Hadise, Belçika'da bir müzik yarışmasında jüri üyesi oldu
Hadise, Belçika'da bir müzik yarışmasında jüri üyesi oldu
Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı
Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, mazbatasını aldı
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, mazbatasını aldı
Reynmen ile Emire Cansu Kurtaran evleniyor
Reynmen ile Emire Cansu Kurtaran evleniyor
30 Mayıs 2014 Cuma - 10:52

Bebeğinizi uykusunda da koruyun

Bebeklerinin uyanıkken her anını takip eden ve onu dış dünyaya karşı koruyan anne babalar, uykuları sırasında endişelenip kendilerini çaresiz hissedebilir.

Bebeğinizi uykusunda da koruyun
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Çünkü uykuda bebek ölümü olarak da bilinen Ani Bebek Ölümü Sendromu, gece ya da gündüz uykusunda gerçekleşen ve tıbbi olarak açıklanamayan 1 yaşındaki bebeklerin yaşamını tehdit etmektedir.
 
Memorial Antalya Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Ömer Berk, ani bebek ölümü sendromuna karşı koruyucu önlemler hakkında anne babalara önemli tavsiyelerde bulundu.
 
Uykuda ani bebek ölümleri engellenebilir 
 
Ani Bebek Ölümü Sendromu (ABÖS), 1 yaşından küçük bir bebeğin tam bir inceleme ve otopsiden sonra açıklanamayan, ani ve tahmin edilemeyen ölümüdür. Anne ve babalar tarafından kontrol edilemez bir durumu ifade ediyor gibi görünse de uyuyan bir bebeği korumak şu yöntemlerle mümkün olabilmektedir.

  • Bebeğinizi her uykusunda sırt üstü yatırın. 1 yaşına kadar tüm bebekler gece ya da gündüz uykusunda daima sırt üstü yatırılmalıdır. Eğer bebeğiniz araba koltuğu, bebek arabası ya da salıncakta uykuya daldıysa onu sert bir yatak yüzeyine mümkün olduğunca hızlı bir şekilde alın.
  • Bebeğinizi yan yatırmak güvenili değildir ve çocuğunuzu ABÖS’den korumaz. Yan yatırma yastıkları önerilmemektedir. Kendi kendine dönemeye başladığında bebeğinizi istediği pozisyonda yatırabilirsiniz. Böyle bir durumda çocuğunuzu sırt üstü yatırmak zorunda değilsiniz.
  • Ailelerin en büyük endişesi çocuğun sırt üstü yatarken kusması ve boğulmasıdır. Yapılan çalışmalarda sırt üstü yatan bebeklerde yüz üstü yatan bebeklere göre kusmaya bağlı boğulmanın artmadığı gösterilmiştir. Bu yüzden çocuğunuz için en güvenilir pozisyon sırt üstü yatmasıdır.
  • Bebeğinizin yattığı yatağın-yüzeyin çok yumuşak olmadığından ve bebeğin içine gömülmediğinden emin olun. Yatağa battaniye ya da yastık koymayın. Yumuşak objeleri, gevşek nevresimleri, bebeğin sıkışmasına, nefessiz kalmasına ya da boğulmasına neden olabilecek hiçbir nesneyi yatakta bulundurmayın. Yastık, yorgan ya da pelüş oyuncaklar bebeğin boğulmasına yol açabilir. Bu oyuncaklar güvenilir olmasa da birçok uzman bu nesnelerin 12’inci aydan sonra sağlıklı bebekler için daha az risk taşıdığını düşünmektedir.  Araba koltuğu gibi oturma pozisyonunda olan cihazlar evde çocuk uyutmak için uygun yüzeyler değillerdir.
  • Bebeğinizin sizinle aynı odada uyumasını sağlayın ancak bebek sizinle aynı yatakta yatmasın. Bebek beşiğini, yatağını size bir kol uzaklıkta konumlandırın. Bebeği bu sayede rahatlıkla izleyebilir ve emzirebilirsiniz. Anne babalarıyla aynı yatakta uyuyan bebekler yüksek Ani Bebek Ölümü Sendromu riski altındadır. Anne babalar uykularında bebeklerini sıkıştırabilir, bebekler çarşaf ya da battaniyeler arasında kalabilir.
  • Bebeğinizi mümkün olduğunca uzun süre ve çokça emzirin. Araştırmalar emzirmenin Ani Bebek Ölümü Sendromu riskini azaltmaya yardımcı olduğunu göstermiştir.
  • Bebeğinizin sağlıklı çocuklarla bir arada olması onun bağışıklık sistemini güçlendirecektir. Bu nedenle sağlıklı çocuklarla oynaması için zaman yaratın. Bağışıklık kazandırılmasının Ani Bebek Ölümü Sendromu karşı koruyucu etkisi olduğu görülmüştür.
  • Bebeğinizi sigara içen insanlardan ve sigara içilen mekanlardan uzak tutun. Eğer sigara kullanıyorsanız bırakın. Araba ve evinizi dumansız hale getirin.
  • Bebeğinizin uyuduğu odanın sıcaklığını rahat bir seviyede tutun. Genel olarak bebeğiniz sizden bir kat daha fazla giyinmelidir.
  • Emzik kullanmak çok tartışılan bir konu olsa da bebek ve anne arasında emme bağı oluştuktan sonra (yaklaşık 1 ay) bebeğinize uyku zamanında emzik vermeye çalışın. Bu Ani Bebek Ölümü Sendromu riskini azaltacaktır.
Bebeğiniz uyanıkken onun mümkün olduğunca karın üstü zaman geçirmesini sağlayın. Bu onun boyun kaslarını güçlendirecek ve başında düzlüklerin oluşmasını engelleyecektir. Karın üstü zamanlarda mutlaka bebeğinizin yanında bulunun ve onun durumunu izleyin.

 
Padişah vali gitti
 
Hasta yakınları eğitime alındı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korkutan bilgi doğrulandı!
Suudi Arabistan'da hızla yayılan MERS virüsünün, ülkenin batı komşusu ...
Ani kayıplarda psikolojik destek gerekli
Ani gelişen, beklenmedik, öngörülemez, kontrol edilemez, yaşamı tehdit ...
Kronik hastalıklar akıl sağlığını bozuyor
Yeni bir araştırma, kronik hastalıkları olanların psikiyatrik rahatsızlıklara ...
 
Yuh olsun size
Aralarında Antalya'nın da bulunduğu bir çok ilde yapılan operasyonda bozuk ...
Antalya'da bir hasta için acil kan aranıyor
Antalya'da ameliyat olacak bir hasta için acil kan aranıyor.
Antalya’nın alerji haritası
ANTALYA'da 'Sağlıklı Kentsel Tasarım Projeleri' çalışması kapsamında 6 ...
 
Antalya Tabip Odası'nın yeni başkanı Ertan Yılmaz
ANTALYA Tabip Odası'nın olağan genel kurulunda seçilen yeni yönetim kurulunun ...
Özbek spiker sesini kaybetmeden tiroid kanserinden kurtuldu
Özbekistan televizyonlarında haber sunan 28 yaşındaki Yulduzkhon Avezova, ...
Antalya'da özel hastane şoku
Aşağıda okuyacağız haber tam bir sağlık skandalı... Daha doğrusu skandal ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva