Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
12 Şubat 2013 Salı - 18:05

Baykal; Uyanık olmalıyız

CHP eski Genel Başkanı - Antalya Milletvekili Deniz Baykal, kapalı grup toplantısında "Ulus devleti yıkmak istiyorlar. Türkiye yeni bir kalıba dökülmek isteniyor. Bu konuda uyanık olmalıyız'' dedi.

Baykal; Uyanık olmalıyız
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt


CHP eski Genel Başkanı - Antalya Milletvekili Deniz Baykal, isteği üzerine düzenlenen ''kapalı grup toplantısı''nda yaklaşık bir buçuk saat konuştu. 116 milletvekilinin katıldığı toplantıda Ortadoğu'da yaşanan gelişmeleri tahlil eden Baykal, "1 Mart 2003 tarihindeki tezkereye karşı çıkmamızın değeri bugün daha iyi anlaşılıyor. O günlerde 90'a yakın AKP'li milletvekili ile tezkereye karşı çıktık. Bizi çekmek istedikleri tuzağın içine düşmemekle ne kadar doğru davrandığımız görüldü" ifadesini kullandı.

TBMM'de yapılan tezkere oylamasının üzerinden on yıl geçtiğini de hatırlatan Baykal, "Sayın genel başkan eğer bu konuda bir panel düzenletir ve o günkü tutanakların açılmasını isterse ben sahaya iner görev alır ve bunları topluma anlatırım" dedi. Tutanakların on yıl sonra açılabildiğini söyleyen Baykal, "Topluma 2003'te tezkereye neden karşı çıktığımızı anlatırsak, bugün Ortadoğu'da yaşanan dizayn daha net anlaşılır'' sözünü ifade etti.

''Yeni Anayasa'' sürecinde CHP'nin parçalanmaya çalışılacağını da belirten Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Anayasa'dan Türklük kavramını çıkartmak isteyecekler. Buna izin vermeyelim. Dünyada 200'e yakın devlet var. Bunların ezici çoğunluğu ulus - devlet modelinde. Almanya, Fransa, İngiltere, ABD ulus devlettir. Şimdi bize ulus devletin modasının geçtiğini yine aynı kesimler söylüyor."

"Yeni Anayasa''nın VER - AL anayasası olduğunu da belirten Baykal, "Anayasa'nın özü siyasi kimliği belirlemektir. 1924 Anayasası'nda devletin kimliği belirlenmiştir. 4. madde (egemenlik halkındır) ifadesiyle bunu ortaya koymuştur. 1961'de ise (egemenlik milletindir) denilmiştir. Vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türktür ifadesi anayasaya konulmuştur'' dedi.

www.gercekgundem.com 'un edindiği bilgiye göre, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğuna da dikkat çeken CHP Antalya Milletvekili Baykal, sözlerine şöyle devam etti: "Yeni Anayasa'da Türk Milleti kavramı çıkartılmak isteniyor. Peki o halde egemenlik kimin olacak? Millet ifadesi kalkınca egemenlik kime geçecek? Etnik kimliklere mi egemenlik verilecek? Dünyada etnkit kimliklere egemenlik veren tek bir ülke dahi yoktur. Bu ifadeleri etnikçiler, din istismarcıları, liberaller ve başkanlık isteyen Başbakan istiyor."

Baykal VER - AL Anayayası ile "ulus devletin kaldırılması, karşılığında ise Başbakan'a Başkanlık verilmesi pazarlığının sürdüğünü söyledi. Yeni Anayasa'yı ''mübadele anayasası'' olarak niteleyen Baykal, şunu söyledi:

"Uluslararası güçler diyor ki; ulus devleti ver, başkanlık sistemini al. Bunu bize anlatıldığı gibi İmralı değil, uluslarası güçler istiyor. İmralı'nın istediği de büyük bir yalan. Tıpkı Ergenekon yalanı gibi."

''Etnik kimlik'' tartışmalarına ve CHP'nin konumuna da değinen Baykal, "Etnik kimlik herkesin şerefidir. Etnik kimlikler arasında herhangi bir hiyerarşi yoktur. Hepimiz eşitiz. Etnik milliyetçilik yapmak da solculuk değildir. CHP solcu bir partidir ve emeği, kadın haklarını savunur. Ezilenden yana olur. Solculuk emekten yana olmaktır" dedi.

"Ulus devlet kavramı, modası geçmiş bir kavram değildir, Türk milletini, bir arada tutan bir kavramdır. Eğer, bu konuda bir kafa karışıklığı varsa bunu gidermek CHP'nin boynunun borcudur" ifadesini kullanan Baykal, laikliğe sahip çıkılmasını da istedi.

"Hem ulusalcıyız, hem de yenilikçiyiz'' diyen Baykal, "Bizi parçalı olarak göstermelerine izin vermeyelim'' ifadesini de kullandı. CHP'nin Türkiye'ye demokrasiyi getiren parti olduğunu da hatırlatan Baykal şöyle konuştu: "CHP + Ordu formülünü 1971'de partimizin dinamik kesimleri reddetti. Türkiye'ye sahip çıkalım. Türkiye'ye sahip çıkmanın yolu, CHP'ye sahip çıkmaktan geçer. Partimize karşı haksız ithamlarda bulunuluyor. Bunlara hep birlikte karşı koyalım.''

Baykal, yeni anayasa sürecinin tuzaklarla dolu olduğunu da belirterek, "Türkiye'nin değerlerinin kıymetini bilelim. Tunus, Irak, Libya ve Suriye'nin getirildiği nokta belli. Değerlerimizin kıymetini kaybettikten sonra anlamayalım" dedi.

YILDIRAY SAPAN GİZLİ OTURUMU KAMERAYA ALDI

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, gizli oturumu kemarasıyla çekip CD'ye alıp el altından gazetecilere dağıttı.

Hüriyet, bu gelişmeyi şöyle duyurdu:

"Baykal kürsüye çıktığında, TBMM'de daha önce hiç olmamış birşey gerçekleşti; CHP'li vekillerden biri, Baykal'ın da milletvekili olduğu Antalya'nın bir diğer CHP'li vekili Yıldıray Sapan, önce kürsünün karşısına bir tripod kurdu. Ardından da HD kamerasıyla, CHP eski liderinin tüm konuşmasını kayda aldı.
Baykal'ın bir buçuk saatlik konuşmasının 5 CD tutan kayıtları ise, daha sonra basın mensuplarına dağıtıldı. Hürriyet'in telefonla ulaştığı Yıldıray Sapan da Baykal'ın konuşmasını kaydettiğini doğrulayarak, istememiz halinde bunu iletebileceğini söyledi. "

 
Ahmet Kiştin kızını nişanladı
 
Taş ocakları asırlık sedir ağaçlarını yok ediyor
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BÜLENT KOCABAŞ 15 Şubat 2013 Cuma 19:20

SAYIN DENİZ BAYKAL ; ATATÜRK TÜRKİYESİ İÇİN BİR TEMİNATTIR.İYİKİ O VAR.YAPTIĞI TARİHİ KONUŞMA İÇİN TEŞEKKÜR VE TEBRİK EDİYORUM.TABANA TECRÜMAN OLDU...SAĞOLASIN VAROLASIN. SAYIN YILDIRAY SAPANI DA BÖYLER TARİHİ BİR KONUŞMAYI HALKA AKTARDIĞI İÇİN TEBRİK EDİYORUM. Bülent Kocabaş-Gazipaşa

Yorumu oyla      6      4  
13 Şubat 2013 Çarşamba 22:15

Sayın Baykal'a dil uzatanlar bir daha düşünsün.Sayın Baykal büyük bir siyasetçidir.Ona dil uzatan Akaydın bunun hesabını verecektir.

Yorumu oyla      6      5  
gençlik 13 Şubat 2013 Çarşamba 09:32

deniz baykal gibi siyasi liderler bu memlekete az gelir ama değerleri bilinmez ayrı sayın baykal yapman gerekeni yaptın tebrikler tabikide bu konuşmalar gizli kalmamalı tüm türkiye de bilmesi gerekir bu tür konuşmalar tarihi konuşmalar sayın yıldray sapan senin de eline koluna sağlık.

Yorumu oyla      7      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKP'de kırmızı plaka çatlağı
Geçen ay yapılan kabine değişikliği ile 2 Ordulu bakanın kırmızı plakaya ...
Antalya'da 'Özerk Kürdistan' sloganları
BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Antalya'da,"Dümdüz bir yolumuz ...
Gürsel Tekin; Gün, birbirimizle didişme, yarışma günü değil
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Antalya ziyaretlerini sürdürdü. ...
 
Köse'den ziyaretler
AK Parti Antalya İl Başkanı Av. Mustafa Köse ve yönetim kurulu üyeleri ...
Gürsel Tekin Antalya'da
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, iki günlük program için Antalya'ya ...
Artık oyların yarısı AKP'nin değil
AREA araştırma şirketinin Ocak ayı içerisinde yaptığı ‘Siyasi Durum Araştırması’ ...
 
Antalya MHP'de deprem
MHP Antalya İl Yönetim Kurulu üyesi 10 kişi görevlerinden istifa etti. ...
Süleyman Soylu'daki müthiş değişim
DP’liyken ‘’At üzerinde bile duramıyor, Padişah olmak istiyor’’ dedi. ...
İlhan Cihaner: Tek pişmanlığım o tır şoförünü...
CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Söz Sende'de Balçiçek İlter'e ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva