Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Burdur turizmine 'Gül Yolu' rotası
Burdur turizmine 'Gül Yolu' rotası
Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
2 Ekim 2017 Pazartesi - 17:27

Başkan Uysal'dan çağrı var

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Cumhuriyet Bayramı’nı 28 Ekim Cumartesi Konyaaltı Varyantı’ndan başlayacak fener alayıyla Cumhuriyet Meydanı’nda kutlayacaklarını söyledi.

Başkan Uysal dan çağrı var
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Başkan Uysal, kutlamalara istisnasız herkesi davet ederken, “28 Ekim günü yapacağımız kutlamalarda birlik ve beraberliği sağlayabilirsek 29 Ekim’de de sağlayabiliriz” dedi. 

Muratpaşa Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan meclis toplantılarını ilk oturumu için toplandı. 25 gündemin görüşüldüğü mecliste Ak Parti Grup sözcüsü Cemal Öner, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı bu yıl Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte kutlanmasını teklif etti.
Başkan Uysal, Ak Parti sözcüsü Öner’in bu teklifi üzerine, siyasi görüşü ne olursa olsun, dünyayı biraz bilen herkesin Türkiye’nin, bugün bir bataklığa dönüşmüş Ortadoğu ülkelerinden en büyük farkının Cumhuriyet ve Cumhuriyet değerleri olduğunu çok iyi bildiğinin altını çizdi.

BAŞVURU 17 OCAK’TA

Bu anlayış içinde Muratpaşa Belediyesi’nin ‘rüzgar nereden eserse essin, Ankara’da hava nasıl olursa olsun yıllardır Cumhuriyet için Antalya Elele Platformu’yla kutlamaları gerçekleştirdiğini belirten Başkan Uysal, 2017 içinde yapılacak kutlamalar için Cumhuriyet Meydanı’nın Muratpaşa Belediyesi’ne tahsisi amacıyla 17 Ocak’ta Antalya Valiliği’ne başvuruda bulunduğunu belirtti.

30 AĞUSTOS TALEBİNİ KABUL ETTİK

Söz konusu başvuruya istinaden Muratpaşa Belediyesi olarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın Cumhuriyet Meydanı’nda kutlanıldığını belirten Başkan Uysal, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ise Büyükşehir Belediyesi’nin talebiyle karşılaştıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ağustos’ta Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirdiği düzenleme çalışmalarının açılışını yapma isteğine olumlu karşılık verildiğinin altını çizen Başkan Uysal, “Anlayışla karşıladık. ‘Birlik ve beraberlik olsun’ diyerek etkinliğimizi 26 Ağustos’ta Cumhuriyetin temellerini atıldığı, büyük zaferin kazanıldığı topraklarda Afyonkarahisar’da gerçekleştirdik” diye konuştu.

OLDU BİTTİYE GETİRİLDİ

Ancak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yaklaşırken Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin çok sonra olan başvurusunun kabul gördüğünün altını çizen Başkan Uysal, şöyle konuştu:
“Oldu bittiye getirilmeyip, ‘Birlik beraberlik içinde yapılım. Biz de katılmak istiyoruz’ dense reddetmek imkansız. Ancak, yıllar yılı talep yokken, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Cumhuriyetin değerlerinin anlaşılmasıyla, laikliği, tekke ve zaviyelerinin kapanmasının önemini insanlar yaşanarak öğrenilmesiyle Cumhuriyet değerlerine bazı kesimlerde kısmi dönüş oldu. Yıllardır kutlamıyordunuz şimdi kutlayama başladınız. Teşekkür ederiz ama oldu bittiye getirdiğiniz için biz programımızı değiştiremeyiz. Bu konuda birbirimizi sürekli suçlayacak halimiz yok. Ama altını çiziyorum, birlik beraberlik içinde Cumhuriyet Bayramını kutlamaktan asla imtina etmeyiz.”

İMTİNA ETMEYİZ

Muratpaşa Belediyesi’nin Cumhuriyet İçin Antalya Elele Platformu’yla Cumhuriyet Bayramı’nı 28 Ekim Cumartesi Konyaaltı varyantından başlayacak fener alayıyla Cumhuriyet Meydanı’nda kutlayacağını belirten Başkan Uysal, kutlamalara; başta belediye başkanları ile tüm mülki ve idari amirler dahil herkesi davet etti. Kutlamalar için Cumhuriyet Meydanı’nı tahsis eden Valiliğe teşekkür eden Başkan Uysal, açıklamasının sonunda şu çağrıyı yaptı: 

“28 Ekim günü yapacağımız kutlamalarda birlik ve beraberliği sağlayabilirsek 29 Ekim’de de sağlayabiliriz. Gelecek bayramlarla ilgili eğer bir tertip komitesi oluşturabilirsek beraber kutlama yapmaya da varız. Oldu bittilerden ziyade daha makul, medeni ilişki tesis edebilirsek; seçim tarihine, rüzgarın yönüne, Ankara’nın havasına göre tutum takınmadan milli bayramları kutlayacaksak asla bundan imtina etmeyiz.”   

Etiketler:
 
Serik'te Camiler ve Din Görevlileri Haftası
 
Kantincilere yasaklı yiyecekler anlatıldı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Muradımız bayramlarimiz 4 Ekim 2017 Çarşamba 00:53

Aklın yolu birdir...bayramlar hepimizin elele gonulgonule barış sevgi güven huzur adalet sadakat şefkat bagislamanin yuceligi ve coskuyla

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Serik'te Camiler ve Din Görevlileri Haftası
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla tören yapıldı.
Ankutsan AŞ zirveye doğru
ANTALYA'da tamamı yerli sermayeye sahip ANKUTSAN AŞ, Anadolu Kaplanları ...
Pazardan ısırgan otu tohumu diye almış
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde tarlasında 1062 kök hintkeneviri ele geçirilen ...
 
Serik ile Karaman berabere kaldı
SPOR Toto Bölgesel Amatör Ligi'nde (BAL) mücadele eden Serik Belediyespor, ...
Makine mühendisleri 'bilirkişi' kursları düzenleyecek
MAKİNA Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi, adliyelerde bilirkişi ...
Mangal sezonu bitti, kömürcüler yüzde 35 zarada
ANTALYA'da yaz sezonunu geride bırakan kömürcüler, geçen yıla oranla bu ...
 
Dövmede Türkiye'yi temsil ediyorlar
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde hizmet veren dövme stüdyosu 5 yıldır Avrupa'da ...
Deliduman'ın ikinci heyecanı
YAZAR Özlem Deliduman'ın 'Aşklardan Kalan' adlı kitabı raflarda yerini aldı.
'Yaşa Sen Anne' veda ediyor
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nin (Antalya DOB), geçen sezon izlenme ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva