Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 Haziran 2011 Salı - 08:58

Baykal’dan Erdoğan’a: Senden büyük Allah var

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 yıllık iktidarın sonunda şımardığını savundu. Baykal, "Eskiden yeniçeriler ve halk selamlığa dolar 'Mağrur olma padişahım senden büyük Allah var' diye uyarırlardı. Kimi? Padişahı uyarırlardı. Şimdi Türkiye'de böyle bir uyarıya ihtiyaç var" dedi.

Baykal’dan Erdoğan’a: Senden büyük Allah var
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP eski Genel Başkanı Baykal, 12 Haziran'a 6 gün kala eleştirilerin dozunu yükseltti. Baykal, seçim çalışmalarını memleketi ve seçim bölgesi Antalya'nın Gündoğmuş ve Akseki ilçeleri ve beldelerinde sürdürdü. 2 bin nüfuslu Gündoğmuş'ta 20 araçlık bir konvoyla karşılanan Baykal'ı parti minibüsü 'Efsanevi Genel Başkan' diye anons etti.
Baykal, burada yaptığı konuşmada demokrasilerde değişim ve yenilenmenin esas olduğunu söyledi. AK Parti iktidarının 9 yıldır işbaşında olduğunu hatırlatan Baykal, "Al bir 4 yıl daha sana veriyoruz demek çok yanlış olur. 9 yıldan beri ne yapacaklarsa yaptılar. Yani bugüne kadar ne yaptılarsa yine onu yapacaklar" diye konuştu. Bu süre boyunca iktidarın 'millet ekonomik sıkıntı, gençler işsizlik çekerken önce kendi yakınlarına, çoluk çocuğuna iş, kazanç imkanları, avantaj sağladığını' savunan Deniz Baykal, şunları söyledi:
"Bu çok yakışıksız bir olaydır. Devlet adamı önce halkı düşünecek, önce milletin çocuklarını düşünecek. Önce toplumu düşünecek. Önce kendini düşünürsen olmaz. Bu iktidarın önce milleti, halkı düşünmeden kendisini düşündüğü ortada. Maşallah iktidar büyüklerinin çocuklarının hiçbir sorunu yok. Bir eller yağda bir elleri balda. Alışveriş merkezlerinde en gözde dükkanlar onların, en yüksek krediler onların, kuyumcu dükkanları, sıfır KDV pırlantalar, elmaslar onların. Her türlü destek onlara. Bu yanlış. Bu dengesizliği ortadan kaldırmak lazım."
'SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR'
Türkiye'de değişim ihtiyacı kendini açık bir şekilde ortaya koyarken demokrasinin vatandaşa da sorumluluk yüklediğini kaydeden Baykal, "'Bir dakika arkadaş' diyecek, gerekeni yapacak. Şimdi onun zamanıdır. Hepimize düşen görev bu. 'Sen çok şımardın. Senden büyük Allah var.' Eskiden yeniçeriler ve halk selamlığa dolar, 'Mağrur olma padişahım senden büyük Allah var' diye uyarırlardı. Kimi? Padişahı uyarırlardı. Şimdi Türkiye'de böyle bir uyarıya ihtiyaç var" diyerek konuşmasına devam etti.
KORKU ORTAMI YARATILDI
Baykal, bu uyarı görevini vatandaşın üstlenmesi gerektiğini, devlet kurum ve kuruluşlarının Cumhurbaşkanlığı makamı dahil böylesine bir sorumluluğu üstlenmekten uzak olduğunu savundu. Baykal, Gündoğmuşlulara, "Allah'ınızı severseniz söyleyin, bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu iktidarın bir tek yanlışına 'Dur' dediğinizi gördünüz mü? Peki bugüne kadar bu iktidarın bir tek yanlışı olmadı mı, her yaptığı mükemmel mi?" diye seslendi.
AK Parti'nin iktidarda kaldığı süre boyunca toplumsal korku ortamı yarattığını savunarak açaklamalarına devam eden Baykal, herkesin ağzını açamaz hale geldiğini savundu.
BAŞBAKAN İPİNİ KOPARDI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in Meclis görüşmeleri sırasında aralarında geçen "Siz mi susturacaksınız ben mi susturayım?" konuşmasını hatırlatan Baykal, şöyle konuştu:
"Meclis Başkanı orada duruyor. Meclis'te tartışma çıkmış, Başbakan birisine ceza verilsin istiyor. Yetki, sorumluluk, yönetim Meclis Başkanı'nda. Meclis Başkanı'na diyor ki 'Sen mi ceza vereceksin ben mi vereyim?' Sen kimsin ya? Arkadaşlar böyle ülke olmaz, böyle demokrasi, hukuk devleti olmaz. 9 yıl içinde bu hale geldi. Yani şımardı artık. İpini kopardı. Eteğinden çekin bunun."
KORKU DAĞLARI BEKLİYOR
Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'ın işadamı İnan Kıraç'ın 'CHP birinci parti olacak' açıklamasının ardıdan yaptığı değerlendirmelerle kimsenin konuşmadığı bir ülke özlemini bir şekilde dile getirdiğini savundu. Baykal, "Bir işadamı çıktı, dedi ki, 'CHP birinci parti olacak.' Adam çıktı, 'Sen ne risk aldığının farkında mısın?' dedi. 'İşadamısın kendine gel' dedi. Arkadaş, memlekette her vatandaş haklı haksız, doğru yanlış bir tahmin söyler. Tutar tutmaz. O tahmin tutmazsa iddiaya girmiş iddiasını kaybeder. Elbisesine girmişse karşısındaki adama elbise alır. Yemeğine iddialaşmışsa yemek ısmarlar. Arkadaşlar insanlar konuşamaz hale geldi. Korku dağları bekliyor" diye konuştu.
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Gündoğmuş'un ardından ilçeye bağlı Köprülü Beldesi'ne geçti. Halen yükseklerinde karın erimediği beldede Baykal, kahvede konuştu. Baykal, ilk kez milletvekili seçildiği 1973 yılında geldiği ve bir daha uğramadığı beldede, 38 yıl aradan sonra yaptığı konuşmada yoksulluğun bir devlet meselesi olduğunu söyledi. Baykal, yoksullukla mücadelenin Deniz Feneri veya benzeri derneklere havale edilemeyeceğini savundu.
OLCAY BAYKAL'I GÖRMEK İSTEDİLER
Konuşmasının ardından kahvenin yanında kendisini bekleyen kadınların yanına geçen Baykal'a seslenen beldenin kadınları, eşi Olcay Baykal'ı da getirmesini istedi. Baykal, bu isteği "Daha bugün Antalya'ya geldi" diye karşılık verdi.
DHA-Antalya-Emre BAYLAN

 
Erdoğan: Eğer benim Antalya'daki müdürüm yalan söylüyorsa
 
Her gün onun hayatını kurtarıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Batı Hattı' operasyonunda HIV şoku!
Polis, Swetlena K. ile ilişkiye girenlere ulaşarak, hastaneye gitmeleri konusunda uyarıyor.
Aylardır dinleniyormuş
Antalya’da bir oda başkanın özel işyerindeki odasında dinleme cihazı (Böcek) ...
1 milyon turist, 1 milyon ağaç
Türkiye'ye bu yıl 1 milyon turist taşımayı hedefleyen Corendon Airlines, ...
 
Yarışma bitti tatil başladı
Antalya'da düzenlenen 'Miss Eurasia Güzellik Yarışması ardından kraliçe ...
Çevre için pedal çevirdiler
Antalya'nın Alanya ilçesinde, Alanya Kent Konseyi tarafından 'Dünya Çevre ...
Kadın sürücü öldü 5 kişi yaralandı
ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'ndeki akrabalarının düğününden dönen Solak ...
 
Turizm çalışanı başından vurulmuş halde bulundu
ANTALYA'da arkadaşları tarafından haber alınamayan 37 yaşındaki Halil ...
Teknede grup seks fotoğrafları ele geçti
ANTALYA polisinin 'Batı hattı' adını verdiği fuhuş operasyonunda gözaltı ...
Artık piknik zamanı
Ders yılının bitimine az süre kala öğrenciler havanın düzelmesini de fırsat ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva