'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
Manavgat Devlet'e 'Bebek Dostu Hastane' ünvanı
Manavgat Devlet'e 'Bebek Dostu Hastane' ünvanı
Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
6 Eylül 2015 Pazar - 14:08

Belek'te kuş uçmayacak

10-20 Kasım tarihlerinde Belek kısmen kapatılacak. Üçkum Tepesi, Taşlıburun ve İskele mevkiinde bulunan otellere hiçbir şekilde müşteri kabul edilmeyecek.

Belek te kuş uçmayacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

G-20 Zirvesi’ne katılacak liderler arasında yer alan ABD Başkanı Barack Obama'nın bir gece konaklayacağı Türkiye'de özel olarak hazırlanan iki villada değil “savaş gemisinde” kalacağı haberi tartışma yarattı. Obama daha önce sadece Afganistan'da güvenlik nedeniyle savaş gemisinde kalmıştı.
G-20 zirvesinin yapılacağı Antalya dünya çapında tesislere sahip. Başta Viladimir Putin olmak üzere onlarca lideri ağırlamış bir kent. Obama'nın savaş gemisinde kalma kararı gerçekleşirse diğer liderlerin günübirlik olarak gelip gelmeyecekleri ve nerede kalacakları soruları da Türk turizmini zora sokacak. G-20 zirvesine ABD Başkanı Barack Obama, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xi Jinping, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İngiltere Başbakanı David Cameron gibi dünya liderleri katılacak.
Türkiye Afganistan değil
Obama'nın savaş gemisinde kalacağı haberine ilk tepki gösteren siyasetçi CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin oldu. “Türkiye olarak biz bunu şiddetle kınıyoruz. Burası Afganistan değildir, bize asla Afganistan muamelesi yapamazlar. Sayın Davutoğlu bunun sebebini, kamuoyu ile paylaşmak zorundadır' dedi. Türkiye'nin bu duruma düşürülmesinin sorumlusunun Obama dahil misafirler devlet adamları değil, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'kötü yönetimi' olduğunu belirten Tekin şunları söyledi: “Dünyanın en zengin ülkeleri Türkiye’de bir toplantı yapacak. Ne kadar doğru olduğunu bilmiyoruz. Dün basına yansıdı. Bu saate kadar yalanlanmış değil. ABD Başkanı'nın o toplantıda otelde kalamayacağı bir savaş gemisinde kalacağı söyleniyor. Türkiye olarak biz bunu şiddetle kınıyoruz. Burası Afganistan değildir, bize asla Afganistan muamelesi yapamazlar. Sayın Davutoğlu, kamuoyuna açıklamak zorundasınız. Gerçekten de böyle bir olay varsa Türkiye açısından büyük bir sıkıntının olduğunun, güvenlikle ilgili ciddi bir sorunun olduğunun ifadesidir.”
Ölümcül politikalar
İktidarının dış politikasını eleştiren Tekin, “Libya’sından Irak’a ve Ürdün’e kadar bütün coğrafyaya baktığımızda, ne yazık ki Türkiye’nin bu yanlış dış politikaları insanların ölümlerine sebep oldu. Biz CHP olarak bu savaşın ‘yurtta barış dünyada barış’ ilkesi ile bu savaşın karşısında olduğumuzu, bu savaşın bir milli savaş olmadığını, tam tersine bütün coğrafyanın bir kanamalı savaşı haline geldiğini biliyoruz” ifadelerini kullandı.
1 Kasım'da Türkiye'de yapılacak seçimlerde Tayyip Erdoğan'ın 'tek adam' rejiminin sona ereceğini anlatan Gürsel Tekin, 15-16 Kasım'da Tayyip Erdoğan'ın haddinin sandıkta bildirildiği bir Türkiye arzuluyoruz. İnşallah konuklarımızı iç ve dış barış yolunda önemli adımlar atmakta olan CHP'li bir iktidarla karşılayacağız' diye konuştu.
G-20'de nerde konaklayacaklar?
Türkiye başta olmak üzere, ABD, İngiltere, Rusya, Japonya, Kanada, Almanya, Fransa, İtalya, Avustralya, Brezilya, Arjantin, Hindistan, Çin, Endonezya, Meksika, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Güney Kore ve Avrupa Birliği Komisyonu liderlerinin ağırlanacağı zirve için özel yapılar hazırlandı. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Obama için güçlendirilmiş mermer ve kurşungeçirmez camlar kullanılan iki özel villa hazırlandı. Ancak Obama'nın savaş gemisinde kalabileceği ABD yetkililerince turizmcilere iletildi.
Gemide kalacak
Bu değişiklik Cemil Uğurlu tarafından geçtiğimiz gün medyaya açıklandı. Zirve öncesi ilk gelen bilgilerde Obama’nın Belek’teki otellerde konuklayacağı bilgisi verildiği fakat bu bilginin birkaç gün önce değiştirildiğini vurgulayan Cemil Uğurlu, “Villalar tamam Ama bize gelen son bilgiye göre G-20 Zirvesi’ne katılacak olan Obama, otellerimizde kalmayı planlamıyor. Üst düzey yetkililer Obama’nın özel bir gemide iki gün konaklayacağı bilgisini verdi. Yani kendisi toplantılara katılıp kendisi için tahsis edilen gemide konaklayacak” dedi.
Belek kapatılacak
10-20 Kasım tarihlerinde Belek kısmen kapatılacak. Üçkum Tepesi, Taşlıburun ve İskele mevkiinde bulunan otellere hiçbir şekilde müşteri kabul edilmeyecek. Güvenlik ile ilgili atılması gereken adımları Dışişleri Bakanlığı organize ediyor. Talimatları Müsteşar Yardımcısı Ayşe Sinirlioğlu veriyor.
Hava sahası da kapalı
Zirveyle ilgili bilgi veren Antalya Valisi Muammer Türker ise, Dışişleri Bakanlığı koordinatörlüğünde olağanüstü, çok detaylı bir hazırlık çalışması yürütüldüğünü söyledi. Zirve nedeniyle bazı günler bu bölgeden uçakların geçişine dahi izin verilmeyeceğini belirten Vali Türker, G-20 Sekretaryası’nın hava sahası oluşturulmasını istemesi gibi birçok detay olduğunu dile getirdi. Olağanüstü bir çaba gösterdiklerini anlatan Vali Türker, "Telefon hatları, internet, elektrik sorunu olmasın, bir de tüm bunlar birbiriyle çakışmasın, mesela biri yolu kazacak, öbürü yapacak gibi sıkıntılar yaşanmasın diye koordinasyon toplantıları yapıyoruz. Çünkü herkes kopuk çalışırsa sorunlar ve maliyetler oluşur. Toplantının yapılacağı alternatif oteller de hazır" dedi.
 

 
İlk görüşte aşkta mutlu son
 
Katile iyi hal indirimine tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlk görüşte aşkta mutlu son
ANTALYA'da 1 yıl önce iş görüşmesinde karşılaşan 35 yaşındaki Ali Yılmaz ...
Antalya'da otomobil minibüsle çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde minibüsle çarpışan otomobilin sürücüsü 25 ...
Konyaaltı'nda kaza: 4 yaralı
ANTALYA'da 3 aracın karıştığı zincirleme kazada 4 kişi yaralandı.
 
Jüri en güzel Harley'i seçti
ANTALYA Harley Davidson Mağazası yönetimi tarafından ilki geçen yıl düzenlenen ...
'Altın Portakal' isimden çıkarıldı
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 29 Kasım- 6 Aralık tarihleri ...
Mankenler Dosso Dossi'yi bekliyor
ANTALYA'da Victoria Secret meleklerinden Candice Swanepoel'in katılacağı ...
 
Su ile oynamak doğanın dengesini bozdu
AKDENİZ Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nda eğitim görevlisi ...
Tel ve çivilerin dansı
ANTALYALI filografi sanatçısı Hülya Demir, unutulmaya yüz tutan sanatını ...
Nüfus Müdürlüğü'nde seçim yoğunluğu
ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi Nüfus Müdürlüğü'nde, seçmen listelerinin askıya ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva