Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
13 Ekim 2012 Cumartesi - 10:58

Batı Akdeniz'de kapatılacak belediyeler belli oldu

TBMM Başkanlığı'na sunulan Büyükşehir Yasası'ndaki değişiklikleri içeren tasarıya göre Antalya'da 74 beldenin tamamının kapatılmasının yanı sıra, Afyonkarahisar, Isparta ve Burdur'da nüfusu 2 binin altındaki 97 belde belediyesinin de kapısına kilit vurulacak. 5 kilometre sınırdaki köy ve beldeyle birleşme yapanlar kapanmaktan kurtulacak.

Batı Akdeniz de kapatılacak belediyeler belli oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İÇİŞLERİ Bakanlığı'nca hazırlanan ve Bakanlar Kurulu Kararı ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan 'Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na göre Afyonkarahisar, Isparta ve Burdur'da nüfusu 2 binin altındaki toplam 97 belde belediyesi kapatılacak. Daha önce de gündeme gelen ancak uygulamadan vazgeçilen nüfusu 2 binin altındaki belde belediyelerine ilişkin Batı Akdeniz illerinden Afyonkarahisar'da 50, Burdur'da 17, Isparta ise 30 belde belediyesi bu kapsama giriyor.

AFYON'DA 50 BELDE KÖYE DÖNÜŞECEK

Bölgede en çok belde belediyesi Afyonkarahisar'da kapatılacak. Kentteki 107 beldenin 50'si kapatılacak. Afyonkarahisar'da kapatılacak belde belediyeleri şöyle; "Merkez'de Anıtkaya, Başmakçı'nın Yaka, Bolvadin'in Büyükkarabağ ve Kemerkaya, Çay'ın Akkonak, Deresinek, Eber, İnli, Karamık, Koçbeyli, Dazkırı'nın Yüreğil, Dinar'ın Çiçektepe, Doğanlı, Haydarlı, Kadılar, Kınık, Uluköy, Yıprak, Emirdağ'ın Adayazı, Aşağıpiribeyli, Bademli, Gömü, Evciler'in Gökçek, Hocalar'ın Yeşilhisar, İhsaniye'nin Ayazini, Bozhüyük, Gazlıgölakören, Karacaahmet, İscehisar'ın Alanyurt, Sandıklı'nın Ballık, Başağaç, Karadirek, Kızık, Kusura, Menteş, Örenkaya, Sorkun, Yavaşlar, Sinanpaşa'nın Güney, Nuh, Tokuşlar, Sultandağı'nın Karapınar, Kırca, Üçkuyu, Yakasinek, Şuhut'un Atlıhisar, Balçıkhisar, Efe, Karacaören, Kayabelen."

SEÇİMİ TÜRKİYE GÜNDEMİNE OTURMUŞTU

Burdur'da ise yeni tasarının kabul edilmesi halinde mevcuttaki 19 belde belediyesinden 17'sinin kapısına kilit vurulacak. Burdur'da kapatılacak belde belediyeleri arasında 2009 Mart'ında iptal gerekçesiyle aynı yıl Kasım ayındaki seçimi için birçok siyasi parti genel başkanı ve bakanların mitinglerine sahne olan ve tüm Türkiye'nin konuştuğu Yusufça Belediyesi de kapatılacak. Burdur'un kapatılacak beldeleri ise şöyle; "Merkez'de Büğdüz, Kozluca, Ağlasun'un Mamak, Yeşilbaşköy, Bucak'ın Çamlık, Gündoğdu, Kızılkaya, Ürkütlü, Çavdır'ın Bayır, Kozağacı, Çeltikçi'nin Bağsaray, Gölhisar İbecik, Yusufça, Tefenni'nin Beyköy, Hasanpaşa. Yeşilova'nın Güney, Salda."

DEMİREL'İN İSMAKÖY'Ü DE KAPANACAK

Tasarıya göre Isparta'da ise 51 belde belediyesinden 30'u kapatılacak. Kapatılacak belde belediyeleri arasında 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in doğum yeri olan İslamköy de bulunuyor. Isparta'da kapatılacak belde belediyeleri şöyle; "Merkez'de Büyükgökçeli, Aksu'nun Yakaafşar. Atabey'in İslamköy, Eğirdir'in Barla, Gökçehöyük, Pazarköy, Gelendost'un Bağıllı, Yaka, Gönen'in Güneykent. Keçiborlu'nun Aydoğmuş, İncesu, Kılıç, Senirkent'in Uluğbey, Yassıören. Sütçüler'in Ayvalıpınar, Kasımlar, Kesme, Şarkikarağaç'ın Göksöğüt, Yalvaç'ın Bağkonak, Çetince, Dedeçam, Kozluçay, Körküler, Kumdanlı, Kuyucak, Özbayat, Özgüney, Sücüllü, Tokmacık, Yukarıkaşıkara."

KAPANMAKTAN KURTULMANIN YOLU

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 8'inci maddesine göre nüfusu 2 binin altında olduğu için kapatılacak belde belediyeleri, 5 kilometre sınırı içindeki kapatılacak başka bir belde veya köy ile halkın yarısından fazlasının imzası, yine halkın yarısından fazlasının onaylayacağı bir referandum ile diğer belde belediyesinin meclis kararı alınarak ilçe kaymakamlıklarına başvuru sonucu bağlanabileceğini söyledi. Ahmet Toptaş, 6 Haziran 2013 tarihine kadar diğer bir belde veya köyün bağlanmayı kabul ettiği belde belediyesinin böylelikle kapatılmaktan kurtulabileceğini açıkladı.

CHP SANDIK KURACAK

Belde belediyelerinin kapatılmasına ilişkin kararı doğru bulmadıklarını açıklayan CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, kazanılmış hakların referandumlar yapılarak tekrar değerlendirilmesini istediklerini söyledi. O belediyeleri halkların kendilerinin kurduğunu ve kapatılacaksa da buna halkların kendi karar vermesi gerektiğini belirten Özkan, "Referandum yapılsın, halk istiyorsa kapatılsın. Biz CHP olarak 14 ve 21 Ekim tarihleri arasında tüm Türkiye genelindeki belediyelerde sandıklar kuracağız ve halk karar verecek. 'Ben kapattım oldu bitti' gibi bir şey olamaz. Bugün Fransa'da 36 bin belediye varmış. Hem 'yerinden yönetim' diyorlar, BELDES, KÖYDES kuruldu ama bunların tamamen tersi yapılıyor. Yerinden yönetim tamamen ortadan kaldırılmak isteniyor" dedi.

NÜFUS KRİTERİ OLMALI

Isparta'da nüfusu 2 binin altında kalan 30 belde belediyesi kapatılacak. Kapatılacak belediyelerin başkanları kapatmanın çözüm olmadığını belirterek, bunun sadece nüfus oranıyla değil çevre, imar ve altyapı gibi kriterlerle hesaplanması gerektiği görüşünde birleşti. Yalvaç İlçesi Bağkonak Belediye Başkanı CHP'li Mevlüt Gürsal, "Gönderilen ödeneklerle personel maaşı ödenmiyor demek ya da para yetmiyor demek çare değil. Personel sayısını işçi sayısını sınırlandırırsınız ama kapatmak çözüm değil" dedi.

Gelendost İlçesi Yaka Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Perçin, 2011 nüfusuna göre 1949 nüfusları bulunduğunu belirtip "2011 nüfus baz alınıyor. Aslında nüfusumuz 2 binin üstünde şu anda ama yapacak bir şey kalmadı. Nüfusun 2 binle sınırlandırılması doğru değil. Sadece nüfus kriteri esas alınmamalıydı" dedi. Güneykent Belediye Başkanı AK Parti'li Fahrettin Kuzgun, "1954 yılından beri belediyeliğiz. Hiçbir borcumuz yok. Ayakta sapasağlam durabilen bir belediyeyiz ama kapatılıyoruz" diye konuştu.

Atabey İlçesi İslamköy Beldesi Belediye Başkanı AK Parti'li Zekeriya Şataf, 57 yıllık belediye Olduklarını kaydedip, "İslamköyümüzün belediyelikten düşürülmesini uygun görmüyorum. Burası sayın Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'in memleketi. Bu nedenle kasaba olarak kalmasını çok arzu ederdik. 2011 nüfus sayımına göre 1120 nüfus var. Tabi zamanla insanımız göç edince nüfus azalmış. Tabi bunu 2 bine tamamlamak mümkün değil. 2011 nüfus sayımı baz alınacağı için kapatılmaktan kurtulamıyoruz" dedi.

Mehmet ÇINAR-Mehmet ERÇAKIR/ANTALYA-ISPARTA(DHA)

 
3 gün kesinti
 
CHP, beldelerde referandum yapacak
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
daywalker 22 Ekim 2012 Pazartesi 15:01

doğru kapatılsın ben bağıllı.lı olarak sy başkan 2 sezondur seçim kazanıyo ama gelin bakın kasabada daha ufacık katkısı yok kapansın

Yorumu oyla      3      3  
serikli 13 Ekim 2012 Cumartesi 22:37

sevgili dursun gündoğdu ağabey;çok uğraşmıştınız Belek ve Side için mahalle olmasın diye,noldu son durum acaba?

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Benzine bir zam daha
Benzine bu gece yarısından geçerli olmak üzere litrede 8-9 kuruş zam yapıldı. ...
Yağış gitti, güneşli günler geliyor
Antalya’da hava sıcaklığı biraz artacak. Gelecek haftanın ortasına kadar yağış yok.
Fethullah Gülen'in kardeşi öldü
ABD'de yaşayan Fethullah Gülen'in akciğer kanseri tedavisi gören kardeşi ...
 
Aile Bakanlığı'ndan gerdek gecesi tarifi
Aile Bakanlığı'nın hazırladığı 'Evlilik Öncesi Eğitim Projesi' kapsamında ...
Şiddete karşı 'panik butonu'
Şiddet gören kadınların kullanması için geliştirilen "panik butonu" pilot il Adana'da tanıtıldı.
ABD, Türkiye-Suriye sınırına asker gönderdi
ABD’nin Suriye’deki savaşın Ürdün’e de yayılmaması ve muhaliflerle yakın ...
 
Suriye uçağından silah çıkmadı
Suriye Havayolları'na ait bir yolcu uçağı, Türkiye hava sahası üzerindeyken ...
Polis, MİT mensubunu 5 kurşunla öldürdü
ANKARA'da polis memuru, tartıştığı MİT mensubunu MİT lojmanlarının önünde 5 kurşunla öldürdü.
Kahraman öğretmen teröriste böyle direndi
PKK’lılar dün Diyarbakır ve Şırnak’ta okulları hedef aldı. Molotofkokteyleri ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva