12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
15 Nisan 2011 Cuma - 13:38

Baykal geldi, kime ne dedi

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, aday listelerinin açıklanmasının ardından ilk kez Antalya'ya geldi. Gün Haber Yazarı Dursun Gündoğdu'nun kaleminden, havalimanından ilk izlenimler...

Baykal geldi, kime ne dedi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Dursun GÜNDOĞDU yazıyor
 
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, listeler açıklandıktan sonra memleketine ilk kez geldi.

Bir önceki gelişinden daha az kalabalıktı Havalimanı VİP Salonu… Listelerde seçilebilir noktalarda olanlar dahil heyecan yoktu.

Listenin ikincisi sırasındaki Osman Kaptan her zamanki gibi sakin ve ağırbaşlıydı. Üçüncü sıradaki Av. Gürkut Acar ise aksine hiperaktif… Dördüncü sırada yer alan Yıldıray Sapan’ın tebrikleri kabul ederken bile elinden telefon düşmüyordu.
Gözlerim bir ara beşinci sırada yer alan Dr. Arif Bulut’u aradı. Ama gözüme çarpan hem meslektaşı, hem hemşerisi, hem de adı soyadı benzeyen diğer Dr. Arif Bulut’tu… Bulut üzgündü. Çünkü, listelerle ilgili ilk bilgiler geldiğinde herkes onu zannetmiş ve kutlamıştı.
Ancak, beşinci sıradaki kişinin ‘Ortopedist’ değil, ‘Genel cerrah’ olan Arif Bulut olduğu ortaya çıktığında sevincin yerini hüzün almıştı.
Yaşadığı onca hayal kırıklığına rağmen, Baykal’ı karşılamaya gelmişti. Hatta, orada bile gelen ‘Hayırlı olsun’ telefonuna, “Teşekkür ederim ama aday olan ben değilim” demeyi sürdürüyordu.
Bir partili yanıma geldi, “Biliyor musun?” deyip biraz dedikodu yaptı; “Aslında Deniz Bey, ortopedist olan Dr. Arif Bulut’u yazmış. Ama genel merkez seçim kuruluna diğer Dr. Arif Bulut’un dosyasını göndermiş”…
İnanmadım ama kulaktan kulağa dolaşan bu…
Sonra gerçek aday Dr. Arif Bulut’u gördüm. Biraz kilo vermişti. Ama yine bıyıklı ve heybeti yerindeydi. “Serik ve Yörüklerin oyu garanti” havası vardı.
Altıncı sıradaki veteriner aday Hakan Şimşek’i tanımadığım için geldi mi gelmedi mi fark etmedim. Ama mutlaka gelmiştir.
Yedinci sırada bulunan ve CHP’lilerin en çok merak ettiği isim ise Dr. Sevgi Doğan’dı… Partililerin çoğu liste açıklandıktan sonra gazetelerden görmüştü fotoğrafını… Ben de öyle… Bir ara, “Merhaba” deyip elini uzattığında tanıdım kendisini… Sessiz, sakin, mütevazı bir yapısı vardı.
Tanıyanlar, Kepez dahil Antalya’nın varoşlarında büyük hizmetleri olduğunu söyledi. Fakir, fukara dostuymuş. Eşi ile birlikteydi VİP salonunda…
Listenin sekizinci sırasındaki Alican Deveci’de oradaydı. Gardı biraz düşmüştü ama morali bozulmamıştı.
İçeride, Deniz Baykal’ın onu onore eden sözleriyle morali iyice yerine geldi.
Baykal’ı bir önceki gelişinde karşılayan aday adaylarının çoğu yoktu. Ama “Her şeye rağmen CHP” diyenler oradaydı.
PM üyesi Av. Zeki Durmaz, Tiyatro Sanatçısı Mehmet Şahin, Av. Murat Bulat, Sibel Gezen, Abdi Yavuz gözüme çarpan isimlerdi.
Deniz Baykal’ı karşılamaya gelenler arasında kızı Aslı hanım, arkadaşı Dr. Kadri Yakut, CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı da vardı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise TÜSİAD’daki konuşması nedeniyle 10 dakikalık bir gecikmeyle geldi.
 
BAYKAL’I  MORALLİ GÖRDÜM
 
Baykal, uçaktan inip VİP salonuna girdiğinde o durağan atmosfer birden değişti yüzler güldü. Baykal’ı moralli ve azimli gördüm. Yüzü gülüyordu.
Aday olmayı düşünen ancak son anda vazgeçen Timur İnanç yanına yaklaşıp, “Yapmış olduğunuz listeden dolayı haddim olmadan sizi tebrik etmek istiyorum. Gerçekten bu listeyi anlayanlar, vefanın da sadakatinde nasıl olduğunu görmelerini lazım. Bir liste ancak bu kadar 10 numara yapılır” dedi. Baykal gülümsedi ve teşekkür etti.
Sonra içeri geçildi.
Baykal burada, partililere yapılması gerekenleri anlattı, “Liste çıkmıştır, şimdi çalışma zamanı. Dağ, taş dolaşmadık yer bırakmayacağız. Aday olan olmayan herkes çalışmalı ve en iyi sonucu almalıyız” dedi.
Yani kısaca, açıklanan listeden dolayı morali bozulanlara moral verdi, listenin dengeler gözetilerek yapıldığının altını bir daha çizdi.
Ve, milletvekilliği adaylığı düşünüp aday olamayanlara, bundan sonrası için gönlünde milletvekilliği yatanlara umut vermeyi de ihmal etmedi, Av. Gürkut Acar’ı örnek gösterip, “Bakın Gürkut, kaç kere başvurdu, aday olamadı ama yılmadı, küsmedi, bir şey demedi. Ama şimdi aday oldu” dedi.
Baykal, yanında oturan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e gülerek, “Ne o suratın asık. Aday olamadığın için mi?” diye takıldı.
Sonra, Deniz Baykal, il başkanı Özer Ülken, ilçe başkanları, milletvekilleri, milletvekili adayları hep birlikte CHP il binasına geçildi ve burada seçim çalışmalarına start verildi.

 *    *   *                                    *   *   *                        *  *  *                   *  *  *

 HERKESE KUCAK AÇAN BİR LİSTE

Antalya'da parti binasında ilçe başkanlarıyla gerçekleştireceği toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Baykal, tepkilere neden olan, partisinin Antalya milletvekili aday listesini, "CHP olarak biz Antalya'da, Antalya'nın gerçeklerini bilen, Antalya'yı yaşamış, Antalya'nın sorunlarını çözme konusunda birikimli ve Antalya'nın bütün kesimlerine kucağını açan bir listeyle çıkıyoruz" diye savundu.

Bu listenin Antalya halkı tarafından sahiplenileceğine olan inancını dile getiren Baykal, listede Antalya'nın çiftçisinden esnafına tüm toplum kesimlerinin kendisini bulabileceğini söyledi.

'GALATASARAY'A DÖNERİZ'

Böyle bir listeyle seçime giriyor olmanın şans olduğunu dile getiren Baykal, şunları söyledi:

"Nihayet bir takım kuracaksınız. Bunun her birisinin kendine göre bir niteliği olacak. Böyle bir bütünleşme bu liste şeklinde gerçekleştirilmiştir. İnce mesele, liste yaparken sadece çok değerli insanları biraraya getirerek sonuç almak mümkün değildir. Her insanın belli niteliklere sahip olması, belli temsiliyetleri taşıması, belli ilişki potansiyelini taşıması lazım. Bütün bunları dikkate alarak bir liste oluşturuyoruz. Biz Antalya'da öyle yaptık. Listede bulunan her arkadaşın bir misyonu vardır. Ama herkes değerlidir. Sadece değerli insanları biraya getirelim, onlardan bir liste kuralım dersek Galatasaray'a döneriz. Herkes çok yeteneklidir, başarılıdır ama biraraya getirdiğin zaman olmayabilir. Birlikte sonuç alabilecek oluşuma ihtiyaç var."

KÖY KASABA GEZECEĞİZ

Antalya listesinin bilinçli konsepti olduğunu aktaran Deniz Baykal, "Onu kırmayalım, bu iyi çocuk. Bilmem neyle liste oluşmaz. Dışarıdan bir şey gelsin, önemli isim alalım. Falan bunu istiyor bunu da yerleştirelim.. Bizde böyle bir şey olmadı. Biz memnunuz. Liste Antalya'ya hizmet edecek bir listedir" dedi. CHP'nin Antalya'da iddialı bir çalışma gerçekleştirceğini kaydeden Baykal, partisinin aday listesinin de bu iddiayı taşıyacak bir liste olduğunu söyledi.

Özellikle partisinin daha az oy aldığı Kepez, Döşemealtı, Aksu'ya yönelik ağırlıklı bir çalışmayı planlayacaklarını kaydeden Baykal, aynı şekilde Kumluca, Finike, Kaş, Korkuteli, Elmalı ilçelerine ağırlık vereceklerini söyledi. Baykal, "Köy kasaba, dağ dere taş gitmedik yer bırakmayacağız. Her Antalyalı ile her yerde kucaklaşacağız" dedi.

İKTİDARA 'DUR' DİYECEK

Bu seçimin Türkiye için taşıdığı önemin farkında olduklarını belirten Baykal, "İktidar artık bu geldiğimiz noktada halkın yeni bir tepkisini gerekli kılan konumdadır. Türkiye'yi AKP'ye bu kadar terketmeye kimsenin hakkı yoktur. Başbakan ve AKP iktidarı mutlaka halkın, toplumun, milletin 'dur' diyebileceğini görmelidir. Bu seçimde halkımız iktidara 'dur' diyecektir. Bu gidiş iyi bir gidiş değildir" diye konuştu.

Türkiye'nin karşı karşıya olduğu sorunlar ve sıkıntılar karşısında her bilinçli insanın tavır takınmak durumunda olduğunu kaydeden Baykal, "Bu tavrı biz Antalya olarak çok ciddi biçimde takınacağız. Antalya, hakkını, hukukunu, kimliğini ve evlatlarını sahiplenecektir" dedi.

TEŞEKKÜR ÖPÜCÜĞÜ

Baykal, açıklamalarının ardından partiye yeni katılan Yıldız Ailesi'ne CHP rozeti taktı. Babası Alparslan ve annesi Buket Yıldız'a Baykal'ın rozet taktığını gören ailenin küçük üyesi 4 yaşındaki Zeynep Naz, "Ben de isterim" dedi. Zeynep Naz'ın isteğini kırmayan Baykal, küçük kızı kucağına aldı, rozetini taktı. Zeynep Naz da Baykal'ı yanağından öperek teşekkür etti.

KADINLAR BİRBİRİNE DÜŞTÜ

CHP eski Genel Başkanı Baykal, il binasının en üst katında ilçe başkanlarıyla toplantı yaparken, partili kadınlar aday listesini protesto için toplandı. Yaklaşık 10 kadar kadın adına açıklamayı yapan CHP'li Dilek Bulut, "Bizler olmasak, siyasi partiler çok da başarılı olmayacağını kabul eder aslında. Şimdi sormak istiyorum büyüklerimize. Her alanda örgütümüze katkı koyan kadınlara yönetim kademelerinde başarısız olacağımız düşünüldüğü için mi görev verilmemektedir? Kapasitelerimiz mi yetmemektedir, zekamız mı az gelmektedir? Meclise mi yakışmayız, sormak istiyoruz" diye konuştu.

CHP'li kadınların eylemine, listeye giremeyen erkek adaylar da destek verirken, Bulut açıklamasını kadınlar adına seçimlerde öncelikle Türkiye ve sonra CHP adına canını dişine takıp çalışma sözü vererek noktaladı. Bulut'un bu sözü, açıklamaya gelen kadınları ikiye böldü. Aday adayı olan Nalan Yücesoy, CHP'ye oy vermeyeceğini, seçimlerde çalışmayacağını söyledi. Yücesoy, Antalya listesini hazırlayanları 'efemine' ilan etti. Yücesoy'un bu tepkisine Dilek Bulut, "Bu bizim açıklamamız. Sen başka yerde konuş" diyerek tepki gösterdi.

 
TÜSİAD Antalya'dan çağrıda bulundu
 
Toskay: YGS'de ciddi şüpheler var
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
16 Nisan 2011 Cumartesi 21:40

Deniz Baykal ve Osman Kaptan hakkında yazılan şu yorumlara bir baksın.Bir tane bile iyi yaptığını söyleyen bir yorum yok.Birde tutmuş liste iyi 8 vekil çıkar diyor.Bizimle resmen dalga geçiyor.Kafa buluyor.3 vekilde kalır inşallah aklı başına gelir.Benden asla bu listeye oy yok.Gidip MHP'ye vereceğim.Hadi gelsinde ikna etsin beni Baykal...Yazık siyasi kariyerine antalyada listede hüsrana uğrayarak son verecek.Zaten ön seçimden korkan bir siyasetçiye ne söylesek az..Al listeni git dağ tepe gez.Gelen kalabalık sahte kalabalık.Listen sandıkta hezimete uğrayacak antalya milletvekili baykal bey....!!!!!

Yorumu oyla      5      3  
sorumlu baykal 16 Nisan 2011 Cumartesi 13:15

baykal istifa et git chp'den. seni istemiyoruz.bütün sağcıları ve sevilmeyen insanları doldurdun antalyada chp'ye.senin yüzünden başka bir partiye oy vereceğiz

Yorumu oyla      8      3  
16 Nisan 2011 Cumartesi 12:26

baykal ve osman kaptan bu partide olduğu sürece hiç bir şey olmaz antalyadan iki kafadar çekilin artık kenara şapkanızı koyun önünüze de bir düşünün ne yaptınız bu güne kadar antalyaya ne verdiniz millete?af yok size!!!!!

Yorumu oyla      8      3  
16 Nisan 2011 Cumartesi 11:32

Deniz Baykal pırıl pırıl insanları harcadı bitirdi.Partiye hiç emek koymamış insanları listelere aldı.Yazık.Herkesin gözünde değerini yitirdi.Bundan sonra baykal olduğu sürece chp'ye oy vermeyeceğim.

Yorumu oyla      8      3  
size oy yok 16 Nisan 2011 Cumartesi 01:00

Baykal elini çek artık chpden...mahvettin sana inanan insanları...yazık emeklerimize..baykal yüzünden bu güzel dönemde 3 vekilde kalacağız..seni hiçbir zaman affetmeyeceğim sayın baykal..sen ve osman kaptan bu partide olduğunuz sürece yemin ederim benden ve çevremden size hiç oy yok.

Yorumu oyla      12      3  
15 Nisan 2011 Cuma 23:40

Bu listeyi kimin yaptığının bir itirafı olsa gerek.Kimseyi kucaklamayan ve hata bir çok kesimi dışlayan bir liste.Baykalın söylediklerine kargalar bile güler.Baykala rağmen çalışma şevkimizi asla kaybetmiyeceğiz.CHP ve onun liderine güveniyoruz.

Yorumu oyla      9      3  
medikal 15 Nisan 2011 Cuma 23:12

Arif Bulut hakkında araştırma yaparsanız CHP'ye hiç uymayan ve çıkarları yönünde sürekli parti değiştiren bir insan olduğunu görürsünüz. Olasılıkla da seçim sonrası hakkında açılan davalardan kurtulmak için akrabası olan osman akman aracılığı ile AKP ye geçecektir.

Yorumu oyla      11      3  
15 Nisan 2011 Cuma 19:44

artık yeter baykal yaptıgın lıste fıyasko chp nin ıktıdar olmasını ıstemedıgınız ortadadır.

Yorumu oyla      18      4  
15 Nisan 2011 Cuma 17:36

Baykal bu seçimlerde havasını alacak.Yaptığı kötü liste nedeniyle vekil sayısı 3 ve ya 4 te kalacak.Böylece türkiyedeki karizması yerlebir olacak.kendi sonunu kendisi hazırladı.bizden söylemesi.artık osman kaptan dağ tepe dolaşsın ve kurtarsın giden oyları.yazık oldu antalyaya ce chpye

Yorumu oyla      14      3  
15 Nisan 2011 Cuma 15:41

DİLEK BULUTAMI KALMIŞ AÇIKLAMA YAPMAK YOK MUYDU BU ÖRGÜTÜN YILLARDIR EMEĞİ GEÇEN YÜREĞİNİ ORTAYA KOYAN EN AZINDAN ADAY ADAYI BAŞVURUSUNDA BULUNMUŞ BAŞKA BİR BAYAN.BİR REKLAM!!

Yorumu oyla      19      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKP'de dokuz vekilin yeri değişti
12 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde, AKP’de sadece bakanların değil, ...
Antalya’dan bir milletvekili adayına itiraz
Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, “Ergenekon”, “Balyoz” ve “KCK” davalarının ...
O lider hiç evlenmedi
Haziran ayında yapılacak Genel seçimleri yaklaşırken Liderlerin özgeçmişleri ...
 
CHP'de olaylı PM tutanakları
CHP'de kesin aday listelerinin Parti Meclisi'nde (PM) görüşülüp onaylandığı ...
Tekin: Başkan adayları önseçimle belirlenecek
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Hürriyet Gazetesi'nden Şükrü ...
CHP adayının kardeşi, öldürülen 7 TİP'liden biri
CHP’nin Antalya listesinde 7. sırada Sevgi Doğan, 9 Ekim 1978'de Ankara ...
 
Muhalefete yüklendi
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "Kalkıp da 'Şöyle yapacağız, böyle ...
İşte Antalya'nın bağımsız milletvekili adayları
Partilerin aday listelerinin açıklanmasının ardından, bağımsız adayların ...
Deniz Baykal Antalya'ya ne zaman geliyor
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, cuma günü ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva