Öldürülmeden önce eşinden gördüğü şiddeti mektuba yazmış
Öldürülmeden önce eşinden gördüğü şiddeti mektuba yazmış
Antalya Tiyatro Festivali alkışlarla sona erdi
Antalya Tiyatro Festivali alkışlarla sona erdi
Antalyalı sporcuların hedefi madalya
Antalyalı sporcuların hedefi madalya
Antalyalı 75 öğrencinin demokrasi yolculuğu
Antalyalı 75 öğrencinin demokrasi yolculuğu
11 Mayıs 2011 Çarşamba - 00:58

Baykal'a, 'Sapan'ı neden listeye aldın' sorusu

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ANSİAD) yemeğine katıldı ve milletvekili listesiyle ilgili şok bir soruyla karşılaştı. Peki, Baykal bu soruya ne cevap verdi?

Baykal a,  Sapan ı neden listeye aldın  sorusu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği, salı akşamı Hilde Side Su Otel’de CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ı konuk etti. Toplantıya, Antalya Milletvekili Osman Kaptan, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken ile katılan Baykal, yemekten sonra, ANSİAD’a yeni üye olan işadamlarına rozet taktı. Deniz Baykal,  “Seçime Doğru CHP ve Politikaları” konusunda işadamlarına seslendi.

Önümüzdeki seçimlerin, Türkiye’de demokrasi tartışmasını tekrar gündeme getirdiğini belirten Deniz Baykal, bugün Türkiye’de sağlıklı bir demokrasi sözünden bahsetme olanağının giderek azaldığını kaydetti. Demokrasi sözünün en çok söylendiği ve hatta ‘ileri demokrasi’ sözünün icat edildiği bir dönemde olunduğunu belirten Baykal, ”Bu dahi Türkiye’de demokrasi probleminin olduğunu gösteriyor. Demokrasiye nitelik vermeye, sıfatlarla takviye etmeye kalkıştıkça, aslında bir şeyi gizlemeye çalışıyorsunuzdur demektir. Demokrasi yeterince güçlü, içeriği oturmuş bir kelimedir. Ama siz demokrasiyi yeterince güçlü saymıyor, ‘ileri demokrasi’ diyorsanız, sizin demokrasiyle ilgili bir probleminiz var demektir. O nedenle Türkiye’de, bugün insanlar ileri değil, gerçek demokrasi istiyorlar” dedi.

"YARGI SİYASİ AMAÇLARLA YÖNLENDİRİLİYOR"

Türkiye’nin olağanüstü süreçten geçtiğini belirten Baykal, Türkiye’de herkesi şaşırtan bir yargı uygulaması ile karşı karşıya olunduğunu ve yıllarca insanların neyle suçlandığını bilmeden sanık, tutuklu olarak yargılandıklarını söyledi. Yargının Türkiye’de ilk kez çok ciddi yara aldığını ve siyasi amaçlarla yönlendirilir hale geldiğini dile getiren Baykal, bunların demokraside olağan şeyler olmadığını ve çok derinleşmeye başladığını da sözlerine ekledi.

"DENİZ FENERİ HÂLÂ BEKLİYOR"

'Deniz Feneri' davasının hala Türkiye’de bir iddianameye kavuşamadığına değinen Deniz Baykal, Almanya’da iki defa yargılandığını ve ‘elebaşları sizdedir’ diye ilgililerin Türkiye’ye bildirildiğini söyledi. Türkiye’deki ilgililerin toplumun en önemli yerlerinde görev yapan insanlar olduğunu anlatan Baykal, “Sayın Başbakanın sınıf arkadaşı, dünürü, vesairesi.. Bunlar konuşulamıyor şimdi Türkiye’de. İfade dahi alınmadı. Toplumun düşünürleri yazarları, çizerleri her an tehdit altında, olmadık işlerle içeri alınır, perişan edilir, ama bu işin içindeki suç ortakları Türkiye’de bir iddianamenin konusu bile olamaz. Bu ileri demokrasi mi? Hukukun siyasi müdahale ile işletilemediği ileri demokrasi olabilir mi?

"ŞANTAJLAR, TEHDİTLER, KASETLER YAKIŞMIYOR"

İnsanın içinden bunları konuşmak gelmiyor. Bu Türkiye tablosuna yakıştıramıyorum. Saygıdeğer insanlarımızın hiçbirinin onuru, şerefine yaklaştıramıyorum. Ama böyle bir tabloyla karşı karşıyayız. Şantajlar, tehditler, kasetler, iddialar, iftiralar, kurgular, karalamalar. Yani siyaset eskiden İstanbul köprüsünün üzerinde ittihatçılar işine gelmeyen gazetecileri, muhalifleri vurarak sustururlardı. Şimdi başka yöntemlerle suikastlar yapılıyor. İşin özü bu Türkiye’ye yakışmıyor” diye konuştu.

"BAŞBAKANIN TAVRI CUMHURİYETİ TEHDİT ETMEKTE"

Son 10 yıldır izlenen politikalarla Türkiye’nin iki ayrı millet çıkarmaya, etnik ayrımcılığa yönelik sürüklendiğini dile getiren Deniz Baykal, Türkiye’yi bu ayrışma noktasında getiren sürecin mimarının Başbakan olduğunu söyledi. Son birkaç yıldır çığırından çıktığını ve bugün kendi eseri karşısında şaşırdığını, söylemini değiştirerek şikayetçi olduğunu belirten Baykal, “Bunun inandırıcı bir tarafı yoktur. Bu tavrında samimi değil mi yaşayıp göreceğiz. Türkiye’nin temelleri ile ilgili çok ciddi bir konudur. Cumhuriyet projesini Başbakanın son dönemdeki tavrı çok ciddi şekilde tehdit etmektedir. Bu seyredilecek bir tablo ve sorumlusu bilinmeyen bir süreç değildir. Bilerek bilinçli olarak izlenen bir politikanın bizi getirdiği sonuçtur” dedi.

"REJİM KAYGISI VAR"

İşadamlarının sorularını da yanıtlayan Deniz Baykal, bir işadamının ‘mevcut hükümetin Anayasa'yı tek başına değiştirecek çoğunlukla meclise girmesi halinde rejim kaygınız var mı ve kaygı taşımalı mıyız?’ sorusuna karşılık çok açık ve net bir şekilde ‘evet’ dediğini açıkladı. Baykal, bu kaygıları taşımanın herkesin hakkı olduğunu ve kendisinin de bu kaygıyı taşıdığını ifade etti.

Önümüzdeki seçimler için vatandaşın daha durgun, suskun ve çok net algılanmadığını belirten Baykal, Türkiye’de kökten bir değişim için bu seçimde sürpriz yaşanabileceğini ve bu sürprizin ilk adımı olacağını dile getirdi.

BAŞBAKAN’IN DEMİREL’İ ELEŞTİRİSİNE CEVAP

Başbakan Erdoğan’ın üslubunu da eleştiren Baykal, incir çekirdeğini doldurmayacak konuları tartıştığını belirterek, “Çünkü Başbakanın tartıştığı konular artık Türkiye siyasetine ve başbakana yakışmayan, incir çekirdeğini doldurmayacak, yakışıksız söylemler. Eski bir Cumhurbaşkanına bugünün başbakanı çıkıyor, "ayakta duracak hali yok" diye konuşuyor. Bu hangi dünya ülkesi, demokraside, insanlık anlayışında 87 yaşındaki bir Cumhurbaşkanından bu üslupla bir söz açılması, mâkul karşılanır mı? İstediğin kadar beğen yada beğenme eski bir Cumhurbaşkanına bir nezaket, zerafet, saygıyla yaklaşmak gerektiği açık değil mi? Sen de eleştireceksen adam gibi, terbiyele, nezaketle eleştirirsin. Ayakta duracak hali yok diyor. Şimdi ayakta duramamayla eleştiri yapma bir başbakana yakışır mı? Allah aşkına. Allah inşallah sana daha uzun ömür verir, inşallah sen hep ayakta durursun" şeklinde konuştu.

‘MEDYA SİNDİRİLMİŞTİR’

Bugün medyanın, etkin bir denetim organı olmaktan çıktığını ifade eden Baykal, “Medya her şeyi yazabilecek konumda değildir. Bir demokraside yazılabilecek şeyleri yazabilecek konumda değildir. Birilerini kızdırmama düşüncesi egemen olmuştur. Çok önceden senaryolar ilan edilmiştir. Satılacak, falan gazeteciler uzaklaştırılacak denilmiştir, uzaklaştırılmıştır, satılmıştır. Allak bullak edilmiştir. Var mıdır demokraside böyle uygulamalar?  Canım o da oluversin, o kadar önemli değil, yok öyle şey. Hepsi hesap -kitaplı. Bugün medya sindirilmiş, korkutulmuş yıldırılmıştır” dedi.
 
İŞADAMI SORDU: ‘ŞAİBELİ BİRİNİ LİSTEYE NEDEN ALDINIZ?’
 
İşadamı Dinçer Kilit söz alarak Baykal’a bir soru yöneltti. Kilit, CHP’nin milletvekili listesini eleştiren sorusunda, isim vermeden eşini dövdüğü gerekçesiyle eleştirilen 4’ncü sıra milletvekili adayı Yıldırım Sapan’dan bahsetti ve “Yerel gazetelerde yazıldı, okuduk. Şaibeli bir insanı neden listeye aldınız?” diye sordu.
 
Baykal, “Şaibeden neyi kastediyorsunuz?” diyerek şunları söyledi;
 
“Eğer bu kişinin bir şaibesi varsa mahkemeler var. Yok eğer bahsettiğiniz bir takım dedikodular ve özel yaşamla ilgili ise biz bunun parçası olmayız. Biz dedikodulara bakmıyoruz. Birbirini seven iyi bir çift var. Onun için bu dedikoduları yakıştıramıyorum”
 
SAPAN’DAN CEVAP GECİKMEDİ
 
Yıldıray Sapan, ANSİAD’da işadamı Dinçer Kilit’in sorusunu hatırlatıp bu konudaki görüşünü soran Gün Haber’e, “Kuyruk acısı var. O soruyu soran kişinin akrabalık derecesini tam olarak bilmiyorum ama ağabeyi veya amcası yeni valilik binasının restorasyonu ile ilgili bir ihale almıştı. Bende o dönem CHP Merkez İlçe Başkanı idim. Ve, bu ihalenin şaibeli olduğunu söyleyip valilik önünde eylem yapmıştım. Demek ki, o olayı unutmamış ve kuyruk acısı hala geçmemiş.”
 
 
 
 
 
 

 
'Alanya'da okuyan oğlumu PKK dağa kaçırdı'
 
Gay erkekte kanser riski iki kat fazla
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nebatiiiii 18 Mayıs 2011 Çarşamba 12:44

bencede AKP ye geçsin ... Hatta bağımsız olsun ! Kars dogum İzmir büyüme adam , ama Antalya ve memleketin geneli için almadığı risk kalmadı . Onun kadar elini taşın altına koyan varsa çıksın meydana . Baykal'da dahil hiç kimse Yıldıray sapan kadar elini tasın altına koyup mahkemelerde tazminat ödemek pahasına vatandaşı bilgilendirmeyi , vatandaşın hakkını savunmayı göze almamistir . Antalya il Baskani , muratpasa ilçe Baskani , her yönetimde , degisimde mevkii alamadı diye küsen adaylar erkekler Kadinlar gencler ...herkes CHP için memleket için çalışmaktan birgun vazgeçti de Yıldıray sapan vazgeçmedi . Şu gruba bu gruba ait diye ayirmaksizin soylenmelidirki ; Yıldıray sapan bu memleket için 2 kere ust uste merkez ilçe Baskani seçildiği yillardada , yerel secimler de hicbiryere aday olmamasına rağmen gece gündüz çalıştı , Büyükşehir Belediyesi alınıp da Ekdag da genel müdürlük gorevi lutfedilsiginde dahi , vatandaşa resmi bir kurumda faydalı olmak adına çalıştı . Kendininn ihtiyacı vardı hevesliydi gibi bir düşünce ancak kötü niyetli ve kara cahilinsanlarin yorumu olabilir . Gelmiş gecmis hiçbir insan Antalya da Yıldıray sapan in yaptıgı dürüst ve halk yanlısı politikayı yapmamistir . Kötü niyetli , bugünü düşünen ama memleketin genelinin menfaatını düşünmeyenler elini vicdanına dahi koyamıyorlar çünkü ellerini yakıyor vicdanları . Secimler kaybetmiş , eskimiş erkler şeytanlarla işbirliğine girip yazılar yazdirip ickimasalarinda iftiralar duzduruyorlar . Lafa gerek yok ey ' boş fıçı çok langirdarmis ' atasozunun yerini bulduğu insanlar . Evladının gelecegini düşünmeyen vebal almak istemeyen Allah'tan korkmayan ya da evrene yaydığı negatif enerjinin burgun kendine mutlaka döneceğini bilmeyen sunuda bilmelidirki : yıldıray sapanın siyasetine engel olmak , kendi öz çocuklarını elleriyle kisirlastirmaktir !!! Bunu , partili partisiz , bugun gorevde olan olmayan , dost dusman herkes iyi düşünmelidir . Ona göre çok çalışmalı oy toplamalidir . Ha bugün Yıldıray milletvekili olmasın vs diyenler gelecek günlerde kendilerinin yeni makamlarda hava atacağını saniyorlarsa Türkiye'nin kalanını Anadolu'nun başbakana verdigi koşulsuz destegi ve hedefte sadece Antalya ve izmirin kaldığını hafife alıyorlar demektir . Evinizin önüne asfalt dökülecek dükkanınızın önüne bedava totem levha konulacak şuraya buraya davet edilip dergilerde çıkacak başkanım muhtarım vekilim efendim hanımım beyim diye pohpohlanacagim diye ruhunu şerefini satanlar bu secimde doğruyu bulsun Allah tövbe edenleri affeder .

Yorumu oyla      4      3  
DİLEK 12 Mayıs 2011 Perşembe 21:02

SAPAN SAPAN SAPAN KADAR BAŞINIZA TAŞ DÜŞSÜN KARISINI DÖVMÜŞ ŞUNU YAPMIŞ BUNU YAPMIŞ NE BU BE MİLLET NELER NELER YAPIYOR KİMSENİN GIKI ÇIKMIYO BU ADAMA HER KES MUALİF HEM MURATPAŞA İLÇE BAŞKANINA NE DEMELİ PASİF SİLİK BİRİLERİNİN GÜDÜMÜ ALTINDA KENDİNE BAKMIYORDA ÇOK ÇALIŞIP 3 ÇIKARACAKMIŞ BAKALIM İLÇE BAŞKANLIGINI BİR DAHA GÖRÜYORMU SİLİK HERİF YILDIRAY SAPAN SENİNLEYİZ SENLE BERABERİZ BU GÜN SANA LAF SÖYLEYENLER SENİ GÖRDÜKLERİNDE YALAKALIK YAPMAKTAN GERİ KALMIYORLAR HERKES İKİ YÜZLÜ BU ADAM 2 DÖNEM MERKEZ İLÇE BAŞKANLIGI YAPTI MADEM KÖTÜYDÜ NİYE 2 DÖNEM YAPTI 1 DÖNEMDE KALIRDI ŞİMDİDE KONUŞUYORLAR...YILDIRAY SANIRIM HERKESİN SENDE KUYRUK ACISI VAR:))))))

Yorumu oyla      4      4  
veysel 12 Mayıs 2011 Perşembe 16:54

o akıllı olduğu kadar tecrübelide doğru cvp vermiş ne diyecekti adam şaibeli değilki şaibenin türkçe anlamına bakın bakalım ne diyor ayrıca o da sapanın kuyruğuna bastıklarından... helal olsun sapana ama işi zor partisi bile adamı hazmedemiyor muratpaşa ilçe başkanı onun vekil olamaması için"çok çalışıcaz 3 çıkarıcaz" demiş.düşünün artık gerisini adam yıllarını verdi bedel ödedi duruma bakın bence akp ye geçsin!

Yorumu oyla      3      3  
11 Mayıs 2011 Çarşamba 20:05

aynen biz de yedik çok politik bir cevap ama yemezler

Yorumu oyla      5      5  
11 Mayıs 2011 Çarşamba 13:41

vatandaşta yedi

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKP'lilerin de kasedi var iması
Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) desteklediği bağımsız milletvekili ...
Türel Manavgat'ta konuştu
AK Parti Antalya Milletvekili adayı Menderes Türel, ‘’CHP Genel Başkanı ...
AKP'li aday Enç Kepez'de
AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Gökçen Enç, AK Parti’nin 8.5 yıl boyunca ...
 
MHP'de iki istifa
NTV'nin haberine göre, MHP'de ortaya çıkan kaset skandalının ardından ...
Kasetteki MHP’li konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez, bazı basın-yayın organlarında ...
Yörük Menderes Türel
AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse ve yönetim kurulu üyeleri ile ...
 
Deniz Gezmiş'in kuzeni CHP'den aday
Bir CHP milletvekili adayı, Deniz Gezmiş’in kuzeni çıktı. Kılıçdaroğlu’nun ...
CHP'li adaylar Yörük Şöleni'nde
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili adayları hafta sonunu da ...
AKP'nin Çakırlar mesaisi
AK Parti Antalya Milletvekili Adayları Hüseyin Samani, Gökçen Enç ve Ahmet ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
İsa Altun
İsa Altun
ÖNLEMEK TEDAVİ ETMEKTEN KOLAY
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Eğitim şart 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Nereye kadar?
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva