'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
22 Kasım 2021 Pazartesi - 13:52

Başkan Uysal'ın hafta sonu mesaisi

MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, hafta sonu mesaisinde sanatçılarla buluştu, Yörüklerle toplandı, Türk Dünyası Şaheserleri konserinde Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Kırgızistan Büyükelçisi Kubanıçkek Ömüraliyev'le bir araya geldi.

Başkan Uysal ın hafta sonu mesaisi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Başkan Uysal'ın cumartesi günü ilk durağı, Modern Zamanlar Sanat Derneği'nin Adalya Vakfı Engelsiz Kafe'de düzenlediği kahvaltı oldu. Başkan Uysal'ın eşi Ümran Uysal'la birlikte katıldığı kahvaltıda, Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın da yer aldı. Başkan Uysal, konuşmasında, kültür ve sanatı hayatın merkezine koyan insanların çok değerli olduğunu söyledi. “Yaşadıkları şehre derinlik katarlar. O şehre estetik katarlar. Şehri yaşanası kılarlar" diyen Başkan Uysal, şehirdeki kültür ve sanat faaliyetlerinin günlük hayatı değiştiren, hayata etki eden bir niteliğe sahip olması gerektiğini söyledi.

Bu çerçevede estetikten ödün vermeden kültür ve sanatın toplumsal tabanını genişletmekle yükümlü olduklarını belirten Başkan Uysal, ilk sayısı yayımlanan ve üç aylık dönemler halinde kentle buluşacak AntSanat dergisinin de bu sorumluluğu taşıdığını söyledi. Başkan Uysal, “Yeniden kitleleri, yeni kuşakları kazanmak, onlarla buluşmak her zaman mümkün. Bu alanda da şansımızı zorlamamız gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

YÖRÜKLERLE BULUŞTU

Başkan Uysal, Modern Zamanlar Sanat Derneği üyeleriyle buluşmasının ardından Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman öncülüğünde Antalya'da toplanan Yörük dernekleriyle bir araya geldi. Başkan Uysal'ın Yörük dernekleriyle buluşmasına Antalya Yörük İl Hatunu Sibel Gezen de katıldı.

TÜRK DÜNYASI ŞAHESERLERİ KONSERİ

Başkan Uysal, cumartesi akşam saatlerinde ise Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) Antalya Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı ve Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın düzenlediği Türk Dünyası Şaheserleri konserine katıldı. Yunus Emre'nin vefatının 700'üncü yılı ve Azerbaycanlı ünlü şair Nizami Gencevi'nin doğumunun 880'inci yılına ithaf edilen konserde Başkan Uysal'ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Kırgızistan Büyükelçisi Kubanıçkek Ömüraliyev, CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz yer aldı.

KEŞKEK GÜNÜNE KATILDI

Başkan Uysal, pazar mesaisine ise Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezlerinde (ASSİM) başladı. Başkan Uysal, Antalya Çanakkaleliler Derneği'nin düzenlediği geleneksel keşkek gününe katıldı. Başkan Uysal, burada yaptığı konuşmada, “Çanakkale bizim için çok değerli bir coğrafya. Anadolu insanının A'dan Z'ye birleşip omuz omuza, ülkemiz için önemli bir dönüm noktasını ürettiği bir yer. Bizi birleştiren, yapıştıran birlikte neler yapabileceğimizi gelecek kuşaklara gösteren bir coğrafya. Ben de askerliğimi orada yaptım" ifadelerine yer verdi.

MURATPASA BELEDIYE BASKANI UMIT UYSAL, HAFTA SONU MESAISINDE SANATCILARLA BULUSTU, YORUKLERLE TOPLANDI, TURK DUNYASI SAHESERLERI KONSERINDE ULUSLARARASI TURK KULTURU TESKILATI GENEL SEKRETERI DUSEN KASEINOV, KIRGIZISTAN BUYUKELCISI KUBANICKEK OMURALIYEV'LE BIR ARAYA GELDI. (MODERN ZAMANLAR SANAT DERNEGI) (FOTO:ANTALYA-DHA)

MURATPASA BELEDIYE BASKANI UMIT UYSAL, HAFTA SONU MESAISINDE SANATCILARLA BULUSTU, YORUKLERLE TOPLANDI, TURK DUNYASI SAHESERLERI KONSERINDE ULUSLARARASI TURK KULTURU TESKILATI GENEL SEKRETERI DUSEN KASEINOV, KIRGIZISTAN BUYUKELCISI KUBANICKEK OMURALIYEV'LE BIR ARAYA GELDI. (YORUK DERNEGI) (FOTO:ANTALYA-DHA)

MURATPASA BELEDIYE BASKANI UMIT UYSAL, HAFTA SONU MESAISINDE SANATCILARLA BULUSTU, YORUKLERLE TOPLANDI, TURK DUNYASI SAHESERLERI KONSERINDE ULUSLARARASI TURK KULTURU TESKILATI GENEL SEKRETERI DUSEN KASEINOV, KIRGIZISTAN BUYUKELCISI KUBANICKEK OMURALIYEV'LE BIR ARAYA GELDI. (CANAKKALELILER DERNEGI) (FOTO:ANTALYA-DHA)

MURATPASA BELEDIYE BASKANI UMIT UYSAL, HAFTA SONU MESAISINDE SANATCILARLA BULUSTU, YORUKLERLE TOPLANDI, TURK DUNYASI SAHESERLERI KONSERINDE ULUSLARARASI TURK KULTURU TESKILATI GENEL SEKRETERI DUSEN KASEINOV, KIRGIZISTAN BUYUKELCISI KUBANICKEK OMURALIYEV'LE BIR ARAYA GELDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

 
Songül'ün katili cezaevinde intihar etti
 
Bu film Antalya'nın Geceyarısı Ekspresi olmuş
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diş hekimleri 'diş tedavisinde dijitalleşme'yi konuştu
ANTALYA'da diş hekimleri, 1.5 yıllık pandemi arasının ardından düzenlenen ...
Jandarma trafik kazası mağdurunu unutmadı
DÜNYA Trafik Kazası Mağdurlarını Anma Günü etkinlikleri kapsamında Antalya'nın ...
Mavi Kelebekler, Tekirdağ'dan lider döndü
KONYAALTI Belediye Spor Kulübü Kadın Hentbol Takımı, deplasmanda karşılaştığı ...
 
Motosikletliye çarpıp kaçan otomobil sürücüsü yakalandı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde otomobiliyle motosikletliye çarptıktan ...
Serik'te trafik kazası: 3 yaralı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde kamyonetle çarpışan motosikletteki 3 kişi yaralandı.
20 aileye tekerlekli sandalye
MURATPAŞA Belediyesi ve Jandarma Mensupları Şehit, Gazi ve Aileleri Vakfı ...
 
Ressam Nuri Dural yaşamını yitirdi
ANTALYA'nın Serik ilçesinde oturan ressam Nuri Dural (75), trafik kazası ...
İbadete kapalı tarihi camiler restore ediliyor
ANTALYA'da Osmanlı dönemine ait köy tipi özel kökboyası tekniğiyle yapılan ...
Motosikletliye çarpıp kaçtı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde henüz kimliği belirlenemeyen otomobil sürücüsünün ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva