DÖSİAD Akademi’de ilk ders
DÖSİAD Akademi’de ilk ders
Fatih Ürek dolandırılmaktan son anda kurtuldu
Fatih Ürek dolandırılmaktan son anda kurtuldu
Oscar ödüllü oyuncuya 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi
Oscar ödüllü oyuncuya 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi
Armağan Şenol yaşamını yitirdi
Armağan Şenol yaşamını yitirdi
4 Temmuz 2017 Salı - 09:53

Baykal Alanya'da yanan alanları gezdi

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal Antalya’nın Alanya İlçesi’nde orman yangınında zarar gören alanları ziyaret etti.

Baykal Alanya da yanan alanları gezdi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Alanya’nın Sapadere Mevkii’nde 2 gün süren orman yangından zarar gören alanlarda inceleme yaptı. Partilileri eşliğinde bölgeye giden ve Sapadere’de muhtarlar tarafından karşılanan Baykal, hasar gören alanları gezdi.

“HATLAR ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ”

Burada muhtarlardan yangınla ilgili bilgi alan Deniz Baykal, kül olan orman alanlarının çok kıymetli olduğunu söyledi. Bölgede çıkan yangınların çoğunun elektrik hatlarından çıkabileceğini belirten Baykal, “Bu bölgedeki hatlar çok eski. Bizim iktidar dönemimizde yaptığımız yani 70’li yıllardan kalma hatlar ve bunlar ömrünü tamamlamış. Bu eski hatlar herhangi bir rüzgarda, sıcakta, fırtınada yangına müsait hale geliyor. Bu hatların yenilenmesi gerekiyor. Fakat elektrik işi özelleştirildi. Özel şirketler ise bu tip işlere pek yanaşmıyor” dedi. 

“SİVRİSİNEĞİ ÖLDÜRMEYİ ÖNGÖREN BİR MÜCADELE”

Muhtarlara ‘geçmiş olsun’ temennisinde bulunan Deniz Baykal, “Büyük üzüntü içerisindeyiz. Yurt dışındaydım, yangın olunca cumartesi geldim. Pazar Ankara’da işim vardı, o yüzden bugün buraya gelebildim. Şu anda yangın olacak, Allah’ın emri kaçınılmaz bir şey gibi kabul ediyoruz. Yangın olacak hazır olalım, yangın söndürecek kadroları hazır tutalım, tedbirli olalım. Yani bataklığı kurutmayı değil de sivrisinekleri öldürmeye öngören bir mücadele anlayışı içerisindeyiz. Bu yangınlar her yıl oluyor. Sadece burada değil. Kaş’ta oluyor, Muğla’da, Bodrum’da, Çanakkale’de, Anamur’da oluyor. Daha temmuzun başındayız. Temmuz, ağustos var, eylül var” diye konuştu. 

“BİR DE BU MESELE VAR DEMELİYİZ”

Yangın tedbirlerinin başında elektrik hatlarının getirdiği yangın sorunlarını çözmek olduğunun altını çizen Deniz Baykal şöyle dedi:

“İşin en önemli sorunu ‘yüzde 70'i elektrik iletişim hatlarından kaynaklanıyor’ diyor herkes. Şimdi bununla ilgili çalışma yapılacak, yapılsın görelim. Ne olacak? ‘Unutacağız seneye’ diye bakacağız, bakmayalım. Buradaki mesele özel şirket, ‘benim sözleşmemde var yok’ diyordur ayrı bir şey ama kiminse kimin, bu devletin işi. El ele verelim, bunu isteyelim. Bunun meclisten arkadaşımızdan rica edelim. Ayın 17’sinde meclis toplanacak ‘15 Temmuz’ yıldönümü konuşmaları tamam ama ‘bir de bu mesele de var’ demeliyiz.”

4 GÜNDE 1108 HEKTAR ORMAN ALANI ZARAR GÖRDÜ

Diğer yandan hava sıcaklığının 45,4 dereceyle son 88 yılın rekorunu kırdığı Antalya'da, 30 Haziran'dan bu yana Alanya, Manavgat ve Kaş ilçelerinde çıkan orman yangınlarında yaklaşık 1108 hektar orman alanının zarar gördüğü kaydedildi. Turizm kenti Antalya'da ilk yangın 30 Haziran'da saat 10.00 sıralarında Alanya'nın Sapadere Mahallesi'nde çıktı. Ertesi gün de devam eden Sapadere, Fakırcalar, Başköy mahalleleriyle Gazipaşa'nın Yeniköy Mahallesi başta olmak üzere 6 mahallenin sınırında etkili olan yangında 10 ev tamamen yanarken, 15 ev kısmen zarar gördü. Yangın nedeniyle Sapadere Mahallesi tahliye edildi. Bir arazözün yandığı, 10 işçinin de hafif yaralandığı yangında yaklaşık 1000 hektar orman alanı zarar gördü.

KARGICAK'TA VİLLALAR YANDI

Sapadere'deki yangın söndürme çalışmaları devam ederken Alanya'daki diğer bir yangın ise 1 Temmuz'da ilçe merkezine 10 dakika uzaklıkta villa ve otellerin yoğunlukta bulunduğu Kargıcak Mahallesi'nde çıktı. Yangında sahibi Almanya'da olan yaklaşık değeri 500 bin TL olan villa tamamen yanarken, 3 villa da kısmen zarar gördü. 1 sera ise kullanılamaz hale geldi. Yangında 50 dönüm makilik ve ormanlık alanın zarar gördü.

MANAVGAT'TA 8 HEKTAR

Antalya'daki diğer bir yangın ise yine 2 Temmuz'da Manavgat İlçesi'nin Bereket Mahallesi Dere mevkiindeki tarım arazisinde başladı, kuvvetli rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Ekiplerin yaklaşık 2 saatlik müdahalesinin ardından söndürülen yangında, 8 hektarlık tarım ve ormanlık alan zarar gördü.

KAŞ'TA 100 HEKTAR YANDI

Bir diğer orman yangını ise aynı gün saat 14.30 sıralarında Kaş İlçesi Akkörü Mahallesi'nde başladı. Ekiplerin havadan ve yerden yaptığı yoğun müdahalenin bugün saat 06.00 sıralarında kontrol altına alınan ve öğlen saatlerinde tamamen söndürülen yangında yaklaşık 100 hektar alanın zarar gördüğü belirtildi.


CHP ESKI GENEL BASKANI VE ANTALYA MILLITVEKILI DENIZ BAYKAL ALANYADA ORMAN YANGININDA ZARAR GREN ALANLARI ZIYARET ETTI. (FOTO-DHA: ALANYA)

CHP ESKI GENEL BASKANI VE ANTALYA MILLITVEKILI DENIZ BAYKAL ALANYADA ORMAN YANGININDA ZARAR GREN ALANLARI ZIYARET ETTI. (FOTO-DHA: ALANYA)


Engin ANAK/ALANYA (Antalya), (DHA)

 
Klima yangını korkuttu
 
Benzine zam geliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Klima yangını korkuttu
ANTALYA Valiliği karşısında bir evde klimanın iç ünitesindeki arıza nedeniyle ...
Komisyoncu kalbine yenildi
ANTALYA'da sebze ve meyve komisyonculuğu yapan 40 yaşındaki Muzaffer Habalı, ...
Alanya'da uyuşturucu operasyonu
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde jandarmanın operasyonunda 10 kilo 530 gram ...
 
Alanya'da kaza:1 ölü
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü ...
Başkan Çandır enflasyonu değerlendirdi
BATI Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) ve Antalya Ticaret Borsası ...
Jandarmadan uyuşturucu operasyonu
ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde jandarmanın operasyonunda 217 kök hint keneviri ele geçirildi.
 
Alanya'da evde tüfekle intihar
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde 29 yaşındaki Ahmet Boz, evinde av tüfeğiyle ...
Alman Konsolosluğu'ndan okula yardım
ALMANYA'nın Antalya Konsolosluğu, Kemer Belediyesi işbirliğiyle Beldibi'nden ...
Antalya'da denizde erkek cesedi bulundu
ANTALYA'da denizde ayağında palet, boynunda deniz gözlüğü bulunan erkek cesedi bulundu.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva