RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
Marco Reus, Dortmund'dan ayrılıyor
Marco Reus, Dortmund'dan ayrılıyor
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
28 Ekim 2014 Salı - 16:36

Başkan türel: boğaçayı projesi, kanal istanbul kadar önemli

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Boğaçayı projesinin kente 40 kilometre daha sahil alanı kazandıracağını belirtti.

Başkan türel: boğaçayı projesi, kanal istanbul kadar önemli
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Boğaçayı projesinin kente 40 kilometre daha sahil alanı kazandıracağını belirterek, "Çok samimi ve iddialı söylüyorum, Kanal İstanbul projesi kadar önemli, hatta ondan daha çok konuşulacak bir projedir. Bana soruyorlar 'çılgın projeniz nedir' diye. İşte Boğaçayı projesi" dedi.
 
 Başkan Menderes Türel, Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin kahvaltısına katıldı. Toplantıda yaptığı çalışmalar ve planladığı projeler hakkında bilgi veren Başkan Türel, yaptırdıkları bütün anketlerde kentin en önemli sorununun ulaşım çıktığına dikkat çekti.
 
 5 YIL DONDURUCUDA KALAN YOL
 
 Antalya'nın trafik sorununu çözebilmek için yeni yollar, kavşaklar yaptıklarını, yapmaya devam edeceklerini anlatan Başkan Türel, ağırlıklı olarak Konyaaltı bölgesindeki projeler üzerinde durdu. Konyaaltı Liman bölgesinden, Kepez üstündeki Korkuteli Kavşağı'na kadar uzanacak Batı Çevre Yolu'nun geçmişte CHP'li iki belediye arasında yaşanan imar planı meselesi nedeniyle 5 yıl ilerlemeden donup kaldığını belirten Menderes Türel, göreve gelir gelmez Konyaaltı Belediye Başkanı ile meseleyi çözdüklerini söyledi. Kamulaştırmayla bu meselenin çözümüne gidilmesi halinde 35 milyon TL'lik bir kaynağın gerektiğine dikkat çeken Başkan Türel, "Şimdi hiç kamulaştırmaya gerek kalmadan o bölgedeki imar çalışmalarını yaptık" yorumunu yaptı. Önümüzdeki ay 1800 metrelik yolla ilgili imar planının meclise geleceğini anlatan Başkan Türel, "Çok hızlı bir şekilde onaylayacağız. Arkasından Konyaaltı Belediyesi de gereğini yapacak. Böylelikle Batı Çevre Yolu'yla ilgili Karayolları çalışmalarını hızlandıracak" diye konuştu.
 
 EN ÇILGIN PROJE
 
 Konyaaltı İlçesi'nden denize dökülen Boğaçayı'na ilişkin hazırlanan projenin ön sunumunun geçen hafta kendisine yapıldığını da anlatan Başkan Türel, "Ön projeyi gördüğümde tüylerim diken diken oldu. Muhteşem bir proje, Antalya'ya yakışan bir proje olacak" dedi. Boğaçayı'nın Antalya'ya 40 kilometrelik bir sahil kazandıracağını hatırlatan Türel, "Çevresiyle birlikte Boğaçayı projesini tamamlayıp bitirdiğimizde göreceksiniz Antalya'ya yakışan bir proje olacak. Çok samimi ve iddialı söylüyorum Kanal İstanbul projesi kadar önemli, hatta ondan daha çok konuşulacak bir projedir. Bana soruyorlar 'Çılgın projeniz nedir' diye. İşte Boğaçayı projesi" diye konuştu.
 
 KONYAALTI SAHİL PROJESİ
 
 Varyanttan Sarısu'ya kadar sahilde bir dünya projesi gerçekleştirmek istediklerini açıklayan Türel, "Allah'ın lütfetmiş olduğu bir güzelliği dünyaya takdim etmek zorundayız. İddialı bir projeyle inşallah uygulamaya geçeceğiz. Aralık ayının başı gibi Mimarlar Odası sonucu açıklayacak. Biz de o projeyi jüri tarafından karar verildikten sonra paylaşacağız. Önümüzdeki seneye sahil bölümünü yetiştirebilir miyiz bakacağız. Tüm Konyaaltı'nı kapsayan bütüncül bir proje olacak. Projeyle beraber akvaryumun olduğu bölgedeki Kent Parkla ilgili de bir çalışma yapılacak. Orayı da yaşayan bir proje olarak ele alacağız. Belki Minicity'i başka bir yere taşımak gerekebilir" bilgisini verdi.
 
 SAHİL YOLUNDA TRAFİĞE SINIRLAMA
 
 Bu projeyle Konyaaltı sahil yolunun trafiğe kapatılacağını, sadece o bölgede yaşayanlar ve işyeri olanlar için araç trafiğine izin verilmesini istediklerini anlatan Türel, Konyaaltı Varyantını da Konyaaltı sahiliyle birleştireceklerini söyledi. Hedeflerinin sahili bu yaza hazırlamak olduğunu anlatan Türel, yetiştiremezler ise bu yılki gibi uygulamaya devam edileceğini söyledi. Başkan Türel, Konyaaltı'nda halkın ücretsiz kullanımına sunulan mallara zarar vermek için üzerlerine çıkıp tepinenler olduğunu da iddia etti. Geçmişte yürüyen merdivenlere de kasıtlı olarak zarar verenler olduğunu anlatan Türel, "Bu sene sahil kısmını önümüzdeki yaza hazırlamak istiyoruz" dedi.
 
 5 YILDA FAZLALIK PERSONELE 470 MİLYON LİRA ÖDENMİŞ
 
 Geçmişte Antalya İl özel idaresinin 1 yıllık yatırım bütçesinin 10 milyon TL olduğuna dikkat çeken Başkan Türel, "Biz sadece 30 milyon lira köy yolları için harcadık. Biz bu kaynağı nereden buluyoruz. Açık söylüyorum. Finans yönetimini bilirseniz kaynağı her zaman bulursunuz. 5 senede Antalya'da Büyükşehir Belediyesi'nin fazladan istihdam ettiği 4 bin personel için ödediği rakam 470 milyon TL. O kaynak Antalya'nın hizmetine ayrılsaydı, Antalya neredeyse yeniden inşa edilirdi. Eleman eksilttik, tehdit edildik. Gereğini yapıp tasarruf sağladık. Ben 600-700 milyon TL borç bırakmıştım. Şirketler dahil yeniden göreve geldiğimde 2 katrilyon (2 milyar lira) bir borçla karşılaştım. Seçimden önce 'en iyi ben yönetirim' deyip de gelince enkaz edebiyatı yapamazsınız" diye konuştu.
 
 2015'DE ULAŞIM İÇİN 100 MİLYON LİRALIK KAYNAK
 
 2015 yılı bütçesinde yol yatırımları için 100 milyon TL'lik kaynak ayırdıklarını anlatan Türel, 9 bin 300 kilometrelik köy yolunu 5 yılda asfaltlayacaklarını söyledi. Yükün ağır olduğunu anlatan Türel, yoğun bir tempoyla çalışırken kimi zaman eşini ve evini de ihmal ettiğini anlattı. Şarampol Caddesi'nde halkın yüzde 65'inin trafiğe kapatılmasını istediğini anlatan Türel, soruları da yanıtladı. Türel Belek ve Aksu bölgesindeki su sporları ihalesine fiyatlar yüksek olduğu için katılım olmadığını, yeniden ihale edileceğini sözlerine ekledi.
 
 BEACHPARK'IN MUHABATI BİZ DEĞİLİZ
 
 ABD'de yaşayan Antalyalı bir işadamının Tünektepe'de bir proje gerçekleştirmek istediğini de anlatan Türel'e, Beachpark'ta işletmesi olan bir işadamı belirsizlikten dolayı elektriklerin bile kesik olduğunu söyledi. Başkan Türel ise Beachpark'la ilgili muhatabın şu anda belediye olmadığını belirterek, "Biz göreve başlamadan önce Milli Emlak belediyeyle ilgili protokolü feshetmiş. Orada belediye yükümlülüklerini yerine getirseydi, bugün o bölgenin muhatabı Büyükşehir Belediyesi olacaktı. Şu anda bizim orada hiçbir hukuki hakkımız yok" dedi.

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) - 
ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL, KONYAALTI SANAYICI VE ISADAMLARI DERNEGI'NIN KAHVALTISINA KATILDI. (EMIN ALTINER - MENDERES TUREL) (fOTO:ANTALYA-DHA)

 
Antalya'da yağmura güneş molası
 
Türkiye kamu-sen yüzde 12 ek zam istedi
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
necmi balcı 23 Mart 2015 Pazartesi 09:02

İnşallah başarırsınız Antalya dünya kenti olur Allah yardımcınız olsun

Yorumu oyla      5      3  
hasan basan 16 Ocak 2015 Cuma 10:12

bu çevre yolu hurma nın içinden de geçiyor sayın çok bilgili arkadaşlar orası bulvar olmayacak her halde kepeze doğtu gidiyor orası ne olcak sadece 1800 m2 lik yerde sıkıntı var değilmi boş konuşmayın imar gelecek beraber çay içeriz bulvarda artık, boğacayı projesi dünya çapında bir proje destekliyoruz sonuna kadar...

Yorumu oyla      5      3  
bogaçay görsel güzellik 30 Kasım 2014 Pazar 11:14

bogaçay projesi konyaaltı sahil projesi mimari görsel güzelligiyle muhteşem bir güzellik katacak . antalyaya dünyanın merkezine oturacak turizm merkezi olarak bunun tasarlayan mimarlar mühendislere türee antalya teşekürü yüzyıllarca borç bilecek anılacak. türel usta...

Yorumu oyla      6      3  
bogaçay projesi ile turizm merkezi 31 Ekim 2014 Cuma 11:46

antalya bogaçay projesi konyaaltı sahil projesi ile birleştiginde dünya turizm merkezine oturur. 40, 50 milyon turistin antalyaya gelmesi mümkün olacak. şehire büyük para akacak antalya rüya ülkesi olacak bu başarıyı YARATAN MENDERES TÜREL TÜRKİYENİN DÜNYANIN KALBİNİ FETHEDECEK. KENDİ İSMİNİ DÜNYA SAYFASINA YAZDIRACAK.

Yorumu oyla      6      4  
VATANDAŞ 31 Ekim 2014 Cuma 10:03

bu tip zihni sinir proleleri ile antalya'yı 30 yıl sonra çöle dönüştürürsünüz ancak. hiç kamulaştırma yapmadan çözdük dedikleri arsa sahiplerine fazladan kat izni vermekten ibaret. bu fazladan kat izinleri nedeniyle çevre yolu diye yapılan yol artan nüfusla birlikte 10 seneye kalmadan şehir içi bulvar haline gelecek, o zaman da çevre yolunu toroslaradan geçirirler artık. menderes türel sadece ranta bakar proje yaparken, muhittin böcek de ruhen akp'li olduğu için iyi anlaşırlar.

Yorumu oyla      3      6  
sayın böcek 30 Ekim 2014 Perşembe 16:23

bu projeyi mahkemeye vermişti ne oldu acaba. bir chpli olarak bu projeyi destekliyorum.

Yorumu oyla      6      3  
bogaçay kanal istanbuldan daha güzel 29 Ekim 2014 Çarşamba 14:35

bogaçay projesi bey daglarının güzelligi ayrı bir muhteşemlik yaratıyor. konyaaltı projesi bogaçay projesi konyaaltını parlatır. pırlanta . elmas degerine getirir. herkesin gözü kulagı menderes türelin bogaçay projesinde

Yorumu oyla      9      3  
türel unutulmayacak 29 Ekim 2014 Çarşamba 09:13

türel her zaman oldugu gibi bogaçay projesinde sözünde durdu. 2014 ARALIK AYIN SONUNDA BAŞLANACAGINI SÖYLEDİ. BOGAÇAY PROJESİ KONYAALTI SAHİL PROJESİ ANTALYAYI VE MENDERES TÜRELTÜRKİYEDE DÜNYADA 1 NUMARA OLARAK DÜNYA SAYFASINA ADINI YAZDIRIR. KENDİNİ ÖLÜMSÜZLEŞTİRİR.

Yorumu oyla      28      5  
konyaaltılı 28 Ekim 2014 Salı 18:28

konyaaltı sanayici iş adamları dernegine teşekür ediyoruz. KONYAALTI SAHİL PROJESİ BOGAÇAY PROJESİNE VERDİGİ DESTEKDEN YAPTIKLARI ÇALIŞMALARDAN DOLAYI. GELEGİ GÖRMEK ÖNEMLİ BOGAÇAY PROJESİYLE KONYAALTININ KADERİ DEGİŞECEK.

Yorumu oyla      26      5  
bogaçay projesi geliyor gözün aydın konyaaltı 28 Ekim 2014 Salı 17:56

konyaaltı sahil projesi bogaaçay projesi birleşerek konyaaltnı dünya şehri yapacak. aralık 2014 temeli atılıyor . herkes antalyanın konyaaltısıda dünyada ayrıcaklı bir ilçe olacak. ekonomisi büyücek konyaaltı zenginleşecek

Yorumu oyla      25      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da yağmura güneş molası
ANTALYA'da 4 gündür etkili olan yağışlı hava yerini güneşe bıraktı. Bazı ...
Antalya'da olaylı tören
ANTALYA'daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreninde CHP, MHP ile sivil toplum ...
Türk-Alman bilim insanları Antalya'da buluşacak
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) ve Berlin Alice Salomon Uygulamalı Bilimler ...
 
Vali türker olimpiyat açılışına katıldı
ANTALYA Valisi Muammer Türker, Rusya Sberbank'ın 11'inci Kurumsal Yaz ...
Gazipaşa'da kaçak sigara operasyonu
ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde jandarmanın yaptığı operasyonda 25 bin ...
Sapan: Sağlığımız da Allah'a emanet
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, hükümeti Ortadoğu merkezli MERS ...
 
Kültür merkezine muhalefetten destek istediler
KORKUTELİ Esnaf ve Sanatkarlar Odası, ilçede kültür merkezi yapılması ...
Sağlık turizmine AKHB desteği
BATI Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA), Antalya ve Akdeniz bölgesindeki ...
Savaştan kaçtı Antalya'da kayboldu
SURİYE'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'deki babasının yanına gelen 17 ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva