Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
26 Nisan 2021 Pazartesi - 14:15

Başkan Uysal: Hedef 100 milyon turist ağırlayan Türkiye

MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Last Minute Fair Marketing Fuarı'nın açılışında “Türkiye'mizin bütün özellikleriyle, topyekûn turizme girdiğimizde dünya piyasasından çok daha güçlü ve büyük pay alacağız" dedi.

Başkan Uysal: Hedef 100 milyon turist ağırlayan Türkiye
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Covid-19 pandemisi nedeniyle 'son dakika' yılı olması beklenen turizmde, sektör, yurt dışından 1500'e yakın seyahat acentesinin katılımıyla Last Minute Fair Marketing Fuarı'nda bir araya geldi. ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde iki gün devam edecek fuarın açılışına Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediyenin davetlisi olarak fuara katılan Slovakya'dan Levocave İtalya'dan Gradara belediye başkanlarıyla birlikte katıldı. Başkan Uysal'ın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan ve sektör temsilcileri açılışta yer aldı.

GELECEĞİ PLANLIYORUZ

Başkan Uysal, açılış konuşmasında, Türkiye'nin kitle turizminin dünyadaki öncülerinden olduğunu belirterek, Güney Antalya Turizm Projesi'yle birlikte 1970'li yılların sonundan itibaren başlayan sürecin, Türkiye'nin bugün turizmde elde ettiği başarıların temelini oluşturduğunu söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin bu süreci bir devlet projesi olarak ele aldığını ve 50 yıl içinde en organize şekilde ortaya koyduğunu belirten Başkan Uysal, “Biz bunun geliştirilerek devamından yanayız" dedi.

Kitle turizmiyle birlikte turizmin kentlere, antik ören yerlerine doğru genişlemesi gerektiğinin altını çizen Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Bütün dünyanın, dünyanın kültürüyle, geçmişiyle ilgilenen bütün insanlarının rahatça gelip müthiş bir misafirperverlik ortamında gün geçirmesini ve tekrar bizim doğal bir elçimiz, partnerimiz olarak yaşamalarını ve hep birlikte kazan kazan prensibi içinde dünyadaki kültür turizmi, doğa turizmi ve çeşitli turizm alanlarındaki iş birliğinin büyümesini, dünyadaki bu duyarlılıkların artmasını istiyoruz. Bunun için hayal kuruyoruz. Geleceğimizi buna göre planlamaya çalışıyoruz. Bir taraftan büyük bir kitle turizmi bir taraftan dünyayla büyük bir paylaşım."

TOPYEKUN TURİZM

Bunun başlangıç adımlarından biri olarak başlattıkları Kaleiçi OldTown Festivali'nin bu yıl ekim ayında 6'ncısının gerçekleştirileceğini dile getiren Başkan Uysal, konuşmasına şöyle devam etti:

“Gelecekte, Antalya ve çevresindeki 400 antik kenti turizmin içine almayı hayal edebiliriz. 3 bin metre yükseklikteki, 700 kilometrelik sıra dağları turizmin içine almayı hayal edebiliriz. Yüzlerce vadiyi, Avatar filmini hatırlayın. Ben, filmin Antalya'da simüle edildiğini düşündüm. Alanya'nın yayla vadileri bilir misiniz? Şelaleler, nehirler, çok farklı yapılardan gelmiş insanlar. Biz, Türkiyemizin bütün bu özellikleriyle topyekûn turizme girdiğimizde dünya piyasasından çok daha güçlü ve büyük pay alacağız. Öncü kitle turizminin yanına çok çeşitlenmiş, 30 milyon değil 100 milyon turisti ağırlayan bir Türkiye'yi hayal edebileceğiz. Hele hele teknolojik olanaklardan yararlanarak, gelen turistin yalnız bırakılmadığı, takip edilebildiği hem ticari hem de ticari anlamda kendini güvenli hissettiği, akıllı kent turizmini hayal edebiliriz. Bu mevsimde bu fuarı yapan güç, cesaret bunu da hayal edebilir, yapabilir."

SERTİFİKA PROGRAMI DEVAM EDECEK

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan ise aşılanma süreci tamamlanana ve salgın gündemin ön sıralardaki yerini kaybedene dek 'Güvenli Turizm' sertifika programının en büyük güç ve silahlardan biri olacağını belirtirken, programı kararlılıkla uygulamaya devam edecekleri söyledi.

DİĞER KONUŞMACILAR

AKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Yağcı, Antalya'nın geçen yıl dünyada turizmin başlamasına öncülük ettiğine dikkat çekerken, bu sezonda da son dakika satışlarının belirleyici olacağını aktardı.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Kurt, birçok etkinlik ve fuarın bu süreçte iptal edildiğini, ileri tarihlere ertelendiğini belirterek, “Turizm dünyada olduğu gibi ülkemizde de pandemi koşullarından etkilendi. Bu kaotik ortamdan az hasarla çıkıp yeni döneme hazırlanmamız için bu tip fuarlar büyük önem arz etmektedir" diye konuştu.

GM Center ve GMT Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral, 2019'da Antalya Turizm Fuarı olarak başladıkları yolculuğa bu yıl 'Last Minute' olarak devam ettiklerini belirterek, “Bu karanlıkta bir mum yakmak istedik. Işık olmak istedik" dedi.

KALEİÇİ STANDI

Fuarın açılış töreninin ardından Başkan Uysal, davetli şehir heyetleriyle birlikte, belediyenin Kaleiçi'nin konaklama tesisleri ve turizm esnafını çatısı altında toplayan Antalya Kaleiçi Otelciler ve Esnaflar Derneği'yle (AKOED) birlikte oluşturduğu 60 metrekarelik stantta misafirleri ağırladı. Stant ziyaretçileri arasında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Alparslan da yer aldı.

COVID-19 PANDEMISI NEDENIYLE 'SON DAKIKA' YILI OLMASI BEKLENEN TURIZMDE, SEKTOR, YURT DISINDAN 1500'E YAKIN SEYAHAT ACENTESININ KATILIMIYLA LAST MINUTE FAIR MARKETING FUARI'NDA BIR ARAYA GELDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

COVID-19 PANDEMISI NEDENIYLE 'SON DAKIKA' YILI OLMASI BEKLENEN TURIZMDE, SEKTOR, YURT DISINDAN 1500'E YAKIN SEYAHAT ACENTESININ KATILIMIYLA LAST MINUTE FAIR MARKETING FUARI'NDA BIR ARAYA GELDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

 
Jandarmanın yaralı bulduğu angut kuşuna tedavi
 
Lise öğrencileri arasında bıçaklı kavga: 1 yaralı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 26 Nisan 2021 Pazartesi 18:52

Dilin kemiği yok derler ama demek ki siyasetçinin hiç yokmuş.100 milyon turist derken, insan biraz hesap kitap yapması lazım gelirken, buna ne denir,ufak at civcivler yesin derler.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ayrılmak istemeyen erkek arkadaşını bıçakladı
ANTALYA'da E.V., ayrılma isteğini reddeden 2 yıllık erkek arkadaşı T.B.'yi ...
75 yıl hapis alan 'cinci hoca'ya, cinayete yardımdan da 24 yıl
ANTALYA'da, 'Sende ölüm büyüsü var' yalanıyla sözde 'cin çıkarma' seansları ...
Minik Asya için kritik 70 gün
ANTALYA’da Güneş ve Bayram Demir çifti, SMA Tip 1 hastası 21 aylık kızları ...
 
Avrupalı tur operatörleri Kalkan'da
AVRUPALI tur operatörlerinin temsilcileri Kalkan'da faaliyet gösteren ...
'Mavi OSB, Mavi Antalya' hareketi
ANTALYA OSB'de, ülke ve şehir genelinde artan vaka sayılarının düşürülmesine ...
Gölleri vuran kuraklık, 36 yıllık uydu fotoğraflarıyla belgelendi
'GÖLLER Yöresi' olarak bilinen bölgedeki Burdur, Eber, Akşehir, Işıklı ...
 
Berberden her müşteriye özel dolap
ANTALYA'da, 47 yıldır berberlik yapan Hüseyin Dinçsoy (57), pandemiyle ...
Gençlik Merkezi bahçesine sera ve kümes
MANAVGAT Gençlik Merkezi'nde gençlerin hayvancılık ve tarım ürünleri yetiştiriciliğini ...
Doğa papatya ve gelinciklerle doldu
ANTALYA'nın Demre ilçesinde Kum Dağı bölgesi baharın simgesi olan papatyalar ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva