ISS’te 6 ay kalan astronot ve kozmonotlar dünyaya döndü
ISS’te 6 ay kalan astronot ve kozmonotlar dünyaya döndü
Kısıtlamada boş kalan Konyaaltı Sahili'nde yürüyüş
Kısıtlamada boş kalan Konyaaltı Sahili'nde yürüyüş
Antalyaspor iç sahada kalesini gole kapatamıyor
Antalyaspor iç sahada kalesini gole kapatamıyor
Yoğun bakımdan çıktı, ilk sözü 'Aşı yaptırın' oldu
Yoğun bakımdan çıktı, ilk sözü 'Aşı yaptırın' oldu
7 Mart 2021 Pazar - 12:28

Başkan Esen: Risk haritasında Antalya'ya mavi yakışır

KONYAALTI Belediye Başkanı Semih Esen, kontrollü normalleşmeye geçilmesiyle birlikte vatandaşları daha dikkatli olmaya çağırdı. Belediyenin zabıta ekipleri de yoğunluk oluşabilecek noktalarda denetimleri sıklaştırdı.

Başkan Esen: Risk haritasında Antalya ya mavi yakışır
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonları uygulanan sokaÄŸa çıkma kısıtlamaları uzun bir aradan sonra illerin risk durumuna göre yeniden düzenlendi. Risk haritasına göre turuncu rengin ifade ettiÄŸi yüksek riskli iller arasında yer alan Antalya'da vatandaÅŸlar, uzun bir aradan sonra ilk kez hafta sonu cumartesi günü yeniden sokaÄŸa çıktı. Konyaaltı'nda yoÄŸunluk oluÅŸabilecek noktalarda, tedbirlerin elden bırakılmaması için zabıta ekipleri denetimleri sıklaÅŸtırdı. Konyaaltı Belediyesi zabıta ekipleri, Konyaaltı Kent Meydanı, Sosyete Pazarı, Konyaaltı Sahili, kafe ve restoranların yoÄŸun olduÄŸu bölgelerde vatandaÅŸların ve iÅŸletmelerin normalleÅŸme kurallarına uymaları noktasında uyardı.

BAÅžKAN ESEN UYARDI

Konyaaltı Belediyesi ayrıca kentin farklı noktalarına astığı billboardlar ile vatandaÅŸları bilgilendirdi. 'Güzel günlere kavuÅŸmak için maske, mesafe ve hijyene dikkat! Mavi Antalya'mıza Çok Yakışır' sloganı ile Konyaaltı'nda vatandaÅŸların duyarlı olması istendi. Konyaaltı Belediye BaÅŸkanı Semih Esen, kontrollü normalleÅŸmeye geçilmesiyle birlikte tedbirlerin gevÅŸetilmemesi gerektiÄŸini söyledi. BaÅŸkan Esen, “Antalyamız ÅŸu an risk haritasına göre turuncu renkle gösteriliyor. Kurallara uyarak, kısa zamanda içinde risk haritasında mavi rengi yakalamamız gerekiyor. Bu noktada tüm yurttaÅŸlarımız dikkatli olmalı. Kısıtlamaların kalkması ve hayatın normale dönmesi için herkes üzerine düÅŸen görevi yapmalı" dedi.

ANTALYA'DA TURUNCU ALARM DEVAM EDİYOR

SAÄžLIK Bakanlığı'nın verilerine göre turuncu renk kategorisinde yüksek riskli iller arasındaki Antalya, son açıklanan veriye göre de yine yüksek riskli iller arasında yer alıyor. PCR test sonucu pozitif sayısı 20-26 Åžubat arasında 100 bin kiÅŸide 78.92 olan kentte 27 Åžubat-5 Mart arasında bu rakam 82.05'e yükseldi. 

Koronavirüs salgınında 27 Åžubat-5 Mart tarihleri arasındaki 100 bin kiÅŸide görülen vaka sonuçları belli oldu. 20-26 Åžubat tarihleri arasındaki verilere göre 100 bin kiÅŸide PCR test sonucu pozitif çıkan kiÅŸi sayısı 78.92 olan Antalya’da bu sayı 82.05’e yükseldi. Turuncu renk kategorisinde yüksek riskli iller arasındaki Antalya, son açıklanan veriye göre de yine yüksek riskli iller arasında yer alıyor.

Geçen hafta açıklanan verilere göre kırmızı renk kategorisinde çok yüksek riskli iller arasında bulunan Burdur’da ise 27 Åžubat-5 Mart tarihleri arasında 100 bin kiÅŸide görülen vaka sayısı 105.21’e geriledi. Geçen hafta açıklanan verilerde Burdur’da bu sayı 105.36 olmuÅŸtu. Burdur çok yüksek riskli iller arasında olmaya devam ediyor.

Bölge illerinden Isparta’da da 20-26 Åžubat arasında 39.14 kiÅŸiyle sarı renk kategoride orta riskli iller arasındaki yerini korudu ancak vaka sayılarında yükseliÅŸ yaÅŸandı. 27 Åžubat-5 Mart arasındaki 100 bin kiÅŸide görülen pozitif vaka sayısı 47.24’e çıktı. Isparta yine sarı renk kategorisinde orta riskli iller arasında bulunuyor.

Etiketler:
 
Antalya, Hint düğünleri için uçuşları bekliyor
 
Uysal'dan kadın kooperatiflerine destek
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taÅŸ 7 Mart 2021 Pazar 13:15

Kuralsız olarak yetişmiş bir toplumdan kurallara uymasını beklemek biraz saflık mı, yoksa laf olsun torba dolsun konuşmalar mı desek.Kimse kimseyi kandırmasın kuralları ve yasakları delmek için her türlü yolu deneyenlerin bolca yaşadığı bir coğrafyada ancak bu kadar olur.Yarın yasaklar tekrar gelince ancak anlaşılır.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çam havası alayım derken...
AKDENİZ Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hüseyin Çetin, çam kese tırtıllarına ...
Kuzeninin böbreğiyle hayata tutundu
TRABZON'da 5 yıldan beri polikistik böbrek hastalığı ile mücadele eden ...
Profesör Canatan'dan 'akraba evliliği' uyarısı
PEDİATRİK Hematoloji ve Genetik Uzmanı Prof. Dr. Duran Canatan, Türkiye'de ...
 
Antalya'da 55 noktada karantina uygulaması
Antalya Valisi Ersin Yazıcı kentin 55 noktasında karantina uygulaması yapıldığını duyurdu.
Konya Ortodonti Uzmanı
Dt. Sema Koyuncu Konya’da ortodonti uzmanı olarak çalışmaktadır. Diş hekimliği ...
Bakan Koca'dan 'inaktif aşı' açıklaması
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, "İnaktif aşının yan etki riski düşüklüğünün ...
 
İlaca yeni zam kapıda...
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle, ilaç fiyatlandırılmasında kullanılacak ...
Mart ayı için 'mutasyon' ve 'normalleşme' uyarısı
SAĞLIK Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon ...
'Mutant virüsler yüzde 30 daha bulaştırıcı'
ÇUKUROVA Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi ve Sağlık ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya Büyükşehir'in görümcesi...
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yağma Hasan'ın böreği ve çöreği
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
İnsanlık mı? İnsanlık dışı mı? Sosyal devlet mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Neler oluyor aklım almıyor…
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Biz kadınlar
İsa Altun
İsa Altun
Yaşam hakkı kutsaldır
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Antalya’da başhekim olmak
Prof. Dr. Duran Canatan
Prof. Dr. Duran Canatan
EÅŸitlik Projesi
K. Kemal Derin
K. Kemal Derin
TİARTİ
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Güneş'in burcunuzda olması enerjinizi oldukça yükseltti. Şimdi Merkür aynı etkiyi fikirlerinize ve yapacağınız işlere ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm KAMPÜS Sağlık Ekonomi Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletiÅYimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
404 Page Not Found
Maxiva