Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
17 Aralık 2020 Perşembe - 12:16

Başkanlardan çağrı: 'Ticareti koru, Antalya kazansın'

PANDEMİ nedeniyle bu yıl zor günler geçiren Antalya'nın yerel esnafına sahip çıkılması için ATSO, AESOB, ATB, ANSİAD, BAKSİFED gibi kuruluşların öncülüğünde SİAD'ların desteğiyle bir kampanya başlatıldı. Başkanlar, “Haydi Antalya, alışverişlerinde yerel işletmeleri tercih et" çağrısında bulundu.

Başkanlardan çağrı:  Ticareti koru, Antalya kazansın
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Pandemi nedeniyle bu yıl büyük kayıpların yaşandığı Antalya ekonomisinde, Antalyalı firmaların ve yerel esnafının korunması ve paranın Antalya ekonomisi içinde kalması, Antalyalı firmaların evine ekmek götürmesini sağlamak gibi amaçlarla için iş dünyası ve esnaf temsilcisi kuruluşlar bir kampanya başlattı. 'Birlikte Başaracağız' etiketiyle sosyal medya üzerinden de yaygınlaştırılan kampanyada, tüm Antalyalılara, “Kentini koru, ticareti koru, alışverişlerinde yerel işletmeleri tercih et, Antalya Kazansın" çağrısında bulunuluyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB), Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğündeki çağrıya, ADGİAD, AGİDER, ALTINSİAD, ANSİAD, ANTGİAD, ANTİAD, ANTİKAD, ASBAŞ, BAKSİFED, DÖSİAD, KONYSİAD, MÜSİAD, OSİAD, TÜMSİAD ve YÖRSİAD destek veriyor.

ÖNERİ ATSO'DAN GELDİ

Alışverişlerin Antalyalı işletmelerden yapılmasını hep söylediklerini belirten ATSO Başkanı Davut Çetin, “Pandemi sürecinde alışverişler ağırlıklı olarak internet üzerinden yapılmaya başlandı ve bu zor dönemde birbirimi desteklememiz, paranın Antalya ekonomisi içinde kalması, yerel ticaretin desteklenmesi için SİAD'lara ATSO olarak bir öneride bulunduk. Kabul edilen önerimiz bir kampanyaya dönüştü. Tüm Antalyalılara, 'Haydi Antalya, alışverişlerinde yerel işletmeleri tercih et. Hemşehrini koru, ticareti koru Antalya'mızı koru' diye çağrıda bulunuyoruz" dedi.

ZOR GÜNLERDE DAYANIŞMA

Yerel işletmelerin bu zor günlerde desteklenmesi için bir farkındalık yaratmaya çalıştıklarını kaydeden Davut Çetin, “Alışverişler internete döndü ve hepsi ulusal mağazalar, tabi bizim de yerelde e-ticaret ve servis yapan firmalarımız var. Biz Antalyalı hemşehrilerimizden Antalyalı firmaları tercih etmelerini istiyoruz. Bugün internette de, AVM'lerde de Antalya'nın yerel işletmeleri de var. Bu zor dönemin birbirimizle dayanışma içerisinde atlamamızın daha kolay olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

ŞİMDİ DEĞİLSE NE ZAMAN

Türkiye'nin en önemli kentlerinden biri olan Antalya'nın, ülkeye kazandırdığı döviz açısından bakıldığında yüzde 70'i hizmet ve turizm sektörüne bağlı olduğunu söyleyen ATB Başkanı Ali Çandır, “Koronadan kaynaklı bu yıl beklediğimiz 20 milyon turist çok önemli ölçüde düştü ve esnafımızda ticari olarak gelir elde edemedi. Üretimin en büyük tetikleyicisi tüketimdir. Bizimde Antalya'da üretilen mallara, Antalya'daki esnaf ve tüccardan alışveriş yapılarak şehir ekonomisine katkı sağlamamız gerekiyor. Sürekli söylediğim gibi şimdi değil de ne zaman destek olacağız. Onun için şimdi yerel esnafımız, yerel markalarımıza destek olma zamanı. Antalya durursa Türkiye durur" dedi.

ESNAF YAŞARSA MAHALLE KÜLTÜRÜ YAŞAR

Pandemi döneminde işyerlerinin kapanması sebebiyle esnaf ve sanatkarın sıkıntıya girdiğini dile getiren AESOB Başkanı Adlıhan Dere, “Biz, 'Yerel esnaftan alışverişinizi yapın, esnafınızı sahip çıkın' demiştik. Bununla birlikte ATSO, ATB ve diğer SİAD başkanlarımızla birlikte Antalya'mızın ticaretinde pandemi nedeniyle yaşanan bu zorlu dönemi birlikte aşabiliriz diye hemşehrilerimize bir çağrıda bulunuyoruz. Alışverişlerinizi yerel esnaftan yapalım, kazanan Antalya'mız olsun ve bu zor günleri birlikte aşacağız' diye Antalyalı hemşehrilerimize çağrıda bulunuyoruz. Buradan tüm Antalyalı hemşehrilerimize kentini koru alışverişlerinizde yerel işletmeleri tercih et, Antalya kazansın çağrımıza katılmasını diliyoruz. Esnaf yaşarsa mahalle kültürü yaşar. Alışverişinizi esnaftan yaparsanız, esnaf ayakta kalırsa sokağınızın ışığı olur. Yerel esnafımızın yaşatılması için destek bekliyoruz" şeklinde konuştu.

DAYANIŞMA BEKLİYORUZ

ATSO önderliğinde gelen teklife destek verdiklerini belirten Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Akın Akıncı, “Pandemi koşullarında Antalya'daki yerel esnaf için farkındalık yaratmak istiyoruz. E-ticaret var tabi ki engelleyemeyiz ama mümkün olduğunda mağdur olan esnafa, Antalyalıları yönlendirebilecek bir kampanya. Bizde ona destek vermiş olduk. Yani bu zor günlerde mümkün olduğunca dayanışma gösterilmesini bekliyoruz. Paranın şehrin içinde kalması, Antalya ekonomisinin canlandırılması ve kent ekonomisi için çok önemli. Bir nevi ekosistem ve paranın Antalya'nın kendi içinde dönmesi açısından tüm Antalyalılara çağrıda bulunuyoruz" dedi.

BİR NEBZE DE OLSA NEFES ALDIRACAK

Pandeminin negatif etkilerinin Antalya yerelinde turizm ve ticarette önemli gerileme yaşattığını dile getiren Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED) Başkanı Abdullah Erdoğan, “Bu süreçte yerel esnafın desteklenmesi, esnafımızın evine ekmek götürmesi için yerel firmalardan alışveriş yapılması konusunda büyük hassasiyetimiz var. BAKSİFED olarak bu hassasiyeti tüm Antalya'dan bekliyoruz. Bir farkındalık yaratmak Antalya'nın dikkatini çekmek için diğer kurumlarla Antalyalılara yapılan bu çağrıya katkı sunmak istiyoruz. Umarım çağrılarımız karşılık bulacaktır. Zor durumda olan esnafımıza bir nebze olsa nefes aldıracağını umuyoruz. Tüm işadamlarımızı ve halkımızı bu çağrıya desteğe davet ediyorum" diye konuştu.

ESNAFI YALNIZ BIRAKMAMAK GEREKİYOR

Yerel esnafın korunmasıyla ilgili ATSO'nun başlattığı kampanyaya Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) solarak destek verdiklerini belirten Başkan Boğaçhan Göksu, şunları söyledi:

“Hem kendi şirketlerimiz hem de MÜSİAD Antalya olarak bu kampanyayı destekliyoruz. Yerelde pandemi sürecinin daha sağlıklı atlatabilmesi için yerel esnaflarımızın bu süreçte desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yerel esnaflarımıza halkımızın bu zor dönemde vereceği desteğin ileriki zamanlarda kentimiz ve hepimiz için çok sağlıklı olacağını da düşünüyorum. Bizim yerel esnafımız Antalya'nın en önemli unsurlarıdır, onları bugünlerde yalnız bırakmamak gerektiğini düşünüyorum."

PANDEMI NEDENIYLE BU YIL ZOR GUNLER GECIREN ANTALYA'NIN YEREL ESNAFINA SAHIP CIKILMASI ICIN ATSO, AESOB, ATB, ANSIAD, BAKSIFED GIBI KURULUSLARIN ONCULUGUNDE SIAD'LARIN DESTEGIYLE BIR KAMPANYA BASLATILDI. BASKANLAR, "HAYDI ANTALYA, ALISVERISLERINDE YEREL ISLETMELERI TERCIH ET. HEMSEHRINI KORU, TICARETI KORU ANTALYA'MIZI KORU" CAGRISINDA BULUNDU.(ALI CANDIR)(FOTO:ANTALYA-DHA)

PANDEMI NEDENIYLE BU YIL ZOR GUNLER GECIREN ANTALYA'NIN YEREL ESNAFINA SAHIP CIKILMASI ICIN ATSO, AESOB, ATB, ANSIAD, BAKSIFED GIBI KURULUSLARIN ONCULUGUNDE SIAD'LARIN DESTEGIYLE BIR KAMPANYA BASLATILDI. BASKANLAR, "HAYDI ANTALYA, ALISVERISLERINDE YEREL ISLETMELERI TERCIH ET. HEMSEHRINI KORU, TICARETI KORU ANTALYA'MIZI KORU" CAGRISINDA BULUNDU.(ADLIHAN DERE)(FOTO:ANTALYA-DHA)

PANDEMI NEDENIYLE BU YIL ZOR GUNLER GECIREN ANTALYA'NIN YEREL ESNAFINA SAHIP CIKILMASI ICIN ATSO, AESOB, ATB, ANSIAD, BAKSIFED GIBI KURULUSLARIN ONCULUGUNDE SIAD'LARIN DESTEGIYLE BIR KAMPANYA BASLATILDI. BASKANLAR, "HAYDI ANTALYA, ALISVERISLERINDE YEREL ISLETMELERI TERCIH ET. HEMSEHRINI KORU, TICARETI KORU ANTALYA'MIZI KORU" CAGRISINDA BULUNDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

PANDEMI NEDENIYLE BU YIL ZOR GUNLER GECIREN ANTALYA'NIN YEREL ESNAFINA SAHIP CIKILMASI ICIN ATSO, AESOB, ATB, ANSIAD, BAKSIFED GIBI KURULUSLARIN ONCULUGUNDE SIAD'LARIN DESTEGIYLE BIR KAMPANYA BASLATILDI. BASKANLAR, "HAYDI ANTALYA, ALISVERISLERINDE YEREL ISLETMELERI TERCIH ET. HEMSEHRINI KORU, TICARETI KORU ANTALYA'MIZI KORU" CAGRISINDA BULUNDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
Yalçın Bayer, Böcek'in AKP'ye geçme ihtimalini yazdı
 
'Sahile toprak dökerek set oluşturmak, çözüm değil'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yalçın Bayer, Böcek'in AKP'ye geçme ihtimalini yazdı
Hürriyet Yazarı Yalçın Bayer, bugünkü köşesinde yine Antalya Büyükşehir'i ...
Muratpaşa 1,5 ayda 2734 binayı dezenfekte etti
KORONAVİRÜS vakalarında artış gösteren Antalya'da, Muratpaşa Belediyesi ...
Başkanlardan sağlık çalışanlarına teşekkür
KUMLUCA Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Murat Hüdavendigar Günay ...
 
Çayağzı Limanı'nda gün batımı manzarası
ANTALYA'nın Demre ilçesindeki Çayağzı Limanı'nda son dönemde gün batımı güzelliği hayran bırakıyor.
Kaş'ta yaralar sarılıyor
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde, 14 Aralık Pazartesi günü meydana gelen sel ...
Kayınvalidesini öldürmeye çalışmakla suçlanan damada tahliye
ANTALYA'da, koronavirüs teşhisiyle hastaneye yatırılan kayınvalidesi Iraz ...
 
Antalya OSB'den yerli ve milli SİDA'ya destek
ANTALYA OSB Başkanı Ali Bahar ile Türkiye'nin ilk yerli ve milli SİDA'sının ...
Cankurtaran eğitimleri başladı
ANTALYA'da faaliyet gösteren otel plajları başta olmak üzere, havuz, halk ...
Damla'dan yeni projelere yeni imaj
OYUNCU Damla Ersubaşı, bir moda çekimi için objektif karşısına geçti. ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva