Teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi
Teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi
Antalya'da 'Sera Okul' açılıyor
Antalya'da 'Sera Okul' açılıyor
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Plajlarda sezon hazırlıkları
Plajlarda sezon hazırlıkları
5 Aralık 2022 Pazartesi - 10:52

Bayilerde araç bulamayanlar ikinci el araç pazarına yöneldi

MATRAH düzenlemesi sonrası otomobil satış bayilerine gidenler elleri boş kalınca ikinci el araç pazarlarına yöneldi. Rami'deki ikinci el otomobil pazarında yoğunluk yaşandı.

Bayilerde araç bulamayanlar ikinci el araç pazarına yöneldi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ÖTV matrah düzenlemesi 24 Kasım'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeye göre, otomobillerde ÖTV matrah limiti artırıldı. 1600 CC altı araçlarda alt limit 184 bin TL oldu. Sıfır otomobil alma umuduyla bayilere gidenler araç olmadığını öğrenince, ikinci el otomobillere yöneldi. Matrah düzenlemesiyle kısa bir süre durgunluk yaşayan ikinci el otomobil piyasası yeniden hareketlendi. Rami Açık Oto Pazarı'nda dün yoğunluk gözlenirken, araç fiyatlarının arttığı dikkat çekti. 

"OLMAYAN ARABANIN İNDİRİMİ GELDİ"

Oto galeri sahibi Reşat Melekoğlu, matrah düzenlenmesini kapsayan otomobillerin piyasada olmadığını belirterek, "Ufak motorlara gelen bir vergi düzenlemesi, aslında bir ÖTV indirimi değil. Matrah arttırımı 1000 motorlara gelen indirim. İndirim geldi ama, ekstra zam da geldi. Olmayan arabanın indiriminden bahsediyoruz. Bugün bayiye gittiğiniz zaman araba bulabiliyor musunuz? Nasıl bir indirim olacak? Araba olacak ki öyle indirim olacak. Eskiden nasıldı? Kasım-Aralık ayları gelince bayiler indirim var diye bağırıyordu. Bugün bir bayiye gidiyorsunuz araç yok. Yılbaşından sonra araçlara bayağı bir zam gelecek. İkinci elde fiyatlar dolayısıyla yukarı doğru çıktı. Araba olmadığı için fiyatlar daha çok artacak. Matrah düzenlemesinden sonra vatandaş gelip sorular soruyor. İndirim bekliyorlar ama, olmayan arabanın indirimi nasıl olacak?" diye konuştu.

"BAYİLERDE YENİ ARAÇ YOK"

Oto galeri sahibi Taştan Işık ise, ikinci el otomobil fiyatlarının arttığını ifade ederek, "Bir talep oldu ama, şu an bayilerde yeni araç yok. Müşteri gittiğinde geri dönüyor. Zam olacağı söyleniyor ama, fiyatlar yerinde durmuyor. Olmayan ürün için artış olur. Bayi şu tarihte gelecek diyor ama, zaman ve fiyat belli değil" dedi.

"İNDİRİM GÖZÜKMÜYOR"

Bayiden eli boş dönen Şenol Durmaz, "İnternetten duyup geldik. Fiyatlar yansıdı mı diye pazara geldik. Şu an indirim gözükmüyor. Aracımızı sattık, yeni araç almak artık çok zor. İnşallah fiyatlar düşer" diye konuştu. 

Kamil Dikmen ise "Fiyatlar düşecek diyorlardı ama, düşüş yok. Bayilere baktık ama, araç yok. Ya 3 ay sonra ya da 1 sene sonra araç gelecek. Geldiği zaman fiyatı da artacak. Buna bir el atılsın" dedi. 

MATRAH DUZENLEMESI SONRASI OTOMOBIL PIYASASINDA BELIRSIZLIK OLUSTU. OTO GALERI SAHIPLERI SIFIR OTOMOBILIN BULUNMAMASI .NEDENIYLE IKINCI EL OTOMOBILLERDE DE FIYATLARIN YUKSELDIGINI BELIRTTI BAYILERDEN ARAC BULAMAYANLAR RAMI ACIK OTO PAZARI'NDA YOGUNLUK OLUSTURDU. OTO GALERI SAHIBI TASTAN ISIK IKICI EL FIYATLARIN MATRAH NEDENIYLE ARTTIGINI SOYLEDI. FOTOGRAF: ROJDA ALTINTAS (DHA)

MATRAH DUZENLEMESI SONRASI OTOMOBIL PIYASASINDA BELIRSIZLIK OLUSTU. OTO GALERI SAHIPLERI SIFIR OTOMOBILIN BULUNMAMASI .NEDENIYLE IKINCI EL OTOMOBILLERDE DE FIYATLARIN YUKSELDIGINI BELIRTTI BAYILERDEN ARAC BULAMAYANLAR RAMI ACIK OTO PAZARI'NDA YOGUNLUK OLUSTURDU. OTO GALERI SAHIBI RESAT MELEKOGLU IKICI EL FIYATLARIN MATRAH NEDENIYLE ARTTIGINI SOYLEDI. FOTOGRAF: ROJDA ALTINTAS (DHA)

MATRAH DUZENLEMESI SONRASI OTOMOBIL PIYASASINDA BELIRSIZLIK OLUSTU. OTO GALERI SAHIPLERI SIFIR OTOMOBILIN BULUNMAMASI .NEDENIYLE IKINCI EL OTOMOBILLERDE DE FIYATLARIN YUKSELDIGINI BELIRTTI BAYILERDEN ARAC BULAMAYANLAR RAMI ACIK OTO PAZARI'NDA YOGUNLUK OLUSTURDU. . FOTOGRAF: ROJDA ALTINTAS (DHA)

MATRAH DUZENLEMESI SONRASI OTOMOBIL PIYASASINDA BELIRSIZLIK OLUSTU. OTO GALERI SAHIPLERI SIFIR OTOMOBILIN BULUNMAMASI .NEDENIYLE IKINCI EL OTOMOBILLERDE DE FIYATLARIN YUKSELDIGINI BELIRTTI BAYILERDEN ARAC BULAMAYANLAR RAMI ACIK OTO PAZARI'NDA YOGUNLUK OLUSTURDU. SENOL DURMAZİ MATRAH DUZENLEMESINDEN SONRA OTOMOBIL FIYARLARINI INCELEDI. FOTOGRAF: ROJDA ALTINTAS (DHA)

MATRAH DUZENLEMESI SONRASI OTOMOBIL PIYASASINDA BELIRSIZLIK OLUSTU. OTO GALERI SAHIPLERI SIFIR OTOMOBILIN BULUNMAMASI .NEDENIYLE IKINCI EL OTOMOBILLERDE DE FIYATLARIN YUKSELDIGINI BELIRTTI BAYILERDEN ARAC BULAMAYANLAR RAMI ACIK OTO PAZARI'NDA YOGUNLUK OLUSTURDU. . FOTOGRAF: ROJDA ALTINTAS (DHA)

MATRAH DUZENLEMESI SONRASI OTOMOBIL PIYASASINDA BELIRSIZLIK OLUSTU. OTO GALERI SAHIPLERI SIFIR OTOMOBILIN BULUNMAMASI .NEDENIYLE IKINCI EL OTOMOBILLERDE DE FIYATLARIN YUKSELDIGINI BELIRTTI BAYILERDEN ARAC BULAMAYANLAR RAMI ACIK OTO PAZARI'NDA YOGUNLUK OLUSTURDU. KAMIL DIKMEN,  MATRAH DUZENLEMESINDEN SONRA OTOMOBIL FIYARLARINI INCELEDI. FOTOGRAF: ROJDA ALTINTAS (DHA)

Rojda ALTINTAŞ-Feridun AÇIKGÖZ/İSTANBUL, (DHA)

 
Evinin önünde bacağından vuruldu
 
Düğün Paketleri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Evinin önünde bacağından vuruldu
GAZİOSMANPAŞA'da aralarında husumet bulunan taraflar arasında kahvehanede ...
Balık tezgahları denetlendi
Kartal’da denizlerdeki balık çeşitliliğini korumak ve satışa sunulan balıkların ...
Düzce'de deprem sonrası okullar açıldı
DÜZCE'de, 23 Kasım'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından ...
 
İETT otobüsü ile tramvay çarpıştı: 19 yaralı
ALİBEYKÖY'de tramvay ile İETT otobüsü çarpıştı. Kazada 4'ü ağır 19 kişi yaralandı.
Her gün 30 bin kişiye icra gidiyor!
1 Ocak-1 Aralık 2022 tarihleri arasında UYAP üzerinden açılan icra dosyalarının ...
Ezgi Mola'dan Altın Kelebek'e damga vuran konuşma
Altın Kelebek’te “En İyi Komedi Dizisi-Kadın Oyuncu” ödülünü alan Ezgi ...
 
Kurallara uymayan servis şoförlerine ceza
BAKIRKÖY'de yapılan denetimlerde kurallara uymayan servis şoförlerine ceza kesildi
Masaj salonunda çıkan tartışmada bıçaklandı
BURSA'da, masaj salonu sahibi Nail K. (49), müşterisi tarafından 3 yerinden ...
İki katlı binada çıkan yangın hasara neden oldu
ADANA’nın Kozan ilçesinde iki katlı binada çıkan yangın, maddi hasara neden oldu.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva