Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Holding binasına ateş açıldı
Holding binasına ateş açıldı
11 Ekim 2018 Perşembe - 13:21

Başkan Uysal'a Kosova'dan Türk bayraklı rozet

KALEİÇİ Old Town Festivali için Kosova'nın Priştina kentinden Antalya'ya gelen Yerel Yönetimlerden Sorumlu Devlet Başkanı Yardımcısı Ertan Simitçi, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'a, kendisine Kosova'da görev yapan bir Türk askeri tarafından hediye edilen Türk Bayrağı rozetini takdim etti.

Başkan Uysal a Kosova dan Türk bayraklı rozet
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bu yıl 3'üncüsünü düzenlenen Kaleiçi Old Town Festivali için Antalya'da bulunan konuk şehir heyetlerini ağırladı. Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda gerçekleşen buluşmada Başkan Uysal, festivale adını ve ruhunu veren Kaleiçi'nde, Antalya bölgesinde son 3 bin 500 yılda var olan medeniyetlerin izlerine rastlamanın mümkün olduğunu söyledi. Antalya'da 400 antik kentin bulunduğuna dikkati çeken Başkan Uysal, şelaleleri, nehirleri ve yüksekliği 3 bin metreyi aşan dağlarıyla Antalya'nın inanılmaz bir doğa ve arkeoloji harikası olduğunu söyledi.

İŞBİRLİĞİ İMKANLARI

Kaleiçi Old Town Festivali'nin Antalya'nın sahip olduğu bu kültürel ve doğal değerleri dünyayla paylaşmak amacıyla başladığını belirten Başkan Uysal, “Sizlerle bütün bu değerleri, bütün bu güzellikleri paylaşmak istiyoruz" dedi. Bununla birlikte festivalin, tarihi kent merkezlerine sahip şehirler arasında işbirliği imkanlarını da ortaya çıkarmasını amaçladığını belirten Başkan Uysal, şunları söyledi:

"Antik kent yönetimi zor bir iş. Bütün binaların aslına uygun ayakta tutulması ve gelecek kuşaklara aktarılması önemli bir misyon. Ortak sorunlarımız olduğunu ve ortak çözümlerimiz olabileceğini düşünmekteyiz. Birlikte eğlenceli 4 gün geçirelim, bu arada görüş alışverişinde bulunalım ve ortak sorunları, çözüm önerilerini paylaşalım istiyoruz."

Başkan Uysal, konuşmasının ardından 3. Kaleiçi Old Town Festivali anısına konuk şehirlerin heyetlerine hediyelerini takdim etti.

KİM NE DEDİ?

Festivali İspanya'dan Sax Belediye Başkanı Juan Jose Alberto Herrero Rico ile birlikte katılan Los Turcos yani 'Türkler' Grubu Başkanı Francisco Sanchez Chico, Antalya'da bulunmanın bir onur olduğunu belirterek, “Ben de Türküm. Biz de kendimizi Türk gibi hissediyoruz" dedi.

İtalya'dan Gradara Belediye Başkanı Filippo Gasperi ise Antalya'da olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek “Sayın Belediye Başkanının organize ettiği bu olay çok önemli Devamını dilerim. Bu tür organizasyonlar devamlı birlikte, kontakta olmamızı sağlayacaktır" dedi.

KKTC'den Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise Muratpaşa ile kardeşlik ilişkilerinin çok iyi bir düzeye geldiğini belirterek, “Muratpaşa'da Kaleiçi Festivali, Girne'de Zeytin Festivali hepsi birer damlacık. Zamanla bu damlacıklar göl haline gelir ve büyüdükçe sevgi, barış, hoşgörü denize dönüşür" diye konuştu. Festivale yine KKTC'den katılan Grup Otantik üyeleri de Başkan Uysal'la birlikte 'Mağusa Limanı' türküsünü seslendirdi.

İrlanda'dan Drogheda Belediye Başkanı Frank Godfrey ise Türkiye ile ilişkilerinin büyük kıtlık döneminde Sultan Abdülmecid'in yardım gemileriyle başladığını vurgulayarak, "Sizin sayesinde, 4 milyon insan öldükten sonra, kalanları besleyebilmiştik. Burada olmaktan büyük onur duyuyorum" dedi.   

Kosova Priştina'dan festivale katılan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Devlet Başkanı Yardımcısı Ertan Simitçi ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta sulh cihanda sulh' sözünü hatırlattı ve Başkan Uysal'a kendisine Kosova'da görev yapan bir Türk askeri tarafından hediye edilen Türk Bayrağı rozetini takdim etti.

KALEICI OLD TOWN FESTIVALI ICIN KOSOVA'NIN PRISTINA KENTINDEN ANTALYA'YA GELEN YEREL YONETIMLERDEN SORUMLU DEVLET BASKANI YARDIMCISI ERTAN SIMITCI, MURATPASA BELEDIYE BASKANI UMIT UYSAL'A, KENDISINE KOSOVA'DA GOREV YAPAN BIR TURK ASKERI TARAFINDAN HEDIYE EDILEN TURK BAYRAGI ROZETINI TAKDIM ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

KALEICI OLD TOWN FESTIVALI ICIN KOSOVA'NIN PRISTINA KENTINDEN ANTALYA'YA GELEN YEREL YONETIMLERDEN SORUMLU DEVLET BASKANI YARDIMCISI ERTAN SIMITCI, MURATPASA BELEDIYE BASKANI UMIT UYSAL'A, KENDISINE KOSOVA'DA GOREV YAPAN BIR TURK ASKERI TARAFINDAN HEDIYE EDILEN TURK BAYRAGI ROZETINI TAKDIM ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA) 

 

 
Antalya'dan aldığı hurda aracı öyle bir hale getirdi ki
 
Rakamlarla Uluslararası Antalya Film Festivali
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'dan aldığı hurda aracı öyle bir hale getirdi ki
TOKAT'ta işletmecilik yapan Davut Araz (28), çürümeye terk edilmiş 1975 ...
Son er meydanı Muratpaşa'da
MURATPAŞA Belediyesi'nin bu yıl 4'üncüsünü düzenleyeceği 'Geleneksel Yağlı ...
Büyükşehir'den eğitime destek
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını tamamladığı Finike Çocuk ve ...
 
Uçak kargoyla Uzak Doğu'ya yaş sebze meyve ihracatı
EGE İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Güleç, Türk Hava ...
Otomobil hırsızları tutuklandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde park halindeki otomobili çalan 2 şüpheli ...
Tur otobüsü kaza yaptı; çok sayıda yaralı var
ANTALYA'nın Kumluca ilçesi yakınlarında kontrolden çıkan tur midibüsü ...
 
8 kadın çiftçi finalde
ANTALYA İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi tarafından ...
Engel tanımıyoruz!
KONYAALTI Sahili'nde engelliler için ayrılan araç park yerleri, diğer ...
Antalya Sanayi Sitesi 1000 çırak arıyor
ANTALYA'da, 2 bin 500 işyerinde 15 bin kişiye istihdam sağlayan Akdeniz ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva