi boşaltılmış ve sadece bir terimden ibaret olan ‘Cumhuriyet’i istemediklerini kaydetti. Başkan Esen, özgürlüğü, adaleti ve refahı içinde barındıran cumhuriyet istediklerini belirtti. Birçok ülkenin isminde cumhuriyet yazdığını ancak buna karşılık gelen bir yönetim anlayışı olmadığına değinen Esen, bir ülkede ‘ben yaptım oldu’ diyen siyasileri denetleyecek bir mahkeme yoksa orada cumhuriyetten bahsetmenin mümkün olmadığını kaydetti. Denetim sisteminin şart olduğunu ifade eden Başkan Esen, şöyle konuştu; “Eğer özgürlük yoksa cumhuriyet yoksa bunu istemiyoruz. İçi boş bir cumhuriyet istemiyoruz. İçi dolu cumhuriyet istiyoruz. Hiçbir zaman bundan vazgeçmeyeceğiz. Şunu çok iyi biliyoruz, birbirini denetleyen kurumların olmadığı ülkelerde, yani ‘ben yaptım oldu’ diyen siyasetçiye ‘yapamazsın’ diyen mahkemenin olmadığı ülkelerde, ne huzur ne refah ne de özgürlük olur.”

 
Yaktığı evine bu kez kendini kilitledi
 
'Kamelyalı Kadın', üç temsille sezona veda ediyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ibrahim YILDIZ 1 Kasım 2022 Salı 18:17

Ben de mahalle sakini olarak orada idim. Sizin bu haberinize çok üzüldüm. Amaç sorunları dinleyip çözüm üretmek iken kişisel hayatın dan bahsetmesini haber yapmışsınız, size yakışmadı.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaktığı evine bu kez kendini kilitledi
ANTALYA'da iki gün önce oturduğu daireyi ateşe verip, apartmana da zarar ...
Plaj futbolunda şampiyon belirlendi
Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Alanya Belediyesi'nin ev sahipliği ...
Antalya'da, 130 ülkeden 20 bin 872 sigortalı çalışan var
ANTALYA Sosyal Güvenlik İl Müdürü Beyazıt Ablay, "Antalya'da 130 ülkeden ...
 
ATF22'ye büyük ilgi
BU yıl 4'üncüsü düzenlenen ve iki gün süren Antalya Turizm Fuarı (ATF22), ...
Antalya Pil Fabrikası, ‘Millet Bahçesi’ oluyor
Kepez Belediyesi, Cumhuriyet dönemi endüstri yapılarının en iyi örneklerinden ...
Konyaaltı'nda promosyon sevinci
KONYAALTI Belediyesi, sözleşme tarihi biten banka promosyon anlaşmasında ...
 
Demre'de Sup Board Sprint Yarışları yapıldı
ANTALYA'nın Demre ilçesi ilk kez farklı bir yarışa ev sahipliği yaptı. ...
Gitar Festivali başlıyor
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi ve ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği’yle düzenlediği ...
Otizmli Kuzey, yazdığı hikayeleri kitaplaştırmak istiyor
ANTALYA'da yaşayan otizmli Kuzey Arıkaya (10), küçük yaşta babasıyla izlediği ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva