3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
23 Haziran 2015 Salı - 11:45

Baykal'ı Erdoğan'a gittiğine pişman ettiler

Erdoğan’la buluşma polemiği ilk toplantıda da sürdü.

Baykal ı Erdoğan a gittiğine pişman ettiler
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt


CHP’nin yeni milletvekili grubunun CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen ilk toplantısına eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın çıkışı damga vurdu. Toplantıda söz alan Deniz Baykal ile bazı milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

Toplantıda söz alan Baykal, Erdoğan’ın daveti ile ilgili “gitme eğiliminde olduğum doğrudur” derken, Kılıçdaroğlu’nun kendisini “seni yıpratırlar” diye uyardığını belirtirken, “Beni yıpratmaya çalışanlara kulak verdiğini görüyorum, bundan rencide oluyorum” diye ekledi.

Baykal, Erdoğan’la parti içinde rahatsızlık yaratan buluşmasını Kılıçdardoğlu’nun bilgisi dahilinde gerçekleştirdiğini söylemişti. Kılıçdaroğlu da daha sonra “Baykal gitmeye niyetliydi. Ben ‘Sakın kaçak sarayda olmasın’ ve ‘Koalisyon konusu olmasın’ dedim. Ama içeride koalisyon da görüşülmüş” demişti.

Önce PM ve MYK toplantılarında, ardından da il başkanları ve belediye başkanlarıyla koalisyon formülleri konusunda fikir alan Kılıçdaroğlu, son toplantısını dün yeni dönem milletvekilleriyle yaptı. Kılıçdaroğlu, toplantı sonrasında vekillere iftar verdi.

İtiraf etti

Cumhuriyet'ten Fırat Kozok'un haberine göre, toplantıda Deniz Baykal da bir konuşma yaptı. Konuşmasında Erdoğan’la yaptığı görüşmenin nasıl geliştiğini anlatan Baykal, “Davete gitme eğiliminde olduğum doğrudur” diye devam eden Baykal,“Görmüş geçirmiş özgüveni tam bir siyaset adamı niye kaçsın bu işten” dedi.
Kılıçdaroğlu’nun kendisini “seni yıpratırlar” diye uyardığını ve doğru bir öngörüde bulunduğunu anlatan Baykal, “bu öngörüsünden dolayı kendisini tebrik ederim” derken, Kılıçdaroğlu’na bir de eleştiri yöneltti. Baykal, “Sonradan beni yıpratmaya çalışanlara kulak verdiğini görüyorum, bundan rencide oluyorum” ifadelerini kullandı. Erdoğan’la görüşmesinde partiye ters düşecek hiçbir konunun konuşulmadığını savunan Baykal, “Hayatımda hiç yalan söylemedim. Benim beyanıma bugüne kadar Türkiye inandı. Ama bu aşamada partililerimin, siyaset arkadaşlarımın benim beyanıma itibar etmediğini bana inanmadığını üzüntü ile tesbit ediyorum” dedi.

Baykal'a ağır eleştiriler

Toplantıda Baykal’ın konuşması milletvekillerinin tepkilerine neden oldu. Mustafa Akaydın “İlk günden enerjimi aldınız” derken, Erdoğan Toprak, Baykal’ın tavrıyla ilgili olarak “Size yakıştıramadım” ifadesini kullandı. Çok sayıda milletvekili de Baykal’a eleştiriler yöneltti Baykal’ın, “CHP’nin belirleyeceği bir meclis başkanını bu şekilde engelliyorsunuz” sözleri üzerine bazı vekiller, “Sen kendine makam arıyorsun” diye tepki gösterdi. Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan ve Tekin Bingöl de Baykal’ı eleştirdi. Bazı milletvekilleri Baykal’a yanıt vermek isteyince Kılıçdaroğlu, “Kimse tepki göstermeyecek. Bu konuda yeni bir tartışma istemiyorum. Beni yapıcı biçimde eleştiren, dostumdur” diyerek konuyu kapattı.

20 MİLLETVEKİLİYLE AYRILACAK İDDİASI

Bu arada başka kaynaklar, içeride geçen konuşmalan daha çarpıcı detaylar verdiler. İşta o haber:


CHP’nin yeni milletvekili grubunun CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen ilk toplantısına eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın çıkışı damga vurdu. Baykal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı görüşmeye atıfla, “Benim meclis başkanı olmamı istemeyen taraflar adice üstüme geliyorlar. CHP geleneğinde böyle bir şey yoktur” dedi. 

BAYKAL’IN KONUŞMASIYLA HAVA DEĞİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sonrasında milletvekillerine verdiği iftar yemeğiyle devam eden grup toplantısı yaklaşık 3 saat sürdü. Ağırlıklı olarak koalisyon ihtimallerinin tartışılmasının beklendiği toplantı, Baykal’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı görüşmeye parti içinden gelen tepkilere yanıt niteliği taşıyan konuşmasıyla renk değiştirdi.

EVET İSTEKLİYDİM 

Deniz Baykal’ın, “Sayın genel başkanı o gece üç kez çaldırdım, açmadı. Ertesi gün sabah 07.30’da aradım yanıt vermedi. Özel kalemi aracığıyla sabah 08.00 gibi görüşebildik. Cumhurbaşkanı, benim gibi yılların deneyimine sahip, açılacak Meclis’in geçici başkanlığını da yapacak biriyle, ülkenin durumuna ilişkin görüşmek istiyorsa ‘Hayır’ deme durumunda değilim. Ama yine de Sayın Genel Başkan’ın bilgisi olmasını istedim. Gazetelerden okuyorum ki Sayın Genel Başkan, ‘Baykal istekliydi’ demiş. Evet istekliydim” dediği öğrenildi. 

ÖNGÖRÜSÜNDEN DOLAYI KUTLUYORUM

Baykal’ın, “Böyle bir görüşme talebinin tarafıma iletildiğini söyleyince Sayın Genel Başkan ‘Bu görüşmeniz nedeniyle sizi yıpratmak isteyenler olabilir’ demişti. Bu öngörüsünden dolayı kutluyorum, kendisini. Ancak bu öngörüsünü bizzat kendisi de güçlendirdi tavır ve açıklamalarıyla. Sayın Genel Başkan bana ‘Koalisyonla ilgili konuşma’ demedi ama ‘Beyan etme’ dedi. Benim de bu yönde bir beyanım olmamasına rağmen Sayın Genel Başkan’ın yakın çevreleri ‘Koalisyon’ görüşmesi yaptığımı ileri sürdüler. Sayın Genel Başkan da bunları engellemedi. Bu durum benim Meclis başkanlığımı engellemeye dönük bir sürece dönüştü. Büyük bir üzüntüyle görüyorum ki genel başkan tüm bunları bilmezlikten gelerek, sanki benim kendisine bilgi vermediğim, kendi Meclis başkanlığım da dahil konularda görüşmüşüm gibi bir tavır sergiliyor” diye konuştuğu belirtildi.

SÖZÜ OLAN YÜZÜME MERTÇE SÖYLESİN

Baykal’ın, “Sayın Genel Başkan ve Muharrem İnce’nin genel başkanlığım zamanında bana karşı imza topladıkları dönemler oldu. Buna karşın kendilerini anlayışla karşıladım. Tekrar tekrar göreve getirdim. Bana yönelik komployu atlattım, birçok makamdan da kendi isteğimle ayrıldım. Bıraktığımda da bu parti yüzde 28’ler seviyesindeydi. Bu dönemde de TBMM Başkanlığı önemli bir görevdir, sorumluluktur. Oysa benim 20 milletvekiliyle ayrılıp AKP ile hükümet kuracağım, bile söylendi. Bir genel başkan yardımcısı da çıkıp ‘Olmaz böyle saçma şey. Deniz Bey CHP’ye sadakatle bağlıdır’ demedi. Bu partinin yönetim zaafiyetinin de göstergesidir. Ve eğer hakkımda söylenecek bir şeyi olan varsa burada, yüzüme mertçe söylesin. Sağda solda konuşmasın” diyerek sözlerini tamamladığı kaydedildi. 

MERTÇE SÖYLÜYORUM

Konuşma sonunda Kılıçdaroğlu’nun “Bu konuda kimseye söz vermeyeceğim” diyerek tartışmayı tamamlamak istemesi ise bazı milletvekillerinin itirazlarına neden oldu. Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un “Siz kendinize yönelik ithamlara yanıt vermeyebilirsiniz ancak Sayın Baykal, mertçe konuşmaktan bahsetti. Bu nedenle konuşmak istiyorum. Ve mertçe de söylüyorum: Cumhurbaşkanı CHP içinden bir muhatap arıyorsa bu kişi partinin genel başkanıdır. Bu nedenle ‘Sizin muhatabınız ben değilim” demeliydi. Sayın Genel Başkanı hedef alan, kendi çıkarları doğrultusundaki konuşması nedeniyle de Sayın Baykal’ı kınıyorum” dediği öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU’NUN YANITI

Diğer bazı milletvekillerinin de itirazlarının ardından konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Baykal’a yanıt verdi. Kılıçdaroğlu’nun, “Biz henüz adayımızı belirlemedik, olası adayımız hakkında hiç konuşmadık. Deniz Bey'in duydukları bizim dışımızdadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığınız görüşmeye ilişkin ise medyada yer alan iddialar üzerinden konuşmam. Şu da unutulmasın kim aday olursa olsun arkasında 132 oy desteği olacaktır. O kişi geçmişte ne söylemiş olursa olsun. CHP’nin çıkardığı adaya oy vermemek parti suçudur dahası oy vermeyen partili bile değildir, benim gözümde” dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin son bölümünün Baykal tarafından “Adaylığının dolaylı ilanı” olarak değerlendirdiği ileri sürüldü. Kılıçdaroğlu ve Baykal’ın bu sabah da özel bir görüşme yapacakları belirtiliyor. 

ÖZGÜR ÖZEL VE AYKUT ERDOĞDU ADAY

Öte yandan CHP Grup Başkanvekilliği için Özgür Özel ve Aykut Erdoğdu’nun isimleri mevcut grup başkanvekillerinden Levent Gök ile birlikte öne çıktı. Engin Altay ve Akif Hamzaçebi’nin ise olası koalisyon hükümetinde bakan olarak görev almayı düşündükleri, bu nedenle aday olmayacakları kaydedildi.

 

 
KUTSO'dan geleneksel iftar yemeği
 
Selvi, 'AKP ile CHP olur' diyor
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hurriyet 25 Haziran 2015 Perşembe 19:07

Sizi gözlükleri çıkarıp takip tekrar tekrar izleyen sonra televizyonlarda Özel deyil bu genel genel diye baş baş bağıran sürekli chp ye düşmanca tavırlar sergileyen asla bu ülkeye yakışmayan bir siyasi biz bu kaybettim diye eşşek gibi çalışıyoruz siz başka işler peşindeyiz yazık bize

Yorumu oyla      3      3  
merkeze yazık 24 Haziran 2015 Çarşamba 12:43

akaydın şimdide merkezi karışdırsın antalyayı karışdırdığı gibi

Yorumu oyla      5      8  
demir 23 Haziran 2015 Salı 20:16

Yarabbi aynı çağda BAYKAL'ı yarattın,bizi neden yarattın. Madem bizi yarattın o halde BAYKAL'ı neden yarattın zorundamıydık aynı yüzyılda yaşamaya.

Yorumu oyla      10      5  
Bendeniz 23 Haziran 2015 Salı 19:30

Sn.D.Baykal CHP'ye gönül veren,oy veren,üye olan ve de seçilmiş olanların çoğunu üzmüştür.Makam beklentisi içinmi,yoksa kaset oynarsa korkusumu yaşadı da koşarak gitti bilemem ancak birileri de doğruyu söylemelidir.

Yorumu oyla      8      5  
meclise yazık 23 Haziran 2015 Salı 16:44

antalya akaydından kurtuldu şimdi de ankaranın başına bela oldu

Yorumu oyla      8      14  
serhan 23 Haziran 2015 Salı 16:25

akaydın; sende benim enerjimi alıyosun...

Yorumu oyla      9      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HDP'nin Meclis Başkanı adayı belli oldu
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Biraz önce grup toplantımızda ...
Baykal'ın yerine o isim
Meclis Başkanlığı’nı HDP ve MHP’nin de desteğiyle almak isteyen CHP’de ...
Ulaştırma Bakanlığı kime gidiyor?
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, MHP'nin AKP ile koalisyon konusunda ...
 
CHP liderinden MHP'ye tarihi çağrı
Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye ‘Başbakan sen ol’ önerisi...
Baykal için sert sözler
GEÇTİĞİMİZ  hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Antalya Milletvekili ...
STK'lar Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti
CUMHURİYET Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TOBB, TESK, ...
 
Demirel öldü
Türkiye'nin 9. cumhurbaşkanı olan Süleyman Demirel tedavi gördüğü Ankara ...
CHP kurultay tarihi belli oldu
Haluk Koç, CHP Merkez Yönetim Kurulu devam ederken basın toplantısı düzenleyerek ...
MHP AKP'den koalisyon için ne istedi?
Kulislerde konuşulan iddiaya göre MHP'nin AKP'den koalisyon için 9 bakanlık ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva