Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
26 Mayıs 2022 Perşembe - 19:27

Başkanın TÜRGEV açıklaması ve bir belge....

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Gün Haber’in gündeme getirdiği, büyükşehire ait yurt binasının TÜRGEV’e kiralanması olayının ardından yaşanan hukuki süreçle ilgili açıklama yaptı.

Başkanın TÜRGEV açıklaması ve bir belge....
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP’li Songül Başkaya, büyükşehir yurdunun TÜRGEV’e kiralanmasına dayanak olan dönemin başkanı Menderes Türel’e verilen imza yetkisinin iptaline ilişkin açtığı davayı kazanmıştı. Gün Haber ise Danıştay’ın bu imza yetkisinin iptaline ilişkin kararının Muhittin Böcek’in yönetimindeki büyükşehir tarafından temyize gönderildiğini kamuoyuna duyurmuştu.

İŞTE BÖCEK’İN O AÇIKLAMASI

Gün Haber, sadece kafa karışlığına yol açıp işin içinden sıyrılmaya çalışan Muhittin Böcek’in bu açıklamasını cevap hakkına saygısından dolayı yayınlıyor.

Ve, tabi aşağıdaki belgeye de dikkat çekiyor.

Önce Böcek’in o açıklaması:

Son günlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2013 yılında hizmete açılan ve bir önceki yönetim tarafından 49 yıllığına TÜRGEV’e irtifak hakkı tesis edilen kız öğrenci yurdu ile ilgili basında çıkan haberlere ilişkin açıklama yapılması gereği doğmuştur. 

Kız öğrenci yurdu, 2018 yılında Büyükşehir Belediyesi Meclisi ve Belediye Encümeni kararıyla TÜRGEV’e 49 yıllığına bedelsiz olarak irtifak hakkı tesis edilmiştir. Haberlerde bahsi geçen 2014 yılındaki dava ise önceki Belediye Başkanına vakıf ve derneklerle protokol imzalaması için Büyükşehir Belediye Meclisi’nce verilen genel yetkinin, iptaline yöneliktir. Basın yayın organlarında çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır ve bilinçli olarak kamuoyu yanlış yönlendirilmiştir.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 12.08.2014 gün ve 399 sayılı kararı ile Belediye Başkanına vakıf ve derneklerle sosyal ve kültürel hizmetlere yönelik protokol imzalaması için genel yetki vermiştir. Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Songül Başkaya da bu kararın iptaline yönelik dava açmıştır. 

TÜRGEV’e yapılan tahsis ise 2017 yılında 4706 Sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda değişiklik yapılması hakkında kanunun ek 4 ve geçici 21. Maddeye getirilen bu nitelikteki vakıflar lehine kamu kurum ve kuruluşlarına ait taşınmazlar üzerinde bedelsiz irtifak hakkı tesis edilebileceğine dair düzenleme üzerine, tüm itirazlarımıza ve ret oyu kullanmamıza rağmen gerçekleşmiştir. Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.01.2018 tarih ve 71 sayılı ve Belediye Encümenin 05.05.2018 667 Sayılı kararıyla söz konusu yurdun 49 yıl süre ile irtifak hakkı, TÜRGEV’e verilmiş ve tapuya da işlenmiştir. 

Bir kez daha vurgulamak gerekirse açılan dava bir önceki başkana verilen genel protokol yapma yetkisinin iptaline yönelik olup, yurdun özel bir kanun çerçevesinde meclis kararıyla 49 yıllığına TÜRGEV’e devrinin iptaline yönelik değildir. Temyiz edilen karar, TÜRGEV’e tahsis ile ilgili değil, genel protokol yapma yetkisi ile ilgilidir.

İki farklı konuyu bilinçli olarak harmanlayıp, bu tür gerçeği yansıtmayan haberlerle halkı yanıltmak isteyen, bizleri karalamaya çalışan bir takım çevrelere; sesleniyorum, bu beyhude çabalar bizi yıldırmadı, yıldıramaz. 

Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyup kollayarak çalışıyoruz. Ranta dur diyerek, kamu kaynaklarının verimli kullanılmasına, tasarrufa büyük önem veriyoruz. 2013 yılında yapılan kız öğrenci yurdunun adı geçen vakfa 49 yıllığına verilmesi konusunu doğru bulmuyor, iptaline yönelik çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu kapsamda bir önceki yönetim tarafından dernek ve vakıflarla yapılan birçok protokolü kamu yararı görmeyerek iptal ettik birçoğunun da süresini uzatmadık.

Şeffaf ve hesap verebilir belediyecilik anlayışımızla, planlı, kurallı, kimlikli bir Antalya için aynı azim ve kararlılıkla hizmetlerimize devam ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

PEKİ BU NE SAYIN BAŞKAN?

Muhittin Böcek açıklamasında, “Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 12.08.2014 gün ve 399 sayılı kararı ile Belediye Başkanına vakıf ve derneklerle sosyal ve kültürel hizmetlere yönelik protokol imzalaması için genel yetki vermiştir. Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Songül Başkaya da bu kararın iptaline yönelik dava açmıştır” diyerek ipe un sermeye çalışmış.

Gün Haber soruyor…

Başkanın, aşağıdaki bu belgeden haberi var mı acaba?..

Aşağıdaki bu belge, yurdun TÜRGEV’e tahsisi ile ilgili yapılan resmi protokol…

‘DAYANAK’ başlığının altındaki 2. paragrafa dikkat…

Ne yazıyor burada?..

‘İş bu protokol, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinin 12/08/2014 tarih ve 399 sayılı kararı gereği Belediye Başkanına verilen yetki hükmü çerçevesinde imzalanmış olup…”

Böcek’in bahsettiği karar ile bu protokoldeki karar aynı…

Yani, TÜRGEV ile ilgili protokolün geçersiz olabilmesi için başkan Türel’e 12/08/2014 tarih ve 399 sayı ile verilen bu yetkinin iptali gerekiyor. İşte Songül Başkaya’da yurdu TÜRGEV’in elinden almak için bu maddenin iptali için dava açıyor.

Muhittin Böcek ise açıklamasında kafa karışıklığı yaratmaya ve Songül Başkaya’nın davayı TÜRGEV için açmadığı imajını vermeye çalışıyor, “Vakıf ve dernekler” diye genelleme yaparak işi farklı mecraya çekmeye gayret ediyor.

Songül Başkaya, davayı TÜRGEV’e tahsis edilen yerin iptali için açtığını 2014 yılında CHP Grup Sözcüsü sıfatıyla açıklamıştı…

Google’a, “Songül Başkaya TÜRGEV” yazarsanız, o dönem CHP grup sözcüsü olan Başkaya’nın davayı TÜRGEV’e yapılan tahsisin iptali için mi, yoksa Böcek’in dediği gibi, dönemin belediye başkanının vakıf ve derneklerle sosyal ve kültürel hizmetlere yönelik imzaladığı protokollerin iptali için mi açtığını görebilirsiniz.

 

 
Antalya'da feci kaza! Anne ile kızı yaşamını yitirdi
 
Antalya’da tur midibüsü devrildi: 22 yaralı
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hayat park 27 Mayıs 2022 Cuma 21:50

Park bile yapamayan sayın böcek , hayat parka gelsin görsün

Yorumu oyla      0      0  
Gerçeğin kendisi 27 Mayıs 2022 Cuma 18:49

Beni karalamaya çalışıyorlar buyurmuş beyzade.. hiçbir zaman beyaz olmadı ki..!!

Yorumu oyla      0      0  
Kürşat 27 Mayıs 2022 Cuma 08:40

Alkoçlara verilen konyaaltı Sahili işinde de KASITLI bilinçli şekilde , davaya eksik yanlış evrak vererek, alkoçların almasını sağladığı da konuşuluyor.

Yorumu oyla      0      0  
akdeniz 27 Mayıs 2022 Cuma 04:52

Bu siyasilerin çoğunluğu ne yazık ki yalanı alışkanlık haline getirmişler.Aslında sermayeleri yalan,yalan,yalan.Şimdi Böcek'e sormak lazım,genel bir açıklama yapmış hepsi o kadar,seçileli 3 sene olmuş,o günden beri bu güne kadar adı geçen yurdu almak için ne gibi bir çalışma yapmış,herhanği bir yasal yollara başvurmuş mu,mesele tavrını ortaya koymuş mu,yoksa yürümekte olan bir dava konusunda gelen yazılara cevap mı vermişler.Hatta iddia ne Belediyenin çıkarlarını koruyacağına vakıf lehine hareket ettiği.Bu arada Menderes Türel arada kaynayıp gidiyor,esas meselenin baş sorumlusu o,hem konyaaltı plajını hem de bu yurdu Belediyenin aleyhine olarak birilerine tahsis ettiği anlaşılıyor.Demek ki şu iktidar değişikliğine kadar yapacak bir şey yok,ancak değişiklik olduğunda çok basit çıkarılacak bir yasayla böyle yerler tekrar kamuya kazandırılacağı söyleniyor.İşte o zaman kamu aleyhine karar vericiler herhalde hukuk karşısında hiç olmazsa giderek birer ifade verirler herhalde.Yoksa siyasi olarak ha Menderes Türel,ha Muhittin Böcek,ikisi de aynı yolun yolcuları,yok birbirlerinden farkları,ipleri demek ki devamlı birilerinin ellerinde.

Yorumu oyla      0      0  
Mihtar 26 Mayıs 2022 Perşembe 22:35

Adam sivrisinekle mücadele edemeyen ekibi, koskoca Bilal oglandan yurt mu alacak

Yorumu oyla      0      0  
Yurt yurt yurt 26 Mayıs 2022 Perşembe 22:27

Kardeşim feto malları el değiştirdi. Vakıf dedigin yeni yurt yapar, bunlar hazirci. Başkanın oğlu feto okulundan mezun, hemde 2016 öncesi girdi, mütevelli heyetinde diyen bile oldu, herkese eşit davranabilirsin ama akaydın zamaninda yapılan bu bina geri alinmaliydi. Yurt olmalıydı, akp kurucu üyelerinin çocuklar değil cemaatin yurdunda kalmaya mahkum doktor, öğretmen vs adayı çocuklarımız kalmaliydi.

Yorumu oyla      0      0  
taş 26 Mayıs 2022 Perşembe 20:32

Böcek kendi kendine şunu sormalı,sürekli toplumda tartışılabilecek konular üzerinden gündeme geliyor.Oysa bir Belediye Başkanı hizmetleriyle kamuoyunda tanınmak ister,Antalya Büyükşehir'de normal gitmeyen bir şeyler olmalı ki skandallarla anılır oldu.Bu açıklamalardan kamuoyu tatmin olmaz.

Yorumu oyla      0      0  
Nizamettin Sağır 26 Mayıs 2022 Perşembe 20:23

“2013 yılında yapılan kız öğrenci yurdunun adı geçen vakfa 49 yıllığına verilmesi konusunu doğru bulmuyor, iptaline yönelik çalışmalarımızı yürütüyoruz.”diyen Sayın Böcek 3 yıllık süre içinde bu konuda hangi girişimlerde bulunduğunu,hangi davayı açtığınıda söyleseydi aydınlanırdık.

Yorumu oyla      0      0  
Atatürkçü 26 Mayıs 2022 Perşembe 20:10

Yurt, öğrencilerin hizmetinde neyin derdindesiniz. İşletmesinde bir usulsüzlük varsa onu haber yapin.

Yorumu oyla      0      0  
Zafer kara 26 Mayıs 2022 Perşembe 20:03

Yazınızda doğru yazdığınıza inanıyoruz ama songül başkaya neden olayı görmezden geliyor, ulaşım aş den maaş aldığı için olabilir mi ? Tarafsız olmasını beklediğiniz bir gazeteci belediyeden maaş alırsa , yönetim kurulu chp/iyi parti meclis üyelerinden yapılırsa , kim kimi eleştirecek , dursun bey çok kötü yerden yakalamışsınız saygıdeğer meclis üyeleri yukarı tükürse bıyık.. Lütfen takipcisi olun çünkü bunu ne chp nede iyi parti takip etmez , ucu nereye gidiyorsa artık.Kılıçdaroğlu konuşmasa antalyada ne il var nede ilçe..

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da feci kaza! Anne ile kızı yaşamını yitirdi
ANTALYA'da kontrolden çıkıp elektrik direğine çarpan otomobilin sürücüsü ...
Antalya merkezli 4 ilde Türkiye'nin en büyük yangın tatbikatı
ORMAN Genel Müdürlüğü, geçen yılki yangınlardan sonra bu sene yangın sezonu ...
Kendini 'askerim' diye tanıtıp, 480 bin TL dolandırdı
ANTALYA'da kendisini asker olarak tanıtan ve otomobilinin satışına aracılık ...
 
Kepez'de 'Mesleki Eğitim Fuarı' başladı
KEPEZ Belediyesi'nin katkıları ile Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ...
3 ilçede eğitime hayırsever desteği
VALİ Ersin Yazıcı, Alanya'da ortaokul, Manavgat ve Kumluca'da yapılacak ...
Ticaretin kalbi Antalya'da atıyor
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) öncülüğünde Antalya, Isparta ve ...
 
Yöreler Renkler Festivali başlıyor
MURATPAŞA Belediyesi, kovid 19 pandemisi nedeniyle 2 yıllık ara sonrası ...
Antalya OSB Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı açıldı
ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) yeni teknoloji ve metotlarının ...
Çıralı'da ilk caretta caretta yuvası tespit edildi
ANTALYA'nın Kemer ilçesi Çıralı sahilinde bu sezonun ilk caretta caretta ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva