Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
21 Mart 2012 Çarşamba - 21:54

Bekir Coşkun Antalya'da ağladı, ağlattı

Gazeteci-yazar Bekir Coşkun, Antalya’da büyük ilgi gördü. Söyleşiye katılanlar fotoğraf çektirmek için izdiham yarattı, kadınların Coşkun’un konuşmasından etkilenip ağladıkları görüldü. Bu ilgiyi farkeden Başkan Mustafa Akaydın, Coşkun’u siyasete davet etti ama o düşünmediğini söyledi.

Bekir Coşkun Antalya da ağladı, ağlattı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Bekir Coşkun, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Halkın Gündemi' başlıklı söyleşilerin Mart ayı konuğu oldu. Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda düzenlenen söyleşiye Antalyalılar yoğun ilgi gösterdi, 850 kişilik salon tamamen doldu. Yüzlerce Antalyalı salonda yer olmadığını görünce AKM’den ayrılırken, yüzlercesi de söyleşiyi salon dışında hoporlörden dinledi. Dinleyicilerin bir bölümü ise sahneye konulan sandalyelere yerleştirildi veya yerde oturmak zorunda kaldı.

Bekir Coşkun’un eşi Andre Coşkun, “Hafta içi söyleşiye gelmeyen olur diye endişe etmiştik, Antalyalı bizi yanılttı” dedi.

 

İMAM BAŞBAKAN OLDU

Coşkun, bu yoğun ilgi ve alkışlarla konuşmasına başladı. "Bir toplum yüreğini ve cesaretini kaybettiyse yok olmaya mahkumdur" diyen Bekir Coşkun, 'İmam' metaforu üzerinden Türkiye'nin siyasi iklimini anlattı. Bekir Coşkun, şöyle dedi:

"Her şey yolundaydı. Sağ sol, çeşitli görüşler, kavga kıyamet, siyasi çekişmeler vardı. Ama sağcı da solcusu da bayrağı seviyordu. Birbirimizi döverdik ama o bayrağı gördüğüm zaman o ağlardı, ben de ağlardım. Atatürk’e kıymadık, biz hepimiz Atatürk’ün gençliğiydik. Sonra televizyon köylere girdi. Baba James Bond çantalı adamları, anne geniş mutfaklarda kızaran tavukları, evin oğlu parkta erkeklerle öpüşen kızları, evin kızı beyaz atlı prensi gördü. Ama bütün bu gördükleri şehirdeydi. Şehire geldiler ama ne o James Bond çantalı adamlar gerçekti, ne geniş mutfakta kızaran tavuklar. O sırada bir imam çıktı. Dil bilmez. Ama İngilizce hutbe dinliyor. Bildiği iki kelimeyle dünyayı ayağa kaldırdı. İmam zeki insan. Toplumun iki büyük duygusundan yararlandı. Birisi inanç, öbürüsü inançsızlık. Din, imam, Kuran, kitap düşmedi ağzından, cami avlusundan çıkmadı. Çok iyi yararlandı. İnançsızlık, toplumun büyük bölümü beleşçi. Bundan da yararlandı ve imam Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanı oldu."

 

BAŞIMA BİRŞEY GELECEK DİYE KORKUYORUM

Yazar Coşkun, bugün, suikaste kurban giden gazeteciler Uğur Mumcu ve Ahmet Taner Kışlalı'nın öldürüldüğü yıllardan çok daha fazla korktuğunu söyledi. "Başıma bir şey gelecek diye ödüm kopuyor. Çocuklarım, karım, özel hayatım var, korkuyorum tabi ki" diyen Coşkun, "İnsanların namusları, şerefleri, yatak odaları, kadınları kızları var. Günah günah. Ama ben kimden yardım istiyorum? Bir imama günahı hatırlatıyorum. Bu kadar mı zulüm, haksızlık olur" dedi.

Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi ortamın tek çıkmazının 'İmamın' yerine koyacak birşey olmaması olduğunu belirten Coşkun, "Parlamento içinde yapılan muhalefet bugünler için değil. Siyasetin parlamentoda yapılması gereken günler için. Bugünkü şartlar olağanüstü. Karşı devrimdir. Parlamenter sistem anayasaları, yasaları Türkiye'nin canına okurken demokratik yöntemlerle yapılıyormuş gibi fotoğraf tamamlayıcısı, figüranlık" diye konuştu.

CHP’YE: ‘ÇEKİL KARDEŞİM KOMİSYONLARDAN’

Bekir Coşkun, tarif ettiği siyasal atmosfer içinde CHP'ye her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu belirterek sürdürdüğü konuşmasında, muhalefet yöntemleri arasında sine-i milletin altını çizerek, "Milletvekillerinin aldıkları maaş yüzünden yapmayacaklarını bilirim. O zaman, çekil kardeşim komisyonlardan. Başkanlık divanından in. Uğur Mumcu'nun eşinin orada olmasını içime sindiremiyorum" dedi.

Bekir Coşkun, söyleşinin ardından AKM fuaye alanında aynı zamanda yeğeni olan ressam Hasan Rastgeldi'nin kendi köşe yazılarının resimlerle birleştiği ‘Yazının Rengi’ adlı sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Açılış öncesi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Bekir Coşkun ve ressam Rastgeldi'ye plaket takdim etti.

 

 
MEDİCAL PARK ANTALYASPOR -TRABZONSPOR: 2-1
 
Antalya'da 8 kişilik aile alevlerin ortasında kaldı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
necati demirel 23 Mart 2012 Cuma 17:13

antalya'lı adındaki yorumcuya cevap senın okuma yazma ve kültür ve terbiyenin ne seviyede yetersiz olduğunu memleketın bugunku durumunu ve bekır coşkunun ne dediğini ne demek istediğini anlamdığını kendi yorumunla tesciilemiş oluyorsun işte ımamda sizin gibilerden faydalanıp ıktıdarını sürdüyor ve daha çook sürdürecekte sen ve senın gıbılerın uyuması devam ettıkçe?

Yorumu oyla      3      3  
antalyalı 22 Mart 2012 Perşembe 18:08

kendileri çalıp kendileri oynuyorlar al gulum ver gülüm şu salona bir bakın bir tane kendilerinden olmayan aynı zihniyeti paylaşmayan varmı vah vah konuşmuş ağlaşmışlar mendil göndereceğim merak etmesinler 53 trılyonluk kultur sanat bütçesi nerelere harcanıyor işte bakın benim paramla bana deyerlerime küfreden birine haram olsun

Yorumu oyla      4      9  
HASAN ÜNLÜEL 22 Mart 2012 Perşembe 11:01

Bekir Coşkun gibi zihniyetlerin söylemleri AKP Yİ iktidar etti iktidardada tumak için ellerinden geleni fazlasıyla yapmaya devam ediyorlar bunlar AKP NİN özel görevlileri SANKİ........

Yorumu oyla      4      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öldürdüğü sevgilisinin cesedi başında bileklerini kesti
Antalya'da 38 yaşındaki Hasan Karan, kavuşamayacakları düşüncesiyle sevgilisi ...
'Dünyanın inanılmaz dalışları' projesi
Serbest dalışta 9 dünya rekoruna sahip Yasemin Dalkılıç, 'Dünyanın İnanılmaz ...
Yeni aldığı tüfekle arkadaşını vurdu
Antalya'nın Serik İlçesi'nde market işleten 31 yaşındaki Hamza Kara, yeni ...
 
Moskova'da 'Alanya kuyruğu'
Antalya'nın 2011 yılında 11 milyon turist ağırladığını belirten Kültür ...
Nevruz ateşinde montlarını yaktılar
Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ) bir grup öğrenci, rektörlüğün ...
Türkiye, Antalyalı bu kadını konuşuyor
Dün Nevruz kutlaması bahanesiyle Güneydoğu'yu savaş alanına çevirenler ...
 
İlk hayali askerlik ikinci hayali evlilik
Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan 19 yaşındaki Uğur Acar, taburcu olduktan ...
Trabzonspor Antalya'da
Ziraat Türkiye Kupası 4. Turu'nda yarın Medical Park Antalyaspor ile karşılaşacak ...
Kanyonda kaybolan gencin cesedi bulundu
Van'da yaşanan depremin ardından ailesiyle birlikte geldiği Antalya'ya ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva