'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
1 Nisan 2015 Çarşamba - 14:07

Baykal, mazbata almaya gelmedi

ANTALYA'da ön seçimle belirlenen CHP milletvekili adayları, adliyede düzenlenen törenle mazbatalarını aldı. Törene katılmayan CHP eski lideri Deniz Baykal'ın mazbatasını il başkanı Semih Esen aldı.

Baykal, mazbata almaya gelmedi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da ön seçimle belirlenen CHP milletvekili adayları, il başkanı Semih Esen ile birlikte adliyeye gelerek, il seçim kurulu başkanı Mehmet Deveci ile il seçim müdürü Sabri Şahin'den mazbatalarını aldı. Mazbatalarını almaya gelen milletvekili adaylarını, kontenjan adayı Çetin Osman Budak da yalnız bırakmadı. Törende, ön seçimde ikinci olan CHP'nin eski lideri Deniz Baykal dışındaki tüm milletvekili adayları hazır bulundu. Deniz Baykal'ın işlerinin yoğunluğu nedeniyle mazbatasını almaya gelemediği açıklandı. Baykal'ın mazbatasını il başkanı Semih Esen aldı. Mazbatalarını aldıktan sonra adliye önünde hatıra fotoğrafı çektiren milletvekili adayları, hedeflerinin 14 milletvekilliğinden en az 8'ini kazanmak olduğunu açıkladı. 

Ön seçimde Antalya'da en fazla oy alarak listenin başına yerleşen Dr. Niyazi Nefi Kara, 'Halkın doktoru' aday olarak yola çıktığını söyledi. Hedeflerinin CHP'yi ve halkın iradesini iktidara taşımak olduğunu anlatan Kara, bunu başaracaklarını söyledi. Önseçimde Deniz Baykal'dan daha fazla oy almasını da değerlendiren Kara, şöyle konuştu:

"Halkın iradesi. Halkımız böyle takdir etti. Bu durumdan Deniz bey de mutlu. Kendisiyle görüştüm, beni kendisi de tebrik etti. Desteklerini iletti. Genel başkanımız da arayıp tebrik etti. Onlar mutlular. Herkes mutlu olsun istiyoruz. Onun mücadelesini veriyoruz. İnanıyorum ki CHP'yi 7 Haziran'da iktidara taşıyıp halkımızı da mutlu edeceğiz."

Kara, mazbatalarını almak için gelen adaylar arasında Deniz Baykal'ın yer almamasıyla ilgili olarak da "Karede sayın Deniz Baykal da yer alacaktı. Ancak törene yetişemediğini öğrendik. Biz hep karelerde birlikte olacağız" dedi. 

CHP İl Başkanı Semih Esen de Antalya tabanının güven verdiği, temsil yetkisi verdiği milletvekili adaylarıyle hedeflerinin Antalya'dan 8 milletvekili çıkarmak olduğunu söyledi. Tertemiz bir kadroyla bunu başarmak için var güçleriyle çalışacaklarını anlatan Esen, Deniz Baykal'ın acil bir işi nedeniyle mazbatayı almaya gelemediğini söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Mustafa Akaydın da önseçimde ön sıralarda yer almasının kendisine sürpriz olmadığını söyledi. CHP'nin Antalya'daki üç milletvekili adayından biri olan Figen Çalıkuşu da önseçimden çıkmanın onuru ve mutluluğunu yaşadığını açıkladı. Bütün Antalyalılar'dan oy istediğini anlatan Çalıkuşu, özgür ve hür iradeyle herkesin eşit olacağını ve kadın- erkek ayrımının da ortadan kalkacağını söyledi. CHP'nin Antalya'da listenin üçüncü sırasına yerleştirdiği kontenjan adayı Çetin Osman Budak da önseçimle adayların belirlenmesinin Türkiye'de siyasetin demokratikleşmesi adına atılan bir adım olduğunu söyledi. Büyük bir şölen havasında geçen önseçimin çok büyük kazanç olduğunu anlatan Budak, CHP'nin bundan sonra demokrasinin bütün kurallarını yaşatacağını söyledi. "Ciddi adımlarla seçimlere gidiyoruz" diyen Budak, "96 aday adayı ve tüm partililer inanılmaz çalışacak" dedi.

İl başkanı seçildiği dönem Deniz Baykal'ın fotoğraflarını parti binasından indirmesiyle eleştirilen milletvekili adayı Devrim Kök de Deniz Baykal'ın partinin değerli bir büyüğü olduğunu söyledi. CHP'de küskünlüklere yer olmadığını söyleyen Kök, aile içinde bile zaman zaman bireyler arasında kırgınlıklar olabildiğini söyledi. Kök, el birliğiyle seçimlere hazırlanacaklarını ekledi.
Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) - 


ANTALYA'DA ON SECIMLE BELIRLENEN CHP MILLETVEKILI ADAYLARI, ADLIYEDE DUZENLENEN TORENLE MAZBATALARINI ALDI. TORENE KATILMAYAN CHP ESKI LIDERI DENIZ BAYKAL'IN MAZBATASINI IL BASKANI SEMIH ESEN (SAGDAN ALTINCI)  ALDI. (fOTO:MUSTAFA KOZAK/ANTALYA-DHA)

 
Belediyelerin fuarı CityExpo başladı
 
TEMADEVİ mehteranla açıldı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hanım Eli 2 Nisan 2015 Perşembe 13:52

Bir milletvekili adayının madem 'işleri cok yogun' neden o zaman hep daima sürekli yine yeniden ölene değin milletvekili olmaya çalışır anlamak mümkün değil ! Düş artik chp'nin de seçmenin de yakasindan 80 yasina geldin hala milletvekilligi yapmaya devam edeceğim iktidar olacağım ben kazanacağım diyosun be adam... hem çok merak ettik şu işinin adı neymiş desen de öğrensek??

Yorumu oyla      4      3  
geçmiş olsun 2 Nisan 2015 Perşembe 13:38

MHP 4 vekil çıkartacaktır.Zaten bir önceki dönemde MHP 4.vekili kıl payı kaçırmıştı.Mevcut ön seçim sonucuna göre ise CHP önseçimde sınıfta kaldı.Bu listenin çıkartacağı vekil sayısı 3. Akp ise normal şartlar altında 7 vekil alır ama HDP barajı geçerse 1 vekilliği HDP alır.Bu durumda AKP 6'da kalır.Bu nedenle AKP :6 MHP:4 CHP:3 BAĞIMSIZ VEYA HDP 1 Geçmiş olsun chp !!

Yorumu oyla      3      4  
en fazla 4 1 Nisan 2015 Çarşamba 21:58

Chp 4 vekilde kalir.besinci mumkun gorunmuyor

Yorumu oyla      6      4  
kUMLUCALI 1 Nisan 2015 Çarşamba 17:37

chp BU SEÇİM 4 ÇIKARACAK GİBİ GELİYOR

Yorumu oyla      6      4  
Ali Kara 1 Nisan 2015 Çarşamba 15:46

Bir milletvekili adayının madem işleri cokyogun neden o zaman milletvekili olur anlamakta gugüçlük cekiyorum.Dus artik chp nin yakasindan 75 yasina geldin hala milletvekilligi yapmaya calisiyorsun be adam...

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İstanbul kesin ön seçim sonuçları
Yüksek Seçim Kurulu CHP İstanbul ön seçiminin kesin sonuçlarını yayınladı.
Erdoğan iki vekile fırça attı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘elenen’ adayların dosyasını istedi.
Ön seçim galibi Niyazi Nefi Kara
ANTALYA’da CHP’nin 96 milletvekili aday adayının yarıştığı önseçimde ipi, ...
 
CHP Antalya ön seçim sonucu
Antalya'da pazar günü yapılan ön seçime katılan CHP aday adaylarının aldıkları ...
Afyonkarahisar ön seçim sonucu
CHP’nin Afyonkarahisar'da yaptığı önseçimde listenin ilk sırasında Burcu Kayıkçı yer aldı.
Isparta ön seçim sonucu
ISPARTA’da 18 aday adayının yarıştığı ön seçimde ilk sırada İrfan Bakır yer aldı.
 
Burdur ön seçim sonucu
CHP Burdur’da milletvekili adaylarını belirlemek amacıyla yapılan ön seçimde ...
Niyazi Nefi Kara sürprizi
Antalya CHP'de ön seçimde ilk açılan sandıklarda yarışa 5'nci sırada başlayan ...
İşte il il ön seçim sonuçları
CHP’nin yaklaşık 760 bin üyesi, 45 seçim bölgesinde milletvekili adaylarını ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva