Öldürülmeden önce eşinden gördüğü şiddeti mektuba yazmış
Öldürülmeden önce eşinden gördüğü şiddeti mektuba yazmış
Antalya Tiyatro Festivali alkışlarla sona erdi
Antalya Tiyatro Festivali alkışlarla sona erdi
Antalyalı sporcuların hedefi madalya
Antalyalı sporcuların hedefi madalya
Antalyalı 75 öğrencinin demokrasi yolculuğu
Antalyalı 75 öğrencinin demokrasi yolculuğu
1 Haziran 2013 Cumartesi - 13:44

Baykal'dan eylemler için ilk yorum

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Taksim Gezi Parkı direnişi ve arkasından Türkiye'nin belli başlı illerine yayılan eylemlerin çığırından çıkabilecek noktada olduğunu söyledi. Baykal, “Türkiye'nin, toplumun huzur ve barışı, demokratik rejim hiç kimsenin mizaç özelliklerine kurban edilemez" dedi.

Baykal dan eylemler için ilk yorum
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt


CHP eski Genel Başkanı Baykal, Uluslararası Antalya Üniversitesi'nde Türkçe Olimpiyatları Antalya il etkinliği için kentte bulunan yabancı öğrencilerle bir araya geldi. Buluşma öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Deniz Baykal, Taksim gezi parkı direnişi, polisin müdahalesi ve arkasından yayılan eylemleri değerlendirdi.

İŞLER ÇIĞRINDAN ÇIKABİLECEK NOKTADA

Türkiye'nin bir süredir çok sakıncalı, hatta tehlikeli bir kargaşa ortamına doğru sürüklendiğini kaydeden Deniz Baykal, bunun işaretlerinin bir süreden beri alındığını kaydetti. Sürecin derinleşerek devam ettiğine dikkat çeken Antalya Milletvekili Baykal, “Türkiye'de toplumun çeşitli noktalardaki rahatsızlıklarına tepkilerine dayatmacı, zorlayıcı bir anlayışla biber gazı, su yöntemleriyle cevap vermenin sınırına geldiğimizi görüyorum. Keşke daha önceden gidişatı görüp bir yeni notaya gelmek mümkün olsaydı. Ama işler çığırından çıkabilecek noktada" diye konuştu.

BİBER GAZI, TOPLUMSAL TEPKİYE ÇARE OLMAZ

Türkiye'de toplumsal tepki ve rahatsızlıklara daha insani, demokratik, medeni şekilde bir yaklaşım sergilemeye şiddetle ihtiyaç olduğunu kaydeden CHP Antalya Milletvekili Baykal, "Biber gazı, cop ve tazyikli su toplumsal tepkiye, rahatsızlıklara çare olamaz" dedi.

Bunun hem insan haklarına, demokrasiye aykırı bir tabloyu ortaya koyarken hem de işletilmesi mümkün olmayan bir yöntem olduğunu kaydeden Baykal, bu yönteme sonuç almanın olası olmadığına dikkat çekti.

'TÜRKİYE BAHARI MI?' SORUSUNA CEVAP

Baykal, “Eylemlerin siyasi sonucu olur mu? Erken yorumlar var, 'Türkiye baharı' gibi" şeklindeki soruya ise Türkiye'de giderek yayınlaşan bir tedirginliğin toplumsal nitelik kazanmaya başladığını fakat bunun büyük kesintilere, kırıklıklara gelmeden ülkenin toparlayabileceğine inandığını belirterek şunları söyledi:

“Özellikle iktidar sahiplerinin yeni bir anlayışı sergilemesine, yeni bir hoşgörü ortamı yaratmaya toplumsal tepki içine giren kesimlere daha bir şefkatle, daha bir anlayışla yaklaşmaya ihtiyaç var. Türkiye bunu yapacaktır, yapmak zorundayız. Böyle gitmez. Daha ciddi kırıklıklara gider. Buraya sürüklenmeyeceğimizi düşünüyorum ama artık kritik bir noktaya yaklaşıyoruz. Kabul edilebilir bir tablo değil."

İLİŞKİLER SAĞLIKSIZ

Partisi CHP'nin eylemleri provoke etmekle itham edildiğinin hatırlatılması üzerine Deniz Baykal, bu iddialarının ciddiyeti olmadığını söyledi. “Tabi işin temelinde sokaktan önce parlamentoda ilişkiler sağlıksız" diyen Baykal, siyaset kurumunun işletilmediğini, siyasi diyalog, siyasi müzakere, siyasi tartışmanın çığırından çıkarıldığını, çerçevesinden koparıldığını savundu.

CHP eski Genel Başkanı Baykal, “Siyaset birbirini dinlemez hale geldi. Birbirini suçlamayı diyalog zannediyorlar. Bunlar çok yanlış. Bu bir süre sonra topluma, sokağa da yansıyor. Sokak da onun etkisi altına giriyor. Bu ortamda muhalefeti suçlayarak bir yere varmak mümkün değil" diyerek açıklamalarına devam etti.

SİYASİ DİYALOG İŞLETİLMELİ

Böylesi bir olaylar dizisi karşısında siyasi diyalogun birbirini dinleme ve anlamadan karşılıklı suçlama ve savunma noktasına geçmiş olmasını “Çok yazık" diyerek değerlendiren Baykal, şöyle konuştu:

“Derhal bunu işletmek lazım. Şu andaki tablo iyi değil tabi. Bu konuda sorumluluğun iktidara düştüğü de sorgulama götürmez. İktidar derhal yeni bir anlayışı sergilemelidir. Kimse mizacının kurbanı olmamalıdır. Türkiye'de demokrasi de kimsenin mizacının kurbanı olamaz. Kişisel kısıtlıklarımız Türkiye'yi bir bunalıma sürüklememelidir. Hoşgörü, anlayış gösterebilmeliyiz. Yumuşayabilmeliyiz, inandırıcı olabilmeyiz ve bizim gibi bakmayanlara hak verebilmeliyiz. Taksim'le ilgili ortada bir yargı kararı da var. İşini özünü saptırmadan 'Gereğini yapacağız' demek lazım. Hala onu bir böyle polis sorunu gibi algılamaya devam etmek mahkemenin karar verdiği bir konuyu bu mücadeleyi vermiş olan kesimlere karşı cop, tazyikli su ve zehirli gaz kullanarak sindirmeye çalışmak sonuç vereci bir yöntem de değil, Türkiye'ye de yakışmıyor. Çok yazık, üzüntü verici bir tabi. Derhal akıl sağduyu yapma gereği duyuyorum. Türkiye'nin, toplumun huzur ve barışı, demokratik rejim hiç kimsenin mizaç özelliklerine kurban edilemez."

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -

 
Akciğer kanserinin tedavisi için aşı geliştirildi
 
CHP'liler yemekte buluştu
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 5 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ERKEN SEÇİM YADA SİNE-İ MİLLET 21 Haziran 2013 Cuma 18:05

YA ERKEN SEÇİM YADA SİNE-İ MİLLET:Çözüm demokraside aranmalıdır.CHP ve MHP ERKEN SEÇİM İSTEMELİDİR.GEREKİRSE SİNE-İ MİLLET YAPARAK DEMOKRASİ İÇERİSİNDE ,ÜLKEMİZİN İÇİNDE BULUNDUĞU KAOS GÖZÖNÜNDE BULUNDURULARAK, TÜRKİYE BİR AN ÖNCE SIKINTIDAN KURTARILMALIDIR.TÜRKİYE ÜZERİNDE OYNANAN OYUN ERKEN SEÇİM İLE BOZULMALIDIR..AKP ERKEN SEÇİM İSTERKEN ŞİMDİ NİÇİN İSTEMİYOR.BU NOKTA DA ÜZERİNDE DURULMASI GEREKEN BİR NOKTADIR..BAŞBAKAN 8 AY SONRASINI İŞARET EDİYOR " SANDIK" DİYOR.PEKİ NİÇİN ŞİMDİ SEÇİM İSTEMİYOR ;DÜŞÜNÜLMESİ GEREKEN BİR NOKTADIR.. AMA BÖYLE BİR KAOS ORTAMINDA YEREL SEÇİMİ BEKLEMEYE GEREK YOK.YEREL SEÇİMİ BEKLEMEK ÜLKEYE ZARARDIR.YEREL SEÇİMLER VE GENEL SEÇİMLER ERKENE ALINMALI BİRLEŞTİRİLMELİ ARKASINDAN CUMHURBAŞKANI SEÇİLMELİDİR.CHP VE MHP GENEL BAŞKANLARI VE PARLEMENTO DIŞI MUHALEFET BİR AN EVVEL ERKEN SEÇİM İSTEMELİDİR.ERKEN SEÇİM KARARI ALINMAZ İSE SİNE-İ MİLLET YAPILMALIDIR.SİNE-İ MİLLET ŞİMDİ YAPILMAYACAK TA NE ZAMAN YAPILACAKTIR...ÇÖZÜM SANDIKTIR,SANDIKTA ARANMALIDIR..NİÇİN SİYASAL PARTİLER ERKEN SEÇİM İSTEMİYOR ANLAMIŞ DEĞİLİM..HERKES SAMİMİYETLE SANDIK İSTEMELİDİR.HALK TA İSTİFA ÇAĞRISI YERİNE ERKEN SEÇİM ÇAĞRISINI YAPMALIDIR.ÇARE MİLLETTİR,ÇARE SANDIKTIR..BÜLENT KOCABAŞ-CHP GAZİPAŞA/ANTALYA 34.DÖNEM MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

Yorumu oyla      5      3  
BÜLENT KOCABAŞ-GAZİPAŞA 4 Haziran 2013 Salı 15:40

Türkiye karıştırılmak isteniyor,dikkatli olmalıyız.CHP olarak gelişmeleri sorgulamalıyız.Bu günlerde Sayın Deniz Baykalın bilgi birikimi,devlet adamlığı tecrübesine ve yol göstericiliğine ihtiyaç var.Deniz Baykal gelişmelerde yol ve yön gösterici olmalı.Saygılarımla.

Yorumu oyla      9      5  
1 Haziran 2013 Cumartesi 13:57

bravo sayın baykal...sen lidersin.chpdeki şu an başta bulunanları def etmeni bekliyoruz

Yorumu oyla      14      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP seçim turunda
CHP önümüzdeki yerel seçim için çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde ...
Kılıçdaroğlu ve Baykal cenazede buluştu
Uçakla Antalya’ya oradan da Isparta’ya geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
Bu ne samimiyet ?
Erzurum'a atanan Vali Ahmet Altıparmak için Mardan Otel'de bir deva yemeği ...
 
Adnan Yıldız'ın ziyaretinde 'Ön seçim' istendi
CHP Muratpaşa Belediye başkan aday adayı İnşaat Mühendisi Adnan Yıldız, ...
Antalya Büyükşehir'de rüşvete 10 yıl hapis
RÜŞVET aldığı gizli kamerayla belgelenen Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde ...
Gazipaşa'da Sarıgül rüzgarı
Liderliğini Mustafa Sarıgül’ün yaptığı Türkiye Değişim Hareketi’nin (TDH) ...
 
Baykal'dan Sarıgül yorumu
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün İstanbul Büyükşehir Belediye ...
Baykal, Kılıçdaroğlu'nu aradı
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın konuğu... ...
Evcilmen CHP'li kadınları dinledi
MURATPAŞA Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, CHP Kadın Kolları Başkanları ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
İsa Altun
İsa Altun
ÖNLEMEK TEDAVİ ETMEKTEN KOLAY
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Eğitim şart 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Nereye kadar?
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva