Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
5 Ağustos 2020 Çarşamba - 13:32

Belediye başkanından vatandaşlara maske uyarısı

MERSİN'de Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, trafik ışıklarında, cadde ve sokaklarda maske dağıtarak vatandaşları maske takmaları konusunda uyardı.

Belediye başkanından vatandaşlara maske uyarısı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde yapılan dağıtımda ilginç diyaloglar da yaşandı. Maske takanlara teşekkür ederken, takmayanları uyaran Başkan Tarhan’ı gören vatandaşlar, hızla maskesini takmaya çalıştığı görüldü. Kollarına takanları ya da ceplerinde taşıyanları da uyaran Başkan Tarhan, el sıkma alışkanlığının da bırakılması gerektiğini söyledi.

Alışveriş yapan ya da banka önünde oluşan kuyrukta bekleyen vatandaşları uyaran Başkan Tarhan, “Sadece kendi sağlığınızdan değil tüm toplumun sağlığından sorumlusunuz. Alışverişlerde maske takmayan olursa uyarın, bankada sıra beklerken takmayan olursa sıraya almayın. Siz duyarlı olursanız toplumsal bilinç oluşur ve kendimizin, ailemizin ve toplumumuzun sağlığını koruyabiliriz” uyarısında bulundu.

‘MASKELERİMİZ ARTIK BİRER AKSESUARIMIZ OLMALI’

Maske takmanın alışkanlık haline gelmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Tarhan, “Maalesef günümüz şartlarında maske takmak artık bir zorunluluk haline geldi. Artık aksesuarlarımızın bir parçası. Nasıl, küpemizi, kolyemizi, saatimizi takmayı unutmuyorsak, maskemizi de unutmayacağız. Hiçbir şey sağlığımızdan önemli değil. Yapmamız gereken şeyler çok basit; maskemizi takıyoruz, sosyal mesafemizi koruyoruz ve sık sık ellerimizi yıkıyoruz” dedi.

‘MEZİTLİ’YE YAZ GÖÇÜNÜN YOĞUNLAŞMASI RİSKİ ARTIRIYOR’

Son dönemde yaşanan vaka sayısındaki artışa dikkat çeken Başkan Tarhan, yaptığı değerlendirmede “Türkiye'de gerekse diğer ülkelerde sorunu virüsü sağlıklı belli bir noktaya gelmiş, azalmış derken maalesef son dönemde gerekli ülkemizde gerekse diğer ülkelerde koronavirüs salgınından artış olduğu bir gerçek. Son günlerde başta Güneydoğu illerimizden gelen vatandaşlar olmak üzere Mezitli gibi bazı kentlere göçün artmış olması, kentimizi de sıkıntıya sokmaktadır” diye konuştu.

‘YAYLALARDA BİN OLAN NÜFUS 35 BİNE ÇIKIYOR’

Özellikle sahil kentlerinin ve yaylaların büyük tehlike altında olduğuna dikkat çeken Başkan Tarhan, “Mezitli gibi Mersin’in tek denize girilebilen yeri olan kumsalları ve yayla yerleşiminin yoğun olması riskimizi iki kat artırmakta. Mesela, Fındıkpınarı yaylamızda normal nüfus, bin iken yazın 35 bine çıkmakta. Kent merkezinin nüfusu da yaz aylarında yine aynı oranlarda artış göstermekte. Normal şartlarda da büyük sıkıntı yaratan bu durum virüsle birlikte önemli bir kriz oluşturmakta” dedi.

‘MASKE CEPTE YA DA KOLDA DEĞİL AĞZIMIZDA VE BURNUMUZDA OLMALI’

Vatandaşların özellikle düğün ve taziye gibi törenlere dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Tarhan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gerek düğünlerde gerek taziyelerde toplu halde bir arada bulunmaktan son derece sakıncalı olduğu bir gerçek. Mezitli'de Mersin merkezinin denize giren tek ilçe olma özelliği var. Yaklaşık 15 kilometre uzunluktaki sahili ile sadece Mezitlililerin değil Mersin dışından veya diğer ilçelerden de denize girenler çok fazla. Maalesef sosyal mesafe kurallara da uyumuyoruz. Hala tokalaşma, toplu şekilde yan yana duranlar var. Bunlar en önemli kurallar olmasına rağmen ihlal ediliyor. Hala kollarında maskelerin olduğunu ve diğer taraftan çoğunun cebinde olduğunu görüyoruz. Sıhhi olarak da kullanılmaya elverişli olmayan kirlenmiş maskeler cepte geziyor. Bunların hiçbir anlamı yok ki. Mezitli diğer illere göre şehirlere göre oldukça eğitimli bölge. Çoğu takıyordu ve biz onlara teşekkür ettik. Sadece belediyenin mesaj çekmesi ile virüs mücadelesi yetmez. Topyekûn bir mücadele gerekiyor. ‘Bana bir şey olmaz’ mantığından vazgeçmemiz gerekir. Ben Mezitli halkının bu uyarılarımızı dikkate alacağını ve artık maskelerini kollarına takmayacaklarını, ceplerine koymayacaklarına inanıyorum. Tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler diliyorum.” 

 MERSIN'DE MEZITLI BELEDIYE BASKANI NESET TARHAN (FOTOGRAFTA KIRMIZI TISORTLU), TRAFIK ISIKLARINDA, CADDE VE SOKAKLARDA MASKE DAGITTI. FOTO: MERSIN, (DHA)

 MERSIN'DE MEZITLI BELEDIYE BASKANI NESET TARHAN (FOTOGRAFTA KIRMIZI TISORTLU), TRAFIK ISIKLARINDA, CADDE VE SOKAKLARDA MASKE DAGITTI. FOTO: MERSIN, (DHA)

MERSİN, (DHA)

Etiketler:
 
30 bin TL'lik elektronik eşya çalan şüpheli yakalandı
 
Antalyalı bakıcı dehşeti kamerada
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
30 bin TL'lik elektronik eşya çalan şüpheli yakalandı
BURSA'da özel eğitim kurumuna girerek yaklaşık 30 bin TL değerinde elektronik ...
Sosyal mesafesiz, maskesiz sokak eğlenceleri
GAZİOSMANPAŞA ve Silivri'de sosyal mesafe ve maske kuralına uymadan nişanda ...
Martı ve karabatak avlayan 3 kişiye 11 bin TL ceza
KIRKLARELİ'nin Demirköy ilçesinde tüfekle martı ve karabatak avladığı ...
 
Saros Körfezi'nde dev ay balığı görüntülendi
EDİRNE'nin Saros Körfezi'ne kıyısı bulunan Keşan ilçesine bağlı İbrice ...
Pandemi salça ihracatını artırdı
TÜRKİYE´nin önemli salça üretim merkezlerinden olan Bursa’nın İnegöl ilçesinde ...
Bakan Soylu: Türkiye genelinde en yoğun denetimi gerçekleştireceğiz
İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, yarın, Türkiye genelinde koronavirüs salgını ...
 
Demir atölyesinde oksijen tüpü patladı: 5 yaralı
GAZİANTEP'te, demir atölyesinde kaynak yapıldığı sırada oksijen tüpünün ...
Kartal Aydos'ta ormanlık alanda yangın
KARTAL Aydos'da ormanlık alanda yangın çıktı.
Yavru kedi ve köpeğin gülümseten dostluğu
ARTVİN’in Yusufeli ilçesinde, esnafın sahiplendiği sokak köpeği ve yavru ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva