Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
17 Temmuz 2015 Cuma - 17:12

Bayram turizmciye nefes aldırdı

RUSYA'daki kriz nedeniyle kötü bir yıl geçiren turizm sektörüne Ramazan Bayramı tatili nefes aldırdı. Akdeniz ve Ege sahillerinde oteller yüzde 100'e yakın doluluğa ulaştı. Yaklaşık 150 bin kişinin sahillere akın etti.

Bayram turizmciye nefes aldırdı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bu yıl arifeyle birlikte 4 günlük Ramazan Bayramı tatili, Rusya'daki ekonomik kriz nedeniyle kötü günler geçiren turizm sektörünün yüzünü güldürdü. Yurtdışı turizme yönelik kriz devam ederken, sektör sezonun en yoğun dönemini yaşıyor. Ramazan Bayramı'nın bu döneme denk gelmesiyle birlikte otellerdeki doluluk oranı da yüzde 100'e ulaştı. Yaklaşık 150 bin Türk tatilci büyük bölümü Akdeniz ve Ege sahilleri olmak üzere kültür turları ve yurtdışındaki yakın destinasyonlara yönelik tatil planı yaptı.

BU YIL AREFEYLE BIRLIKTE 4 GUNLUK RAMAZAN BAYRAMI TATILI, RUSYA'DAKI EKONOMIK KRIZ NEDENIYLE KOTU GUNLER GECIREN TURIZM SEKTORUNUN YUZUNU GULDURDU.(ALI KIZILDAG)(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

BAYRAM OTELCİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Bayram nedeniyle hemen hemen her yerin dolduğunu belirten Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, otellerde yüzde 100 doluluk oranı yaşandığını söyledi. Otelcilerin yüzünün bayram nedeniyle güldüğünü belirten Kızıldağ, “Hem sıcak hem de yoğun bir oruç dönemi sonrası iç pazarda yoğun talep var. Ege ve Akdeniz kıyıları oldukça hareketli" dedi.

Rusya krizi nedeniyle otellerdeki boşlukların tamamıyla iç pazarla dolduğunun söylenebileceğini kaydeden Kızıldağ, oranların ise otellere ve bölgelere göre değiştiğini, Belek'te yaklaşık yüzde 30, Kemer bölgesinde yaklaşık yüzde 40'ın yerli misafirlerden oluştuğunu dile getirdi.

Otellerin Ramazan Bayramı için ciddi hazırlıklar yaptığını da anlatan POYD Başkanı, “Onların da beklentilerini karşılayacak güzel bir ortam olacak. Güzel bir bayram geçecek inşallah. Bayram sonrasında da hükümet kurma çalışmaları tamamlanır ve turizm sektörü ikinci bir bayram yapar. Turizm sektörünün beklentileri bu doğrultuda" dedi.

Bu bayramda yaklaşık 150 bin kişinin sahilleri tercih ettiğini dile getiren Kızıldağ, otel fiyatlarının ise gecelik 250 ile 750 TL arasında değiştiğini söyledi.

BU YIL AREFEYLE BIRLIKTE 4 GUNLUK RAMAZAN BAYRAMI TATILI, RUSYA'DAKI EKONOMIK KRIZ NEDENIYLE KOTU GUNLER GECIREN TURIZM SEKTORUNUN YUZUNU GULDURDU. ( AKDENIZ TURISTIK OTEL ISLETMECILERI BIRLIGI (AKTOB) BASKANI YUSUF HACISULEYMAN)(FOTO:ANTALYA-DHA)

RAMAZAN BEREKETİ

Otellerdeki doluluk oranının yüzde 90'ın üzerinde olduğunu belirten Akdeniz Turistik Otel İşletmecileri Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman ise “Ramazan bereketi diyebiliriz. Oteller bayram döneminde yüzde 90'ın üzerinde doluluğa sahip. Genelde de temmuz- ağustos yüksek sezon olduğu için yurtdışından gelen talep de bu aylarda yüksek oluyor. Ancak Rusya pazarındaki durum devam ediyor. Dolayısıyla temmuz- ağustosu daha iyi aylar olarak değerlendiriyoruz. Ama eylül-ekimde yeniden düşüş bekliyoruz. Bu nedenle uçak yakıt katkısının 1 Eylül'den itibaren bütün ülkelerden gelen uçaklar için koltuk başına bir teşvik vermek suretiyle uygulanmasının yerinde olacağını düşünüyoruz. Bu desteğin 30 Nisan 2016'ya kadar devam ettirilmesi halinde boş geçen kış aylarına ve işsizliğe bir çare olacağını düşünüyoruz" dedi.

RUSYA KRİZİNİN TELAFİSİ OLAMAZ

Rusya ve diğer sorunlar nedeniyle turizm sektörünün bu yılki kaybının 5 milyar dolar gibi çok büyük bir rakam olduğuna dikkat çeken Hacısüleyman, bayramdaki hareketliliğin bu kayıpları telafi edeceği yönünde bir karşılaştırmanın doğru olmayacağını kaydetti. Geçen yıl bayramda da yüzde 90'ın üzerinde doluluğa ulaşıldığını hatırlatan Hacısüleyman, “Telafi edeceği yönünde bakamayız. Zaten tatil yöreleri yoğun talep görüyor. Zararı azaltmıyor, bir çare değil. Durum ciddiyetini koruyor" dedi.

FİYATLAR YÜKSEK SÜRE KISA

Ramazan Bayramı tatilindeki hareketliliği istenilen seviyede değerlendirmeyen ETS Tur Yurtiçi Turlar Müdürü Suat Özbek, cumadan pazara kısa bir tatil süresi ve sezon nedeniyle fiyatların yüksek olmasının beklentinin altında bir hareketlilik oluşturduğunu kaydetti. Satışların geçen yılla aynı oranlarda olduğunu belirten Özbek, ne sahil ne de kültür turları anlamında çok büyük bir talep oluşmadığını, ancak 20-27 Temmuz tarihleri için yat turları açısından ciddi bir talep olduğunu kaydetti.

Bu bayram alternatif çeşitliliği nedeniyle tercih açısından Antalya'nın ilk sırada olduğunu belirten Özbek, Kemer, Belek, Side, Alanya'nın öne çıktığını, Ege'de ise Marmaris, Bodrum, Kuşadası'nın yoğun talep gören destinasyonlar olduğunu anlattı.

Bayramı yurtdışında geçirmek isteyen tatilcilerin tercihinin ise süre kısalığı nedeniyle yakın ülkeler olduğunu kaydeden Özbek, Venedik, Roma gibi Orta Avrupa başkentlerinin yanı sıra, Yunanistan ve Yunan adalarının yoğun ilgi gören destinasyonlar olduğunu dile getirdi.

Bu bayramda 130 binin üzerinde tatilci olduğunu ama 80 milyonluk bir ülkede bu rakamın çok konuşulacak bir rakam olmadığını kaydeden Özbek, bayram tatili ekonomisinin sektöre getireceği ekonomik değerinse 250-300 milyon TL arasında olduğunu aktardı.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)-


 

 
Lüks gemiden yüzlerce turist indi
 
Antalya'da bar çalışanı kazada öldü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
denizz 18 Temmuz 2015 Cumartesi 08:37

Fiyatları yurt dışından gelenlerden aldıkları gibi yerli tatilcilerden de alsalar belki sorun çözülecek.

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Lüks gemiden yüzlerce turist indi
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'ne demir atan Malta bayraklı kruvaziyer gemisi ...
Turizmci gözünü ağustos ve eylüle dikti
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde turizmciler kötü başlayan sezonda gözünü ...
Türkiye ATV Şampiyona heyecanı Antalya'da
TÜRKİYE Motosiklet Federasyonu 2015 yarış takvimi içerisine aldığı Türkiye ...
 
Antalya Arkeoloji Müzesi'ne, 'Mükemmellik' ödülü
'TRİP Advisor Seyahat Sitesi'nin ziyaretçilerinin katılımıyla yapılan ...
Yalçın Bayer Fettah Tamince'yi yazdı
Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer, Rixos Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ...
Turizmcilerin yeni gözdesi profesyonel eğlence
ANTALYA başta olmak üzere Bodrum, Çeşme, Kıbrıs ve Dubai'de faaliyet gösteren ...
 
Putinli tişört görevden aldırttı
UKRAYNA fahri konsolusu, aynı zamanda Antalyaspor Asbaşkanı Levent Aydın, ...
Corendon vuruşarak çekildi
2004 yılında havayolu yolcu taşımacılığı yapmak üzere Atılay Uslu ve Yıldıray ...
Ukrayna'dan Levent Aydın'a fırça
Ukrayna’nın Antalya Fahri Konsolosu Levent Aydın’ın Rusya Devlet Başkanı ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva