Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
16 Mart 2021 Salı - 19:33

Başkan Esen, bu projeyle büyüklere kafa tutuyor

KONYAALTI Belediye Başkanı Semih Esen, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni (AESOB) ziyaret ederek, 'Konyaaltı Esnafım' projesini esnaf temsilcilerine tanıttı. Başkan Esen, bu projenin hayata geçmesiyle Konyaaltı'nda esnaf olmanın ayrıcalıklı olacağını vurguladı.

Başkan Esen, bu projeyle büyüklere kafa tutuyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, yakın zamanda hayata geçecek olan 'Konyaaltı Esnafım' projesinin tanıtımı için AESOB'u ziyaret etti. AESOB Başkanı Adlıhan Dere ve yönetimiyle buluşan Başkan Esen, önce birlik şeref defterine görüşlerini yazdı. Toplantı salonunda projenin detaylarını esnaf temsilcilerine anlatan Esen, 'Konyaaltı Esnafım' uygulamasının seçim dönemindeki vaatlerinden biri olduğunu hatırlattı. Teknolojinin gelişmesiyle ve internet alışverişinin artmasıyla projeye ihtiyaç duyulduğunu belirten Başkan Esen, ilçedeki bütün esnafı Konyaaltı Esnafım çatısı altına topladıklarını kaydetti. Başkan Esen, "Projenin teknik altyapısı tamamlandı. Eksik kalan noktaları ve esnaf temsilcilerimizin fikirlerini almak üzere sizlerle bir araya geldik. Hep birlikte bu projenin içinde olacağız. Bu projeyle küçük esnafımızda ciddi bir rahatlama olacak" dedi.

PROJENİN DETAYLARI

Esnafla beraber bu projeyi hayata geçireceklerini dile getiren Başkan Esen, şöyle devam etti:

"Projemiz esnafımıza büyük kolaylıklar sağlayacak. Öncelikle küçük esnafımız yüksek komisyon ücretlerinden kurtulacak. Büyük internet siteleri, satışlar üzerinden yüzde 30'a yakın komisyon alıyor ve esnafımızın parası 30 gün sonra ödeniyor. Bu projeyle sipariş gün içinde vatandaşa ulaşacak. Bu sistemin ilk etabına kendi kurye sistemi olan esnafımızla başlayacağız. İkinci etapta ise Konyaaltı Esnafım uygulamasının kendi kurye sistemi olacak. Böylelikle uygulamadaki bütün esnafımız bu uygulamanın içinde olacak. Projede ödemeler, kredi kartı veya kapıda nakit ödeme sistemi ile olacak. Esnafın parası bir gün içinde hesabında olacak. Birçok yönden avantajlı bir sistem olacak" diye konuştu.

KONYAALTI ESNAFI AYRICALIKLI OLACAK

Bu projeyi esnaf temsilcileri ile hayata geçireceklerine vurgu yapan Başkan Esen, projeyi ilk kez toplantıdaki esnaf temsilcileriyle paylaştığını söyledi. Başkan Esen, "Konyaaltı'nda esnaf olmak ayrıcalıklı olacak. Esnafımız günlük kazancının yanında uygulamadan kazandığı ile daha mutlu olacak. Esnafa destek olmak istiyorsanız, kazancına katkı sağlayacaksınız. Bu projemizle birlikte Konyaaltı'nda esnafımıza gönül rahatlığı ile destek olduk diyebileceğiz. Günün sonunda kazanan esnaf olacak" dedi.

BİR İLKE İMZA ATIYORSUNUZ

AESOB Başkanı Adlıhan Dere ise projeden dolayı Başkan Semih Esen'i kutladı. Dere, "Konyaaltı'nda bir ilke imza atıyorsunuz. Bu proje, esnafın büyük mağduriyet yaşadığı sipariş sitelerinin aldığı yüksek komisyondan kurtaracak. Esnaftan herhangi bir komisyon alınmayacak. Esnaf, ücret ödemeden internet üzerinden satış yapabilecek. Konyaaltı'nda küçük esnafımızla halkın buluşması daha kolay olacak. Böyle bir projeyi hayata geçirmenizden dolayı sizi kutluyorum. Özellikle bu projede zincir mağazaların yer almaması bizleri daha çok sevindirdi" dedi.

BÖYLE BİR PROJEYİ İLK KEZ GÖRDÜK

Toplantıda bazı esnaf temsilcileri de görüşlerini sundu. Antalya Pazarcılar Odası Başkanı İsmail Öz, "30 yıldır oda başkanlığı yapıyorum. Böyle bir projeyi ilk kez gördük. Çok teşekkür ediyoruz. Bizlere çok yararı olacak" dedi. Antalya Fotoğrafçılar, Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Odası Başkanı Mehmet Bayrak ise "Özellikle kırtasiye esnafı olarak sizlere teşekkür ediyoruz. Bizler zaten zincir market ve internet sitelerinin en büyük mağdurlarıyız. Bizim için çok önemli, esnafımız sabırsızlıkla projeyi bekliyor" diye konuştu. Antalya Börekçiler, Yufkacılar, Etli Pideciler, Kafeterya, Kafe-Barlar ve Sanatkar Odası Başkanı Hüseyin Şimşek de "Bizim gibi küçük esnaf için çok iyi oldu. Size çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Konuşmalarından ardından esnaf temsilcileri, projeye yönelik taleplerini dile getirdi.

KONYAALTI BELEDIYE BASKANI SEMIH ESEN, YAKIN ZAMANDA HAYATA GECECEK OLAN 'KONYAALTI ESNAFIM' PROJESININ TANITIMI ICIN AESOB'U ZIYARET ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

KONYAALTI BELEDIYE BASKANI SEMIH ESEN, YAKIN ZAMANDA HAYATA GECECEK OLAN 'KONYAALTI ESNAFIM' PROJESININ TANITIMI ICIN AESOB'U ZIYARET ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

 
Uyuşturucudan gözaltına alınan baba ve oğlu adliyede
 
Afyonkarahisar'da 3 büyüklüğünde deprem
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
erdem 17 Mart 2021 Çarşamba 12:12

fikir güzel ama fiyat araştırma bırakmamak lazım.sorun bir tanesi esnafların nakit mal almamakta artı kendiler imalat yapmadı için alış fiyat yüksek oluşum.öncelik bunları görmek lazım ve bir çözüm üretmek gerek

Yorumu oyla      0      0  
Vatandaş 17 Mart 2021 Çarşamba 11:23

Belediye başkanı Konyaaltı sahilinde yapılan halka açık oturma yerlerini sahil bandında bulunan tüm korkuluk ve demir ahşap ne varsa bizahmet tamir boya işlemleri yaptırsa il sağlık müdürlüğü yanındaki yaya geçidinede bir el atsa trafik aksamazsa çok iyi olur.Gerçek bir belediye anlayışı ile çalışma bekliyorum.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Finike- Hasyurt Tarım Fuarı ertelendi
ANTALYA'nın Finike ilçesinde bu yıl mart ayında yapılacak Finike- Hasyurt ...
Gecekonduda çıkan yangın büyümeden söndürüldü
ANTALYA'da anne ile oğlunun yaşadığı gecekonduda bilinmeyen nedenle çıkan ...
Sanat camiasının acı günü
ANTALYALI ressam Nevin Özdal Tezcan'ın (76) geçirdiği ani rahatsızlık ...
 
Kız kardeşi için yardım istedi
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde hamallık yapan Adnan Akgül (27), geçirdiği ameliyatlar ...
Antalya'daki villa katliamının ayrıntıları ortaya çıkıyor
ANTALYA’da oturdukları 3 katlı villada, anne ve babası ile ablasını pompalı ...
Muratpaşa'dan online sağlık danışmanlığı hizmeti
ANTALYA'da Muratpaşa Belediyesi, internette saatler süren aramalarla sağlık ...
 
Serik Belediyesi'nde olağanüstü meclis
SERİK Belediyesi, ilçeye yeni bir hastane yapılması için belirlenen araziye ...
Vali Yazıcı: Zorlu süreci hep birlikte aşacağız
ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı başkanlığında, 'Pandemi Değerlendirme Toplantısı' ...
UMKE 'Arazi Sürüş Teknikleri Eğitimi' Antalya'da başladı
SAĞLIK Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün organize ettiği ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva