Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
10 Aralık 2018 Pazartesi - 11:59

Başkan Türel CNN Türk’ün konuğu oldu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’nın marka değerinin dünyada çok bilinir bir halde olduğunu belirterek, “Bunun içini çok daha iyi doldurmamız lazım “dedi. 

Başkan Türel CNN Türk’ün konuğu oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Başkan Türel, Antalya’yı dünyanın en önemli şehirlerinden biri olma yolunda yerini sağlamlaştırmış, rakipleriyle olan farkı açmış bir gelecek beklediğini söyledi. Türel, “Antalya ile gurur duyuyoruz artık çıtayı yükseltme ve yerini perçinleme zamanı” dedi. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel CNN Türk’te Beste Uyanık’ın sunduğu Şehir Şehir Belediyeler Programı’nın konuğu oldu. Antalya’nın son 5 yılda turizmden tarıma, alt yapıdan sanata geçirdiği değişimi ve başarı öyküsünü anlatan Başkan Türel, Antalya’nın birkaç yıl içerisinde 20 milyon ağırlayan bir şehir haline geleceğini belirterek, şehirde yaşayan herkesin “işte benim şehrim” diyerek gurur duyacağı bir sürece girileceğinin altını çizdi.

“Başarı öykümüzü dinlemeye geliyorlar”
Antalya turizmine ilişkin değerlendirmeler yapan Başkan Türel, bu sene tarihi rekorlara imza atılan bir süreçten geçildiğine işaret ederek Antalya’nın dünyanın en önemli destinasyonu olduğunu vurguladı. Antalya’nın turizmdeki başarısının örnek alındığına dikkat çeken Başkan Türel, “İspanya’nın birçok önemli turizm merkezindeki belediye başkanı, turizm örgütlerinin temsilcileri Antalya olarak bu başarıyı nasıl yaptınız diye sormak için bizzat bize gelerek soruyor. Bu gerçekten Antalya’nın uluslararası düzeyde çok önemli bir başarısıdır” dedi. Tüm bunların tesadüf olmadığının altını çizen Başkan Türel, “Kent merkezini cazibe merkezi haline dönüştüren çok önemli projelere imza atıyor olmamız Antalya’yı dünyanın parlayan yıldızı haline getirdi” dedi.  

Fiyat-kalite-uyum dengesi en büyük avantaj

Antalya’nın fiyat-kalite-uyum dengesinde dünyada rekabet edilemez bir yerde olduğunu belirten Başkan Türel, bu durumun turistlerin memnuniyet oranına da yansıdığını ifade ederek,  “Hizmet kalitesi ve Türk misafirperverliği en büyük avantajımız oldu. Tur operatörleri ve turizm acentelerinin yapmış oldukları anketlerdeki memnuniyet oranı yüzde 95’lerin üzerinde. Antalya’ya bir gelen bir daha geliyor. Repeater dediğimiz birden fazla gelen turist sayımız oldukça yüksek. 20’nin üzerinde gelen turist sayımız yüzde 40-45’lerinm üzerinde çıkıyor. Yani Antalya dünyanın parlayan yıldızı” diye konuştu.

Marka değeri için avantajlarımız var

Antalya’yı bir kültür ve sanat şehri yapma hedefinden söz eden Başkan Türel, Antalya’nın sadece film festivali ile konuşulmayacağını belirterek şöyle konuştu;

“2019’dan sonra gerçekleştireceğimiz en önemli projelerinden bir tanesi sinema stüdyoları olacak. Hollywood’dan daha iyisi olacak.  Sinema stüdyoları ve dünya film endüstrisinin üretim merkezi olacak.  Yani dünyanın en önemli yıldızları gelecekler Antalya’da film çekecekler.”

“Dünyanın gıpta ile izlediği bir şehir olacağız”

2019 seçim kampanyasının manifesto başlığının gönül belediyeciliği olduğunu ifade eden Başkan Türel, Antalya’da bunun en güzel örneklerini sunmaya çalıştıklarını belirterek, engellilere yönelik çalışmalar ile eğitime yönelik hizmetleri anlattı. Başkan Türel sunucu Beste Uyanık’ın “31 Mart’ta sonra seçildiniz Antalya’yı nasıl bir sabah bekleyecek? “ sorusuna ise şu cevabı verdi; “Antalya’yı dünyanın en önemli şehirlerinden biri olma yolunda artık yerini sağlamlaştırmış, rakipleriyle farkını açmış bir gelecek bekliyor. Artık Paris, Londra değil Antalya sayılacak. Antalya’nın marka değeri dünyada çok bilinir halde ama bunun içini çok daha iyi doldurmamız lazım. 2019 Mart’ından sonra yapacağımız vizyon projelerle dünyanın gıpta ile izlediği bir dünya şehri olacağız. Avrupa’nın Amerika’nın dört bir köşesinden Antalya’ya gelmiş, 14 milyonu bugün rekor olarak sayıyorken birkaç sene içerisinde 20 milyon turist ağırlayan bir şehir olacağız. Antalya 2019 sonrasında bu şehirde yaşayan herkesin gurur duyacağı işte benim şehrim diyeceği bir sürece girecek. Antalya ile gurur duyuyoruz artık çıtayı yükseltme ve yerini perçinleme zamanıdır.”   

 

 
Gazipaşa'da ASMEK kayıtları başladı
 
Türel:Gazeteci olmaktan onur duyuyorum
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazipaşa'da ASMEK kayıtları başladı
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi tarafından halkın mesleki, sanatsal, kültürel, kentsel ...
Manavgat'ta uyuşturucu operasyonu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde yerli ve yabancı turistlere uyuşturucu ...
İdil Biret, Antalya'yı büyüledi
MURATPAŞA Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi sahnesi, İdil Biret'i ...
 
Antalya'da taksicilere sıkı denetim
Antalya’da hizmet veren 3 bin 750 taksici yakın takibe alınıyor. Bakan ...
Antalya'da motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde değişik tarihlerde 3 ayrı motosiklet hırsızlığı ...
Antalya' merkezli 'Guten morgen' operasyonu
ANTALYA merkezli 5 ilde düzenlenen 'guten morgen' (Almanca günaydın)' ...
 
'Çocuklar ölmesin' diye Japonya'ya kağıttan 1000 Turna gönderecekler
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde lise öğrencileri, Hiroşima'ya atom bombası ...
AGC ödülleri törenle dağıtıldı
ANTALYA Gazeteciler Cemiyeti (AGC) 2017 yılı Basın Ödülleri ve Hasan Özkay ...
ENMDER, geniş katılımlı ilk toplantısını gerçekleştirdi
ANTALYA'da Endüstri Mühendisliği Derneği (ENMDER), geniş katılımlı ilk ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva