'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
20 Haziran 2011 Pazartesi - 10:39

Baykal’ın dediği oldu

Seçim sonuçlarını başarısızlık olarak gören ve PM ile MYK değişikliği isteyen parti içi muhalefet bugün imza toplamaya başlıyor. Kulislerde Kılıçdaroğlu’nun Baykal ve Sav ile görüşülebileceği konuşuluyor.

Baykal’ın dediği oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP’de bugünden itibaren imza toplamaya başlayacak olan muhalifler, kurultaya giderek önce PM, ardından da MYK’yı değiştirmeyi hedefliyor. Öte yandan CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, kurultaya gitmeden MYK’yı değiştirerek, sorunu çözmeyi hedeflediği kulislerde konuşuluyor. Ancak muhaliflerin, “taban tasfiye edildi” dedikleri 80 kişilik PM’nin kesin olarak değiştirilmesini ve son kurultayda dışarıda bırakılan isimlerin yapılacak kurultayda Parti Meclis’ine girmesinde ısrarcı oldukları ifade ediliyor.
Noter aracılığıyla imza toplamanın bugün başlaması durumunda, kurultay için gerekli olan 650 imzanın tüzük gereği 4 Temmuz’a kadar bitirilmesi gerekiyor. İmzaların, eski il başkanları ile Baykal ve Sav’a yakın isimler aracılığıyla toplanacağı da öne sürülüyor. Muhalifler, 800’e yakın delegenin sözlü olarak imza vereceğini söylediğini belirtirken, “Ancak tabii siyaset bu. Kimler sözünde duracak bu hafta göreceğiz” diyor.

SAV YENİDEN DEVREDE

Öte yandan yine bu hafta, Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Deniz Baykal ve Önder Sav ile görüşebileceği de öne sürülüyor. Muhaliflerin çarşaf liste ile gidilmesini istedikleri kurultayın akibetinin, toplanacak imza sayısına bağlı olduğu ifade ediliyor. Muhaliflerin yeterli imzaya ulaşması durumunda, kurultayda blok liste mi çarşaf liste mi olacağının da Kılıçdaroğlu ile Baykal ve Sav’ın yapacakları görüşmede netleşebileceği ifade ediliyor.

Muhalifler, “Yeterli sayıda imza toplanırsa, Genel Başkan ya ‘tamam çarşaf listeyle gidelim’ diyebilir, ya da ‘blok liste’de ısrarcı olabilir” diyor.

Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığına karşı olmadıkları da vurgulayan muhalifler, “Yeni ekiple Sayın Kılıçdaroğlu’nun ve partimizin başarısı için çalışacağız” görüşünü ifade ediyorlar.

HEDEFTE TEKİN VAR

Muhaliflerin, parti yönetiminde ve PM’de görmek istemedikleri isimlerin başında Gürsel Tekin geliyor. Tekin’in yanısıra muhaliflerin, söyleminden rahatsızlık duyduklarını belirttikleri Sezgin Tanrıkulu, Fethullah Gülen’i öven açıklamaları nedeniyle Muhammet Çakmak, tekke ve zaviyelerle ilgili açıklamaları nedeniyle Bülent Kuşoğlu ve parti tabanından gelmeyen Ali Arif Özzeybek, Binnaz Toprak, Faik Tunay gibi isimlerin de hedefte olduğu öne sürülüyor.

Öte yandan MYK’yı yenileyebileceği öne sürülen Kemal Kılıçdaroğlu’nun bazı isimleri Meclis’e kaydırabileceği belirtiliyor. TBMM Grup Başkanvekilliği için Muharrem İnce ve Akif Hamzaçebi ile devam etmesine kesin gözüyle bakılırken, Kemal Anadol’un yerine Emine Ülker Tarhan, Atilla Kart, Erdoğan Toprak’ın isimlerinin geçtiği kulislerde konuşuluyor.

BAYKAL’IN DEDİĞİ OLDU

12 Haziran seçimlerinde yüzde 26 oy almasının hemen ertesinde, parti içi muhalefetten kurultay sesleri yükseldi. Ancak eski genel başkan Deniz Baykal, “Parti Meclisi seçimli kurultay” derken, eski Genel Sekreter Önder Sav, “Hem genel başkan hem PM seçimli kurultay” istedi. Geçen hafta iki isim arasında yaşanan temas trafiği sonucunda Sav’ın, Deniz Baykal’ın görüşünü kabul ettiği kulislere yansıdı.

‘AMAÇ CHP’Yİ HUZURSUZ ETMEK’

Türkiye Partisi’nin (TP) Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ederek CHP’nin geçen yıl aralık ayında yapılan 15. Olağanüstü Kurultayı’nda Parti Meclisi’ne (PM) seçilen ve genel seçimlerde de Ankara’dan milletvekili olan Bülent Kuşoğlu, “Merkez sağdan gelen ve CHP’den milletvekili olan bazı isimlerin partiden ayrılacağı” iddialarının, iyi niyetli olmadığını söyledi. Kuşoğlu, söz konusu iddialarla ilgili yaptığı açıklamada, “bunların amacının CHP’yı huzursuz etmek” olduğunu savundu. Kuşoğlu, “Bunu söyleyenler iyi niyetli değiller, CHP’yi huzursuz etmeyi amaçlıyorlar. Bilerek veya bilmeyerek onurlu, haysiyetli insanlara hakaret ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Bu değerlendirmeyi yapanların, 12 Eylül öncesi döneminin siyasi kavramlarını kullandığını ileri süren Kuşoğlu, “Merkez sağdan geldiği iddia edilenler Cumhuriyet değerleri konusunda CHP’den farklı bir görüşe sahip değiller, Atatürk ve sosyal demokrasi konusunda da farklı bir görüşe sahip değiller. Dolayısıyla böyle bir şeyden bahsetmek söz konusu olamaz” dedi.

Partiden ayrılacağı iddia edilen isimler arasında yer alan Sinan Aygün de daha önce, “Böyle bir şey hainliktir. Ben kimseye hainlik yapmadım” demişti. (Vatan)

 
Sevişerek hayatta kaldılar
 
KARNIYARIK
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YENİ CHP LİLER GİTSİNLER KENDİ PARTİLERİNİ KURSUNLAR! 16 Ağustos 2011 Salı 16:42

Esasen YENİ CHP LİLER vasıtasıyla dış emperyal güçler partimizi karıştırıyor.Bu nedenle sanırım Yeni CHP liler eğer bu gerçeği görmez ise bu partiden dışlanmalı.İLK SEÇİMLİ KURULTAY da da bu gerçekleşecektir!Bursada olduğu gibi! Yeni CHP diyenler gitsin parti kursunlar.Biz Atatürkün ,Bülent ECEVİTİN ve Deniz Baykalın CHP sini özlüyoruz ve esas bu CHP memlekete faydalı olur!Kurucuların Partisine girenler bu partiyi beğenmiyorsa gitsinler DIŞ GÜDÜMLÜ yeni bir parti kursunlar.Biz gerçek CHP lilerr DIŞ GÜDÜMÜ MANDAYI KABUL EDEMEYİZ!Atamız gibi!Bunu herkes kafasına iyi soksun..Dürüst Solcu

Yorumu oyla      3      3  
Essahmi(yilmaz acar) 21 Haziran 2011 Salı 01:12

bu listeye herkes selam duruyo ule niyazi sen akapelisin heral partinden haberin yok hadi tayyiple mendonun yanina hadi kis kissssssss daha adini bile yazamiyon komposto hadiii

Yorumu oyla      4      3  
20 Haziran 2011 Pazartesi 19:57

Antalya ifithar kaynağı olan vekillere bakın.Meclisin en ihtiyar 6 vekilinin 3'ü Antalya'dan.Baykal-Kaptan-Acar-sapan-Arif Bulut.. Bu insanlara antalya'da partide selam veren bile yok.Gelecek seçim on yoklama ile olursa göreceğiz güçlerini bu vekillerin.Hadi ön seçimden birisi çıksın da görelim.Yazıklar olsun bu isimleri listeye koyan Baykal'a....

Yorumu oyla      7      5  
Eksenleri katar insallah 20 Haziran 2011 Pazartesi 17:52

baykal ve sav dogru soyluyor ve yapiyor. İnsallah iyi bir kurultay olur ve dogru inSanlar pm ve myk ya girer.

Yorumu oyla      6      6  
Es 20 Haziran 2011 Pazartesi 16:29

Seçimden oyunu ve milletvekini artıran CHP oldu, Tüm medya ve liberaller CHP ye savaş açtılar Ülkem adına hiç de iyi niyetli bulmuyorum. Bu Sosyal demokratlara açılan bir savaştır.

Yorumu oyla      5      6  
20 Haziran 2011 Pazartesi 13:16

Yine aynı film yeter artık bıktık baykaldan savdan çekin ellerinizi......Sizinle ne oldu bunca yıldır bırakın artık yahu.....

Yorumu oyla      10      5  
20 Haziran 2011 Pazartesi 11:18

Yazıklar olsunnnnn

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın Akaydın'ı yeme planı
Genel seçimlerde ezici bir zaferle çıkan AKP'de yeni hedef yerel seçimler... ...
CHP Antalya’da parayla adaylık iddiası
Antalya’da iki gazeteci, “Ayıkla şimdi pirincin taşını” dedirten bir iddiayı ...
MHP'nin yeni yönetimi belli oldu
Genel Başkan Devlet Bahçeli başkanlığında parti genel merkezinde toplanan ...
 
Baykal ve Sav hangi konuda uzlaştı?
CHP’de, parti içi muhalefetten kurultay sesleri yükselirken, eski Genel ...
En kıymetli vekil
Nüfusu azalan ve milletvekili sayısı bire düşen Bayburt, TBMM’nin “en ...
Mazbata töreninde sözlere yansıdı
Antalya'da 5 milletvekili çıkaran CHP'nin yeni milletvekilleri mazbatalarını ...
 
Seçim bitti uçak gitti
Seçimden önce, AKP'lilerin geniş katılımıyla, Bora Jet ve Anadolu Jet'in ...
Destek için Kılıçdaroğlu’nu iki il başkanı aramadı
CHP’de seçim sonrası yaşanan olaylarla ilgili gelişmeler tek tek gün yüzüne ...
‘ABD’ye söyleyin el koyuyoruz’
Darbe soruşturması kapsamında rahatsız olduğu için 6 Haziran’da evinde ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva