'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
21 Ağustos 2019 Çarşamba - 15:34

Başkan Köleoğlu'ndan 'poster' açıklaması: Bağlantım yok

ANTALYA'nın Kumluca Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Köleoğlu, ilçede düzenlenen şenlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterinin indirilmesi, gelen tepkiler üzerine yeniden asılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Başkan Köleoğlu ndan  poster  açıklaması: Bağlantım yok
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Köleoğlu, "Benim uzaktan yakından olayla bağlantım yok" dedi. AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ise "Asla tasvip edilecek bir durum değildir" açıklamasında bulundu.

Kumluca'ya bağlı Kuzören Mahallesi'nde, 17 Ağustos Cumartesi günü düzenlenen Söğüt Cuması Yayla Şenlikleri'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posteri indirildi. Gelen tepkiler üzerine poster, yeniden asıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, durumdan, şenliğe katılan ilçe başkanları ve muhtarın kendisini aramasıyla haberdar olduğunu söyledi. Yapılanın, devlet terbiyesine uygun olmadığını belirten AK Parti'li Uslu, "Orada bulunan ilçe başkanlarımız, Cumhurbaşkanı'mızın posterinin indirildiğini ifade etti. Aynı şekilde muhtar da iletti. Bunun üzerine hem valimiz hem kaymakamımızla konuştuk. Cumhurbaşkanımızın fotoğrafının indirilmesinin yanlış olduğunu söyledik. Aynı sırada diğer belediye başkanlarının da posterleri vardı, fotoğrafları asılmış durumdaydı. Anayasada devletin başı olarak tabir edilen Cumhurbaşkanının fotoğrafının indirilmesinin siyasi nezaket açısından doğru olmadığını düşünüyorum. Bunu da ilimizin yöneticileriyle paylaşınca gereğini yaptılar. Bu tutum içinde bulunanları kınıyoruz, ayıplıyoruz. Ne siyasi nezakete ne devlet terbiyesine ne de anayasada tarif edilen devletimizin başı olarak ifade edilen Cumhurbaşkanımıza karşı bu tutum içinde bulunulması asla tasvip edilecek bir durum değildir. Bununla ilgili gerekli girişimleri ilçe başkanlığımız, il başkanlığımız kamuoyu ve kanun önünde takip ediyor" diye konuştu. 

ÖZER: OLAYLARI BÜYÜTMEYE GEREK YOK

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer de konuyla ilgili, "Yapılan bu hareketi muhtarın işgüzarlığı olarak düşünüyorum. Dolayısıyla bu tarz etkinliklerde sadece Türk bayrağı ve Atatürk posteri olmalıdır. Cumhurbaşkanlığı makamına saygımız sonsuzdur. Cumhurbaşkanımızın fotoğrafının siyasi parti genel başkanı olması dolayısıyla orada asılı olması uygun görülmemiş olmayabilir. Burada Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'nun posterlerinin de asılmaması gerektiğini düşünüyorum. Kumluca küçük bir ilçe olup, olayları büyütmeye ve germeye hiç gerek yoktur" dedi. 

KÖLEOĞLU: ANLATILDIĞI GİBİ OLSA MÜDAHALE EDERDİM 

Posteri indirttiği iddia edilen Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ise Söğüt Cuması Yaylası'ndaki şenliğin, kendisinin yer almadığı komite tarafından tertip edildiğini söyledi. Komitenin Türk bayrağı ve Atatürk posterini şenlik alanına astırdığını ve tertip komite başkanının, bölgenin muhtarı olduğunu anlatan Köleoğlu, "Şenlik alanına AK Parti Kumluca İlçe Başkanı, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileriyle aynı anda girdik. Katkılarımızdan dolayı bize de plaket verdiler ve yerimize oturduk. Anlatıldığı gibi bir şey yaşansaydı ben de müdahale ederdim. Yanımda oturan AK Parti İlçe Başkanı müdahale ederdi, yanımızda bulunan sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri müdahale ederdi" diye konuştu.

Birilerinin olayı provoke etmek için kendilerinin de orada bulunduğu sırada çuvaldan poster çıkararak, bir yerlere asmaya çalıştığını öğrendiğini kaydeden Köleoğlu, "Şenlikler 2 gün sürüyor; ama özellikle bizim orada olduğumuz saati tercih ederek olayı provoke etmeye çalıştılar. Kimin nereye ne astığını benim orada bilme şansım zaten yok. Biz protokolde otururken bunlar yaşanıyor. Benim uzaktan yakından olayla hiçbir bağlantım yok" dedi.

Belediye başkanı seçildikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tablosunu ilk asan belediye başkanlarından biri olduğunu vurgulayan Başkan Köleoğlu, "Benim yaşananlarda hiçbir suçum yok. Olaya müdahale etmediğim söyleniyor. Madem benim suçum bu o zaman yanımda oturanlar da suçlu; parti temsilcileri, milletvekili ve birçok yönetici de suçlu. Olayın benimle hiç alakası yok. Düzenleme komitesinde değildim, hiçbir talimat verme yetkim de yoktu" dedi. 

Hasan DEMİRBAŞ- Hakan ÖZGENÇ/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Herakles Lahdi'nin replikası Antalya Akvaryum'da sergileniyor
 
18 yaşındaki Ahad evinde ölü bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Herakles Lahdi'nin replikası Antalya Akvaryum'da sergileniyor
ANTALYA Tanıtım Vakfı'nın (ATAV) Anadolu'dan yurt dışına kaçırılan tarihi ...
Genç enduroculardan Topaloğlu'na ziyaret
MUĞLA'nın Seydikemer ilçesi Seki Yaylası'nda düzenlenen enduro yarışlarında ...
Antalya OSB'de dış ticaret istihbarat merkezi kuruluyor
ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi (OSB), katılımcılarının ihracat kapasitesini ...
 
Kemer'deki silahlı kavgaya 4 tutuklama
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde, husumetli olan iki grup arasında çıkan silahlı ...
Zümrütova'da kapsamlı temizlik
MURATPAŞA Belediyesi, Zümrütova Mahallesi'nde insan sağlığı ve can güvenliğini ...
Çağlayan'da cadde ve sokaklar yenileniyor
MURATPAŞA Belediyesi, Çağlayan Mahallesi'nde 39 cadde ve sokağı kapsayan ...
 
Slovenyalı turist oteldeki odasında ölü bulundu
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde tatil yapan Slovenyalı Jozef Cuhar (78), ...
İspanyol arkadaşlar bisikletle Akdeniz ve Ege turunda
İSPANYOL uyruklu Ederne Sanchez (33) ve arkadaşı Oier Ariznabarreth (36), ...
Vali Karaloğlu bisiklet sözünü tuttu
ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, bir okul ziyaretinde kendisinden bisiklet ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva