Millilere baklava dopingi
Millilere baklava dopingi
Mezuniyet sergisi
Mezuniyet sergisi
Akdeniz Üniversitesi'nde 'Ajans haberciliği' konuşuldu
Akdeniz Üniversitesi'nde 'Ajans haberciliği' konuşuldu
Kaybolan Mecid'in cansız bedeni bulundu
Kaybolan Mecid'in cansız bedeni bulundu
3 Kasım 2011 Perşembe - 13:18

Bayram turizmini terör ve deprem vurdu

Terör olayları ve Van depremi nedeniyle bu yıl Kurban Bayramında, Akdeniz ve Ege sahillerindeki otellerde tatilci sayısı bakımından yüzde 35, fiyatlarda yüzde 20 dolayında düşüş bekleniyor.

Bayram turizmini terör ve deprem vurdu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türkiye, terör olaylarında birçok asker ve polisin şehit edilmesi ile Van'da meydana gelen deprem felaketinin gölgesinde Kurban Bayramı geçirecek. 5 yıldızlı otellerin birçoğunda ünlü sanatçıların katılımları ile hazırlanan bayram programlarına rağmen tatilci sayısı geçen yıla göre yüzde 35 oranında düşüş gösterdi. Bu durum otellerin gecelik fiyatlarına da yüzde 20 dolayında etki yaptı.
ETS Tur Yurtiçi Turlar Müdürü Suat Özbek, Kurban Bayramına ilişkin rezervasyonların çok iyi gitmediğini ve insanların bu bayram tatili tercihlerini daha çok evinde geçirmekten yana kullandığını kaydetti. Suat Özbek, hava sıcaklığı İstanbul'da 13 derece, Antalya ve Ege sahillerinde 25 derecenin üzerinde olmasına rağmen yaşanan terör olayları ve Van depremi nedeniyle insanlarda bir tatil olgusu oluşmadığını söyledi.
HEM SAYI HEM FİYATLAR GERİLEDİ
Terör olayları ve depremin kötümser bir hava yarattığına dikkat çeken Suat Özbek, "Beraberinde kriz söylemleri, kurun inip çıkması ticaretle uğraşanların da tatilden vazgeçmesine neden oldu. Rezervasyonlar geçen yıla göre yüzde 30-35 düştü. Fiyatlar da geçen yılın altında, yüzde 15-20 dolayında. Kur yüzde 20-25 arttı, buna rağmen oteller fiyatlarını artırmadı" diye konuştu. Suat Özbek, geçen yıl Kurban Bayramında 100 binin üzerinde olan iç turizm tatilci sayısı için de "50 bini bulursa iyi" dedi.
AÇIK OTELLERİN DOLULUĞU YÜZDE 80'LERDE
Kurban Bayramına ilişkin Antalya bölgesi turizm hareketliliğini değerlendiren Side Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Cengiz Haydar Barut, bu bayram için iç turizmde beklentilerin karşılanmadığını açıkladı. Bölgedeki 12 ay açık olan otellerdeki doluluk oranlarının yüzde 80 civarında olduğunu belirten Barut, birçok otelin ise Kasım ayı itibariyle kapanıyor olmasına dikkat çekti. Barut, terör olayları ve Van depreminin etkilerini de doğruladı.
Titanic Hotel'den Atıl Öztürk ise deprem ve şehit olaylarının tüm ülkede büyük üzüntülere yol açtığını belirterek, geçen yıla göre doluluk oranlarının daha düşük olduğunu söyledi. Öztürk, Antalya'da havanın iyi gitmesi nedeniyle de yurtdışı turizm hareketliliğinin sürdüğünü kaydetti.
ANTALYA'DA SICAK BAYRAM
Bir taraftan terör ve deprem nedeniyle doluluk oranlarında düşüş yaşanırken, diğer tarafta Kurban Bayramı Antalya'da sıcak geçecek. Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman, herhangi bir yağış beklenmediğini ve sıcaklıkların da bugünlere göre 2 ila 4 derece arasında artış göstereceğini söyledi. Hava sıcaklığının 25 dereceleri bulacağını belirten Necip Duman, "Tatilciler için güzel, denize girilebilir bir hava durumu bekliyoruz. Deniz sıcaklığı 23 derece ve tatilciler rahatlıkla Antalya programı yapabilir" dedi. 
ÜNLÜLER GEÇİDİ
Bayramda oteller birbirinden ünlü sanatçıları da ağılayacak. Antalya'da Mardan Palace'da Ajda Pekkan, Behzat Gerçeker ve Enbe Orkestrası, Rixos Sungate Hotel'de Funda Arar, Kubat, Hüsnü Şenlendirici ve Candan Erçetin, Rixos Premium'da Sertab Erener ve Mustafa Ceceli, Sueno Hotels Beach Side'de Zara, Altay, Susesi Luxury Resort'te Özcan Deniz, Murat Tekyıldız, Işın Karaca, Titanic Resort Hotel'de Volkan Konak, Gökhan Tepe, Kremlin Palace'da Bengü, Ferhat Göçer, Ziynet Sali, Goldcity Tourism Complex'te Zerrin Özer, Kıbrıs Cratos Premium Hotel'de Bülent Ersoy, Serdar Ortaç, Kaya Artemis Resort'da Volkan Konak, Merit Crystal Cove Hotel'de Funda Arar. Noah's Ark Deluxe Otel'de Sibel Can, Salamis Bay Conti'de Petek Dinçöz, Malpas Hotel'de Safiye Soyman, Faik Öztürk, Coşkun Sabah, Oryantal Didem, Yıldız Tilbe sahneye çıkacak. Termal tesislerde ise Korel Thermal Resort'te Işın Karaca, Sandıklı Park Thermal Otel'de Ali&Aysun Kocatepe, Oruçoğlu Thermal Otel'de Bengü program yapacak.
İğneada Resort Otel'de Yeşim Salkım, Ümit Yaşar, Klassis Resort Hotel Silivri'de Altay, Linet, Büyük Abant Otel'de Hakan Altun, Antakya Ottoman Palace Thermal Resort'ta Kubat, Çeşme Ilıca Otel'de Emel Sayın, Rixos Premium Bodrum'da Sinan Erkoç, Suat Ateşdağlı, İsis Otel'de Sinan Erkoç bayramda sahnede olacak.
 

 
Tahrip edilen trafik levhaları 30 milyon TL
 
Sebze ve meyvede bayram zammı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tahrip edilen trafik levhaları 30 milyon TL
Türkiye'de karayollarında can ve mal emniyetinin sigortası olan trafik ...
'Azad' bebek annesini sınırdışı edilmekten kurtardı
Antalya'da oturma süresi dolduğu ve izinsiz çalıştığı gerekçesiyle gözaltına ...
Kolejliler doğaya çıktılar
TED Antalya Koleji’nin öğrencileri harika bir doğa ortamında gezi yaptılar.
 
Motosiklet kaldırıma çarptı: 1 ölü, 1 yaralı
Antalya'da sürücüsü henüz tespit edilemeyen motosiklet kaldırıma çarparak ...
Bisikletli, minibüs altında kaldı
Antalya'nın Manavgat ilçesinde bisikleti ile yolun karşısına geçmeye çalışan ...
Antalya'da kaza; 1 ölü
ANTALYA'da iddiaya göre hız ve dikkatsizlik nedeniyle kontrolden çıkan ...
 
Antalya Otogarı'nda şüpheli paket
Antalya Otogarı'nda bu sabah saatlerinde şüpheli bir paket ihbarı yapıldı. ...
Duvarı delip kuyumcuyu soydular
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde kullanılmayan bir işyerinin duvarını delerek ...
Alanya'da triatlon heyecanı
Alanya 21'inci Uluslararası Triatlon Yarışı ve Avrupa Kupa Finali başladı. ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva