Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
7 Eylül 2012 Cuma - 02:55

Baykal, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Afyonkarahisar'da cephanelikte meydana gelen patlama sonucu 25 askerin şehit olmasını 'Korkunç bir facia' olarak değerlendirdi. Baykal, "Eğer bu gerçekten siyasi yönü olmayan bir kazadan ibaretse bu kazayı kabul etmek de mümkün değil" dedi.

Baykal, Antalya Gazeteciler Cemiyeti ni ziyaret etti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt


CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, beraberindeki milletvekilleri Osman Kaptan, Yıldıray Sapan ve Arif Bulut ile Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ni (AGC) ziyaret etti. AGC Başkanı Mevlüt Yeni ile bir süre sohbet eden Baykal, daha sonra gazetecilerin sorusunu yanıtladı. Kazanın sorgulanması ve bir daha benzerlerinin meydana gelmemesi için önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayan Baykal, şunları söyledi:

"Türkiye'de bir süreden beri büyük sıkıntıların kuşattığı bir durumla karşı karşı karşıyayız. Milletçe büyük üzüntüler yaşıyoruz. Birbiri ardından yaşanan terör olayları ve o terör olaylarının yol açtığı can kayıpları hepimizi çok derinden sarstı. Bu acıları yaşarken birdenbire şimdi çok büyük bir faciayla karşı karşıya kaldık. Afyonkarahisar'daki cephanelik infilak etti. Çok ciddi bir can kaybıyla karşı karşıya kaldık."

"KAZANIN SORGULANMASI GEREKİR"

Binlerce ailenin Afyonkarahisar'daki patlama sonrası yakınlarının orada olup olmadığı yönünde tereddüt ile karşılaştığını anlatan Baykal, olay yerinin kapsamlı ve güvenli olarak incelenerek patlamanın hangi şartlarda ortaya çıktığının anlaşılmasına ihtiyaç olduğunu söyledi. Baykal, şöyle konuştu:

"Saat 21.00'de bir patlamanın olduğu anlaşılıyor. Bu konu gerçekten normal bir çalışma düzeni içinde her an ortaya çıkabilecek bir tesadüfi olayla ilgilidir ya da değildir. Eğer böyle bir tesadüfi olayla ilgiliyse oradaki çalışma koşullarının yeniden düşünülmesi lazım. Bu kadar vahim bir sonuç ortaya koyabilecek çalışma düzenini kabul etmek mümkün değildir. Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alınması gereken bir durum var demektir. Eğer bu gerçekten siyasi yönü olmayan bir kazadan ibaretse bu kazayı kabul etmek de mümkün değil. Bu kazanın da sorgulanması gerekir. Bu kazanın da niçin, nasıl çıktığını ve bir daha böyle bir kazanın olmaması için tedbirlerin alınması gereği vardır. Şimdiye kadar o tedbirlerin neden alınmadığının sorgulanmasına ihtiyaç vardır. Bunun daha önce bütün milleti tedirgin eden nitelikteki olayların bir uzantısı, onların bir parçası olması ihtimali varsa bu tabi çok farklı bir olaydır. Büyük üzüntü içerisindeyiz."

Türkiye'de birçok konunun aydınlatılamadığını ve Suriye'de düşen uçağın hala açıklanamadığını aktaran Baykal, yaşanan benzer faciaların da iç yüzünün aydınlatılmadığını dile getirdi. Baykal, Afyonkarahisar'daki olayın ardından Türk Silahlı Kuvvetleri dahil olmak üzere Türkiye'nin terörle mücadeledeki askeri yönteminin, ülkeyi yönetenlerin, sorumluluk taşıyanların, kurumların kendini sorgulaması gerektiğini aktardı. Baykal, yaşanan kaza sonrası tüm vatandaşların etkilendiğini belirterek, "Her sabah 70 milyon ölüyoruz ve yeniden diriliyoruz. Yeter artık. Buna bir çare bulmak lazım" dedi.

SEÇİMİN ÖNE ALINMASI SAĞLIKLI DEĞİL

Baykal, bir gazetecinin yerel seçimlerin 2013'e alınması hakkındaki görüşlerini sorması üzerine, "Bunu çok sağlıklı bulmadığımı ifade etmeliyim. Ama 2013'e alınacak. Şartlar öyle değerlendirilmiş iktidar tarafından buna destek vermeyi kararlaştırmış bir muhalefet partisi de var. Böyle olursa 2013 Ekimi'nde sanırım yerel seçimler yapılacaktır" diye konuştu.

Baykal, milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması konusuyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yargıya biz gerekeni söyledik" açıklamasını eleştirdi. Başbakan Erdoğan'ın bu sözünü anlamakta güçlük çektiğini dile getiren Baykal, "Ne oluyor, nedir göreceğiz bakalım. Bir dil sürçmesi midir? Talimat başka bir merciye mi verilmiştir? Bizim anlayışımıza uygun kavramlar değil bunlar" diye konuştu.

"SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİNDE HESABIM YOK"

Baykal, internetteki Twitter, Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerine mesafeli olduğunu ve kendisi adına açılmış hesabı olmadığını söyledi. Kendisi adına açılmış sitelerin yayın yaptığını duyduğunu aktaran Baykal, bugün de kendi adına açılmış sitelerin hacklendiğini ve altına 'Biji Apo' yazısı yazıldığını öğrendiğini belirtti.

Dış politikada Suriye konusunun Türkiye için hayal kırıklığı olduğunu aktaran Baykal, bu sorunun önemli yansımaları olduğu ve iktidarın inandırıcılığının sarsılmasına yol açan bir etki yarattığını söyledi. Suriye ve İran politikasındaki hatalardan dolayı terör olaylarının Türkiye'ye çok önemli bedel ödettiğini dile getiren Baykal, Şemdinli ve Beytüşşebap'taki olayların dış politika yanlışlarından kaynaklandığını herkesin bildiğini belirtti.

BAKANLAR NİYE SOKAKTA RAHAT DOLAŞAMAZ HALDE?

Baykal, sözlerini şöyle tamamladı:

"Terörü sadece şehit sayısıyla ölçmek doğru değil. Şehit sayısındaki artış üzüntü verici ama olay ondan ibaret de değil, ötesi var. Alan hakimiyeti tartışmaları var. Neden Türkiye belli coğrafyalarda bu sıkıntıları yaşamak zorunda kaldı? Bakanlar niye sokakta rahat dolaşamaz halde? Yapılmış iddiaları telaffuz etmek bile istemiyorum. Habur, Oslo politikasının izlendiği dönemde terör örgütleri ülkenin belli coğrafyalarında alan hakimiyetini iktidarın yardımıyla tesis etmiş değiller midir? Şimdi o alan hakimiyetinin sonucu olarak ortaya çıkan bu tabloyu nasıl izah edeceğiz?"


Baykal daha sonra, AGC Başkanı Yeni ile AGC Basın Müzesi'ni gezdi, ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)-

 
Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam kimdir?
 
Büyükşehirler Yasası çıkacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP, kuruluş yıldönümü şölenlerini iptal etti
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanlığı, CHP’nin kuruluşunun 89’ncu ...
Yerel seçimler erkene alınıyor
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, 2014 yılı Mart ayında yapılması ...
Erdoğan: Bunlar ellerini de öperlerdi
Partisinin genişletilmiş grup toplantısında konuşan Erdoğan, BDP'li vekillerin ...
 
Erdoğan'ın kafasındaki siyasi gelecek
Başbakan Erdoğan, 2014’te Köşk’e çıktıktan sonra başkanlık sistemine geçilmesini planlıyor.
CHP Antalya'da “Savaşa hayır” dedi
Dünya Barış Günü’nde CHP Antalya Örgütü, parti il binasından Saat Kulesi ...
AKP'li Tanrıverdi'den yerel seçim açıklaması
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, "Mutabakat noktasında ...
 
CHP yasak dinlemedi Ata'sıyla buluştu
CHP Antalya İl Örgütü, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı akşam saatlerinde gerçekleştirdiği ...
Kök: Bayram böyle kutlanmaz
CHP İl Başkanı, bugün Cumhuriyet Meydanı’nda, içerisinde halkın olmadığı ...
Devrim Kök'ten 30 Ağustos mesajı
CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayan ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva