TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
27 Mayıs 2019 Pazartesi - 15:26

Bayramda esnafa destek çağrısı

ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, “Vatandaşlarımızdan şu zor günlerde, bayram arifesinde esnafımıza destek olması çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Bayramda esnafa destek çağrısı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, esnafın Ramazan Bayramı hazırlıklarını tamamladığını söyledi. Vatandaşlara merdiven altı ürünler konusunda uyarılarda bulunan Dere, "Bayram alışverişlerini esnaftan yapın" çağrısında bulundu. Bu yıl hedeflenen 16 milyon turistin esnafa çok faydasının olamayacağını düşündüğünü anlatan Adlıhan Dere, otellerdeki 'Herşey Dahil Sistemi'nin değiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

DERE, VATANDAŞLARI MERDİVEN ALTI ÜRÜNLER KONUSUNDA UYARDI

Ramazan ayında sokakta bir hareketlilik yaşandığını anlatan Başkan Dere, vatandaşların iftarlık alışverişleri ve bayram hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi. Manav, kasap, pastane, lokanta, fırın, bakkal gibi gıda alanlarında faaliyet gösteren esnafın canlandığını belirten Adlıhan Dere, vatandaşların bayram öncesi fırsatçılara geçit vermemesi konusunda uyarılarda bulundu. Dere, “Ucuz, denetimsiz, merdiven altı diye tabir ettiğimiz üretilen her türlü sağlıksız, kalitesiz ayrıca sağlık açısından da bir sorun çıktığında karşımızda muhatap alamayacağımız bir fırsatçı kitlesi var. Özellikle bayram nedeniyle satışı artan bazı şekerleme, çikolata gibi ürünlerde çok ciddi şekilde merdiven altı ürünleri var. Vatandaşlarımızdan şu zor günlerde, bayram arifesinde esnafımıza destek olması çağrısında bulunuyoruz. Alışverişlerini esnaftan yapmayı bir nebze de olsa esnafa katkı sunmayı vatandaşlarımızdan bekliyoruz" dedi.

'HER ŞEY DAHİL SİSTEMİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ LAZIM'

Antalya'nın en önemli turizm merkezleri arasında yer aldığını anlatan Başkan Dere, her şey dahil sistem yüzünden esnafın turizmden nasibini alamadığını vurguladı. Dere, “Turistler her şey dahil sistem yüzünden otelden dışarı çıkmıyor. Çünkü tatil programlarını bu şekilde satın alıyorlar. İçerde yiyip içiyorlar. Tur operatörleri 'Turisti ben getirdim, istediğim yere götürürüm' diye düşünüp alışveriş merkezlerine yönlendiriyor. Belki cumhuriyet meydanına getirip oradan bir fotoğraf çektirerek sadece Antalya bundan ibaret deyip turistler geri gidiyor. Geçen sene 14 milyona yakın turist şehrimize geldi. Şimdi ise 16 milyon turistten bahsediyoruz. Tabi 16 milyon turistin de bu sistemle esnafımıza çok faydalı olacağını düşünmüyoruz. Bu sistemin değiştirilmesi lazım ya da bu sisteme çekidüzen verilmesi gerekiyor. Bu durumdan otelciler de memnun değil. O kadar yeme içmenin de çöpe gittiğini biliyorum. İspanya bunu yıllar önce yapmaya çalışmış, herşey dahil sistemden sonuç alamadığı için oda kahvaltıya geçmiş. Turizm Bakanımız da şu anda otel işiyle de uğraşıyor. İnşallah turizmle ilgili hem kendilerinin mutlu olabileceği, hem de esnafın yararlanabileceği bir sistemin getirilmesini talep ediyoruz. Sayın Bakanımıza da bu konuyu aktardım. Sayın bakanımız 70 milyon turist, 70 milyar dolar gelir bekliyoruz diyor ama buradan da esnaf ve sanatkarın yeterli payı alması lazım diye düşünüyoruz" diye konuştu.

'KARAR ALINMASINA RAĞMEN AVM'LER İŞ YERLERİNİ AÇTI'

Geçen sene başta Ankara olmak üzere birçok ilde AVM'lerin bayramın birinci gününde kapatılma kararı aldığını hatırlatan Başkan Dere, karar alınmasına rağmen çoğu AVM'nin buna uymadığını belirtti. Adlıhan Dere, “AVM içerisinde çalışan personelin bizleri de arayarak 'Yılda iki sefer de olsa biz de bayram yapmak istiyoruz, biz de tatil yapmak istiyoruz' talepleri oldu. Karar alınmasına rağmen kararları delerek bütün AVM'ler iş yerlerini açtı. Bunlarla ilgili yetkili kurumlar gerekli çalışmaları başlatarak ceza uyguladı. Cezalar yetersiz olduğu için de kararı deldiler. Biz de bu konuda sıkıntıya girdik. Bu noktada özellikle AVM sahipleri 12 saat tatili personellerine ve bölgedeki esnafa çok gördü. Bu kadar hırs nedir anlayamadım. Bırakın biraz da esnaf kazansaydı. Esnaf da nasibini alsaydı. Ama olmadı. Bu yıl da bununla ilgili bir karar söz konusu değil. TESK Başkanımız Bendevi Palandöken de AVM'lerin bayramın birinci günü kapatılması konusunda talebini yeniledi. Biz de aynı şekilde başkanımızın kararını destekliyoruz" dedi.

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) 

Etiketler:
 
Enstitü binasında çatı yangını
 
Anasınıfı öğrencilerinden tiyatro gösterisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Enstitü binasında çatı yangını
ANTALYA'nın Serik ilçesindeki Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü ...
Çıralı sahiline çıkan ilk caretta yumurtladı
ANTALYA'nın Çıralı sahiline geçen pazar gecesi çıkan ilk Caretta caretta, ...
Çizgi film karakterli yüzlü çocuklar
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin ramazan şenliklerindeki çocuklara yönelik ...
 
Hayvan hırsızları tutuklandı
ANKARA'dan kiraladıkları otomobille geldikleri Antalya'da 19 küçükbaş ...
Antalya'da kaybolan kadınları jandarma kurtardı
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde, yürüyüşe çıktıkları Göynük Kanyonu'nda yollarını ...
Karla kaplı yayla yolları açılıyor
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesindeki karla kaplı yayla yolları belediyeye ...
 
Kaşlı öğrenciler birinci oldu
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde ortaokul öğrencileri Ahmet Hakan Ustali ve İsmail ...
'Yalan Dünya'yı gezdiler
YEŞİL Yol Doğa Sporları Grubu, Gazipaşa ilçesindeki 'Yalan Dünya Mağarası'na gezi düzenledi.
Telsizci adayları sınava girdi
KIYI Emniyeti Genel Müdürlüğü'nce Antalya'da 'amatör telsizcilik sınavı' yapıldı.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva