TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
23 Mart 2015 Pazartesi - 14:40

Belde belediyeleri kapandı hizmet bitti

Döşemealtı’nın Bademağacı, Dağbeli, Karaveliler, Kovanlık, Killik, Çığlık, Ekşili ve Camili Mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelen Subaşı, sorunlarını dinledi.

Belde belediyeleri kapandı hizmet bitti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Hafta sonunda seçim çalışmalarını Döşemealtı İlçesi’nin Bademağacı, Dağbeli, , Karaveliler, Kovanlık, Killik, Çığlık, Ekşili, Camili ve Bucak Mahallelerinde sürdüren Antalya Bağımsız Milletvekili Adayı Hasan Subaşı, belde belediyelerinin kapatılmasından şikâyet eden vatandaşlara, "İktidarın 'ben yaptım oldu' mantığı ile  kapattığı belediyeler yüzünden köyler ortadan kalktı, hizmet bitti" dedi. Subaşı, Bademağacı Mahallesi'nde yakındaki bacalarına filtre takmayan çimento Fabrikasından yağan toz bulutu yüzünden yerleşkede kanser vakalarının arttığı öne sürüldü.
Mahallelerde halkla sohbet ederek, sorunlarını dinleyen Hasan Subaşı, halkın gerçek vekili olmak istediğini vurgulayarak  “Şimdiki vekillerin hiç biri toplumu temsil etmiyorlar. Hepsi kendilerini seçen halkın değil,  liderlerinin gözünün içine bakıyor. Liderleri ile görüşemiyorlar bile ve bu yüzden vatandaşın sorunlarını dile getiremiyorlar. Oysa beni seçer ve Ankara’ya gönderirseniz, sizleri temsil etmek, benim için çok onurlu bir görev olacaktır. Bağımsız olduğum için de, hiç bir lidere bağlı kalmadan, özgürce konuşacağım, meseleleri meclise taşıyacağım” şeklinde konuştu.

ÇİMENTO FABRİKASI ZEHİR SAÇIYOR
Mahallelerinin yakınında açılan çimento fabrikasının etrafa zehir saçtığını vurgulayan Bademağacı Mahallesi sakinleri, “Bizler çimento fabrikasına karşı değiliz. Ama yasanın emretmesine rağmen bacalarına filtre takmadan çalıştırılması yüzünden etrafa zehir saçıyor. Son yıllarda bölgemizde kanser vakalarında önemli bir artış oldu. Bütün yetkili makamlara iletmemize rağmen, hiç kimse, çözümü konusunda adım atmıyor” diye konuştular.

BELEDİYE VARKEN İŞLER DAHA İYİYDİ
Gezinin Dağbeli Durağında Bademağacı eski Belediye Başkanı Enver Karataş, Muhtar Salih Oktay, Bademağacı'nın Son belediye Başkanı Bekir Akyol ve Dağbeli Beldesinin son Bel Başkanı Ali Gökay Subaşı sohbetinde biraraya geldi. Toplu olarak belediyeler varken işlerin daha iyi gittiğini, beldelerin yeterli hizmeti alamadığını vurguladılar.
Planda yer alan ve yıllardır açılamayan 5 kilometrelik bağlantı yolu için başvurdukları  Büyükşehir'den ''Yolun altyapısını siz hazırlayın" cevabını aldıklarını ifade ettiler. Bademağacı Muhtarı ''Ben hangi bütçeyle bunu yapacağım" diyerek isyan etti.
Bütünşehir yasasıyla en büyük yetkinin Büyükşehir Belediyesi’ne verildiğini ifade eden Subaşı, “Bu yasa ile sadece belediyeler kapatılmadı, seçilmiş olan ilçe Belediye Başkanları’nın da yetkileri elinden alındı. Seçilmiş insanların yetkilerini alarak, her yeri yönetmek mümkün değildir. Bu yapılan uygulamaların demokrasi ile hiçbir ilgisi de yoktur. Belde belediyeleri referandumla kuruldu, kurarken halka sordunuz da kapatırken niye halka sormadınız? Beldelerimizdeki belediyeleri kime sordunuz da kapattınız?. Hiçbir iktidar, ben seçildim istediğimi yaparım diyemez. Türkiye bu yanlış uygulamadan mutlaka geri dönecektir” dedi. Subaşı, yasanın tek iyi tarafının da altyapı ve ulaşım çözümünün büyükşehirlere verilmiş olmasını gösterdi.
Daha sonra, DYP’li Bayram Serin’in eşinin 40 mevlidine katılan Subaşı başsağlığı dileklerini iletti.
Döşemealtı'nın Karaveliler, Kovanlık, Killik, Çığlık, Ekşili, Camili ve Bucak mahallelerindeki vatandaşlarla da görüşen Subaşı, “Türkiye’nin yönetilemez hale geldiğini vurgulayarak, vatandaş artık kendi vekillerini Meclis’e göndermelidir. Bu sorumluluk da vatandaşlarımızındır. Bunu Antalya başarabilir. İlla liderlerin önüne koyduğu vekil adaylarını seçmek zorunda değildir. Antalya bu seçimde, kendi vekilini seçebileceğini, hem liderlere, hem de tüm Türkiye’ye gösterecektir. Antalyalı hemşerilerim bana bu görevi tevdi ederse, hem Antalya’nın, hem de Türkiye’nin sorunlarını güçlü bir şekilde gündeme getirip, sorunların çözümü için mücadele edebilirim” diye konuştu.

 
Belediyeden Şehitler için Mevlit!
 
Ben Antalya’yı Antalya iken gördüm, cennetken yaşadım
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cenk 25 Mart 2015 Çarşamba 21:02

seni kimse tanımıyo artık

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adana'da ön seçimin galibi Elif Doğan Türkmen
ADANA'da CHP'nin 38 bin 36 kayıtlı üyesinin oy kullandığı ön seçimde 9 ...
Baykal: Taze bir başlangıç arıyoruz
CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Antalya'da yakılan nevruz ateşinin ...
Sapan'ın afişlerini kestiler
29 Mart’ta yapılacak ön seçimde yeniden milletvekili yarışına giren CHP ...
 
Erdoğan - Davutoğlu krizi büyüyor
Erdoğan ile Davutoğlu arasında 7 aylık süreçte pek çok konuda görüş ayrılıkları ...
Bugün CHP'de eğilim yoklaması günü
CHP bugün 5 ilde eğilim yoklaması yapacak.
Başkan Uysal, çocukları dinledi
'BİZ size geliyoruz' sloganıyla yapılan halk günü toplantılarına Yenigöl ...
 
Avukat Gököz, MHP'den aday adayı
ANTALYA Barosu eski başkanlarından Cengizhan Gököz, 7 Haziran'da yapılacak ...
CHP'den seçmen buharlaştı iddiası
CHP Antalya İl Başkanı Semin Esen, kentte 28 bin 800 seçmenin kaydının ...
Cemevi ile ilgili konuştu
Antalya Bağımsız Milletvekili Adayı Hasan Subaşı, Zeyinköy Dayanışma ve ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva